Strengari 54 -Bv danaela! Hai J.D., titi!
Raspunsuri - Pagina 20
SuperMami_1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tala Dara si eu ma gandisem la torticolis, dar a verificat-o pediatra (si poti si tu pipaind-o pe lateralele gatutului). Am urmarit acum si Matilda inca mai adopta pozitia asta si acum (mai rar) pt ca sigur are arsuri (regurgiteaza, sughita ff des, si deschide gurita ca si cum ar vomita probabil cand ii vine acidul pe gat). Abia astept sa treaca. tablouri pentru copii |
La mine pozitia asta o adopta cand se intinde, nu da semne ca i-ar veni acid in gat sau ceva.
Tala, cum se verifica lateralele gatului? ce trebuie verificat?
Monna, merci.
Ronina, sper ca totul e ok, cu voi si rezultatele sunt bune.
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
dia_tm spune:
Carstea, sper sa iese superba petrecerea pt Rares!
(pe mama ta eu una n-o pot intelege...dar sunt convinsa ca o sa va descurcati foarte bine - eu cu mama am o relatie foarte buna, si e cu noi pana saptamana viitoare si chiar incearca sa ma ajute cu toate...dar sincer, cu toate ca imi ofera un ajutor foarte util, deja asa astept sa ramanem doar noi, in familie, fara nici un bunic, fara nimeni altcineva ...probabil dupa ce va pleca o sa-mi lipseasca, dar momentan asta simt).
Danaela, felicitari pt instinctul matern foarte dezvoltat!
Uite, tu esti exemplul clar care confirma teoria celor de aici, care insista sa mergi la dr. oricand tu ca viitoare mamica simti ca ceva nu ar fi in regula, pe motiv ca mami stie cel mai bine daca ceva e "altfel", adica anormal, comparativ cu cum era bebe in burtica pana atunci.
Ma bucur mult ca totul este ok (imi pare doar rau ca ati trecut prin asa o sperietura...ma gandesc ca n-a fost prea usor).
Ronina, merci de idee... si eu ma gandeam la Casa Bunicii... desi nu stiu cum sunt la capitolul evenimente - asa, de iesit intr-o seara la cina si lasat copilul la loc de joaca sunt ok, dar am retineri...
Acum vreo 2 ani, cand le-am spus ca vrem sa mergem cu prieteni, vreo 20 de persoane in total si am vrea sa rezervam o masa, pareau un pic panicati, ca suntem prea multi si nu stiu daca fac fata cei de la bucutarie. In final am mers in alta parte.
...mai e pensiunea Valery cu loc de joaca dar din nou, pentru evenimente nu stiu daca e ok)
...am auzit de pensiunea Anette ca ar fi super, dar n-am fost niciodata...
...si ne mai gandeam la Casa del Sole - acolo au avut niste prieteni un botez...Acum 6 ani; dar pe vremea aceea copiii din trupa de prieteni erau bebe mici sau doar in plan, asa cu copii nu stiu daca mai e ok.
Si speram sa se mai fi deschis ceva dragut intre timp...
J.D.
Tinem pumnii sa fie totul ok! Si poate se hotaraste bebe sa vina azi si scapati de cezariana!
nastere usoara, si sa iti dea drumul acasa luni, asa cum iti doresti!
Titi, e deja mai! daca la bebe nu-i placea aprilie, acum nu mai aveti aceasta grija, asa ca ... nastere usoara si asteptam vesti, cat de curand!
Chito, cred ca exagerezi - nu e masa pierduta, si nu cred ca vomita tot; daca in rest n-are probleme si ia bine in greutate, nu cred ca ai de ce sa te stresezi.
Lavinia regurgiteaza dupa fiecare masa, si cantitati mari (sau cel putin asa mi se par mie...parca toarna cu paharul ...iese la laptic in jeturi, nu se prelinge doar un pic); si daca cumva dupa o masa adoarme si nu vomita, atunci aproape sigur vomita cand se trezeste. Dar vad ca ia bine in greutate ... si pediatra ne-a spus clar saptamana trecuta sa nu ne facem griji atat timp cat regurgiteaza/vomita pur si simplu, fara sa dea semne de suferinta, ca o deranjeaza asta, cta timp nu e insotit fenomenul de dureri de burtica, nu plange cand vomita, nu se ineaca, nu are nasucul infundat tot timpul...
Si vad ca desi vomita mult, ia in greutate foarte bine (am ajuns ieri la 3,870kg)...asa ca nu ma mai stresez cu asta.
Cristina, cat timp bebe e ok, nu vad de ce ai intrerupe alaptarea (in plus, daca e ceva gastroenterita sau altceva viral sau infectie, pana se manifesta e deja tarziu si probabil deja a luat si bebe - daca il alaptezi in continuare ii oferi si anticorpii necesari ca sa ii treaca mai repede!)
Meg, felicitari pentru botez!
Despre noi - faza tare ieri: aveam de mers la banca la ora 14:00...musai ...si am zis ca o las pe Lavinia cu mama; programasem ca la 13:00 ii dau sa pape si apoi plec, si rezista ea pana ma intorc;
dimineata ok, papa la 9, si pe la 11... apoi copil vesel si vioi... si pe la 12:50 adorme fata mea...si doarme si doarme... m-am chinuit 20 de minute sa o trezesc, am schimbat-o, am spalat-o mpe fata cu apa rece...ce nu i-am facut saraca, si ea nimic, somn usor in continuare.
Am plecat zombie, cu gandul tot la ea si cu procese de constiinta ca las copilul sa sufere de foame...m-am intors cat de repede am putut, la 15:00 eram acasa si ma asteptam sa o gasesc urland neconsolata de foame... ... da de unde! dormea fata mai departe ca un ingeras...de-abia pe la 16:00 a deschis ochisorii si am reusit sa ii dau sa pape.
(mi-am facut griji degeaba...)
nelli spune:
JD totul va fi bine,asteptam sa ne povestesti,sanatate multa tie si bebelusului,recuperare rapida
danaela,multa sanatate si numai bn si voua
chito,imi pare rau ca treci printr-o astfel de stare,curaj in continuare si gandeste-te la bebe,are nevoie de o mamica puternica
titi,nastere usoara in curind
dara76 spune:
Hai J.D.! O sa fie bine!!!
Chito, si la noi daca papa Miruna 100 ml vomita sigur, noi ne oprim la 40-50 ml maxim si asteptam sa ragaim, ne plimbam pe umar, etc. si abia dupa mai papam 50 .. sau nu, ramanem la vreun 65-75 ml uneori. Am vb cu 2-3 medici, daca ia in greutate cica nu se face nimic la reflux. Unii au mai zis doar de lapte anti-reflux, insa eu nu ma inghesui pt. ca e ingrosat cu amidon, care stiu ca-i cam ca zaharul.
In rest ne-au zis sa ne purtam cu ea ca si cu o sticluta fara dop, totul e inclinat pe la noi si avem grija si cand ridicam piciorusele sau cand se screme. Ca daca nu regurgiteaza, o da sigur in sughit violent, care o sperie si o face sa planga.
Tala, asa face si Miruna, cum descrii la Matilda, ce verifici pe laterale? Cum il tineai oblic pe David? Il apucai de piept?
mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)
SuperMami_1 spune:
La multi ani,Tala! Sanatate si multe bucurii de la cei mici!
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
amy25 spune:
danaela imi pare rau de patania ta, bine ca e ok acum bebe si chiar e norocos.
JD bafta!
chito, si al meu vomita mult daca nu-i scot aerul si nu-l tin drept vreo 10 min. Mie dr mi-a zis ca nu treb sa vomite de 3 ori/zi lapte branzit si la distanta mare de supt. Asta din cauza ca e lacom
Tala
Multumesc Bunului Dumnezeu!
Mamica fericita de iepuras Victor Gabriel
sovietica spune:
http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ&feature=player_embedded#!
cam asa sta si iustin la spalat pe cap la robinet. mai ales ca la berbeci cea mai sensibila zona e capul.
hai jd cu nasterea usoara, pe orice cale ar fi ea!
hai si titi, cu o livrare ca in povesti!
la multi ani, tala! sa ai parte de toate cele bune!
(cu intarziere ) la multi ani cu fericire, anca!
danaela, m-am cutremurat de povestea ta... brr bine ca s-a terminat cu bine!
scuze de halul in care arata mesajul, scriu la o mana, si fara maus, ca s-a stricat.
noi tot cam asa, cu ana razvratita si suferinda, a inceput chiar sa somatizeze.
iustin de ieri are colici, vreau sa il bag in wrap sa iesim la cautat protectis.
chito imi pare tare rau ca te chinui asa... inceaerca sa iei ceva pt depresie, sa te ridici intai tu eu m-am rezolvat cat de cat cu dinastea light, ca era sa ma zdrobesc si eu. sanatate, cu timpul vor trece toate.
carstea spune:
Chito, daca ia in greutate crede-ma ca nu trebuie sa iti faci griji.Eu asa l-am avut pe Rares ,ne schimbam de 10 ori pe zi si eu si el fiecare masa era cu voma in jet .Am fost sfatuita sa-i in gros laptele cu babyrice fara nimic adaugat si ii punea cate o masura , crescand pana la 4 masuri intr-o luna.
Sovi, si noi ne spalam in chiuveta dar nu seamna cu ce ne-ai aratat in link.Tu reusesti ?
Doamne fetelor am inceput sa cred ca Protectisul chiar functioneaza.De o saptamana noptile noastre s-au imbunatatit considerabil.Avem chiar si o rutina cu mesele.
Azi e zi oficiala de cantarit.Ieri am cantarit-o de curiozitate si avea cu pampers-ul pe ea 5.140kg asa ca sper si saptamana asta la o crestere in parametri.
Danasi la noi vomitatul (nu in jet)nu are nici un patern.Dupa masa cand scoate aerul,la o ora cand o schimb la pampers,dupa 2 ore la baita .
Happy noi dam afara laptic branzit mai mult de 3 ori pe zi dar nu cred ca e o problema medicala.
Dara ,ne-a venit clevamama si l-am folosit azi noapte .A alunecat intre bumpers intre mese dar am auzit-o si am ridicat-o la loc.Tu cum faci sa o tii pe salteluta?
Ronina eu pun scutec de finet la caput si il schimb daca il uda iar cand scoatem aerul afara la Rares tine-am un scutec de finet sa-mi protejez hainele.
Ieri seara am facut baita amandoua in cada.A fost f frumos .I-a placut .
Anunt si eu ca am terminat cu lohiile .Sper sa nu vina inapoi.La Rares menstruatia a venit dupa 7 luni .Stiu ca daca alaptezi sunt sanse mari sa vina mai tarziu.Nu ma grabesc sa am asa ceva din nou.
Cu ajutorul din partea familiei am hotarat sa nu mai astept nimic.Asa imi e mai usor decat sa astept si sa fiu dezamagita.Cel mia greu mi se pare seara cand sotul pleaca devreme la munca pana sa apuc sa-l culc pe Rares.Ala e timpul meu cu el si daca nu am ajutor tre sa-l impart si pe ala intre ei.
ASTA E.
VA PUP
carina spune:
Multumim pentru urarile de ieri
Nici nu imi vine sa cred ca si voi predati stafeta. Felicitari tuturor mamicilor si cate un pupic la bebelusi.
titi143 spune:
Buna fetelor.
La noi tot 2 in1 si nimic nou. Parca au inceput sa apara contractii dar asa rare si nu prea dureroase. Dar sincera sa fiu nu imi prea fac sperante. Abia astept sa nasc, nu sa trec prin experienta nasterii, dar sa imi tin bebelasul in brate si sa scap de burtoiul acesta care e mare si nu pot face nimic cu el. Stiti si voi cum e , nici macar sa dorm nu pot.
JD sper sa nasti totusi pana la urma natural asa cum vrei tu, dar daca totusi ajungi la cezariana sa fie totul bine si recuperarea sa fie rapida. Si bineinteles bebelasul sa fie sanatos.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 40+ Robert Aaron
AMR PUTIN