Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (8)
Raspunsuri - Pagina 6
almy spune:
Asa maa...ovaz, stiam ca puneam ceva in batista si faceam saculet, si nu mai stiam ce. Merci.
Cu uleiul n-am stiut, eu am fost f multumita la amandoi, dar e bine de stiut, in caz de ceva.
Insa la burtile mele, care se fac imense, m-a ajutat enorm sa nu am mancarimi si nici vergeturi. Eu nu m-am dat cu altceva, ma "uleiam" seara, parca eram o rosie pregatita pt salata Intra mai greu in piele, dar a avut un efect minunat.
Alma 11+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)
douradoudou spune:
si nu infofoliti copiii..chiar e periculos pt nou nascut, poate sa se sufoce pt ca glandele lui sudoripare inca nu sunt complet dezvoltate....nu mai zic ca pot sa se irite rau de la transpiratie, am vazut la unii bebei8
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
almy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui douradoudou si daca intervin rudele binevoitoare cu sfatul de alaptat la 3ore, dati ignore..alaptati la CERERE..adica cand vrea bb...laptele matern se digera in 20 de minute alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010) |
Bine zis!
Si pe langa rude, chiar asistentele din spital. Tipau la noi chiar. De era la 6 saptamani sa pierd laptele, ca eu ii dadeam la 3 ore si ma storceam in chiuveta de surplus, ca asa m-au invatat in spital. Nu conteaza cat de des cere, laptele se formeaza dupa principiul CERERE - OFERTA
De aceea, cand are puseuri de crestere, el vrea sa suga tot timpul, fiindca "stie" ca va avea nevoie de lapte mai mult. Ce e interesant la bebelusi e ca la ei functioneaza instinctul, pe care noi il cam uitam, din cauza de reguli...
douradoudou spune:
citat din mesajul lui almy Asa maa...ovaz, stiam ca puneam ceva in batista si faceam saculet, si nu mai stiam ce. Merci. Cu uleiul n-am stiut, eu am fost f multumita la amandoi, dar e bine de stiut, in caz de ceva. Insa la burtile mele, care se fac imense, m-a ajutat enorm sa nu am mancarimi si nici vergeturi. Eu nu m-am dat cu altceva, ma "uleiam" seara, parca eram o rosie pregatita pt salata Intra mai greu in piele, dar a avut un efect minunat. Alma 11+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008) |
da pt noi e f f bun ..eu am folosit ulei extra virgin de masline(soacra mea are maslini, duc maslinele la presa si avem toata familia inj fiecare an super ulei 100% natural)..am mai folosit si unt organic de shea sau cacao ..f f bune si alea
Bubulina42 spune:
Pup burticutele!
Am inviat, asa ca am trecut numai sa va pup, ca imi e si mi-a fost dor de voi.Am reusit sa citesc o parte din mesaje, insa nu tot, pup fetele mele dragi care au avut un gand pentru Bubu (am zacut, efectiv) si dupa ce citesc, revin.Oricum, am mult de recuperat la job, ca doar nu le face nimeni in locul meu, so..
Aveti grija de voi si sa fiti cuminti, pozitive si linistite si puii sa creasca frumosi si sanatosi in burtici!
Alma - fiindca mesajul tau e chiar in nasul meu- stiu si eu ca uleiul de masline e o minune pentru burtici cu bebei si la fel si uleiul de migdale.Cu totul de acord! Nu au nici o chimicala, nici un adaos aiurea, ca la alte creme..
Numai din astea o sa folosesc si eu, de la 3 luni ma apuc:)sa ma ung
Pup fata! si pup toate burticile si toate viitoarele mamici!
Azi facem si noi 10 saptamani, hopa, trecem la saptamanile cu doua cifre
10 sapt +
A.C spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui almy
Adaug la lista, care e de altfel f buna: Eu am folosit la amandoi ulei de masline extra-virgin, pe care prima luna l-am fiert la bain-marie, adica puneam sticla in oala cu apa si fierbea 5'. Pt dezinfectare. A fost cel mai bun ulei de corp. E f bun si pt burtile noastre, cand cresc. Pt eventuale iritatii de scutec eu am folosit, si inca cer sa imi aduca cine vine din Romania: CUTADEN (ii mai spune si Reviken) Am vazut cum vindeca rani peste noapte. Am dat si la mamici de pe aici, care s-au mirat ce efect rapid are. Ai mei vara se mai iritau, iar fata a inceput sa faca eritem fesier de cand i-am introdus portocala, care-i acida. Cutaden si a doua zi nu mai aveau nimic. Daca vrei sa alaptezi, uita de conceptul biberon! San si atat! Si de suzeta mi-a fost frica in primele 3 luni, ca sa nu refuze sanul. Dar eu sunt putin obsedata cu alaptatul...(pana la 2 ani pe fiecare!) Nici apa sau ceai nu le trebuie in primele 6 luni, dar daca trebuie sa ii dai ceva, cu lingurita! E mai greu, dar inveti metoda. Si eu am renuntat la servetele umede la al 2 lea, le aveam doar pt cand ieseam si n-as fi avut sursa de apa. Altfel, spalat popou cu apa calduta, din primele zile dupa ce am ajuns acasa. F eficient mi s-a parut. Ceai de pelin si de galbenele, e bun de adaugat la baite in prima luna, ajuta pielea sa se curete. Daca imi mai amintesc ceva mai scriu, dar merci POPIK ca ai intrebat, ca mai recapitulez si eu si sa nu uit sa cer ceva cand vin socrii mei in august. Alma 11+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008) |
Multumesc,almy de sfaturi .Sunt lucruri pe care nu le stiam si sunt binevenite.
Alina 10+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)
almy spune:
Cu placere, Alina.
almy spune:
Caut Babycook pe net acum. Nu gasesc vreun magazin care sa-l vanda, va trebui sa comand.
Dar e super ideea, ca face singur ce fac 2 alte aparate. Deci...mai putine de spalat dupa....
Saru-mana de idee, INA. Nici nu stiam de existenta lui.
douradoudou spune:
toate mamicile pe care le cunosc au comandat babycook de la beaba..e si BPA free
almy spune:
citat din mesajul lui bobocel_07 Fetelor va rog sa imi spuneti a mai trecut cineva prin asta?Azi-noapte m-am trezit sa merg la baie si cand m-am pus in pat au inceput durerile de burta dar groaznice,cu stare de voma,rau si frisoane.Am vrut sa merg la urgenta insa cand ma pregateam au incetat,si iar au aparut si iar s-au oprit.Mai simte cineva cand ia o sticla de jos ca este grea si are usoare dureri de burta?Sunt tare speriata pana ajung maine la ginecolog,mai bine nu amanam consultatia. bobocel_07 7+ |
Bobocel, la mine toate starile de rau sunt si cu frisoane. Cand ma ia un frison puternic, stiu sigur ca o sa vomit. Mereu dupa micul dejun. La mine nu a fost o simpla greata in ultimele 2 luni. Pur si simplu nu am fost functionala. Greata, frison, voma, batai de inima puternice. Pe care le-am detectat insa ca sunt de la tensiunea prea mica.
Dureri am cand fac vreo miscare gresita, ca eu inca ma cred gazela, si mai fac cate un flip-flap la coborarea din pat, in loc s-o iau catinel asa...