ce sa fac?
Raspunsuri - Pagina 5
A_Iulia spune:
Pai Marina, sigur ca tu poti sa crezi ce vrei tu.
Eu am adus niste argumente care zic eu ca totusi lipseau din topicul asta. Nu aveti decat sa va infuriati pe cine vreti voi acum, stat, privat, producator, Italia, DHL etc.
Marina spune:
Iulia departe de mine gandul sa ma cert cu tine, dar zau daca pricep de ce a fi bolnav unic e o cruce care trebuie purtata in Romania. Economic vorbind eu nu vad de ce acel medicament costa de 8 ori mai mult pretul de productie in Romania. Unifarmul tb sa traiasca, farmaciile trebuie sa traiasca, numai bolnavul l-am uitat pe drum.
laurenta spune:
[quote]citat din mesajul lui Marina
Iulia departe de mine gandul sa ma cert cu tine, dar zau daca pricep de ce a fi bolnav unic e o cruce care trebuie purtata in Romania. Economic vorbind eu nu vad de ce acel medicament costa de 8 ori mai mult pretul de productie in Romania. Unifarmul tb sa traiasca, farmaciile trebuie sa traiasca, numai bolnavul l-am uitat pe drum.
Marina
[/quote
histamina spune:
va multumesc mult.
eu am calculat ca dau CAS 1200 de euro pe an, medicamenetele, daca statul mi le-ar da gratuit ,doar pe acestea luate din italia, deci acelea costa 600 de euro pe an.
e ceva ce nu inteleg eu?
eu imi sustin propriul meu tratament cu bani din buzunar.e scump, e mult.in total e vb de 12-18 pastile/zi, in functie de starea mea.
am sustinut si tratamentul strumfului, 400 de euro/luna.
sincer, nu am avut de unde sa scot 700 de euo/luna, in total.
am taiat din tratamentul meu, nu m-am dus sa cer.mi-am luat job suplimentar, ca sa pot face fata.
nu cer decat sa mi se respecte demintatatea si sa nu fiu jefuita,ca efectiv,acesta e termenul.
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A_Iulia Lucrurile s-au schimbat. Farmaciile dau faliment una dupa alta. |
In oraselul unde stau eu nu am vazut nici o farmacie inchisa, dar numai in ultimele 6 luni s-au deschis 3 noi numai in cele cateva zone pe unde circul eu zilnic, cu siguranta sunt mai multe deschise noi si in restul orasului.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
iulia_b spune:
Laura, faptul ca n-ai vazut tu ca sunt inchise nu inseamna ca nu se inchid. Ca nici eu n-am vazut girafe pana acum, dar nu inseamna ca nu exista. Farmacia in zilele de azi e o afacere de familie care ofera un venit decent, dar nu te imbogateste. Bineinteles fiecare e liber sa creada ce vrea. Si in alta ordine de idei, daca sunt multe deschise e un lucru benefic, din mai multe puncte de vedere. Nu exista monopol al uneia singure, exista o concurenta si la un moment dat preturile se aliniaza. Si-apoi creste posibilitatea de a elibera in regim compensat/gratuit, si astfel oamenii sa beneficieze de asta. Pt ca daca ar fi o singura farmacie, cu bani de recuperat de la CAS de mult ar fi fost in imposibiliate de plata si atunci nu mai ramanea decat sa suporte pacientii medicamentele integral. Ati vazut greve ale medicilor, ale asistentelor, dar al farmacistilor n-ati vazut. Ei au stat acolo si au eliberat retete. Pana cand nu se stie, ca deja intarzierile de la casa sunt prea mari....
Laura25 spune:
iulia_b, eu nu am zis ca nu exista, am spus ce am vazut eu. Ca 3 strazi mai incolo s-o fi inchis o farmacie, nu zic ca nu, dar in 2 cartiere pe unde umblu eu nu s-a inchis nici una, dar au aparut cateva noi. Si eu nu vad sa fie vorba de farmacii ca afacere de familie cat mai ales de farmacii ce fac parte din lanturi mari, din corporatii. Nu am sps ca e rau ca au aparut farmacii noi, ci ca eu nu ii vad in faliment si suferinta, ci din contra.
Si am marea rugaminte sa iti pastrezi ironiile si mistourile pentru tine.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
histamina spune:
laura,.
iulia, la cate mi-ai spus pana acum, ca ma gura mare,ca astept cu mana intinsa sa mi se dea gratis, ca sunt neinformata(suna a evaziune chestia cu TVA-ul diferit,pt ca nu exista prevedere in norme speciala pt medicamente),incep sa cred ca e bine ca nu m-a facut mama farmacista,ca Doamne fereste,ce greu ar fi fost,cat de imposibil ar fi fost sa traiesc,vai steaua mea!
mai bine cu 2 boli rare si cu asocierea dintre ele, unica in tara!
bine ca am scapat, uf!
iulia_b spune:
Histamina, asta e ultima mea interventie, pt ca tu nu pricepi nimic din ce-ti spun. DA, EXISTA IN MOD LEGAL TVA 9% SI TVA 24% pt medicamente incadrate ca OTC_uri si suplimente. Sa te duci si sa spui ca nu xista asa ceva in farmacii ca ai citi tu in nu-s ce prevederi si sa acuzi de evaziune cand asta exista si e perfect legal e de-a dreptul pur si simplu. E pueril sa te duci cu asa ceva zau.
histamina spune:
iulia b, daca citeai toate mesajele din topic, ai fi vazut ca s-a rezolvat chestiunea cu TVA-ul.
eu ma refeream la prevederile din Codul Fiscal cu privire la TVA 9% pt medicamente.
ca farmaciile le vand cu 24%, o pot face daca respectivul nu e medicament, ci supliment alimentar etc.chestiunea asta am precizat-o de la inceput. ma bucur ca esti de acord cu mine,de fapt cu legea, nu neaparat cu mine.
daca sunt alte prevederi fiscale in materie decat codul fiscal, te rog sa le precizezi.
eu m-am legat, ca toti ceilalti care au postat, de faptul ca au marit de 8 ori pretul de productie si de felul in care s-au purtat.
nu e vina nimanui ca tu nu ai citit atent mesajele..