Guvernul Ungureanu a picat

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:
citat din mesajul lui marius

@Lali - sa inteleg ca ai sugera ca statul sa suporte nerentabilitatea firmelor? Asta rezulta.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

NU, Doamne fereste !
Statul (adica tot noi), saracul de el, suporta deja destul nerentabilitatea sa proprie !

Insa statul trebuie sa fie mult mai atent cu diversele masuri care-i aduc un avantaj pe termen scurt insa pot avea multe efecte neplacute pe termen mediu.

Statul-guvernul trebuie sa fie competent si sa aiba coerenta atat interna cat si externa.
Si oricat nu ne va placea criza si masurile anticriza nu vor fi placute populatiei si afacerilor de aceea se numeste criza. Ele sunt dure cu impact dur dar trebuie urmarita supravietuirea pe termen mediu si lung.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:

Citat:

Citat:

@Lali - sa inteleg ca ai sugera ca statul sa suporte nerentabilitatea firmelor? Asta rezulta.

NU, Doamne fereste !
Statul (adica tot noi), saracul de el, suporta deja destul nerentabilitatea sa proprie !

Insa statul trebuie sa fie mult mai atent cu diversele masuri care-i aduc un avantaj pe termen scurt insa pot avea multe efecte neplacute pe termen mediu.

Statul-guvernul trebuie sa fie competent si sa aiba coerenta atat interna cat si externa.
Si oricat nu ne va placea criza si masurile anticriza nu vor fi placute populatiei si afacerilor de aceea se numeste criza. Ele sunt dure cu impact dur dar trebuie urmarita supravietuirea pe termen mediu si lung.

Teoria e perfecta. Ai dreptate.

Practica din Romania e insa la ani lumina de ce spui tu. Daca vrei argumentez.

Edit: Iar partea despre coerenta din mesajul tau e si mai teoretica. Guvernantii romani de dupa 1989 nu au auzit de acest cuvant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

pentru ce plangea Dna Placinta
http://www.evz.ro/detalii/stiri/prigoana-cauza-lacrimilor-sorinei-placinta-in-parlament-culoarea-pliciului-in-campania-p-9790.html

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

ft tare Prigoana... e nu e adevarat motivul invocat de musiu Prigoana, e clar ca stie sa atraga atentia asupra lui / ca stie sa faca un bun subiect de presa....
Ce stire mai buna doreati....decat "motivul lacrimilor doamnei Placinta" !?
Nici nu mai conteaza in fapt care era motivul / ci ca Prigoana a furnizat pana la urma un nou motiv ca lumea sa citeasca, vada ca el face ce considera ca e important nu ce cere un sef sau altul...
si ce daca e in PDL (sau in oricare alt partid).. ultimul cuvant tot el il are!

Nota 10 Prigoana la strategie... fie ca are la baza un adevar sau doar o interpretare a lui pur si simplu... :)

..parca e si campanie electorala, nu-i asa?
pt alegerile locale din 10 iunie...

ohooo chiar asa...eu cu cine votez!? hac!?
le-am ratat micii fir-ar[:D

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

www.desprecopii.com/info-id-8903.htm" target="_blank">Lumina Sfanta pentru copii

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
Ele sunt dure cu impact dur dar trebuie urmarita supravietuirea pe termen mediu si lung.

Superb si perfect corect ce spui. Doar ca guvernul PDL s-a ingrijit de "supravietuirea pe termen lung si mediu" a clientelei lor, a firmelor lui cocos, videanu, Stefan , a celor ce fac autostrazi la pret exorbitant sau sali de sport. In nici un caz de grija supravietuirii economice a Romaniei nu au stat ei nedormiti noaptea.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Ba da, si le plateste adunand din ce incaseaza pe alte facturi pt ca altfel isi pierde furnizorul, risca sa fie dat in judeata, ii sunt blocate conturile, mai aduce si bani de acasa. Eu vorbesc din experienta si pe niste cazuri concrete, nu din ziare.

<hr noshade size="1" />
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Hai sa discutam pe un caz concret asa nu discutam discutii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Statul ar trebui sa-si restranga cheltuielile cu achizitile si investitile nerentabile, ca sa poata reduce fiscaliatea si astfel sa ajute agentii economici.
In Romania statul a procedat exact invers.
A marit fiscalitatea sa investeasca in panselute si sali de sport.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Sunt de acord. Insa acum va mari cheltuielile bugetare fara a avea acoperire in venituri... ceea ce este o problema reala.

Mergi la inceput

Citat:

Teoria e perfecta. Ai dreptate.

Practica din Romania e insa la ani lumina de ce spui tu. Daca vrei argumentez.

Edit: Iar partea despre coerenta din mesajul tau e si mai teoretica. Guvernantii romani de dupa 1989 nu au auzit de acest cuvant.

Te rog... concret.

Mergi la inceput

Marius, faptul ca Guvernul Boc a luat la un moment dat niste masuri pompieristice pentru reechilibrare bugetara (vezi taierea salariilor si pensiilor si cresterea TVA) nu inseamna ca au avut o politica coerenta si eficienta anticriza.
Inseamna doar ca masurile au fost suficient de dure ca sa echilibreze cifrele. Desigur ca exista o parte buna in asta pe care eu nu o contest. Daca aceste masuri nu se luau situatia scriptica a Romaniei era mai grea, dobanzile la creditele statului mai mari si rating-ul mai mic. Dar poate existau alte motoare care asigurau supravietuirea. Nu uita ca inca multe tari din Europa se uita cu scepticism la masurile anticriza si n-au murit inca. Ba chiar traiesc mai bine decat romanii.

Insa se puteau lua mai din timp masuri mult mai gandite care sa puna ceva in locul distrus de austeritate. Sau puteau umple gaurile de la buget si altfel. Timp au avut suficient, dar au preferat pe rand liberalii, psd-istii si mai apoi pdl-istii sa nege criza vreo cativa ani pana a ajuns cutitul la os.

Imi pare rau dar nu pot sa uit ce s-a intamplat, asa cum nu pot sa nu observ ca PDL-a gestionat prost criza iar ceilalti ca au fost PNL cu sprijin PSD, ca sunt acum USL au gestionat prost cresterea economica si, vor gestiona iesirea din criza (sa speram ca va fi vorba de o iesire).

Mergi la inceput

@Lali as dori concret sa discutam, adica exemplificat, uite ei au facut in acest mod eu as fi facut in acest mod si argumentat in acest mod ar fi fost mai bine pentru ca...
1.
2.
....

M-am gandit si eu la greselile pe care din punctul meu de vedere le-au facut fostii guvernanti.
Daca doresti pot sa exemplific concret.

Mergi la inceput

Am raspuns inainte de a vedea ultimul tau mesaj.

Concret, deci:

Criza nu place nimanui. Corect, cu mici exceptii despre care nu discutam aici.

Daca tu crezi serios si concret ca statul roman in ultimii 15 ani, sa spunem, a fost: "competent si sa aiba coerenta atat interna cat si externa." spune-mi si mie, te rog cand si cat s-a intamplat asta.

Din punctul meu de vedere aceasta afirmatie este doar teoretic valabila, pentru ca in viata mea de adult, in Romania doar statul comunist a fost coerent, iar un stat competent inca eu nu am vazut.
Daca alaturam coerent si competent, uau cred ca vorbesti de Germania, poate.

Mergi la inceput