Strengari 54 -Bv danaela! Hai J.D., titi!

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Dr. i-a auzit refluxul si la stetoscop. A zis ca n-are contracturi d.alea musculare, nici torticolis, cica atunci cand le are, nu poate sta in alt fel decat cum il trag alea. Se arcuieste de la reflux. Ochiutul tot nu e bine dupa 10 zile de tratament, dar cica desfundari de canale, daca e, se fac dupa 4-5 luni. A zis ca putem folosi de-acum creme de protectie solara, cica ar fi una de la chicco cu factor 80. Ne-a dat sonde sa scoatem parturi ca e balonata rau, astept sotul sa vina cu ele.

Sovi, asa ii place si Mirunei cu furtunul de la dus pe cap, fara palarie. La noi protectis n-a rezolvat :(. Cum faceti cu wrapul pe caldura, ca noi nadusim rau. Pana la caldura era bine, adormea instant, adoarme si acum, dar face sauna. Caraie pana o bag, dar dupa aia e ok. As lua si sling s-o tin in ceva rapid cat ii fac laptele.

Carstea, pai tin proptelele alea apropiate si am grija sa aiba manutele perpendiculare pe ele, sa se opreasca in ele.

La multi ani, Tala!
Miruna doarme numai pe mine cu burtocul balonat, cam atat apuc sa scriu cu o mana.

mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

La multi ani, Lacramioara!!! Sa fii fericita si sa te bucuri de copiii tai minunati!

Joana, va asteptam sa va intoarceti cu bine! Ne gandim la tine!
Amy, cand zici vomitat, te referi la cantitate mare? Ieri am fost la dr si i-am zis ca regurgiteaza branzit si imediat dupa masa, si la distanta mai mare si a zis ca nu e problema, daca sunt cantitati mici.
Chito, te inteleg perfect. Am avut si noi problema asta. Cand a vomat in jet in prima saptamana, 2 mese una dupa alta, am plans amandoi ca disperatii, pentru ca am avut impresia ca nu a mancat nimic vreo 12 ore. Medicul pediatru (gastroenterolog) ne-a zis ca e super important sa avem grija ca da tot aerul afara dupa fiecare masa, asta insemnand sa stam cu ea la eructat cam 20 de minute si sa facem pauza de eructat si in timpul mesei. Asa am facut, acum mai si trisam, in sensul ca nu mai stam asa mult pentru ca, daca da afara, da putin, dar la inceput, in prima luna, am fost super stresati. Totusi, fac pauza intre sani sau, daca mananca de la biberon, cam la jumatatea cantitatii, o pun la bac si ii mai scot din cand in cand biberonul daca e haplea. O sa fie bine, o sa vezi, iar 600 ml mi se pare super ok. Citisem ca formula de calcul este intre 1,2 si 1,8 x kg corp/zi.
Ioana, sper ca sunt ok rezultatele!
Danaela, bine ca ti-ai ascultat instinctul si ca sunteti ok!
Cristina C, cum ai procedat la baita? As incerca si eu.

Si acum intrebarile:
1. Am auzit ca s-ar face D3 injectabil. Stiu ca orice se administreaza intramuscular e mai eficient. Ce stiti?
2. Cum si ce scrieti in jurnalele bebelusilor? Povestiti ce au facut in ziua respectiva, sau pur si simplu "date tehnice" gen cat a mancat, cate kg are, eventual primul zambet, daca isi tine capul, etc... Cat de des scrieti? Eu nu am nimic, dar as vrea sa incep unul si nu stiu cam cum sa-l fac Mi-am dat seama ca au trecut 2 luni si eu am fost mereu stresata sa manance si sa ia in greutate in loc sa fiu atenta la alte detalii. Acum m-am trezit ca a crescut, ca s-au schimbat multe lucruri, iar eu nu am fost destul de atenta sa-mi dau seama de schimbarile astea si sa notez Mi-ar prinde tare bine exemple de la voi. Mamicile de copii mai maricei, ce detalii recititi cu placere acum, dupa atata vreme?

PS: Multumesc, Corina, Dia, Lacramioara!

Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Dara, despre ce sonde e vorba, ca n-am auzit niciodata.

Anca, eu n-am tinut jurnal, dar am facut poze si filmulete cu progrese sau faze haioase. La ele ne uitam impreuna cu pruncii si depanam. E un deliciu vizionarea lor. Am vrut la un mom dat sa fac un fel de album cu poza lipita si scris acolo langa, detalii. Dar n-am mai ajuns.
Cu D3, nu stiu.

Carstea, nu am incercat chiar ca tanti aia la baita, dar vreau, curand, mai ales ca am lavoarul mare. Doar remarcasem cat de mult ii place sa il spal sub robinet pe cap, si cand il masez pe cap, cu samponul. Ajunsesem la solutia asta, doar ca sa nu intre restul corpului in contact cu sampon, si asa i se jerpeleste pe alocuri un rand de piele. pana acum il tineam sub brat, infasat intr-un scutecel in timp ce ii bibileam capul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Anca, am facut eu un dus inainte si urma am tinut-o in brate si tati a spalat-o cu dusul.De data asta nu am umplut cada dar intentionez si o baita cu multa apa.Plus am un colacel de la sora-mea care se pune in jurul gatului pe care vreau sa-l incercam in weekend daca avem timp.
Fetelor ce gel folositi la baita?ce preturi sunt in Romania la Mustela Klorane Sanonsan,Bubchen?

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

aredwin dr mea zicea de cantitate mare si mai mult de 3 ori pe zi la distanta mare. Asa si eu il tin la eructat dar cateodata mi-e greu si il las jos mai repede si asa da pe langa gurita.
Daca ii dau muls la biberon, sa zic apx 60 ml atunci la jumate fac pauza ca altfel e jale.
E mai rau la san ca imi adoarme si imi e mila de el sa-l trezesc.

Fetelor, nu stiu dc ati patit asa ceva, dar mie ieri mi-a revenit pentru scurt timp o sangerare rosie , asta dupa ce am avut lohiile mai mult maro. Am intrebat la gineco si mi-a spus ca mai mult ca sigur am facut efort. Efort am facut si fac, cum nu? Toata ziua alerg sa fac cate ceva si nu pot dormi cand doarme bebe.

Maine facem si noi 1 luna, ce repede trece timpul!

Multumesc Bunului Dumnezeu!

Mamica fericita de iepuras Victor Gabriel

Mergi la inceput