FIV in Ungaria 161

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Irene_ spune:

ImiMS si Pety: imi pare rau ca trebuie sa treceti prin astfel de experiente dar ma bucur ca ati reusit sa mergeti mai departe; sunt convinsa ca DD o sa va rasplateasca rabdarea si credinta.
Pety: daca vrei o poti contacta pe dna dr. hematolog Simona Avram pe adresa simona.avram@medcenter.ro; eu aici i-am scris si mi-a raspuns in aceeasi zi; o sa-ti dea probabil si nr ei de tel sau o sa-ti spuna ce ar trebui sa faci in continuare; are mai rar programari in Bucuresti, acum e mai mult la Cluj, dar iti poate raspunde pe mail la nelamuriri; eu am mai fost si la Dr Voican Irina la Centrul Medical Matei Basarab si pot spune ca ambele au aceeasi abordare referitor la problemele de trombofilie, cel putin cele pe care mi le-am descoperit eu (mutatia MTHFR A1298C heterozigota).
Sper sa te ajute si sa-ti redea speranta; in ceea ce priveste renumita dr U de la Fundeni, eu nu am primit recomandari prea bune in ceea ce o priveste, din contra, mi s-a spus sa nu ma duc acolo in niciun caz.
Acum alegerea apartine fiecaruia. Chiar si eu am ales sa fac in continuare clexane, chiar daca ambele dr mi-au spus ca nu se impune in cazul meu (aceeasi opinie o are si PK, dr cu care am facut fiv-ul) si sa iau si aspenter in acelasi timp, desi nici macar acesta nu ar fi necesar; am considerat ca atata timp cat nu ii fac rau lui bb e mai bine sa le fac decat sa regret dupa aceea. Si ma rog lui DD sa fi facut alegerea corecta.
Iti doresc ca si tu sa faci alegerea care sa se dovedeasca cea mai buna si mult noroc! Si eu consider ca e mai bine sa stii ce probleme ai ca sa le poti trata, decat sa treci din nou prin experiente dureroase fara sa cunosti cauza.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Ola fete,

mai stau si eu, pe aici, cu voi

Norma, Irene daca ati inceput clexane, atunci e f. bine ca l-ati si continuat pe tot parcursul sarcinii, parerea mea..si mie mi-a zis dr. Avram ca, in caz de beta pozitiv, refacem analizele si daca ies in limite parametri de coagulare, propunerea ei e, sa-mi scoata clexane si sa trec pe aspenter de 100mg..pe mine, nu ma-ncanta deloc ideea asta, sunt sigura ca n-as face-o, dar, mai vedem..inainte, prefer totusi sa astept acel mult visat beta positiv..parca-i fata morgana, zau asa
am discutat problema indelung si cu PK..mi-a confirmat parerea mea si mi-a zis ca, odata ce faci heparina (ai inceput tratamentul injectabil), dupa confirmarea sarcinii in niciun caz nu scoti heparina, ci se monitoreaza platelets count (pt a evita trombocitopenia) si eventual, la nevoie, se creste doza, in niciun caz nu se scoate, abordarea respectiva fiind una gresita; mai mult, tratamentul (heparina), trebuie continuat pana la 6 saptamani dupa nastere, cand riscul trombofilic gestational, dispare..
deci, fetelor, devreme ce ati avut clexane in schema, salut decizia voastra de a-l pastra in continuare, pe toata perioada sarcinii

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pety1981 spune:

multumesc irene.Eu tocamai cautam de zor de trombifilia asta nenorocita si cand colo mi-ai aparut tu:)O contacteZ imediat...nu vreau sa mai pierd nici un minut...am pierdut 5 ani din cauza altora.Saru'mana de ajutor .Sa iti dea Doamne Doamne un bebe sanatos si frumos si te si tuturor femeilor ce sunt capabile sa lupte pentru visul lor !!!!

sarcina oprita din evolutie la 5 saptamani
urmeaza FIV in toamna cu Dr Zadori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mona19 spune:

Salutari!
Hamza - Saptamana viitoare sa fie plina de realizari. Multa bafta!!!!
Olimp - Rabdare, ca pana la urma totul se va finaliza cu bine!
Imi - Distractie placuta! Da, sper sa vina si vremurile alea bune!
Norma - Ce perfuzii ai facut la FIV? Ma bucur ca esti bine. Sarcina usoara in continuare cu bebe sanatos la termen!
Lori - Sarcina usoara cu bebe frumoasa si sanatoasa la termen! Doamne ajuta in continuare!
Amina - Ce faci? Cum esti? Tin pumnii!!!

Mergi la inceput

Din pacate nici mie, analizele mutatiilor trombofilice nu mi-au iesit tocmai OK. Endocrinologul cand le-a vazut, stiti ce a zis? Cu ce mutatii ai aici,(se referea la: Mutatia Factor XIII Val34Leu – heterozigot si Mutatia PAI-1 – genotip 4G/4G - homozigot), tu ai putut sa fii ramas insarcinata de nu stiu cate ori si sa nici nu-ti dai seama. Si i-am dat perfecta dreptate. Da, am pierdut sarcina in faza incipienta acum vreo zece ani. Pe vremea aceea eram prea novice in astfel de chestii si la internare cu iminenta de avort in sarcina incipienta stiu sigur ca medicul respectiv nu a avut cum sa se insele. La fel, sarcina obtinuta prin FIV am pierdut-o foarte rapid la 5 saptamani si 4 zile. Ambele sarcini s-au sfarsit cu avort menstrual. Deocamdata mi-a zis sa iau Aspenter de 75. Am inteles ca va fi obligatoriu sa iau Clexane la aceasta combinatie de mutatii. Se ia de la inceputul procedurii FIV sau inainte? Sau de cand?
Despre a treia mea mutatie MTHFR A1298C – heterozigot, mi-a zis ca e suficient doar acid folic 5 mg/zi.
Urmeaza sa fac si celelalte analize de hemato si sa iau legatura cu dr. Avram. Norma parca tu-mi ziceai de ea, nu? Daca FIV-ul meu l-am amanat vreo 3 luni, atunci nu e mai bine sa fac analizele astea de hemato, gen anticoagulant lupic, s.a., mai aproape de FIV? Sa zic cam cu o luna, cel mult doua inainte de FIV? Ce ziceti?
Va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut si odihnitor. Sa veniti cu vesti bune saptamana viitoare!!!!
toate fetele si numai bine!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Irene_ spune:

Pety: tocmai m-am programat la dr. Avram, pe 17 mai are sigur consultatii in Bucuresti, daca vrei sa discutati si fata in fata; eu n-am mai vrut sa abuzez de amabilitatea ei si sa o innebunesc cu prea multe detalii pe mail sau la tel, asa ca am incercat sa imi fac si o programare (poate asa reusesc sa scap de toti piticii de pe creier) iar astazi am reusit (pana acum nu i se stia exact programul pe luna asta).
M-as bucura din suflet daca aceste informatii iti vor fi de folos. Mult succes!
Lara:

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina84 spune:

Buna ziua fetelor.

Mona multumesc de intrebare.Cum sunt ,nici eu nu mai inteleg nimic sincer va zic.Stau prin casa fara slapi,asa am impresia ca eman o caldura din mine,ca un balaur,numai pe nas nu-mi iese.Ieri in ziua a 26 a aveam dimineata TB 36,9 azi in ziua a 27 a am 37.Sfarcurile sunt prezente totntoroi.Si am observat ca beau multa apa,automat ca beau multa apa,fac pipili multa.Acum ceea cu apa nu o prea bag la socoteala,ca e si cald afara.
M-am saturat sa ajung si sa fac test si sa vad numai 1 liniuta.
Mai astept,duminica ar trebuie sa-mi apara rusii.NUUU VREAUUU!!!

Va tzuc pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_gh spune:

Buna,
Saru'mana de ajutor Lara, am sa incep sa iau si acid folic.
Distractie placuta IMI si inca odata casatorie fericita pentru aniversarea de saptamana trecuta (cred ca nu gresesc).
Toate cele bune fetelor

Mergi la inceput

Amina - Hai ca vreau sa vii cu vestea cea mare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ImiMS spune:

Mersi frumos Madalina...asa este,duminica am facut 6 ani de la nunta!...iar in octombrie avem 7 ani de la cununia civila.

Am fost si m-am tuns...m-am vopsit, m-am facut rosie ca o vulpitza

Acum ne pregatim sa iesim la cumparaturi.

Pooooop toate fetele dragi mie, mamici si viitoare mamici!

Amina, Lara, Cris

Olimp
...iarasi ai intins-o la munte????????
---------------------------------------------

"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka

AJUTA-MA DOAMNE!!!

Mergi la inceput