Clasa pregatitoare- generatie de sacrificati?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

u sunt. ... ci de la omul care se va ocupa de copil. Iar acest om, va fi supravegheat foarte atent de mine ca si parinte. Iar ca nu stiu cine va preda, pai poate sa-mi spuna mie n-spe parinti de invatatoarea X-ulescu ca este buna...ca poate e buna pentru copii lor, dar nu si pentru al meu. Asa ca, in septembrie voi stii cu siguranta cine ia clasa pregatitoare, pentru 1 an sau 5, eu ii voi spune clar ce pretentii am, in general la mine pretentiile sunt foarte simple, nu se urla /tipa la copil, nu este batut/umilit, nu i se cere mai mult decat programa adaptata varstei. Daca se intampla asta, indiferent cine va fi la putere, doamna va suporta consecintele faptelor.

Lumea mea

Mai, dar ce bine suna in teorie chestia cu supravegheatul. Si inca vreo 29 parinti se vor duce la d-na invatatoare sa-i spuna ce pretentii au ei iar dansa se va supune umila si zambitoare. Sa fim seriosi, se stie ca invatatorul "face legea"in propria-i clasa, ca doar nu te duci tu sa-i "dai ei lectii" cand are atata experienta in urma (probabil). In plus, daca d-na este si suspicioasa (i se pare ca-i vorbesti "de sus") + ranchiunoasa a.s.o, atunci ferice de copilul care va trage ponoasele....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox
la mine pretentiile sunt foarte simple, nu se urla /tipa la copil, nu este batut/umilit, nu i se cere mai mult decat programa adaptata varstei. Daca se intampla asta, indiferent cine va fi la putere, doamna va suporta consecintele faptelor.

Inbox,nici macar nu ai pretentii,sunt chestiuni firesti.Poti te rog sa imi spui concret care ar fi consecintele faptelor pentru doamna?Nu de alta,chiar stiu citeva astfel de situatii care cu reclamatii la inspectorat au ramas fara ecou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

deea, in primul rand as face reclamatie si as muta copilul. Am trecut printr-o situatie asemanatoare la gradinita cu copila, ma ruga copilul sa-l mut ...in fine e poveste lunga, ideea e ca in urma mai multor reclamatii de la parinti, educatoarea respectiva a fost schimbata ( eu mutasem intre timp copilul)- insa a fost gradinita particulara. Dar eu cred ca reclamatie cu reclamatie se aduna, poate nu se schimba ceva pe moment, dar sigur se trage un semnal de alarma. A, si stii care a fost scuza educatoarei? Ca parintii cer sa fie urecheati si pedepsiti copii, sa li se dea cat mai multe fise sa stie sa scrie si sa citeasca de la 4 ani...o multime de minuni, da si multi parinti au zis ca sunt nebuna..insa nu mi-am lasat copilul intr-un mediu care il inhiba, ilstresa, ajunsese la balbaieli si se autopedepsea...ti-am zis e mult de spus...asa ca eu nu ma voi culca pe urechea ca invatatorul face lega la clasa, legea e facut, educatorul isi face datoria, iar atat el cat si eu avem datoria si de a comunica intre noi.

Celena, nu ma voi duce sa iau invatatoarea de guler si sa-i vorbesc de sus. Cred ca un invatator bun va incerca sa -si cunoasca elevii cat mai bine si sper ca initiativa cunoasterii sa vina din partea ei. astea sunt lucruri care nu le spune X ministru, ci tin de om. Da , nu se vor duce 30 de parinti cu pretentii, dar daca 30 de parinti sunt atenti la semnalele transmise de copil si nu lasa lucrurile in voia sortii, atunci se poate face ceva. Invatatoarea ar putea, de exemplu sa puna pe o foaie cateva intrebari, cand au parintii timp sa aduca foaia completata si ea sa studieze...metode sunt, daca vrei cu adevarat sa iti cunosti colectivul cu care vei lucra poate 5 ani, daca vrei sa stii totul despre copiii carora le pui crionul in mana si ii inveti sa fie in primul rand OAMENI. Dirigintele meu din liceu, acum 20 de ani-acum nu mai zic cate metode sunt de comunicare, la sfarsitul fiecarui trimestru la ora de dirigentiene punea sa scriem cate o scrisoare catre parinti, scrisoarea cuprindea situatia absentelor, situatia scolara cu medii cu tot, activitatile din timpul trimestrului, si cateva intrebari pentru parinti. le scriam cu mana noastra fiecare elev, apoi el le punea el la posta si noi asteptam infrigurati sa prindem postasul !La inceputul celuilalt trimestru insa, trebuia sa mergem cu scrisoarea semnata si raspunsurile date! Celena, daca doamna nu vine cu initiative de comunicarem, voi avea eu initiative, daca este ranchiunoasa si razbunatoare, cu atat mai mult copilul nu va avea de pierdut daca il mut.
Cert este ca nu voi sta sa faca invatatorul legea, ii acord toate creditele ca a facut o scoala de specialitate, ca este pedagog ceea ce eu nu sunt, insa, sunt mama copilului, si asa cum medicul imi spune un tratament si nu comentez ca nu sunt medic, insa eu supraveghez daca tratamentul isi face efectul sau nu, asa si cu scoala.

Lumea mea

Mergi la inceput