Bravo Ioana,Tzuky! Hai Titi,Diana,Anxy,enona!(49)
Raspunsuri - Pagina 12
virgiL spune:
Iaca m-am asezat langa bebeLuc si am tras si eu la aghioase vo 3 sferturi de ora....parca am fost anesteziata..
YLARI ,iubita,fii cum simti!Ca aici nu te judeca nimeni!Exact asa am fost si eu pe final de sarcina ,ma dureau toate celea,toti in jur mi se pareau sprinteni si neobositi...lipsiti de griji...si desi mai trecusem o data prin asta ,ma cuprindea asa o panica in cate-o zi.Totul a culminat in preziua operatiei cu o repriza zdravana de plans cu strigaturi...Si nu fi suparata ca nu-ti seamana fata.important e ca e o scumpa si o frumoasa, si mai ales sanatoasa.Bebe Lucas va fi bucatica rupta tu!Hai ,ia o lingura de ZEN ,asa ca de la o mamica de LUCAS ,la alta!
Mai intreba cineva de sonda urinara..Daca utilizati betadina inainte de a o pune,si sonda are o dimensiune adecvata,nu exista nici un disconfort.Mie mi s-a pus o sonda de 12(adusa de cineva de pe la copii),m-a uns bine cu betadina,inclusiv in vagin.Pe sectie la gineco aveau sonde de 16 si de 18 parca(foarte mari).Dimensiunea sondei are importanta si in disconfortul (sau lipsa lui) de dupa scoaterea sondei....daca e prea mare ramai c-o usturime f ciudata o vreme dupa....Deci rugati pe cineva sa va faca rost de o sonda mai finutza si sa o aveti in buzunar la operatie,betadina o gasiti in farmacii..e vreo 10-12 ron flaconasul(si la fel il aveti cu voi in buzunar).
Virginia .mami de Ioana si de Lucas
virgiL spune:
ELLYSHOR,IONELU,voi mai dati ceva la bebei in afara de laptic?Ceaiuri ,ceva?Ce produse anticolici utilizati?
MAMITA,pup scorkia!Ce bine ca mai ai putin si termini si tu cu munca!
ionelu spune:
Mesaj de la Anxy pe facebook:
"Gata, ne-am hotarat:D Daca pitica nu se hotaraste sa vina de buna voie si nesilita de nimeni pana vineri la termenul maxim de 4 Mai, atunci o sa incercam o declansare a nasterii. Dr spune ca am colul deschis, scurtat daaar Sophie e tot sus sus si e posibil sa nu functioneze:( Si in acest caz trecem la ceza...Jur ca n-as vrea dar nici sa o chinuim pe printesa 12h de travaliu. Asa caaaaaa tineti-ne pumnii ca o sa ne scurgem usor la vale pana raspoimaine :P P.S. va puuuuuuuuuuuup tare tare!!!
La 39 fix aveam 3100gr, lichid ok, placenta ok dar cred ca s-a uitat prea mult cu mine la Antene si Realitatea si a decis ca e prea mare agitatia pe aici pe afara si mai sta cat mai poate :D"
HAI ANXY!!!
Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)
miha81 spune:
Hai Diana si Inimosul nostru!!! Nu aveti nici o veste de le ea?
Multumesc de raspunsuri si Ylari si Virgi. Ma stresesaza sonda, ma streseaza ca simt, recunosc ca sunt foarte speriata de operatie. la voi cat a durat? Pentru ce fel de anestezie ati optat? oare nu o fi mai bbuna cea generala? Nici o clipa nu m-am gandit la cezariana pana acum dar bebele are circulara de cordon si desi medicul mi-a zis ca peste 90% din cazuri s-au nascut normal fara probleme, nu vreau sa risc deloc pentru binele puiului meu!
fetelor care ati nascut: Virgi, Ionelu, Elly si sunteti active pe forum va admir din tot sufletul!!! Eu cred caam intrat in ceasul mortii la cat sunt de speriata! Ylari te inteleg, parca vorbesti despre mine. Acum sotul si Bia sunt in parc bine ca m-am mai linistit putin...
DENISA mami de Bianca (21.12.2006) si insarcinata in 35 saptamani cu PAUL FILIP
enona3006 spune:
Hai Diana, hai inimosuuu !!!
Am intrat un pic sa va mai citesc, si sa vad bebelusii vostri frumosi. Sunt superbi, si de abia de acuma incepe distractia .
Virgi multumesc pentru mesajul tau . Sfaturile erau adresate lui Elly dar au avut rolul sa ma incurajeze pe mine. Si eu imi doresc sa am bebelusul cu mine in maternitate, doar ca toate sfaturile de la "cunoscatori" (inclusiv relativ proaspete mamici) sunt sa stau in spital sa ma odihnesc, sa-i dau completare de LP ca sa nu ma chinuiesc si alte cele... cum naiba sa stau sa ma odihnesc cand el are nevoie maxima de mine!!! Ideea e ca de cateva zile incepusem sa ma intreb daca nu gresesc eu iar toti ceilalti au dreptate, ca ar trebui sa las bebelusul la asistente; dar mesajul tau m-a readus la vechile ganduri. Sper sa se potriveasca socoteala de acasa cu cea din targ si sa rezist tentatiilor.
Cat despre nervi si ciufutenie, Ylari ma alatur si eu tie. Mama (care probabil are si ea destule emotii, fiind primul ei nepot) reuseste sa ma enerveze maxim, si nici nu se lasa . Mi-a facut ieri o vizita cu criticile obisnuite de am ajuns iar sa fac o criza de plans, si aproape am dat-o afara din casa. Bineinteles la plimbarea de aseara cine avea contractii de incepusem sa ma uit la ceas ?! Asa ca Ylari impart cu tine putinul zen pe care il am, si cu fruntea sus mergem inainte.
Va pupacesc, imi fac curaj sa infrunt caldura pentru o plimbare de seara
Cu bebe de 39+ in burtica
gyan spune:
Felicitari mamicilor si bebeilor aparuti in weekend,a fost activitate intensa nu gluma.Si inca e din cite vad.Nastere usoara,Diana!
Tare dragalasi cei mici,sa va traiasca si sa fie sanatosi!Si ce zimbareti sint ei asa devreme-eu credeam ca doar pling la virsta asta Dar ce micuti si fragili par(desi au greutati corespunzatoare)...ma ia teama!!
Ylari,sa nu ma injuri dar m-am amuzat un pic de ce povesteai tu cu nervozitatea pt ca si eu ma regasesc uneori in asta de cind cu sarcina desi inainte nu eram asa.Eu cred ca m-as fi enervat si pe soacra pt curcan ca mi-a dat de furca cu el ..sau poate a prins bine sa te razbuni pe el cu transarea? Sper ca esti mai bine
miha81,nu te mai stressa atita de operatie,un pic neplacut poate fi rahianestezia,cind baga acul,dar am inteles ca e suportabil(si mie tot de asta mi-e frica).Altceva nu ai ce sa simti(dureri adica).Mai rau o sa fie probabil dupa operatie,ca e o taietura totusi,indiferent de felul anesteziei e la fel...Vor fi ceva dureri dar cu calmante si rabdare treci si peste si cam in 3 sapt esti ca si inainte,se vindeca si taietura si poti sa te misti normal.
YLARI spune:
Virgi, Enona, Gyan va multumesc.
Virgi sa iti fie de bine somnicul, te-a remontat, este?
Am tras si eu un pui de somn, de pe la 4 si pana la 5 jumate, ma simt mai odihnita dar tot necajita sunt... Pupilici...
Hai ca ma duc sa fac niste papanasi, poate imi mai trece supararea...
Gyan, nu ma supar, stiu ca poate parea amuzant, intr-un fel asa am si vrut sa povestesc, sa nu o dau direct in dramatism ... totusi...
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
virgiL spune:
MIHA,relax honey,toate vin si trec... nu-i dracu chiar asa de negru
Eu am ales anestezia generala,desi anestezista m-a facut cu ou si cu otet pt alegerea facuta.Cel mai sigur pt mama si copil ar fi cu rahianestezie,dar eu v-am mai povestit de fobia mea de ace in coloana(am suportat amniocenteza fara probleme,am tatuaje..)mi-era de eventuale dureri de cap de dupa,ca eu ma stiu ca nu pot sta culacata intr-un loc perfect intinsa cateva ceasuri(pana iti trece de tot anestezia),doream sa ma mobilizez cat mai repede dupa anestezie,sa-mi tin puiul in brate..Nu stiu de ce, da cu varsta parca iti mai dispare curajul...cu siguranta n-as fi vrut sa fiu treaza in timpul interventiei.
FELICITY,pe unde mai esti mama bear?
ANXY,bafta maxima!
ionelu spune:
Dragelor, venim si noi la raport Ziua suntem bine, mancam mult, dormim mult, experimentam diverse noutati... zambete, gangureli, ne incruntam, ne intindem... suntem mai scumpe pe zi ce trece
Eu reusesc sa mai atipesc cand doarme si ea, doar ca eu nu prea pot de fel sa dorm ziua, asa ca noaptea cand avem crizele de colici, sunt cam chiauna, dar asta e.... in jur de 2.00-3.00 reusim sa ne linistim si sa adormim. Ne trezim in jur de 6.30-7.00.
Miha, la mine operatia si toata experienta nasterii a decurs asa: Am ajuns la maternitate joi la 5.45 cu travaliu activ, adica contractii puternice, regulate si colul deschis 5 cm. M-au bagat la camera de garda, dupa care m-au dus in rezerva sa ma schimb si sa imi puna branula. La 6.10 eram deja in sala de operatii unde ma asteptau toti. Mi-au facut rahianestezia, dupa care m-au conectat la toate aparatele si mi-au pus sonda. Anestezia si-a facut efectul super repede, asa ca la 6.45 o scoteau pe pitica. Mi-au pus-o la piept pt un minut dupa ce au testat-o pt Apgar, au dus-o la neonatologie, dupa care m-au inchis pe mine, iar la 7.30 eram deja la terapie intensiva. Pe la 10.30 a inceput sa treaca efectul anesteziei si atunci am avut voie sa beau apa (sfatul meu e sa beti cat mai multa apa... va ajuta sa va mobilizati). Pe pitica au adus-o la 8.00 cand nu prea a tras ea mare lucru, de aceea i-au cerut voie mamei sa ii dea putina glucoza (eu deja o instruisem sa ii lase prima data), dupa care au adus-o inca o data pe la 12.00 cand a papat bine pt ca imi venise deja colostrul. Am sunat-o pe mama si i-am zis sa fie cu ochii pe ei sa nu ii dea supliment, glucoza sau suzeta). Pe la 14.30 ma ridicam in fund, dupa care in picioare. Am ajuns in rezerva pe la 15.00, cand mi-au adus-o pe pitica (nu a mai plecat de langa mine pana la externare) In ziua aia am baut multa apa, m-am ridicat in fund cat am putut de mult, chiar am facut si 2-3 pasi pe langa pat, atat cat mi-a permis firul de la sonda. In total mi-au facut 4 doze de calmant in prima zi si doar 2 in a doua zi. Pe restul pana la externare le-am refuzat, pt ca ma simteam in stare sa depasesc momentul fara prea multe calmante. Cu pitica mi-a fost mai greu in prima noapte, pt ca nu prea puteam sa ma ridic atat de repede. Dar butonul minune functiona si imediat aparea o asistenta care sa mi-o dea la piept cand trebuia sa pape, dupa care o chemam sa o puna in patut. Incepand cu a doua zi, dupa ce mi-a scos sonda si am inceput sa merg mai mult, ne-am descurcat doar noi doua. Am impresia ca am fost cam singura din maternitate care am tinut-o non stop cu mine. Daca in prima noapte si a doua zi dimineata veneau toate asiatentele sa ma intrebe daca nu vreau sa mi-o duca la neonato, dupa aia s-au prins ca nu e chip cu mine, asa ca nu s-au mai obosit sa mai intrebe nebuna ca nu era cazul
Ne-au externat duminica dimineata, pe la 10.30. Acasa totul ok, eu m-am simtit bine si ma refac pe zi ce trece. Ieri chiar am alaptat-o pe pitica la 13.00 dupa care am lasat-o dormind cu mama si eu am dat o fuga pana la Altex sa imi iau un umidificator. Credeam ca scap pt ca locuiesc intr-un bloc nou, dar se pare ca aerul din camera era prea uscat pentru pitica. Asa ca eu la 4 zile de la operatie m-am suit la volan si am plecat la cumparaturi... cam nebuna, nu-i asa?
Pe scurt, secretul unei refaceri rapide dupa operatie este sa te mobilizezi cat mai repede. Incepi inca din prima zi sa stai in fund, dupa aia te ridici in picioare, urmatorul pas e sa faci 2-3 pasi pe langa pat, iar a doua zi dupa ce iti scoate sonda, chiar sa incepi sa mergi cat mai mult. Si pe zi ce trece sa incerci sa te autodepasesti. Pe mine spre exemplu m-a ajutat f mult vointa
Multa bafta va doresc, atat tie, cat si restului de mamici care vor naste prin cezariana. Sper ca o sa va fie de folos cearceaful scris de mine pe tema asta
Virgi, eu nu ii dau ceai, doar un pic de Gripe Baby Water dupa ultima masa noaptea. Ii ia vreo 30-45 min sa o calmeze, dar functioneaza. Ceea ce e nasol la apa asta de colici e ca nu poti sa ii dai multa, asa ca trebuie sa astepti ultima masa. Altfel, daca ii dai inainte si dupa aia cere din nou papica, n-ai facut nimic. Deci tot ma apuca 2-3 cu ea urland pana sa se calmeze... mor cand o vad asa
Va pupam cu drag
Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)
virgiL spune:
ENONA,ma bucur daca-ti pot fi de folos.Acu mai conteaza si ce fel de a fi ai tu ca persoana,ca eu le-am ingrozit pe femeile alea in spital(desi mai mult de 60% din personalul cu care am interactionat ma cunostea).Le era frica sa nu care cumva sa adorm peste copil de oboseala,sau sa-l las sa crape de foame pe acolo.La un moment dat au schimbat tura asistentele si una a venit doar sa ma vada,si sa constate prezenta mea in rezerva.
Iar de odihnit ,fa-o mai bine acum,decat in spital....ca numa odihna nu e(chiar daca nu stai cu bebe),ba vin cu spalatul,ba te cheama la copil(sau ti-l aduce),ba ai de facut tratamentul,ba vin musafirii...oricum e o foiala continua.Asa ca ce e in mana nu-i minciuna.
Mi-am adus aminte ce le recomandau asistentele fetelor cu dureri de cap a doua zi dupa rahi...cafea neagra+2 algocalmin(in cafea)
Pup fetele ciufute(si pe cele NE-)!
Ma duc sa spal bursuku mic!