Dereglare hormonala??
Buna
Julia are 8 ani si 5 luni,in urma cu 2 sapt. a inceput sa imi spuna ca o doare pieptul,de 2 zile a inceput sa-i creasca putin.Mie mi se pare ca e inca f micuta pt. asta,o fi vreo dereglare hormonala?Sa merg sa-i fac analize?
Raspunsuri
TOMALAVINIA spune:
Poti sa-i faci analize, sa stai linistita.
Exact acelasi caz il are si mama unei colege de-a fiicei mele.In clasa I se plange fetita ca o doare capul si sanii.
I-a facut dozari de hormoni, toate analizele sunt in grafic.
I s-a explicat ca poate sa-i vina menstruatia, chiar daca fetita are 8 ani.Lucru anormal ptr o fetita de doar 8 ani.
De vina e alimentatia modificata genetic, de care se pare ca nu ne putem feri.
Sanatate!
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui TOMALAVINIA Poti sa-i faci analize, sa stai linistita. Exact acelasi caz il are si mama unei colege de-a fiicei mele.In clasa I se plange fetita ca o doare capul si sanii. I-a facut dozari de hormoni, toate analizele sunt in grafic. I s-a explicat ca poate sa-i vina menstruatia, chiar daca fetita are 8 ani.Lucru anormal ptr o fetita de doar 8 ani. De vina e alimentatia modificata genetic, de care se pare ca nu ne putem feri. Sanatate! Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006) |
Din cate stiu sunt doar 4-5 culturi modificate genetic, deocamdata, porumbul, soia, rapita...
Ma indoiesc ca de aici provine problema.
Mai degraba produsele animale provenite de la animale dopate hormonal (lapte, branza, iaurt, oua, carne).
Dar deocamdata fetita ta posibil sa nu aibe nici o problema ..deci e prea devreme sa ne gandim la cauze.
Si Lavinia, ne putem ferii de produsele nocive din comert, ne trebuie doar putina bunavointa si informare.
Multa sanatate!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
TOMALAVINIA spune:
Poate ne dai idei cum ne ferim de ele?
Daca iti resti pui, porci in casa de la tara.
Fructe la fel.
Poate ai tu o sursa de hrana fara aditivi, hormoni.
Asteptam sugestiile
gogosel spune:
Eu am ramas masca in weekend! Mi-a spus mama ca unei fetite i-a venit ciclu desi are doar 6 ani! Iar la grupa mare a baietelului meu este o fetita cu asa sani maaari, si mult par peste tot.
Cred ca cei mai dopati cu hormoni sunt puii- carnita, ficateii...
oroc ca luam multe alimente de baza de la tara. Doar masa de pranz o mananca la gradi.
lavi02 spune:
La 8 ani si 5 luni nu mi se pare prea devreme sa inceapa sa-i creasca sanii. Fetitei mele au inceput sa-i creasca pe la 8 ani si 8 luni. Incepuse sa i se umfle unul dintre ei, f putin. Am dus-o si la pediatru, a zis ca e "in grafic". Pana acum, la 10 ani, s-a mai dezvoltat putin, treptat, lent, e normal si cam asa sunt toate fetele din clasa ei.
La 8 ani si 5 luni nu mi se pare ingrijorator. La 6 ani, da.
lucillegrl spune:
Eu cred ca pur si simplu a inceput sa se dezvolte .. copiii se dezvolta mult mai devreme acum ...probabil ca din cauza mancarii, orice mancam este injectat cu hormoni de crestere.
julia23 spune:
Am vorbit cu pediatra ei,mi-a zis ca poate se dezvolta mai repede,poate fi si de la alimentatie,dar ca sa stau linistita mi-a dat trimitere la un endocrinolog.
Poate fi si de la mancare,dar noi mancam mai mult produse aduse de la tara,stam la curte si vara avem fructe si legume din gradina...m-am mirat pt ca mi se pare prea devreme.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui TOMALAVINIA Poate ne dai idei cum ne ferim de ele? Daca iti resti pui, porci in casa de la tara. Fructe la fel. Poate ai tu o sursa de hrana fara aditivi, hormoni. Asteptam sugestiile Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006) |
Lavinia, nu vreau sa fiu offtopic. Ideea e ca orice ajunge in farfuria copilului trebuie trecut printr-un filtru restrictiv.
Ex:
-lapte dintr-o sursa de capre crescute natural si facut in casa branza, iaurt, smantana, cascaval si branza tartinata.
-peste preferat cel salbatic/oceanic de adancime, congelat rapid. Cand nu gasesc prefer niste conserve BIO de peste.
-carne de pui: sunt si in Romania cateva ferme care ofera pui crescuti natural, pretul e dublu. Noi consumam putina carne (o data pe luna).
-legume si fructe numai de sezon, preferat de la parinti din gradina...pus si la congelator peste iarna...
-painea facuta in casa din maia de secara si faina de grau integrala..
Si povestea continua, ti-am dat doar cateva exemple.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
ina.click spune:
Mi se pare groaznic ce citesc si ma intreb daca nu cumva alimentatia ne influenteaza si pe noi, ca adulti, dpdv hormonal.
Ma gandesc la faptul ca desi am 30 de ani am vreo 4 prietene de aceeasi varsta sau chiar mai mici care nu reusesc sa aiba un copil. E o cifra uluitor de mare pentru mine. Din cercul meu restrans de prietene, 4 e cam mult.
Eu cumpar pui CoCo Rico - scrie pe ambalaj ca nu sunt crescuti cu hormoni sau aditivi, acum asa sper sa fie. Mai sunt si puisorii aceia galbeni frantuzesti, foarte scumpi pentru mine dar poate sunt accesibili pentru altii.
Incerc sa ma aprovizionez cu carne de cate ori ajung la rudele mele care au unde creste pasari. Am intrat si intr-un grup pe FB de alimentatie sanatoasa etc si acolo cineva m-a anuntat de o sursa de curcani crescuti la curte, iarasi, fara aditivi hormoni etc. Acu sa vad cu cine ma unesc la una bucata curcan, nu de alta dar noi suntem doar 3 iar pasaroiul e cam mare.
se gasesc surse sigure de carne / lapte, insa intr-adevar costa mai mult si trebuie ceva alergatura dupa ele. Dar eu zic ca se merita pe termen lung, luand in considerare efectele negative asupra micutilor nostri.
olimp spune:
din pacate tot mai multe mame se lovesc de pubertatea precoce , mai ales la fetite. importanta este alimentaia copilului , din pacate multe din alimentele care se gasesc pe iata din Romania sunt cu aditivi si modificate genetic ex soia modificata genetic sau soia in general contine fitoestrogeni , trebuie cautat poate si discutat si cu un nutritionist , sunt care va raspund la intrebari pe mail care sunt alimentele care detin cantitati mai mari de hormoni naturali si pe care sa le evitati in alimentatia copilului.
si cum spun si fetele , cat mai multe alimente daca se poate de la tarani si producatori , supermarcheturile sunt bombardate de produse aditivate.