urla noaptea

urla noaptea | Autor: irinabobe

Link direct la acest mesaj

buna. as vrea sa stiu si eu daca a mai patit cineva ceva de genul acesta si a aflat motivele. acum 2 nopti baietelul meu (2 ani) s-a trezit plangand . a zis ca vrea in brate. nu s-a potolit nicicum pana nu l-am luat, plimbat nitel, si dus in pat la noi. am zis ok a visat urat nu am dat nicio atentie. ieri noapte la 2.30 urlete puternice si tipa intruna "nu vreau". cu greu l-am luat in brate l-am plimbat nitel a adomrit, pus in pat. peste alte 15 min se trezeste la fel cu urlete puternice , rostogolit , tipete intr-una "nu vreau". am incercat sa-l luam in brate nu ne-a dat voie, am aprins lumina in ideea ca a visat urat s-a dus si a stins-o, s-a asezat pe jos a inceput sa se tavaleasca si sa tipe "nu vreau". nu am reusit sa aflam ce nu vrea. tot circul a durat cam 30 de min in care s-a tavalit pe jos, nu a vrut suzeta sau jucaria lui de somn, pur si simplu le-a aruncat, nu ne-a dat voie sa il luam in brate. mentionez ca deja era treaz. am pus muzica l-a calculator, o serbare de la gradi care ii place lui si incet incet s-a calmat , l-am luat la noi in pat si pana dimineata a dormit linistit. am citit despre "pavor nocturn" nu stiu daca asta este sau altceva. din cate am vazut la pavor nocturn copilul doarme, al meu era treaz, a inchis constient lumina, era nervos si a aruncat pe jos suzeta si un pahar pe care eu l-am mutat sa nu il verse.aveti idee ce poate fi? a mai patit cineva asa ceva si a aflat cauzele? ms mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Intamplator , ieri am citit pe un alt site destinat tot mamicilor acelasi subiect...seamana izbitor de mult numai ca in subiectul cu pricina era vb de o fetita de trei ani..Acolo motivul era "aparent" plecarea tatalui pt cateva luni din tara..deci dorul de el..cu toate ca, copilul nu a zis niciodata asta...Cert e ca isi va reveni..e posibil ff curand sau poate dura cateva saptamani..Ati schimbat ceva recent in rutina lui? S-a intamplat ca in ultima perioada sa se piarda de voi intr-un magazin sau loc strain?
Uneoori copiii viseaza ff mult, iar la aceasta varsta apar si cosmarurile din cate am citit..incearca seara sa ii canti, sa ii citesti o poveste linistitoare, sa il mangaii pana adoarme..Eu cred ca va trece repede.Multa bafta si sanatate celui mic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

fie`mea facea urat cand o trezea din somn senzatia de pipi, urla, se zbatea, n-o puteam consola cu nimik, nu ma auzea cand o intrebam ce a patit etc. nu vroia sa se trezeasca desi o scapa rau pipi, o luam in brate si asa mergeam la pipi (a durat oleaca pana mi-am dat seama ca pe ea asta o supara) dupa care adormea la loc.

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Alex face si acum asta daca nu doarme la pranz. Adoarme seara si la 1 ora sau 1h30min dupa ce-a adormit se trezeste plangand, este agitata, inca adormita. Eu deja m-am obisnuit si stau langa ea, sa fiu pe faza cand se-ntampla. O iau imediat in brate si ii cant si se linisteste. Acum dureaza tot mai putin. 10/20 min.
Eu zic sa-i urmaresti rutina zilnica, poate este obosit, agitat si daca este foarte obosit nu se poate odihni bine.
Si nu-l invata cu lumina aprinsa, foloseste o veioza sau o lanterna.
Bafta.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

multumesc mult pentru raspunsuri. tocmai asta e poblema ca nu a avut loc absolut nicio schimbare in programul lui, pipi face in pampers inca deci nu ar trebui sa-l deranjeze. la pranz a dormit. la gradi am intrebat daca a fost vreo problema mi-au spus ca totul a fost ok nimic suspect nici acolo...deci ce a facut azi noapte pur si simplu semana cu o criza de furie mai degraba, insa nu inteleg cum se poate trezi din somn furios...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

eu zic sa nu o iei de buna cu gradinita daca ar fi ceva el ar putea sa povesteasca? nu te baza pe ce zic ele acolo nu e vorba de pavor la pavor copilul nu constientizeaza ce se intampla

inteleg ca doarme noaptea singur?mai bine il luati cu voi o perioada sa se simta ocrotit

incearca sa te joci' dea gradi' cu el eu asa reusesc sa aflu ce face ea acolo numai ca a mea vb bine imi zice ce se intampla nu imediat dar ori seara ori in cateva zile imi povesteste franturi din ce se intampla

copilul amicei mele un an jumate a facut asa de cand a inceput gradinita el e mai nazbatios de fire si era zilnic pedepsit cu mutatul in alte clase si cu scaunelul gandirii (nu stiu cum sa i zic altfel)
inca nu a trecut inca se mai scoala din cand in cand plangand ca l urmareste un tigru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Oho, imi aminteste de cosmarurile lui fi-miu care ajunsesera sa ma terorizeze. Le luasem prin eliminarea, oboseala, desene violente, culmea e ca si el parea treaz, avea ochii deschisi iti arata cu mana si vorbea plangand cu tine, i se raceau mainile si picioarele, a fost chiar de cosmar, intr-adevar le facea cand era obosit. Am intrebat si eu medicul, prietenii, babele, cam tot ce misca si nimeni nu-mi dadea o explicatie acceptabila, copilul era un copil deosebit de energic si nervos. In timp s-au rarir considerabil, in curand face 12 ani si cred ca de aproximativ 4 ani nu am mai avut nici un episod.
E o perioada prin care am trecut, pediatra imi spusese la fel sa stau linistita ca nu are nimic, va trece asa iti spun si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si eu am trecut si inca mai trec prin asa ceva. Unul din baietii mei (6 ani) se trezeste urland la exact o ora din momentul in care a adormit. A avut cam acum un an o perioada in care cred ca mai bine de o luna a facut asta in fiecare noapte. Am mers la un medic, la al doilea...mi-au povestit de undele cerebrale, de etapele somnului...Copilul meu parea treaz, dar nu era. Nu tinea minte visul. Nu putea fi linistit - trebuia trezit de-adevaratelea. Fenomenul a disparut si a reaparut acum o saptamana. Copil in vacanta - odhnit, impreuna cu noi la niste neamuri, locatie placuta de el...nimic negativ. Ne-am intors acasa si...a inceput. In ce-a de-a doua noapte am reusit sa inteleg ce visa - zicea ca nu mai are bani si trebuie totusi sa plece - .
Eu il trezesc - de genul ca ne plmbam pana in sufragerie, mergem la baie, apridem lumini.....si cand se trezeste de tot se opreste din plans. L-am intrebat: de ce plangi? Mi-a raspuns: de ce plang? Aseara doar a scancit si nu a fost nevoie sa-l trezesc. Sa vedem asta seara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

din pacate legat de gradi ma pot baza doar pe ce vad pe camere si ce imi spun ele pt ca el nu prea stie sa vorbeasca. o sa ma duc sa-i fac si analizele copro sa fiu sigura ca nu sunt ceva dureri de burta si voi vedea daca se repeta...astea 2 zile am fost plecati asa ca a dormit cu noi, a plans iar dar nu la fel de tare...nu stiu ce sa mai zic. sper si eu sa treaca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si ai mei au avut crize asemanatoare... nu sint de speriat pentru ca eu cred ca ajuta, practic arunca afara surplusul acumulat in timpul zilei, e micut, nu pot duce chiar tot... Si eu te-as sfatui sa-l luati linga voi, il mai minghiati cind il simtiti in somn agitat, asa, poate nu ajunge la criza...

E si de cercetat ce a putut sa apara nou, poate s-a speriat, poate l-a inchis cineva undeva, poate are un coleg care il agaseaza si de aceeaa spus nu vreau... poate fi orice, dar poate fi si ce am spus mai sus. Eu mai aflam din joc ce se intimpla... Ziua, cind e calm, poti sa-i propui sa va jucati de-a gradinita, de-a familia, cu diversi maimutoi... copilul doarme intr-un loc, parintii in altul... si reprodu un pic scena, cine stie, poate ca iti va spune sau arata ce se intimpla sau poate pur si simplu revazut la lumina zilei evenimentul, il va calma.

Dar s-ar putea sa fie un copil care scoate la suprafata in somn ceea ce nu poate duce... si sa dureze astfel de crize pina va invata ce sa faca cu emotiile, sa gestioneze situatiile, sa vorbeasca despre ele... si mai mult decit sa-l calmati, sa-l asigurati ca sinteit acolo, sa-l luati eventual linga voi, nu cred ca aveti ce face.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput