Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (9)
Raspunsuri - Pagina 7
Geani80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mami_de2 fetelor ieri am facut analizele de sange; m-am uitat acum pe site la medlife .. si cred ca-s anemica:((( nu mi-au afisat aia toate rezultatele..insa o parte doar din hemoloeucograma si am numeroase analize d-alea sub limita..nu mult dar acolo sub.. ceva de genul: Nr. eritrocite 3.76 ; interval: 3.8 - 4.1 *10^6/µl Hemoglobina 11 ; 11.7 - 15.5 g/dl Hematocrit 32.9 ; 34 - 45 % RDW-CV 15.4 ; 11.5 - 14.5 % Frotiu sanguin : Anizocitoza eritrocitara deci clar scrie anemie pe mine..sper doar sa fie in forma usoara! imi vine acum sa am duc sa iau niste fier de la farmacie..de capul meu ca tot am zis eu zilele trecute ca voi lua, dar nu am mai apucat..pana luni cand ajung la medic! offf 10+ 2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea! Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; Utrogestan ovule:400 mg pe zi; *Age: http://lbdf.lilypie.com/3DHqp3.png |
din cate vad eu, diferentele fata de valorile normale sunt f mici. nu cred ca e cazul sa iti faci griji, mai ales ca anemia e f intalnita la gravide. mai bine consulti dr si va sti el daca e cazul sa faci ceva sau nu. cred ca si cu alimentatie adecvata se poat rezolva.
sanatate!
12+
Geani80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IPopica Neata fetele! Geani, felicitari pentru pasarica . Tre sa ti se puna carucior roz pe prima pagina . Te-ai scos, economic vorbind, celei mici ii dai tot ce ramane mic de la cea mare (asta daca mai sunt si purtabile ) Silvie, la fel si tie! Tu ai setul perfect: baiatul mai mare si fata mai mica. O sa aiba cine s-o pazeasca la disco Avand in vedere ca noi ne-am pus de acord numai pe numele de fata, pun pariu ca Murphy nu doarme si-o sa avem cocosel (desi eu baiet vreau de cand ma stiu, numa ca nu m-am gandit niciodata cum sa-l cheme). Poate aflam si noi pe 15 mai la DT. gogoasa hormonizata |
multumesc!
sa vedem daca nu va trebui mai tarziu sa pictam carutul in albastru ;)
12+
Bubulina42 spune:
Salutam burticile!
1.Am venit sa il parasc pe asta micu, fiindca azi dimineata am vomitat de doua ori, ceva ce nu mi s-a mai intamplat decat o singura data pana acum si a fost urat si cu tremuraturi, bleah! nu stiu de ce s-a suparat, ca toata mancarea de azi dimineata a fost un pahar mare de suc de portocale, ca atat am avut timp sa iau si am fugit la job!
Sper sa nu se apuce acum sa faca nazuri, dupa ce l-am tot laudat cat e de cuminte..E clar, diseara tre sa vorbesc cu el.mental.Acum sunt ok dar m-a scos din uz o ora juma, ca m-am simtit super naspa!
2.Un adaos necesar (pentru mine)
Nu stiu eu care sunt venele alea care pulseaza si nici nu ma intereseaza sa dezvolt ideea, sa fiu sincera..Mie imi place bucatica asta in care ni se pare ca ne jucam cu puiul si nici in ruptul capului nu i-as strica bucuria asta sotului meu,care cred ca asteapta seara special pentru minutele alea magice care ne desprind parca de lume.Si ce daca nu ar fi bebe si sunt vene sau ce ziceti voi ca sunt? Ce castig daca ma duc si ii spun: stii,opreste-te, ne-am pacalit, nu e nimic, de fapt! Ni-cio-data nu as face asta, mai ales ca iubesc lumina aia din ochii lui cand pune mana pe burtica - mai ales ca intr-o luna-o luna juma oricum o sa il simt cu adevarat si curand o sa il simta si el, dragul meu drag..
...so..
Mie imi place mitul asta frumos si ramanem asa,romantici si visatori, cum suntem noi in momentele noastre frumoase si unice.Asa ca vena mea o sa ramana ca e bebe si pulsul, indiferent pe unde bate, curge, se strecoara- o sa aiba parte de mangaielile de rigoare.Si-mi place! Imi place la nebunie! O sa fiu insarcinata numai 9 luni, nu o viata!Aproape 3 luni deja au trecut, iar noi ne bucuram din toata inima de sarcina aceasta, de bebele nostru super dorit si asteptat si visat, in fiecare clipa, secunda, zi...Asa cum sunt si ai vostri, dragi burtici..
Hai va pup, ca v-am innebunit
Cred ca am vrut doar sa spun ca oricum nu schimba cu nimic daca ne tot straduim sa ne convingem ca nu e nimic, ci doar un puls..Ei si ce? Eu aleg sa fie ...ceva!
fetele si le doresc un weekend frumos si insorit (si noua ne dorim asta, ca de doua zile tooooot ploua si inca suntem cu gecile de iarna...)
10 sapt+
kriss79 spune:
din pacate sarcina s-a oprit in ev acum 2 sapt si azi am mers pt chiuretaj.
Va rog sa ma scoateti din lista.
Va doresc sarcini usoare si bb sanatosi.
Cristina, 9+ si mamica de Alessia Stefana
Bubulina42 spune:
Oh, Kriss, si tu..
Fii puternica, refa-te -si fizic si mental- si ia-o de la capat. O sa ii faci tu un partener de joaca celei mici, cu siguranta!
Si da-ne de veste ca esti ok!
Doamne-ajuta.
10 sapt+
Bubulina42 spune:
Mami de 2, exista, pe pagina 1 de la aceasta odisee a sarcinii, un capitol larg si foarte bun intitulat chiar asa:anemia in sarcina.
E foarte bine sa citim cam tot ce e pe langa zona minunilor noastre, fiindca toata lumea vorbeste mai ales din experienta si e foarte util pentru noi toate sa stim ce si cum..Mie mi se pare extraordinar de util aces forum.Mi-nu-nat!
Succes si sa iti fie bine.
10 sapt+
Mami_de2 spune:
Multumesc fetelor pt raspunsuri.. astept pana marti cand ma duc la medic sa vad ce imi zice, si daca sa iau ceva sau nu..ca aud divere pareri: ba ca e bine sa iei fier, ba ca nu e indicat in primul trimestru(de ce, nu stiu);
Kryss si tu:( offf.. Doamne imi pare asa rau:( sper sa fii ultima de aici, care mai da asemenea vesti atat de ingrozitoare:(:(:(:
Fii tare si ateptam la fel cum au zis fetele, cu vesti din cele mai bune , in viitorul ff apropiat!
- bubulina, imi place ce ai scris.. si eu simt la fel.. cand ma mai mangai singura pe burtica si mai vb si eu singura cu bebe si ii zic sa stea acolo cumintel pana la termen si sa creasca mare si sanatos,e asa frumos!!! desi mi-e mi-e frica sa il pun si pe sotul meu sa simta sau sa zica ceva.. mi-e frica....nu stiu cum sa va zic....abia astept sa incepem sa ii simtim si abia atunci sa ii simta si ei...cred ca plangem amandoi =)). Ca prima data cand am fost la eco mai mare si mi-a zis medicul ca are 2,5 cm am venit acasa si i-am zis sotului care tocmai manca si el a zis ok..am crezut ca nu ma baga prea mult in seama...si eu vorbeam si vorbeam si vrbeam despre cu totul altceva si il intrebam si el nimic..nu raspundea.. si ma intorc spre el si il mai intreb o data , cu totul altceva decat despre sarcina ca incheiasem subiectul.. cel putin asa credeam eu , la care el ca si cand nu ar fi auzit nimik 5 minute cat am vorbit eu singurica , imi zice asa cu un zambet tamp pe fata:" deci e cat oul asta!'... el manca micul dejun si avea in farfurie un ou de tara fiert, de gaina, mai mic..cam de 2,5 cm :)) si atunci mi-a picat fisa... ca el se gandise tot timpul ala cat am flecarit eu singurica, la bebe si la cat e de mic :)) imi venea sa plang si alta nu de fericire:))
deci te inteleg pe de o parte!
10+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; Utrogestan ovule:400 mg pe zi;
onutz83 spune:
Ooooooffff, Kriss... Imi pare tare rau... Asa cum zicea Bubulici, da-ne de veste ca esti ok...
Iar m-am intristat...
Azi si mie mi-a fost rau, nu m-am iubit cu tronul, am avut o stare pe care nu stiu cum sa o explic- parca nu puteam respira, nu aveam aer si aveam mancarea in gat, nu puteam sa stau in picioare, abia am ajuns acasa. Ieri si azi m-a durut burtica, am luat no-spa si sper ca a fost din cauza ca uterul creste.
Abia astept ecografia de miercuri... M-am programat la o eco de rutina.
Onutz 10+
Bubulina42 spune:
Exact! imi place la nebunie emotia lui, implicarea lui, lumina aia de fericire care-i e mereu acolo, in ochi, faptul ca nu am fost niciodata singura la nici un control, la nici o eco, la nici o analiza, ca a fost mereu cu mine, alaturi de mine, ca m-a tinut de mana, ca am impartit clipele foarte grele impreuna chiar si cand eu,optimista familiei, am cazut in butoiul de disperare, el m-a incurajat si mi-a spus ca este un timp pentru toate si ca vine si bebele nostru, cu siguranta, ca trebuie sa avem rabdare si sa nu ne pierdem speranta..
Si multe ar fi de spus..Ca deja a citit cartile pentru mamici pentru care eu inca nu gasesc timp desi as vrea, si cartuloiul despre alimentia pentru mamici si imi cumpara numai ce pot manca si nici el nu mananca alte nebunii?
Ca gasesc toate facute acasa, cand ajung si ca imi spune ca il culc pe bebe si sa citesc, sa nu fac nimic? Nu pot sa nu fac nimic, dar as putea, daca as vrea sa fiu o lenesa, dar sunt prea activa si prea speedy, doar oboseala asta din primul trimestru mi-a mai taiat din ritm..Sa spun ca adoarme numai cu mana pe burtica? da, suntem fericiti si ne pregatim sa ni se umple casa..am un Om minunat langa mine, si stiu, 1001% ca omul meu merita din toata inima sa aiba un pui si ca puiul care si-a inceput excursia catre viata in burtica mea are sa fie fericit, ocrotit, iubit si ca este extrem de dorit.da, viitorii taticii sunt atenti, chiar daca uneori poate nu par..Insa poate e un fel al lor de a-si ascunde emotiile noi care ii incearca
zambesc.Poate ca barbatii nostri, viitorii tatici, ar merita, cu adevarat, un capitol aparte aici, pe forum
hai va pupacesc, dragelor!sanatate si zile fara greturi!
10 sapt+
Bubulina42 spune:
Onutz, ce-i cu tine? poate si tu esti super extenuata,tot din cauza felului in care isi cere drepturile bebele in primul trimestru, cand creste ca din apa..De fapt,tot asta o sa faca!..
Pai mai fiinta tu si cand mi-e rau esti in ritm cu mine? of..ca si dimineata mea m-a luat prin surprindere,eu care nu am mai vomat pana acum..si nici nu m-am simtit asa, ca o leguma
Acum sa te odihnesti ca lumea, ca e weekend, stai cumintica,nu face eforturi, nu prea multe plimbareli, nimicutza.Stati cumintei.
Si pe mine m-a durut burta in ultimele doua zile,m-a mai si intepat, dar probabil pentru ca mai creste uterul..
In plus, de ieri am inceput sa devin salata seara, ca Alma, adica am inceput sa ma ung peste tot cu ulei de masline.Si nu o sa ma mai opresc pana cand nu imi vad bebele in brate.am zis!
multa sanatate, Onutzule!
10 sapt+