MORAL HAZARD
Raspunsuri - Pagina 10
Letitia1 spune:
Nu cred ca exista nici un fel de limita de virsta. Gindeste-te ca profesoara Adriana Iliescu a nascut la 66 de ani prin IVF, deci de ce ea e apta sa aiba grija de un copil si mama ta nu?
http://en.wikipedia.org/wiki/Adriana_Iliescu
mianna spune:
intr-adevar am citit un pic, nu exista limita de varsta (adica nu in sensul asta, ci doar ca diferenta intre copil si parinte sa fie de minim 18 ani), insa cazul Adrianei Iliescu nu poate fi dat drept exemplu - din cate stiu s-a ajuns, probabil si datorita lui, la stabilirea limitei de varsta pentru FIV la 50 de ani, ceea ce mi se pare logic (sau ma rog, mai logic, sper sa nu supar pe nimeni, insa si 50 mi se pare prea mult pentru a da nastere unui copil).
dar legislatia adoptiei e ceva mai mult decat discutia din acest topic - declararea copilului adoptabil, obtinerea atestatului pentru adoptie etc.
sa nu se inteleaga ca nu mi-e mila de acele fete si de mama Deliei, dar topicul asta imi da senzatia ca Delia s-a hotarat sa ia in mana destinele prea multor persoane si incearca sa faca permutari cu ele; deocamdata numai teoretic - adica fara prea mult temei legal. fiindca e usor de zis ca fetitei i-ar fi mai bine crescuta de bunica (ceea ce de fapt inteleg ca se intampla si acum), insa tot asa putem spune ca acelor copilasi abandonati in maternitate si crescuti contra cost de asistente maternale le e mai bine intr-o familie calda, insa adoptia inseamna mult mai mult de-atat.
Fleurdelise spune:
Delia, draga mea colega de odisee, te-am gasit aici si ma minunez cate s-au adunat pe capul tau...vorba aia nu-i da omului cat poate duce...
Nu am apucat sa citesc decat primele 3 pagini, dar ma intreb, acea "mama", sora ta, si-a pierdut ORICE urma de responsabilitate fata de proprii ei copii? Ea zici ca munceste, nu poate fi obligata sa isi intretina financiar fetele? Obligata legal, ma refer. Ca nici mama ta, nici tu, nu aveti vreo obligatie in acest sens. Nu ma refer aici la obligatia morala, fireste. Te inteleg perfect ca nu poti sa abandonezi copilele.
Dovedind ca practic si-au parasit copiii, sora ta precum si tatal fetelor ar trebui decazuti din drepturile parintesti. In cazul asta, custodia fetelor v-ar reveni mai usor, tie sau mamei tale.
Nu cunosc din pacate legislatia romaneasca, desi am vrut si eu, inainte sa raman insarcinata, sa adopt un copil din tara.
Cea mare e majora, ca nu mai retin? Parerea mea e ca trebuie ajutata sa se intretina (si) singura de acum, sa isi ia un job si studiile in paralel sau doar la facultate cu bursa sociala.
E tare stufoasa situatia si nu stiu ce sa te sfatuiesc sa faci mai intai. Poate sa cauti ORICE solutie sa aduci pe mama+ cea mica la tine, fara neaparat adoptie, doar sa dovedesti ca e in grija ta, ti s-au dat niste idei in primele pagini. Apoi pe indelete demersurile pentru adoptie, pentru green carduri pt ele etc.
Mai citesc topicul si mai revin daca imi vine vreo idee.
Te imbratisez, fii tare pentru toti ai tai!
32 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)