Strengari 54 -Bv danaela! Hai J.D., titi!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Marci felicitari!!! bine ca sunteti sanatoase amandoua!!
Sovi tu ce mai faci? cum este acasica cu trei copilasi?
Eu abia sunt in stare sa cresc un singur copil, nu stiu cum va descurcati voi mamelor cu doi sau trei copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

BUNA FETELOR

Noi am avut iar o noaptea cu plans pana la 3 dimineata dupa 2 nopti linistite in care am avut-o pe mama la mine si i-a dat mesele la bibe.Nu cred ca are legatura dar ma tot gandesc daca am facut eu ceva bine in zilele alea si nu realizez ca sa mai fac.Tocmai cand credeam ca funxtioneaza Protectis a durut-o iar de data asta cred ca au semanat a colici mai mult decat treaba cu refluxul.

Meg am incercat link-ul de la tine cu white noise si a functionat in noptile bune dar daca o doare ceva nu o linisteste nimic.Nici suzeta nici san,Nimic.FRUMOASA ROCHITA.Cumperi fara proba?Daca arati ca mine nu ai avea curaj.

In alta ordine de idei Emma a luat bine in greutate saptamana trecuta.Joi am fost la cantarit si avea 4920 adica 180 grame in plus.Nu mai speram sa vad crestere asa mare dar vad ca papa si ea mai bine la san.

Cristina K si noi ne petrecem noptile agitate pe burtica mea si acolosi ne prabusim spre dimineata.E amuzant ca nici nu realizez la orele alea cand adoarme ca ma duc si eu in somn de 2 ore pe minut.Ma trezesc la un moment dat cu ea alunecata aproape intre picioare.

Eu inca ma mai mulg dar cred ca ne-am mai reglat un pic productia ca nu mai sunt sanii asa durerosi decat dimineata si la cel care nu a supt prea mult noaptea.O sa incerc si eu ceaiurile ca vreau sa stockez ceva pt la toamna.

Va citesc dar nu reusesc sa scriu ca l-am avut si pe Rares acasa bolnavior.

JD si Titi mai e un pic .Stiu cat de greu e pe ultima suta de metri.Hang in there.

Voiam sa va spun apropo de acceptarea bebeilor de catre cei mari ca Rares e forte bun cu Emma .De dimineata mi-a fost mila de el ca mi-a zis.MAMI TE JOCI CU MINE CU MASINUTELE DUPA CE TERMINI CU LAPTICUL()ma mulgeam)Si daca nu plange Emmma?

Tala cred ca toate am crezut in sarcina ca nu mai putem iubi un alt copil la fel de mult.Impartasesc aceleasi sentimente ca si tine vis a vis de cum reusim sa-i iubim pe fiecare in parte la fel de mult.Imi place cum iti descrii sentimentele.Eu simt ca scriu ca din topor chiar daca ce simt e la fel de sublim.

Dana,Dara stiu ca ne cititi .Mai dati un semn ca mi-e dor de posturile voastre.

Multumesc pt link -ul cu sleep positioner.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Citat:
citat din mesajul lui kovacsc
Sovi tu ce mai faci? cum este acasica cu trei copilasi?
Eu abia sunt in stare sa cresc un singur copil, nu stiu cum va descurcati voi mamelor cu doi sau trei copii.

eu mai citesc pe aici, dar nu imi vine sa ma bag, ca ma simt mai alien, asa... am cu totu alte provocari decat voi. lupta mea in cea mai mare parte e cu toanele anei, care a luat totul tare personal. nici nu pot rabufni la ea, le adun la ficati.
Pe iustin mi-e teama sa il laud, sa nu mi se strice norocul. numar zilele, sa faca luna si sa nu vina colicii.

Felicitari, Danaela! sa va traiasca, iar tie recuperare rapida!

DJ, Titi, hai cu nasterea usoara! cei din urma vor fi cei dintai!

mai vroiam sa zic de video-interfonul primii pasi, am avut si eu, fu bun pana ne-am pus mai toti din jur net wireless, apoi mi l-au schimbat de 3x, degeaba. am luat unu fara interferente apoi.

cu suzeta, bucurati-va cine accepta! se scapa usor de ea dupa, in cele mai multe cazuri.

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carstea
Eu simt ca scriu ca din topor chiar daca ce simt e la fel de sublim.

POZE Rares(7 mai 2007)

Filmulet Un anisor

ai fost tare pe sufletul meu cu replica asta, asa simt si eu

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Carstea http://www.amazon.co.uk/Clevamama-7201-Clevafoam-Baby-Pillow/dp/B001O83F7C
Nu am mai citit pana acum, abia acum am reusit sa intru. Eu nici nu am vazut pozele cu Miruna de la tati din calculator inca.

Tala, si eu sterilizez rezervele, daca reusesc sa le spal rapid si bine, si apoi bag vata in ele in loc de filtrul ala, pe care il arunc. Si eu am avut cearta cu soacra, masiva rau, cica ii spal creierul sotului de nu tine cu ea si cate si mai cate.

Anca, si eu o tin de subrat, mai ales cand o pun cu manutele si capul pe umar la eructat, dar tot asa, ii sustin si caputul.

Suzeta am una din cauciuc natural si o mai folosesc cand tot ar vrea sa suga dar sigur a mancat mult si nu vreau s-o supraalimentez aiurea. O folosesc in combinatie cu zgomotul de feon inregistrat pe mp3 playerul cu boxe. Fac cum zicea Harvey Karp, nu bag suzeta propriu-zis, ci ma fac ca i-o scot din gurita.

Amy, eu tot folosesc Colief, dar in zadar, e fix la fel cu durerile si cu bolboroselile in burtica ei, la noi nu e de la probleme cu digestia lactozei, ci de la inghiti aer la biberon. Dar oricum tot am folosit in continuare Colief, ca sa ma asigur ca nu-i e mai rau.

mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Doar pe la ore din astea reusesc si eu sa mai intru... duminica vine maica-mea si de atunci poate o sa-mi trag mai bine sufletul, dar o sa am de pregatit botezul. Bianca a inceput sa stea mai mult treaza dar se plictiseste repede cu joaca si vrea tot la san, nu stie inca ce sa faca cu timpul in starile de veghe Ah, si noi suntem aia la care foen-ul nu functioneaza

Dorinutza: ce dulce e Stef
Tala: felicitari de cum simti vizavi de copii
Meg: va doresc un botez reusit si petrecere frumoasa! Nu pot sa cred ce ai reusit sa patesti cu sanul, si eu ma mai chinui cu mufatul pe intuneric
Happy: of of, e rau tare cu vomitaturile astea
Marci: bine ca s-a terminat cu bine, asta e important Iar Biancuta ta e frumoasa foc sa va traiasca cu sanatate!
Carstea: de ce vrei sa stochezi pt la toamna? E ceva ce nu stiu si exista riscul ca daca azi produc laptic cat are necesar Bianca mai tarziu sa nu o mai fac?
Sovi, Dara: ma bucur sa va mai citesc
JD, Titi: sus moralul ca vine si vremea voastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Ronina eu ma voi intoarce la munca in septembrie probabil si de aia ma gandesc sa las laptic acasa cu mamaia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Prezent!

Buey, sa nu ma stergeti de pe lista ca va mananc! Eu gravitez p'acilea, dar nu prea am nimic interesant de zis... Am plans azi dim cand am citit-o pe Tala cu statul copilului 9 luni in mine, si m-am dus sa trezesc copilul abia adormit si sa-l iau in brate.. am plans acum cand am citit-o pe Carstea cu Rares cel dulce si cum cerea el, responsabil, putina atentie.. Sunt varza cu hormonii in continuare.. sunt agresiva si as face mortal combat cu oricine (am si un canditat constant -soacra) dar si bocesc din orice.

De cateva zile Gaza e tare marait si plange cam multisor.. insa cu precadere ziua, ca noaptea e cam lesinat de oboseala si doarme si el 2-3 ore legate. Si eu am observat ca doarme mai bine (adica mai mult) cand papa biberon, cred ca datorita faptului ca papa mai mult ca la san, cand suge dar mai mult molfaie.
O sa-i vanez comportamentul zilele astea si daca e tot asa, luni o chem pe pediatra. Ah! Eu de colici nu-i mai dau nimic, pt ca si cu si fara e la fel, vad.

Luni fac 6s de cand am nascut si ma gandesc sa ma duc si eu la o sala.. ma simt tare grasa si .. ingalata, asa.. Imi atarna niste sunci pe picioare mama-mama si ce vergeturi nu am facut toata sarcina, ia uite ca fac acu' Chiar ma gandeam azi dim, mai in gluma mai in serios, cum fac eu plodul 2, ca nu stiu daca ma mai doreste careva.. Eh, coincidenta sau nu, ma intreaba Mister in seara asta 'cat mai e', si mi-a mai venit inima la loc..

Acu' incep si eu sa ma interesez de botez. As vrea la un hotel, sa am camera sa-l depun pe Gaza si sa facem cu randu' eu-mama-sor'mea-soacra, ca-mi imaginez ca n-o sa-l tin pe copil in sala tot timpul. Am trimis o cerere de oferta si mi-au raspuns vreo 20, dar nu am apucat sa fac triaju'.. Fetelor din Buc, voi unde faceti? Si cam cat e meniul? Eu ma gandeam sa nu depaseasca 50E... sper sa gasesc.

Na, ca am scris sa va saturati de mine. Dar nu inchei inainte sa va intreb de dormitul pe burta. Prin toate cartile scrie sa nu lasi puradelul sa doarma pe burta, insa eu am obs ca doarme mai bine asa - insa nu prea am curaj sa-l las mai mult de 30min, si supravegheat indeaproape. L-as pune pe durta si noaptea, dar mi-e frica, desi el isi tine capul destul de bine si ma gandesc ca nu s-ar poticni cu capul in perna fara sa si-l intoarca.. voi cum procedati?

Ultima chestie, jur! JD, Titi - mie mi se pare ca baietii vostri sunt super tari, au personalitate, nu gluma! nastere usoara sa aveti!

Gata, va pup!

PS - gagicile din Buc, o reuniune in parc in we?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

Buna fetelor

Revin si eu dupa cateva zile de cosmar.. Va povestisem saptamana trecuta ca am avut ceva probleme dupa nastere, cu o infectie, icter mai pronuntat, anemie. Parea ca ne linistisem cu toate, infectia trecuse, icterul era in regres. Am tinut f mult sa alaptez, am pus bebe la san la cerere, parea ca trage bine, dormea intre mese, eram convinsa ca pune pe el. N-am luat cantar ca am zis ca o fi factor de stres inutil, bebe avea deja degetute mai grosute, am presupus ca pune pe el. Vinerea trecuta am fost pt vaccinul BCG ca nu-l facuse din cauza tratamentului, si cand ne-a vazut doctorita ne-a trimis la internat direct. Bebe pusese la 3 sapt de viata doar 100gr fata de minimul greutatii, era deshidratat si slabit
Asa am ajuns la spital, cu perfuzii, icterul se accentuase, din cauza icterului i s-a agravat anemia.
Acum suntem din nou acasa, asteptam sa vedem evolutia, a inceput sa creasca putin valoarea hemoglobinei, asa ca mai continuam cu tratamentul si mergem la controale.

Oricum nu stateam nici eu bine cu moralul, hormonii astia isi fac de cap cum fac la majoritatea proaspetelor mamici presupun, dar acum au luat-o rau de tot pe aratura. Si nu ma inteleg. Primisem zilele trecute un rezultat la o analiza si scapsem de transfuzie de sange la bebe, si eu in loc sa ma bucur, atunci m-a apucat plansul. Si ma mai darama faptul ca nu il mai alaptez momentan. Fiind slabit, ma mulg si ii dau biberon + completare. Uneori cand plange de foame si il tin in brate, intoarce gurita la san si cauta, ma apuca plansul instant. Dar uneori inca il ia somnul mancand, din biberon mananca si adormit, imi e teama sa-l pun la san inca sa nu oboseasca si sa nu manance suficient. Intr-o saptamana a recuperat 300-400gr, si cu ajutorul perfuziilor, dar inca e slabit si putin in urma. Ieri la controlul de o luna, avea reflexele la care se uita doctorita, dar a zis si ea ca e bine dar inca putin in urma. Nici nu ma asteptam ca intr-o sapt sa recupereze chiar tot, sunt multumita cat a recuperat deocamdata.

Al meu copil nu se cere atata in brate INCA. Ziua il tin pe canapea in living, doar noaptea in dormitor in patut, vreau sa faca diferenta intre noapte si zi. Si dupa ce mananca el eu ma mulg pt urmatoarea masa, sa fie pregatit lapticul, uneori sta asa linistit, da din manute, scoate limba, plimba ochii de colo colo, imi vine sa-l pap tot cat e de dulce. Are si el momentele lui cand nu se calmeaza decat in brate, si nu il las sa planga. Eu zic ca o sa vina vremea cand o sa mai vrem sa-i tinem in brate si ei o sa fie ocupati cu masinute, jucarii si altele si n-o sa mai avem pe cine tine in brate.

Eu inca nu stiu sa apreciez cum il imbrac cand iesim. Uneori mi se pare ca e rece, alteori prea cald. Mi s-a incalzit zilele trecute in scoica de era body-ul umed pe el.

Dana si al meu doarme si se calmeaza f bine cand sta pe burtica, dar la fel il tin doar ziua supravegheat. Chiar asa, de la ce varsta ii putem lasa pe burtica nesupravegheati.

Va pup si ma bucur sa va citesc de bebei sanatosi, care cresc mari si sanatosi . Ne revenim si noi incet si incet si venim din urma serios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Dana, eu fac botezul la http://acaciagardens.ro/. Tacamul cu "open bar" (oricat vrea fiecare de baut si indiferent cat beau ei, dau 40 lei de om) si cu tortul, plus inchiriere huse pt. scaune si fete de mese ma duce pe undeva pe la 45 eur cred. Iau un nene pentru filmat cu 150 eur, poze fac prietenii, si cred ca si muzica va fi playlist cum vorbeam. Eu voi avea 80 de persoane sau peste, ca de unde trebuiau sa fie maxim 50, am primit prea multe cereri exprese sa vina la botez si sotu' a zis ca e prea nasol sa-i refuze, asa ca acum ne facem probleme ca sarim de 80. Restaurantul nu are hotel, dar are o camera privata la etaj unde putem duce bebe. Eu nu fac toata noaptea, ci de la pranz pana seara si nu iau ursitoare, trupe de dans, contorsionista, stripteuse sau din astea.

Cu dormitul pe burta, cica riscul cel mai mare sa uite sa respire e intre 2 si 4 luni, pentru ca pe burta doarme prea profund. Riscul scade mult dupa primele 6 luni de viata si nu prea mai conteaza in momentul cand se poate intoarce singur bebe pe burta in somn, chiar daca l-ai pus pe spate.
Supravegheat poti lasa bebe oricat pe burta, nu doar 30 de minute.

Lady, imi pare tare rau ca treceti prin toate astea.

J.D., cum mai esti?

LE:
Pana la urma am luat asa ceva:
http://www.leagane.ro/balansoar-infant-toddler-fisherprice-oferta-speciala-p-416.html
pare sa-i placa leganatul in el, am luat pt. ca am primit recomandari din 2 parti, cica merge sa legeni si cu piciorul. Dar cica daca e leagan leagan, e bun pana la mai putine kg si tre' sa fie suprafetele perfect drepte. Ce-i drept, mi-as fi dorit si un leagan, poate primesc la botez. Am reusit s-o si adorm cu leganat in balansoarul asta. Macar mai tarziu se face scaunel de copil mare.

mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput