LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***423***

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Buna dimineata!

Ina, m-am hotarat, ma apuc si eu. Da-mi, te rog, un exemplu de meniu pentru azi, pana mai filtrez si organizez eu informatia, sa ma pot gospodari singura

Andrei tot tuseste, dar nu a mai facut febra si nici muci nu prea are, ceea ce ma bucura.

Ce ma bucur sa te am colega de...mincat sanatos!
Scuze ca nu ti-am raspuns mai repede dar am fost toti 3 la Colibita, unde am admirat niste peisaje incintatoare si "apa maie" din belsug!

In ceea ce priveste Dieta Vietii, daca vrei sa o tii "ca la carte" nu e bine sa te iei dupa mine pentru ca, asa cum am spus, si pe asta am adaptat-o la stilul nostru de viata.
Iti spun dupa ce ma ghidez eu:
-dimineata maninc numai fructe proaspete; cite vreau si de care vreau;
-incerc sa maninc cit mai multe cruditati la celelalte 2 mese; la ziua lui tata, de ex am mincat racituri cu salata ; in carte scrie ca, pe parcursul unei zile, cam 70 la suta din alimentatie ar trebui sa fie hrana vie; uneori, reusesc fara sa-mi fi propus asta, intr-o prima faza;
-tin cont de combinarea corecta a alimentelor (asta o stii sau sa dezvolt?)
-legat de punctul anterior, dieta asta iti permite sa maninci din toate grupele de alimente daca le combini corect; de abia astept sa maninc / cartofi noi cu salata de varza
-fara dulciuri; maninc doar ciocolata cu 70 la suta kko (am mai spus aici ca au la Lidl, cioco amaruie cu zmeura/sau caramel/sau portocala)
-nu consum deloc lactate (nici nu mi-e greu)
-nu rontai intre mese (nici asta nu e greu pentru ca nu mai mi-e foame)

Ce am mincat la prinz zilele astea?
Eu am tot timpul stoc de conerva de ton, linte si naut: imi fac salata cu ton, linte, ceapa verde, ridichi, obligatoriu leurda (ar trebui sa fiu verde la cita am mincat), patrunjel, rosii, castraveti...ce am in frigider.

O poti face cu mazare -asa am acum in fata- daca nu ai linte.
In loc de leurda, poti folosi salata verde sau spanac.
Eu nu mai pun deloc sare, piper, ulei pentru ca e delicoasa asa cum e.

-ficat de pui in dry cooker cu usturoi si patrunjel si cu o salata cu "de toate"
-friptura (dementiala din carne frageda lasata peste noapte la macerat) cu salata de varza
-fasole boabe cu ceapa verde, patrunjel si ridichi
-gratar cu salata de vinete (vinetele doar frecate cu sare si cu ceapa verde, fara adaos de ulei sau maioneza) si rosii;
-ciocanele de pui cu sfecla fiarta (este la Lidl gata fiarta) si leurda cu castraveti si ceapa.

La cina e mai complicat pentru ca, de multe ori, nu sint acasa inainte de 8 si atunci maninc tot fructe;
-o data am mincat o salata de ton in oras
-o data mi-am facut omleta cu ton si am mincat-o cu rosii si ardei

Ce este interesant: nu mi-e niciodata foame seara si asta e o premiera pentru mine; in mod normal, eu as putea minca non-stop ceva; ei bine, acum, as putea sa sar cina fara probleme pentru ca NU mi-e foame; habar nu am de ce; mi-e greu sa cred ca "salatzile" alea sint asa de satzioase si eu am ignorat acest lucru atitia amar de ani.

Din "efectele secundare" prezise de autor, la mine s-au adeverit urmatoarele:
-dureri de cap (4 zile)
-dereglari de tranzit (inca nu stiu pentru ce perioada)
-pierdere in greutate
-energie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anamariame

Anaan, si eu am intrat de astazi la aceasta dieta.
Voi manca asa:
pe tot parcursul diminetii fructe de orice fel (cica tb evitate bananele si fructele uscate, care au ft mult zahar si incetinesc procesul de slabire)
Dupa pranz voi servi o salata mare.
Diseara gratar cu salata si dovlecei sau fasole verde, inca nu m-am decis. Dar cel tarziu la ora 8.

E corect, Gina?
Aaa, si fara cafea, ceaiuri, se recomanda apa de tarate, dar nu am inca tarate.

Ca la carte
Din punctul meu de vedere, "corect" este sa maninci sanatos dar fara sa-ti creezi frustrari si fara sa fii stresat sa nu gresesti. Eu beau cafea fara cofeina dar, in oras, mai beau si cafea cafeinizata (nu pentru ca uit ci pentru ca asa vreau) si nu am nici un stres.
Stiu ca D. Menhart recomanda carnea la cina dar as bulversa prea tare familionul (cu mine in frunte) sa mincam frunze la prinz si carne seara; asa ca, vom minca, in continuare, carne la prinz.
A, am scos carnea din meniu 2 zile pe saptamina pentru toata lumea (inclusiv pentru musafiri ). Jambo, oricum, postea zilele alea si, cum Dieta Vietii e asa faina pentru ca e permisiva, voi profita si imi voi incinta si eu papilele cu cartofi sau orez, de obicei, interzise in (mai) toate dietele.

Ar fi fain sa scriem ce mincam in fiecare zi ca sa ne inspiram una pe cealalt; eventual cu explicatii despre ce si cum a mincat familia. Anaan, Anamariame, Floric, ce parere aveti? Eventual, putem face un grup pe feisbuc ca sa nu plictism lumea aici.

Mergi la inceput

Dodo, avem in plan sa mergem miine pina la Cluj; ma voi uita dupa "clop" pentru Bogdi' dar sa-mi spui ce masura sau pentru ce virsta; te intreb pentru ca lui Ian sepcile i le iau pentru 8-9 ani

Gianina, te admir pentru detasarea (nu stiu daca aparenta) cu care reusesti sa vorbesti despre problemele de sanatate ale Micshunicii. Imi place ca, in ciuda acestor probleme, ati reusit sa aveti un program minunat! Sanatate.

Simona, fain ca aveti posibilitatea sa va plimbati pe faleza Cind pomenesti de asta, asa ma apuca un dor de duca...

Mergi la inceput

http://bistrita24.ro/articole/Persoanele-obeze-si-fumatorii-nu-vor-mai-avea-parte-de-tratament-medical-14945.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Ina, e tare buna ideea cu grupul, ca altfel strecuram pe aici tot felul de meniuri care nu le intereseaza pe toate fetele. Hai ca fac eu unul

Eu nu gasesc leurda nicaieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Ina, suna un fel de Monti sau in fine ce tineam eu cand tineam. Numai ca eu tineam pe zile.

Suna tentant. Cand o sa imi fac curaj (acum am un mare stres pe creier si nu ma pot concentra pe o dieta, fie ea si cat de paote de usoara sau sanatoasa) ma bag si eu.

Spor voua si reusita.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Citat:

Ina, e tare buna ideea cu grupul, ca altfel strecuram pe aici tot felul de meniuri care nu le intereseaza pe toate fetele. Hai ca fac eu unul

Nici in piata, "la tzarani"?
Eu am noroc ca am descoperit singurul aprozar din Bistrita care are asa ceva si e si pe traseul pe care ne plimbam seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Citat:

Nici in piata, "la tzarani"?
Eu am noroc ca am descoperit singurul aprozar din Bistrita care are asa ceva si e si pe traseul pe care ne plimbam seara.

"You don' t have a soul.
You ARE a Soul.
You have a body" - C. S. Lewis

Ntz! cred ca nu se mananca prin zona mea ( nici eu n-am mancat niciodata).

Am facut grup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

simona draga - indura-te de noi astia "sechestrati" in oras si posteaza ceva poze cu nisip-scoicute-valurele ca deja sunt intrata in fibrilatii (ne-am dorit si noi tare-tare mult dar... nu a fost sa fie)

inapreda -
detasare, pe naiba
sa ma vezi atunci cant mi se intampla, de nu mai stiu de mine
astazi sunt pur si simplu mai... bezmetica

ps: eu inca astept minunea sa ma trezesc "slabita" peste noapte
fara nici o legatura - stiati ca o saptamana de alea-alea intensiv (fara iesit din casa, de intensiv ce e) evapora 7 kg?
eu una nu am testat decat cu jumatate de saptamana si confirm

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 3 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Gina, da, e o idee grozava sa facem grup! Desi eu cred ca fetele nu ar fi deloc deranjate de menu-urile noastre, mai ales ca autorul mentioneaza in carte in 2-3 locuri doar de slabit, el insista ft tare pe menu sanatos si pe alimentatie corecta in general. Eu am de gand sa aplic niste idei de acolo inclusiv in alimentatia Evei, de ex, am de gand sa renunt la a-i da lapte cu cereale, in primul rand pt ca cerealele ei sunt de la Nestle si nu am deloc incredere in ele. De ceva luni de zile, ii dau dimineata iaurt cu urmatoarele amestecate in el: goji berry, seminte de floarea soarelui, caise si/sau prune uscate, nuca si migdale sfaramate, toate neprajite si nesarate.Si voi insista mai tare cu fructele dimineata, desi ea ar manca non stop, oricate si de orice fel!

Mergi la inceput