ce sa fac?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

iulia b, de multe am observat ca ai asa un cinism aparte in conversatii. Asta nu se numeste a fi practic.
tu pur si simplu ai transformat problema de viata si de moarte a Histaminei unde e f f clar ca EA are dreptate. Ai facut-o sa para o oafa cu cereri nejustificate si putin inceata la minte pe deasupra.
hello.
subiectul e ce sa fac, adica cum poate fi AJUTATA sa obtina medicamentul, si dovedesti o lipsa de delicatete rara. ca intotdeauna de altfel.
nu esti practica, esti pur si simplu rautacioasa. eu inteleg ca traim intr-o lume guvernata de prgamatism, dar asta nu inseamna ca afacerile, farmacia cu atat de mult, nu ar trebui sa aiba ca prin scop umanismul cu tot ce presupune el.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Eu o inteleg pe Iulia. Farmaciile au devenit afaceri, odata cu aparitia celor private. ce-i drept, afaceri cu reglementari speciale ( de preturi, de licente, ca nici la noi nu-si poate deschide oricine, etc) . Acea farmacista poate fi acuzata cel mult de rea-vointa. Dar asta nu e ilegal. Cred ca pur si simplu n-are chef sa se chinuie cu formalitati pt un singur bolnav. O fi urat, dar e dreptul ei.
Nu stiu ce boala este, de esti caz unic in Ro, inteleg ca ceva autoimun. Avand in vedere ca Italia nu-i capatul lumii, ca ti le poate lua oricine fara reteta, mie mi se pare pe termen lung mult mai daunator stressul de a duce razboiul asta de una singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Nu stiu ce boala este, de esti caz unic in Ro, inteleg ca ceva autoimun. Avand in vedere ca Italia nu-i capatul lumii, ca ti le poate lua oricine fara reteta, mie mi se pare pe termen lung mult mai daunator stressul de a duce razboiul asta de una singura.

Plus ca exista posibilitatea(pe care ea o refuza de altfel,a marturisit la un subiect identic deschis anteior)inlocuirii medicamentului cu un altul!

Nejustificat avertismentul dat Iuliei,se vede ca stie ca vorbeste(are tangentza cu domeniul),asa ca mai rautoacioasa mi s-a parut remarca cu a nu sti difrentza dintre TVA si adaos comercial!Plus mesajul d epus la coltz(pe care de altfel l-am rportat)al Sabinei!

Histamina,eu itzi doresc sa rezolvi problemele,indiferent de natura lor,ca e vina sistemului sau nu(nici in Germania nu s egasesc uneori diverse medicamente insa este foarte adevarat ca sunt comandate ulterior,bineintzeles ca si aici farmacistii in strinsa legatura cu casele de sanatate,unde si noi paltim cu sutele de euro luna,incearca sa-si "vinda"unele produse),vezi insa ca stresul poat provoca alte multe boli,deci vezi sa nu intri intr-un cerc vicios!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

scuze de off topic , dar trebuie sa spun ceva si nu stiu unde.
daca mesajul iuliei este atat de "rautacios" incat a necesitat avertisment, va rog sa purtati aceeasi pereche de ochelari cand cititi si mesajele altor membri a caror obraznicie o poti vedea pana si din avion .
va rog frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Histamina ... vezi insa ca stresul poat provoca alte multe boli,deci vezi sa nu intri intr-un cerc vicios!

Ca spui cuiva ca-i nul intr-un domeniu (upss si eu o fac!), ca te revolti cand subiectul se duce in punerea la punct a detaliilor si nu in ajutarea celui care a initiat subiectul .... hmmm sunt atitudini de inteles.... si forma in care o faci iti da au ba cartonasul....

DAR sa-i spui autoarei sa nu se agite ca poate se imbolnaveste mai tare... mi se pare lamentabil!
Si da te-am raportat la moderator (pentru prima oara... by the way) pentru ca a fost complet gratuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Multumesc, multumesc
Sabina, eu macar am incercat sa punctez unele lucruri care pot clarifica (sau nu, ma stii) unele aspecte, pt ca mi s-a parut ca histamina nu are datele complete. Si nu poti acuza pe cineva cu niste date eronate. Poate macar a mai aflat ceva de la mine (ma flatez singura stiu). De la tine sau de la cele care au oftat prelung ce a aflat? Ca-i naspa si trista situatia, asta o stia deja...iar ce a scris mianna, repet, mi se pare complet pueril pt ca se vede ca n-are nicio legatura cu subiectul. Dar sunt multi...si aplaudati..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Histamina ... vezi insa ca stresul poat provoca alte multe boli,deci vezi sa nu intri intr-un cerc vicios!

Ca spui cuiva ca-i nul intr-un domeniu (upss si eu o fac!), ca te revolti cand subiectul se duce in punerea la punct a detaliilor si nu in ajutarea celui care a initiat subiectul .... hmmm sunt atitudini de inteles.... si forma in care o faci iti da au ba cartonasul....

DAR sa-i spui autoarei sa nu se agite ca poate se imbolnaveste mai tare... mi se pare lamentabil!
Si da te-am raportat la moderator (pentru prima oara... by the way) pentru ca a fost complet gratuit.

Ei...macar te-ai racorit!)Da' parca ne fluturai batistele pe la un alt subiect????Of,of..dependentza asta,sau empatia oare?

Subiectul era despre"ce sa fac?"si nu despre a arata care e mai empatic si care mai putzin!

Si dintre totzi participantzii(empatici de te apuca greatza sau mai putzin empatici,de-i apuca greatza pe cei empatici)singura care a dat relatzii concrete de ce "nu se poate face"demersul resul respectiv a fost iulia!i s-a mai ales si cu avertisment pentru ca a spus cum sta situatzia!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Mianna mai bine taceai..si filozof ramaneai. Probabil ca n-ai vazut vreo factura niciodata ca altfel nu-mi explic ignoranta. In primul rand rubrica TVA e mare si lata si nu se poate confunda, in al doilea rand in farmacie exista programe de gestiune cantitativ valorica agreate de casa de asigurari care la introducerea unui medicament in gestiune iti "pune" automat TVA-ul, in al treilea rand pt ca acestea au TVA 24% si pret variabil , logic e ca adaosul nu e trecut pe factura din cauza ca si deoarece si pentru ca si-l pune fiecare farmacie. Mai frate mai ceva ca un copil de 2 ani, cand ii spui ca-i fierbinte focul nu pricepe frate..
Da si tu o cautare pe net, e ieftin si la indemana http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/154296/Majorarea-TVA-scumpeste-suplimentele-nutritive.html

si de cand sufletu-i Claritine supliment nutritiv, ma rog? (pe asta l-ai dat tu ca exemplu). eu vorbeam despre MEDICAMENTE, fie ele OTC-uri sau cu prescriptie, n-am pomenit absolut nimic despre suplimentele nutritive. inca mai astept factura scanata. a unui claritine, daca se poate, sau a unui preparat pe baza de ibuprofen pe care l-ai folosit ca exemplu, nu a unui supliment.

cred ca mai bine taceai tu in loc sa-mi dai link la TVA-ul suplimentelor
daca mergem pe revista presei, iata link care vorbeste de medicamente:

http://www.zf.ro/eveniment/cotele-reduse-de-tva-de-9-si-5-raman-nemodificate-6457037

si care spune ca:

"La nivelul medicamentelor, TVA are valoarea de 9% si se aplica atat produselor cu prescriptie, cat si celor fara prescriptie. La ambele categorii de produse, TVA se pastreaza la nivelul actual de 9%."

spre deosebire de un post oarecare de pe net care spune ca:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b
medicamentele din clasa P-6l si P-RF au pret impus si tva 9% , cele din categoria OTC, suplimente, parafarmaceutice au adaos variabil si tva 24%.

aici gasesti lista preturilor maximale in aprilie 2012. unde apare si acel mentionat claritine, si pretul cu amanuntul maximal al lui cu tot cu TVA-ul de ... 9%

http://www.msf-dgf.ro/msf-dgf29/CanaApr.pdf

iar aici gasesti nurofenul sirop, tot cu 9%

http://www.bioeel.ro/oferta-curenta.php?denumire=nurofen&producator=&dci=&categ=&submit.x=0&submit.y=0

de care preferi, cu aroma de portocale sau de capsuni?

..si tot io-s aia rautacioasa ca intreb daca se face diferenta intre adaos si TVA...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Mianna, ai avut de lucru nu gluma. dar esti in continuare in eroare, In acea lista , adica Catalogul National, nu agsesti nurofenul si nici claritinul comprimate.pentru ca ele sunt considerate OTC-uri. In acea lista apare claritine [b][sirop/b], care nu este OTC.Daca dai o cautare dupa preturi la diverse farmacii de net, e simplu si asta, ai sa vezi preturi diferite la ele. Multi au un flacon de Nurofen in casa, ia sa vina sa spuna cu cat l-au luat de la diverse farmacii. Pe medicamentele eliberate liber, fara reteta nu scrie p-6l, p-rf.Asa ca mai studiaza, nu m-ai prins. Deci in concluzie, aceste produse din exemplu au adaos variabil.
Eu am dat link la intamplare, chiar ,ma gandeam sa preciziez ca nu este vorba numai despre ceaiuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

de acord. au adaos variabil. si TVA fix. fix de 9% cam asta spune si linkul tau dat la intamplare, ca "medicamentele, care au un TVA de 9%, nu se vor scumpi". nu nu-i vorba despre ceaiuri, dar te mai intreb o data: e claritine-ul supliment nutritiv? macar tabletele, ca siropul pari a fi convinsa ca-i medicament.

ai dat click si pe al doilea link din exemplul meu, unde apare clar nurofenul sirop mentionat de tine, sa-l vezi cat de frumos sta incadrat la tva 9%, nu 24 cum zici tu?

Mergi la inceput