Antrenor Denisa Dumitru, piscina Bery Spa
Raspunsuri - Pagina 3
catrinik spune:
Sotul meu are abonam acolo la bazin si se duce aproape zilnic.
Am fost si eu de vreo 2 ori si cu copilul si am recunoscut-o pe antrenoare in poze.
Ce mi-a zis sotul meu: ca fff rar a vazut vreun copilas sa plinga, ca mereu e distractie in zona copiilor, ca nu a vazut-o vreodata pe antrenoarea aia sa urle ... deci per total e ok.
Cred ca la voi a fost ceasul rau pisica 13 ... cam asa ...
Imi pare insa rau ca ati trecut prin asta ....
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arturicii Si ca si recomandare, cursurile de inot au rezultate cand sunt incepute dupa 5 ani. Pana atunci balaceala cu parintii pentu acomodarea naturala cu apa. |
Nu toti parintii pot sa se balaceasca cu copilul de 2-3 ori pe saptamana pana la 5 ani, cand, intr-adevar, pot incepe cursuri in adevaratul sens al cuvantului. Si atunci, parintii fac un efort, si platesc o persoana sa "acomodeze" cu apa, nu sa faca performanta la 3-4 ani, nu sa sperie copilul, nici sa-l oblige sa se bage cu capul in apa daca el nu vrea.
Dar asta este parerea mea. Normal, fiecare are dreptul la opinie.
arturicii spune:
Theo, parintii isi fac timp sa mearga sa asiste de dupa geam la cursuri, la fel isi pot face timp sa intre cu copilul in piscina la acomodarea cu apa pana la varsta la care incep cursurile.
Parintele isi cunoaste cel mai bine copilul si teoretic stie sa nu il bage cu capul in apa, sa nu il arunce de pe margine, nici sa il forteze cand nu e cazul.
theo_2004 spune:
Nu stiu cum e in Cabada, vorbesc despre Ro si multi din anturajul nostru.
In fam mea eu nu am putut/pot merge cu cel mare la bazin. Cand era mic (8 luni - 2 ani) mergem cu el intr-adevar. Asa cum merg si cu praslea acum. La balaceala, acomodare cu apa. Mai tarziu eu nu am mai putut merge. Il ducea sotul si cat timp astepta "dupa geamuri" mai rezolva treburi la telefon/mail. Un aspect.
Un copil de 3-4-5 ani are dreptul si poate refuza ceva. Si ma gandesc eu ca trebuie respectata decizia lui. Si i se explica ce/de ce ar fi bine sa faca. Alt aspect.
Am o prietena care nu poate intra in piscine. Ce sa faca? Sa nu mai duca copilul la inot?
Cazuri/situatii sunt multe.
Solutia nu e sa mearga parintii pana la 5 ani apoi ...
fiona67 spune:
Arturicii, eu pot sa merg cu Bobby si zilnic la bazin la o piscina, dar numai sa ne balacim. Nu ma simt capabila sa-i predau primele notiuni de inot, mi-e sa nu-l invat ceva gresit. Si anrenorii nici nu incurajeaza parintii sa dea lectii copilului, fiindca spun ei le este mult mai greu sa-i dezvete de ceva gresit insusit decat sa o ia de la zero.
Ei au tehnicile lor pentru varsta asta si, incet-incet, le induc unele notiuni de inot. Din cate am vazut eu se pune la inceput mult accent pe miscarea picioarelor in apa.
In timp ce copilul tine pluta cu manutele antrenorul ii corecteaza pozitia corpului, a talpilor, il prinde de glezne si il ivata cum sa bata apa. De multe ori Toma sta in spatele lui si ii coordoneaza el ritmul in care trebuie sa dea din picioruse. Urmeaza miscarea mainilor, specifica stilului crawl - copilul tine manutele pe pluta sau pe umerii antrenorului care roteste manuta in stilul corect si o readuce in punctul initial.
Toate aceste elemente descrise se desfasoara pe parcursul traversarilor de bazin. Adeseori copilul este lasat singur, cu pluta, iar antrenorul se deplaseaza pe langa el si ii supravegheaza miscarile dand, cand si cand, indicatii. Urmeaza cateva mici scufundari, intai antrenorul dupa care copilul. Bobby de regula de-abia isi baga capul in apa, mai mult fata ca sa fiu exacta, dar bateau palma si era ok. La sfarsitul sedintei, ca bonus, 3 sarituri in apa iar antenorul il prinde.
Personal nu ma simt in stare sa fac toate astea cu el. Una e sa ne jucam in piscina, la mare sau la vreun club din Bucuresti, si alta e o lectie de inot de la 3 ani in sus. Care e chiar lectie, nu joaca.
Cand sunt mai mici, la 3 ani, copiii mai sunt inveseliti cand plang cu cate o jucarioara, le arata ceva haios, etc, dar antrenorul pastreaza in continuare controlul.
fiona67 spune:
Am adaugat la postarea de pe blog si cateva poze de la antrenamente, de anul trecut. In 2012 n-am apucat sa facem decat un film video, urmau si pozele dar n-am mai apucat...Pacat, Bobby era tare simpatic cu casca si ochelari de inot.
arturicii spune:
Din experienta am parerea ca inainte de 5-6 ani nu le trebuie mai mult decat acomodare cu apa si balaceala cu parintii si tot din experienta am parerea ca ce reusesc sa invete in cursuri in cei 2 ani (de la 3 la 5), invata la 6 ani in 2 luni.
In rest, fiecare isi cheltuie timpul, banii, energia cum isi doreste.
fiona67 spune:
Ce spun specialistii?
Studiile pe copii au demonstrat ca efectul stimulativ al unui program de inot are influenta mare asupra imunitatii, inteligentei (capacitatea de perceptie), dezvoltarea deprinderilor psihomotorii si abilitatilor atletice. Exista de asemenea ipoteze cum ca micutii care a urmat cursuri de inot la o varsta frageda nu sufera de timiditate si sunt mai sociabili, comparativ cu copiii care nu au mers la inot de mici.
Sursa; Qbebe
Beneficiile inotului
Pentru copiii care invata de mici sa inoate, inotul aduce o multime de beneficii. Printre cele mai importante se numara:
Inotul dezvolta calitatile motrice ale corpului si imbunatateste rezistenta fizica.
Conform unui studiu realizat in Norvegia, copiii care au invatat de mici sa inoate au demonstrat abilitati fizice imbunatatite considerabil, acestia avand un echilibru si o coordonare a corpului mai buna decat copiii care nu au incercat acest sport.
Inotul dezvolta calitati precum viteza, indemanarea, rezistenta si forta. S-a demonstrat faptul ca bebelusii care practica gimnastica acvatica invata inca de la 10 luni sa mearga fara sustinere.
Inotul creste rezistenta fizica si imbunatateste functionalitatea aparatului cardio –respirator.
Inotul stimuleaza pofta de mancare a copilului si il ajuta sa aiba un somn linistitor.
Acest sport creste capacitatea de concentrare si dezvolta inteligenta emotionala a copilului. Psihologii sustin ca 70% dintre copiii care practica inotul se bucura intens de acest sport, capata incredere in sine si isi dezvolta spiritul de independenta.
Inotul contribuie la dezvoltarea unui corp armonios si poate fi un sport practicat usor si de catre copiii care nu au o conditie fizica foarte buna si carora, de obicei, nu prea le place miscarea.
Inotul poate fi practicat inca de la o varsta frageda. Parintii care vor sa isi familiarizeze copilul cu acest sport o pot face inca din primele zile de viata ale micutului, acomodarea cu mediul acvatic avand loc acasa, sub atenta indrumare a unui specialist. Dupa varsta de 4 luni, copilul poate face cunostinta cu piscina, iar dupa 1 an, copilul incepe sa se familiarizeze cu tehnicile de inot.
Sursa:Acasa.ro
arturicii spune:
Fiona, eu am si o fetita de 2 ani care deja e ca un pestisor in apa, merg cu ea la piscina de la 1 an, asa ca nu trebuie sa incerci sa imi arati beneficiile inotului pentru ca le stiu foarte bine si cred in ele.
Eu nu cred in cursuri pana la 5 ani adica sa platesc pe cineva sa invete copilul ce pot si eu sa il invat si mult mai mult decat atat: antrenorul nu poate sa ii dea la 3 ani increderea si siguranta pe care i-o dau eu. Atata tot.
Ioana & Arturicii'SBiblioteca Romaneasca din Canada
fiona67 spune:
Ah, asta e altceva atunci!
Eu chiar am precizat cu vreo 2 postari in urma ca nu ma simt capabila sa-l invat prea multe pe baietelul meu, nu sunt o inotatoare indeajuns de buna, tehnica lasa de dorit.
Si la piscina Bery am cunoscut o mamica, optase pentru abonament "family" si lucra singura cu baietelul ei. Mi-a spus ca ea stie sa inoate foarte bine si pana la 5-6 ani nu vede de ce ar angaja un antrenor si sa plateasca de 2-3 ori mai mult.
Iar tu ai folosit termenul "balaceala" si asta a indus in eroare.