Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (10)
Raspunsuri - Pagina 18
anca_cls spune:
Eu inca nu ma gandesc la diversificare, noi suntem micutzi inca. Dar azi, la plimbare am vorbit cu o mamica cu bb de 5 luni si a zis ca ea la 2 luni jumate i-a dat suc de fructe si de morcov si la 4 luni piureuri...Si acuma la 5 luni vrea sa ii dea supitze. In rest a zis ca e alaptat si nu i-a dat niciodata lapte praf. Fiecare face cum considera. Eu as fi curioasa sa stiu de ce depinde diversificarea asta, adica tre' sa ajunga organismul lui bb la o anumita maturitate presupun...si de unde stim cand e momentul potrivit sa incepem, ce semne sunt din partea lui bb...
mamica fericita foc de Eva Georgiana (16.02.2012)
lalitzuza spune:
Mihacor- vrei sa spui ca locul este tare? sigur a facut un hematom- ai facut bine ca ai pus comprese reci ,poti sa incerci cu frunza de varza proaspata. iei o frunza o bati un pic cu ciocanul de snitele (sau o presezi cu i sticla ) sa se mai moaie o pui im congelator se raceascaun pic si apoi o pui pe piciorus . daca este f rece poti sa o pui intr-o batista ca s-o fi saturat de atata rece pe piciorus . Sper sa te ajute .
Petrecre frumoasa celor care isi serbeaza ziua precum si celor care isi increstineaza copilasii.Sa aveti parte de copii sanatosi ,cuminteti norocosi.
revin ma cheama datoria
pupici la toate fetele
anca_cls spune:
Mihacor - si mie mi-a venit CM la vreo saptamana dupa ce am inceput sa iau Cezarette (anticonceptionale) desi alaptez. Cred ca e o reactie la pilule. la mine nu-s sigura ca a ost chiar ciclu adevarat. A curs cateva zile doar cate putin, astfel incat protejam chilotul doar cu absorbante zilnice...Nu stiu dc a fost CM adevarat. vedem luna viitoare...
Nicole1980 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_cls Mihacor - si mie mi-a venit CM la vreo saptamana dupa ce am inceput sa iau Cezarette (anticonceptionale) desi alaptez. Cred ca e o reactie la pilule. la mine nu-s sigura ca a ost chiar ciclu adevarat. A curs cateva zile doar cate putin, astfel incat protejam chilotul doar cu absorbante zilnice...Nu stiu dc a fost CM adevarat. vedem luna viitoare... mamica fericita foc de Eva Georgiana (16.02.2012) |
Si la mine exact ca la Anca s-a intamplat dupa ce am luat Cezarette
ane-maria spune:
Eu inclin sa cred ca e o reactie la anticonceptionale, pt ca si eu tot cezarettefolosesc si am patit la fel , asa cum am mai zis , dc ar fi fost ciclu ar fi trebuit sa imi vina iar luna asta.
ANE-MARIA mamica fericita de Bianca ( 08.02.2012)
anca_cls spune:
Mady- Sper ca nu scriu tarziu, intrebai de indemnizatie...Treaba sta asa: La toata lumea se calculeaza 75% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni si rezulta o suma, sa zicem 1400 lei.
Mama trebuie sa aleaga dc sta acasa un an sau 2 fapt ce va fi consemnat in decizia de suspendare a rap de munca emisa de angajator. Acolo se va mentiona dc se suspenda un an sau 2. Aceasta decizie e parte din dosarul ce trebuie depus pt indemnizatie.
Dc mama alege sa stea acasa un an va primi timp de un an (sau mai putin dc i-a mai ramas din prenatal dupa nasterea copilului) 1400 lei/luna.
Dc mama alege sa stea 2 ani ea poate primi doar 1200 lei (desi din calcului veniturilor pe ultimele 12 luni ii iesea 1400 lei)
Dc mama opteaza pt un an si se intoarce la serv inainte de a implini copilul 1 an, ea va primi lunar, pana la implinirea varsteai de 2 ani a copilului, un stimulent de insertie de 500 lei/luna, pe langa salariu normal pe care i-l va da angajatorul deoarece s-a i9ntors la serv.
Plafonul de 3400 se aplica in cazul mamalor care opteaza pt 1 an si a caror medie pe ultimele 12 luni este mai mare de 3400. Ele pot primi max 3400.
Dc nu am explicat bine, te rog sa ma intrebi.
CristinaGoji spune:
citat din mesajul lui anca_cls Eu as fi curioasa sa stiu de ce depinde diversificarea asta, adica tre' sa ajunga organismul lui bb la o anumita maturitate presupun...si de unde stim cand e momentul potrivit sa incepem, ce semne sunt din partea lui bb... mamica fericita foc de Eva Georgiana (16.02.2012) |
Trebuie sa fie suficient de maturizat sistemul digestiv pentru a putea digera si altceva in afara de lapte. Oricum ar fi, pana la 1 an baza este laptele, restul alimentelor le introduci doar pentru a-i "diversifica gustul". Ca si semne ar fi aparitia dintilor (dar nu suficient de relevant pentru cei carora le ies primii dinti la 3 luni sau la 1 an), bebe se intinde dupa mancare, cand va vede pe voi mancand.
Alice_Elena spune:
Eu am incePut cu suc de mar si morcov, apoi supa strecurata de legume (morcov, pastarnac, telina)
ursulet33 spune:
citat din mesajul lui CristinaGoji Mai exista si Autodiversificare Eu probabil asa o sa fac la Mishu. Mami de Mihai (08.01.2012)Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006) Vladic Daria Mihai Blog "We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing." Author unknown |
interesant, dar nu spune ce anume ii putem da - orice fel de legume si fructe, respectand doar regula celor 3-4 zile?