FIV in Ungaria 161
Raspunsuri - Pagina 8
madalina_gh spune:
lara27,
avand in vedere cunostintele tale imi permit sa te intreb si eu ceva,
Eu am anticuagulantul lupic mare si ceva modificari la proteina S in unele analize ( la laborator Fundeni) eate ok in altele este in afara limitelor( la laborator Matei Basarab).
Mi.a prescris tratamentul
aspenter75mg 1/zi
Acid folic 5 mg
magneb6
cetebe
femibion
coenzima Q10
Cand i-am zis ca la ecograf in Ungaria (in Romania nu l-au vazut cu toate ca in martie am facut FIV) mi s-a gasit un fibrom de 3 cm atunci a ramas in suspans cu acidul folic. Inca nu stiu daca sa-l iau sau nu are sau nu efect asupra fibromului.
Dr, Zadori a zis ca voi face urmatorul FIV pe fibrom ca este mic. incerc in iunie sau in iulie.
Multumesc mult si imi cer scuze daca ai mai scris pe undeva despre acest lucru si nu am vazut si trebuie sa te repeti.
O zi buna
olimp spune:
buna fetelor !
greta am sa mai astept cu , pana la 6 saptamani cu am mai citit pe aici ca este bine ...pana atunci sper sa fie bine , oricum lan 6 saptamani merg la control si am si confirmarea doctorului ca am liber !
eni sunt increzatoare ca va fi bine la control , inca in jurul operatiei tesulul este tare , usor usor se retrage ,nu stiu cum trebuie sa fie dar eu sunt ok
madalina ce bine ca ati discutat de trombofilii , nu mai trebuie sa pun intrebari suplimentare , voi merge si eu sa le fac , macar sa scap de incertitudinea "de ce am pierdut sarcina "
ImiMS spune:
Buna dimineata fetelor....o zi superba va doresc!!!
Eu azi sunt iarasi aglomerata...dar macar am zi scurta...pana la 1...Apoi merg sa ma fac frumoasa ( tuns, vopsit, etc ), ca maine avem nunta!
Pupici si capul sus...vor veni si vremuri mai bune!
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
AJUTA-MA DOAMNE!!!
lorenaflore spune:
Draga mea Pety,
imi pare rau pentru intamplarea nefericita prin care trebuie sa treci! Trebuie sa gasesti taria de a merge mai departe! Trebuie sa ai in vedere ca ramai gravida, ca esti primitoare si ca o sa fie bine data viitoare. Chiar daca este greu sa gandesti asa!
Pana atunci trebuie sa-ti faci toate analizele atat de trombofilie, cat si genetice. Cam astea sunt cauzele opririi in evolutie a embrionului. Si pe langa analize, trebuie sa-ti gasesti si un medic bun care sa aiba experienta in problema ta.
Daca ai nevoie de ceva poti sa apelezi la mine!
Si eu am ceva emotii acum. La morfologia de 23 de saptamani s-a depistat un retard de crestere la bebe de 4-5 zile. In conditiile in care sunt pe Clexane 0,6 si Aspenter 1 zi da, una ba.
Deocamdata nu umbla la aceste doze ci m-a pus sa iau utrogestanul vaginal (pana acum doamna dr. mi-a interzis sa mai bag ceva in vagin, cu convingerea ca oricat te speli pe maini tot nu esti steril complet), pentru ca progesteronul ingroasa sangele. Si monitorizari ecografice dopler la 2, max 3 sapt. ca sa vada daca mai creste decalajul. Daca o sa creasca o sa-mi mareasca doza de Clexane.
Precizez ca eu nu am decat mutatia MTHFR (C677T), eu nu am facut urmatoarele analize: PAI I homozigot, Factor XIII. Si mai precizez ca eu am avut hematoame la ambii sacii gestationali, a ramas doar unul, unul s-a oprit in evolutie.
Setul de trombofilie (Profilul 1 si 2) facut de mine la Centrul Medical Panduri m-a costat 800 lei:
Factor II / Factor V / MTHFR
Factorul V Leiden (FV Leiden), mutatia factorului II - G20210A (FII G20210A) si polimorfismul genei
metilentetrahidrofolat reductaza (MTHFR) sunt cei mai importanti factori ereditari de risc pentru evenimentele trombo - embolice.
Absenta mutatia FV
Absenta mutatia FII
Absenta mutatia genei MTHFR A1298C
Prezenta mutatia heterozigota a MTHFR C677T
CONCLUZIE: Risc genetic de tromboza.
Se recomanda ca in anumite circumstante (interventii chirurgicale, fracturi, administrare de contraceptive orale, sarcina etc.) rezultatele acestor analize sa fie comunicate medicului curant.
- Anticoagulant lupic absent absent
- Antitrombina III 104.1 % 79.40 - 112.00
- Proteina C (activitate) 129.4 % 70.00 - 140.00
- Proteina S (activitate) 38 % 58.60 - 126.00
- Ac. anti fosfolipidici IgG
LORI 23+
Lara27 spune:
buna dimi
madalina
fibromul uterin are ca si "radacina" imbalance-uri hormonale, de regula excesul de estrogen. hiperestrogenismul este cauza multor afectiuni ginecologice, de la unele marunte (fibrom, chist) si benigne, pana la unele din cele mai serioase (cancer genital)..riscul de a face fiv cu fibrom este ca, in timpul stimularii, acesta ar putea creste putin (depinde acum si ce fel de fibrom este..), oricum al tau e micut si daca ai primit unda verde pt fiv, atunci, probabil e ok..
despre acidul folic, pot sa-ti spun ca e nelipsit in preconceptie si sarcina (trim I), deoarece deficitul de acid folic poate duce la defecte grave de tub neural (spina bifida)..in acest anotimp, el poate fi obtinut foarte usor din hrana crudivora, alimente verzi de regula, suplimente naturale (suc de orz verde) sau din suplimente sintetice (Acifol)..parerea mea, sa-l iei linistita
ah, excesul de folati, se elimina oricum prin urina..
multa bafta sa ai, in noua ta incercare
to be continued..
lyly_mar spune:
lorima bucur ca ai aparut...sunt sigura ca bebelina ta o sa recupereze...chiar nu imi vine sa cred ca iei clexane 0,6 pt MTHFR 677 hetero,cd mie PK pt MTHFR 677 homo mi-a zis ca aspenterul e suficient?! si te-am batut la cap sa iti faci muatiile cat mai repede dupa ce te intorci de la Buda
madalina,poti lua acid folic linistita,nu are treaba cu fibromul...eu am facut 3 IA cu fibrom de 6 cm,pt ca prin pozitie nu influenta o eventuala sarcina,fibromul tau e mic..conteaza cum e pozitionat,dc e subseros e super OK.Bafta multa!
lorenaflore spune:
Da, Lilisor, stiu ca m-ai batut la cap, dar omul daca nu si-o ia pe propria piele nu invata nimic! Sa sti ca mi-am spus povestea poate or invata si alte fete din ea.
Nu stiu ce sa zic, dar pe mine m-a ajutat Clexanul in momentele de cumpana, iar medicul meu ma are sub o monitorizare atenta, la 2 sapt sunt la control, la eco, din trei motive:
1. Sarcina obtinuta prin FIV
2. Trombofilie genetica
3. Uter malformat
O sa ma tin de cuvant cu intalnirea noatra, insa saptamana trecuta nu a fost deloc buna pt mine, am crezut ca o sa ajung la spital din nou. Am avut contractii, dureri.... Tinem legatura si iti multumesc mult pt ca existi!
LORI 23+
norma36 spune:
Da Lara ai dreptate (ca de obicei): a fost in plus si faptul ca am facut Clexane din momentul punctiei si nu doar de la transfer.
Si mie mi-a explicat d-na dr. Avram ca e suficient aspenterul pt mutatiile mele, stiu si eu ca e o psihoza legata de Clexanele asta si totusi cand dupa atatia ani de nereusite iti apar 2 liniute pe test iti e atat de frica sa schimbi ceva ce tu crezi ca te ajuta in mentinerea sarcnii; te agati de orice, iti e frica sa faci orice schimbare; am intrebat o gramada de medici daca afectez copilul cu clexanele si raspunsul a fost ca nu; da am vazut ce i-a zis medicul Samirei ca Clexanele e inamicul nr. 1 al ficatului dar mi-am notat si recomandarea ta de detoxifiere a ficatului si imediat ce am voie voi incepe tratamentul si pt repararea ficatului.
18+
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 reusit in ianuarie 2012 tot la Debrecen, cu dl Bodnar - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto