Clasa pregatitoare- generatie de sacrificati?

Clasa pregatitoare- generatie de sacrificati? | Autor: deea772

Link direct la acest mesaj

In contextul noilor schimbari politice,in calitate de mama de copil inscris la scoala la clasa pregatitoare din septembrie 2012,ma intreb:va mai continua cineva investitiile in scoli pentru clasa pregatitoare in vederea unei bune implementari sau vom deveni generatia copiilor sacrificatipe altarul unor lupte politice intre doua tabere?
Riscam oare sa ne trezim in scoli nepregatite pentru virsta frageda a piticilor nostri sau vom regasi in toamna promisiunile echipei Funeriu indeplinite?
Sau pica legea si raminem in gradinite pentru clasa pregatitoare?
Exista oare raspuns la aceste framintari?
Tare as vrea sa aud opinia noii ministre a invatamintului pe subiectul clasa pregatitoare!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu una las ziua de maine sa se ingrijeasca de ea, i(m)i ajung zilei de azi problemele ei

Am si eu copil inscris la pregatitoare, deocamdata astept sa vad ce se intampla nu vad sensul de a ma framanta de pe-acum din pricina drobului de sare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Si eu l-am inscris la pregatitoare. Copilul se adapteaza usor, noi suntem cei care ne framantam si ne intrebam ce va fi...El stie ca va merge la scoala, este chiar entuziasmat, ma mai intreaba cate ceva, eu ii povestesc ce frumos e acolo.
Asteptam sa vedem la inceput de an cum este si daca nu sunt conditii ne mai implicam noi parintii cred, cu un fond al clasei consistent.
Daca se renunta la mutare clasei pregatitoare la scoala (ceea ce eu personal nu cred) va merge la gradinita inca un an asa cum era inainte legea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

De pe vremea lui Ceausescu am tot auzit de generatii de sacrificiu...
Poate ca ar fi cazul sa lasam faptele sa vorbeasca fara sa ne mai panicam (pe noi si pe altii). Am suficienti ani de scoala, ai mei, sotiei si ai copiilor mei...si nu suntem niciunul sacrificat.
Si la toamna incepem iar clasa I. Cu tot entuziasmul.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Da... si eu am fost "generatie de sacrificiu". Am terminat cl. a VIII-a in 1990 moment in care s-a scos treapta a 2-a si s-au introdus "realul" si "umanul". Nu stia nimeni cu ce se "mananca" da' eu m-am bucurat maxim ca am scapat de matematica alegand "umanul".Nu m-am simtit niciodata sacrificata.

Din punctul meu de vedere mi se pare mai convenabil sa se faca pregatitoarea la scoala... se face trecerea de la gradi la scoala un pic mai "lin".. sper eu ..ca deocamdata oricum nu stim ce se va intampla.
Sper doar sa fie de bine. Pana una - alta, personal, sper ca ne accepte in etapa a 4-a.... unde ne-o fi mai bine.

Mai cred ca nu au cum sa mai intoarca pregatitoarea la gradinite pentru ca deja acolo s-au terminat inscrierile si toate gradinitele sunt full de-acum.

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Sacrificiu in viziunea mea,fara a induce nimanui ideea de panica,este in sensul in care vin unii politicieni,hotarasc mutarea la scoala,in anumite conditii,respectiv clase amenajate conform varstei,bai idem,etc...si vin altii peste noapte care in dorinta de a le-o trage fostilor fie stopeaza fondurile catre scoli pe acest subiect,fie iau alte decizii..doar sa faca cumva ca ceilalti sa fie "cei rai".
Asa am obosit cu fazele astea,de ele ma tem.Ca nu exista programe care sa curga indiferent cine este la guvernare,persoana x sau y de la partidul h sau z.
In sensul asta generatia copiilor de pregatitoare vor fi o generatie de sacrificati,nu in altul.
Si cind am postat acest subiect,am facut-o avind niste info din interior unde se propaga imediat zvonistica.Si cum nu iese fum fara foc,vom vedea ce va fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Nu stiu cum e in alte orase, dar eu stiu ca in scoli din Piatra au decis sa lase clasele pregatitoare, ca locatie, in gradinitele ce tin de acele scoli, din lipsa de spatiu. Copiii vor fi indrumati de educatori cu dubla specializare (educatoare ce pot profesa si ca invatatoare, avand studiile specifice cerute). Decizia a fost luata fara nici o legatura cu cine era la minister.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

De pe vremea lui Ceausescu am tot auzit de generatii de sacrificiu...
Poate ca ar fi cazul sa lasam faptele sa vorbeasca fara sa ne mai panicam (pe noi si pe altii). Am suficienti ani de scoala, ai mei, sotiei si ai copiilor mei...si nu suntem niciunul sacrificat.
Si la toamna incepem iar clasa I. Cu tot entuziasmul.

Rufus,te asigur ca daca erai in situatia de a nu sti exact cine va preda copilului in toamna,va fi invatatoare sau educatoare,va ramine cu ei pina la clasa a 4-a sau nu,cum vor fi clasele,curricula este proaspat schimbata,se aplica ,vor face schimbari daca pleaca echipa care s-a ocupat de asta ,noua echipa din minister va sti cu ce se maninca?,etc...gindeai altfel.

Si apropo de perioada la care faci referire,de pe vremea lui Ceausescu pina in zilele noastre,nu sesizezi schimbari de la cer la pamint?Nu observi tendinta de a ne duce catre privat ( n.a. de parca acolo s-ar face mai multa scoala ) de la cele mai fragede virste?Eu nu am facut meditatie 5 minute la viata mea si am terminat sefa de promotie si la liceu si la facultate.....acum meditatiile sunt ceva firesc de la clasa a 2-a.

Intr-un fel sau in altul,generatii de sacrificiu sunt actualele generatii de scolari,indiferent de forma de invatamint.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Nu stiu cum e in alte orase, dar eu stiu ca in scoli din Piatra au decis sa lase clasele pregatitoare, ca locatie, in gradinitele ce tin de acele scoli, din lipsa de spatiu. Copiii vor fi indrumati de educatori cu dubla specializare (educatoare ce pot profesa si ca invatatoare, avand studiile specifice cerute). Decizia a fost luata fara nici o legatura cu cine era la minister.

Laura,sunteti caz extrem de fericit!Crede-ma ca exista degringolada maxima!La noi sunt scoli care inca nu au personal angajat.S-a organizat concurs si nu se inscriu ca e salariul mic,prefera privatul.
Despre asta vorbesc.Si fonduri pentru personal suplimentar aproba primarul care este inregimentat politic.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

deea, stai calma, nu ma gandeam sa minimalizez ingrijorarile tale sau ale altor parinti; spuneam doar ca nu exista vreun sacrificiu pe care piticii nostri de pregatitoare vor fi nevoiti sa-l faca, cu sau fara alte schimbari; este prea devreme sa te panichezi pentru locul unde va debuta copilul tau, ca e in gradinita sau scoala, tot aia este.
Nu sunt multumit de evolutia invatamantului romanesc, insa aveti mai mare incredere in capacitatile copiilor de adaptare, in loc sa-i "sacrificati" din start.
La asta ma refeream...in toata ecuatia sta a invatamantului cred ca vine vremea in care e musai sa ne dam seama ca trebuie sa vina ceva si de la noi, fara sa asteptam de la altii. Sigur, e neplacut cand esti in clasa a 12-a (sau a 8-a) si afli numai in primavara ce si cum vei da ca examen in vara (cum s-a mai intamplat); aici ne putem zbarli putin, e nesimtire crasa...dar sa ne panicam de la clasa 0...eu zic ca nu e cazul.
Evident, este o parere personala.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Mai dar suna rau de tot titlu...si eu am inscris copilul la pregatitoare, ba l-am inscris la cerere, dar nu as gandi nici o clipa asa, refuz sa cred ca generatiile copiilor mei vor fi generatii sacrificate.
Da, se schimba multe, si e bine ca se schimba ceva, sa speram in bine. Parerea mea este, ca indiferent cine vine la putere si ce si cui vrea "sa traga", nu o sa faca din educatorii care ii avem, buni pedagogi daca nu sunt. Restul este cantec, eu nu am pretentii de la politicieni, ci de la omul care se va ocupa de copil. Iar acest om, va fi supravegheat foarte atent de mine ca si parinte. Iar ca nu stiu cine va preda, pai poate sa-mi spuna mie n-spe parinti de invatatoarea X-ulescu ca este buna...ca poate e buna pentru copii lor, dar nu si pentru al meu. Asa ca, in septembrie voi stii cu siguranta cine ia clasa pregatitoare, pentru 1 an sau 5, eu ii voi spune clar ce pretentii am, in general la mine pretentiile sunt foarte simple, nu se urla /tipa la copil, nu este batut/umilit, nu i se cere mai mult decat programa adaptata varstei. Daca se intampla asta, indiferent cine va fi la putere, doamna va suporta consecintele faptelor.

Lumea mea

Mergi la inceput