Nicusor Dan - ati auzit de el?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Ma bucur ca oamenii s-au mobilizat si au mers la vot. Si cred ca o buna parte din procentul obtinut de Nicusor Dan este dat de oamenii care nu au votat in 2008 si mesajul lui Nicusor Dan le-a dat de gandit (si cam aveau cu ce gandi pentru ca citeam undeva ca cei ce il sustin pe ND sunt majoritatea studenti si absolventi de studii superioare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

da, vroiam sa mai revin asupra acestui topic

l-am votat cu speranta

am fost surprinsa ca multi dintre vecinii, cunoscutii, rudele mele
spuneau ca il vor vota pe Nicusor Dan
(recunosc ca am facut parte din categoria alegatorilor nehotarati si doar in ultimele doua zile am inceput sa ma informez ...caci vroiam sa votez in cunostinta de cauza)

pt un independent cred ca va obtine un scor bun

si va intra in CMB, nu-i asa!? (cine stie exact sa ne confirme acest lucru).. si de acolo ar putea fi o voce importanta a celor care l-au votat

si sper ca votul nostru, chiar daca nu a fost hotarator, sa-i dea curaj pt alegerile viitoare satat lui cat si altora ca el - care nu au in spate masinarii de partid - sa se implice...
...cumva, cum pot si se pricep mai bine

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

clip party 1 iunie

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

www.hotnews.ro/stiri-politic-12487235-nicusor-dan-intra-consiliul-general-capitalei.htm" target="_blank">aici scrie ca ar intra in Consiliul General al Bucurestiului

Alinuk

clip party 1 iunie

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

http://www.contributors.ro/administratie/suntem-mai-multi-decat-cred-ei/

"Votul de azi pentru Nicusor Dan a fost un recensamant civic si civilizational: au fost numarati cei care isi doresc altceva decat avem parte de 22 de ani."- cam putini, as zice eu, imi scapa, nu inteleg cinismul romanilor si hotararea cu care-si trag suturi in fund. Singuri.
O mai fi timp pana in toamna?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Pina simbata seara l-as fi votat Nicusor.
Pina am citit asta. Si atunci am avut o problema cu "independenta" lui:

http://bestiar.blogary.ro/2012/06/09/de-cine-este-independent-nicusor-dan./

Mergi la inceput

Catrinik
poti fi mai explicita vis a vis de problema pe care ai avut-o dupa citirea randurilor respective??

sunt oameni care pot fi pro sau impotriva cuiva fara sa fraternizeze cu x sau y

...sau sunt eu o idealista...!?
(ca sa fiu eleganta cu mine insami)

Alinuk

clip party 1 iunie

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

nu e rau sa fim vigilenti si sa nu ne lasam manipulati
(sau macar sa ne straduim si sa avem impresia asta, ca manipulati suntem mai mult sau mai putin, intr-o forma sau alta)

gasesc insa ca a spune ca x colaboreaza cu y
doar pentru ca se aflau pe aceeasi strada cand faceam eu o fotografie
e usor cam mult

Alinuk

clip party 1 iunie

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Si mie mi-a placut ce propunea: altceva.
Dar s-a prezentat ca fiind independent, departe de toate jocurile politice. Si diferit de toata clasa politica actuala.

Insa faptul s-a pozitionat la un moment dat alaturi de o parte e clasei politice mie mi-a aratat in ce fel gindeste. Si pentru mine asta a insemnat ca nu e chiar atit de "independent".
Asta m-a facut sa-mi schimb votul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Mie i s-a parut ca s-a pozitionat tocmai in tabara opusa fata de cea care sugereaza materialul din link.
Exista o "guerrila" online de fanatici Basescieni, care i-au facut recama intens, si Cristian Turturica a dedicat un editorial in RL in ajunul alegerilor in care-l promova pe N Dan. Daca mai luam in considerare ca un sociolog care publica in RL declara ca este in echipa de campanie a lui N Dan si stiind ca RL este pro Basescu, era normal sa consider ca este un candidat PDL "travestit" in independent. Si nu este singurul. Mai sunt prin tara multi "independenti" care au vrut sa evite votul politic negativ, dar nici ca independenti nu au avut sanse, pentru ca electoratul considera voturile catre independenti voturi irosite.

Posibil ca decalajul mare sa fie si consecinta divizarii voturilor catre independenti. In situatia unui sistem electoral majoritar cu un singur tur, divizarea voturilor este fatala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Mie i s-a parut ca s-a pozitionat tocmai in tabara opusa fata de cea care sugereaza materialul din link.
Exista o "guerrila" online de fanatici Basescieni, care i-au facut recama intens, si Cristian Turturica a dedicat un editorial in RL in ajunul alegerilor in care-l promova pe N Dan. Daca mai luam in considerare ca un sociolog care publica in RL declara ca este in echipa de campanie a lui N Dan si stiind ca RL este pro Basescu, era normal sa consider ca este un candidat PDL "travestit" in independent. Si nu este singurul. Mai sunt prin tara multi "independenti" care au vrut sa evite votul politic negativ, dar nici ca independenti nu au avut sanse, pentru ca electoratul considera voturile catre independenti voturi irosite.

Posibil ca decalajul mare sa fie si consecinta divizarii voturilor catre independenti. In situatia unui sistem electoral majoritar cu un singur tur, divizarea voturilor este fatala.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Am mai auzit asta dar mi se pare o enormitate. Inseamna ca Basescu a pus pe cineva sa fure voturile de la Prigoana? Ce "calcul politic" ar justifica asa ceva?

Mergi la inceput