Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (8)
Raspunsuri - Pagina 5
douradoudou spune:
dureri mari clar nu sunt ok deloc...dar o sa aveti parte de dureri cauzate de intinderea ligamentelor care sustin uterul...dar asta un pic mai incolo
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
andie_n spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IPopica Andie, eu bitestul il am setat la 13 saptamani si 3 zile, iar analizele de sange trebuie sa le fac dupa ce am ecografia in dinti (iar eco nu tre sa fie mai veche de 1 saptamana). Tie asa ti-a spus doctorul: analize la 9 saptamani si eco la 12? (eu oricum am ratat cele 9 saptamani, ca am deja 10s + 4 zile). Celelalte fete, cum veti proceda (am vazut la Valicutza aceeasi metoda ca la mine)? (merg si analizele astea pe principiul cate babe atatea opinii? ) |
Chiar am intrebat medicul de chestia asta, pentru ca si eu stiam ca se face pe la 12 saptamani. Mi s-a spus ca e un protocol nou din 2011, care spune ca analizele de sange si o eco transvaginala (probabil doar pt a stabili varsta ecografica) se fac in saptamanile 9-10, iar eco morfologica in sapt 11-13, si ca pe acest protocol nou se obtin cateva procente in plus de acuratete la test. Mi-a zis de la inceput ca se poate si varianta de facut amandoua in sapt 11-13, dar ea a recomandat asa, asa ca am facut cum a zis ea (acuma nu stiu daca mi-a recomandat varianta asta ca e mai scumpa, dar am mers pe mana ei deocamdata). Stiu ca parca si Cami zisese de facut analiza de sange in sapt 9 si atunci toate (inclusiv eu) am zis ca nu-i asa , dar aparent la unii doctori e asa. Ma rog, sanatosi sa fim cu totii, noi si bb, si sa iasa bine analizele oricand le-om face.
Andreea 10+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion1, Cetebe
many_bani spune:
citat din mesajul lui irilac31 Buna dragelor, am o problema si poate ma ajutati voi cumva, poate ati trecut prin asta... Stiu ca o femeie gravida are dreptul de a-si scurta timpul de lucru la 6 ore fara a i se trage din salar. Stiti ceva mai multe despre legea asta, cum ar trebui sa fac ce acte sa duc la servici sau de cand pot avea dreptul asta? MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot 2 FIV nereusite la Budapesta |
Este prevazut in OU 96/2003, ultima actualizare din 2006, art.13. Mai este interesant si si art.2, alin f. In ultima versiune sunt inserate si normele de aplicare si sunt precizate documentele necesare (daca actul normativ este cautat pe INDACO)
menics spune:
citat din mesajul lui douradoudou dureri mari clar nu sunt ok deloc...dar o sa aveti parte de dureri cauzate de intinderea ligamentelor care sustin uterul...dar asta un pic mai incolo alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010) |
exact desprea asta ma documentam caci azi cand m-am ridicat de pe scaun a fost o durere ce cateva secunde ascutita si cumva in zona apendicelui..ciudata oricum... si chiar ma gandeam ce o fi fost..acum m-am linistit
stiti cumva in cate zile vin rezultatele dela bitest?? la RM scrie 4 zile...
fetele din gasca de intepate.. cum va descurcati cu clexane?? eu marca din ce in ce mai greu..in loc safiemai bine.. mai incerc si azi si daca tot asa ma chinui aseara iar m-am intepat de 4,5 ori am injectat in doua reprize..si tot tacamul de tremurat, enervat .... si ...mai bine apelez la o asistenta ceva...
12+
andie_n spune:
menics, imi pare rau ca ai pb cu clexane-ul. Aseara mie mi-a iesit din prima, dar cu o seara inainte m-am intepat si eu de vreo 5 ori pana am reusit (si din pacate am si pierdut cateva picaturi din siringa cu atatea intepaturi). Eu ma chinui mai tare cand tb sa-mi fac injectia pe dreapta ( pe partea asta am mai mult ghinion si tot nimeresc vase de sange, acolo am facut si prima vanataie). Sper sa imi mearga mai bine in continuare, ceea ce va doresc si celorlalte "mutante intzepate" .
Andreea 10+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion1, Cetebe
Ina_3040 spune:
Ziua buna fetelor,
ma bucur sa citesc ca toata lumea e in forma. Eu cu aceeasi foame si cu 2 kg in plus deja...
Ipopica asa e multe din ce ti se recomanda pe site-uri si prin magazine nu le folosesti. Biberoane si incalzitoare nu am avut de la inceput, daca cumva nu as fi avut lapte atunci trebuia sa le iau urgent. patutul nu l-am folosit decat de pe 3 luni. La inceput l-am pus cu mine in pat dar de teama sa nu cumva sa pun vreo mana sau plapuma pe el il puneam langa mine dar in landou. Mie tare mi-a fost de folos maxi-cosi-ul (scoica), prin casa il purtam dupa mine in maxi cosi si la wc si la bucatarie sa fac ceva de mancare imi era tare frica sa il las vreo secunda nesupravegheat. ne-am luptat tare cu refluxul esofagian primele 8 luni, intr-una ii venea laptele inapoi. iara ce am avut util pt primele 2-3 luni a fost un fel de pernita ridicata asa pe lateral ce nu ii permitea sa se rostogoleasca (aici se recomanda dormitul pe spate). f utile mi-au fost si sutienele speciale pt alaptat, ajuta mult mai ales cand nu suntem acasa ca sa ne putem despuia.
de spalat i-am luat sapun si sampon bio.
m-am folosit f mult si de caruselul muzical ce se invartea deasupra patutului, era fascinat cand era mititel.
cand am inceput diversificarea am folosit exclusiv si timp de vreun an aparatul babycook, sa fie sanatos cel ce l-a inventat! toate se fac in el in abur, fructe, legume, se fac piureuri, supe, si asta in maxim 15 minute.
nu mai imi vin toate amanuntele in minte, daca mai am ponturi bune mai scriu.
in ceea ce priveste dublul test m-am programat pe 4 mai o sa am 12 sapt si 3 zile. pe loc o sa imi ia si sange pt analiza. abia astept sa imi confirme ca totul e ok, o sa imi iau o piatra de pe inima.
va pup si sa citim numai vesti bune.
Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand un bb 11+
douradoudou spune:
eu va recomand sa incercati huggies scutece..pt nou nascuti sunt cu bumbac organic..oricum scutecele huggies mie mi se par cele mai ok..pilelea respira bine, NU sunt impregnate cu nici o solutie...a mea a facuyt niste iritatii groaznice cand am incecat pampers pt ca nu gasisem huggies in ziua aia la farmacia de langa noi...
ah , incepeti sa cititi des[pre wrap, sling...eu am purtat-o pe misso mult timp in wrap de bumbac...f usor pt ,mama si pt bb...sta mereu langa inima voastra si voi va vedeti de treaba..iesiti afara faceti ce vreti..
NU folositi balsam de rufe pt bb(nu nu folosesc nici pt noi, e plin de chimicale care raman in tesatura)
primele haine se calca..dupa aceea nu mai trebuie
almy spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui tnicoleta
Pai iti trecuie cam multicele. Iti spun minimul necesar Imbracaminte: salopete, bady-uri, caciulite, copapei sau botosei, scutece de bumbac, paturica. Din astea nu iti trebuie foarte multe pt ca bb creste repede si dupa 3 luni iti trebuie alte. Ideal ar fi sa nu le cumperi chiar tu pentru ca vei primi de la rude, prieteni etc. Pentru baita: prosop, sampon, ulei sau lotiune de corp. Igiena: aici sunt mai multe, eu asa am avut pentru Bianca. Dar aici te mai indruma si medicul pediatru Ser fiziologic - pentru pus in nasuc Apa distilata - pentru sters ochii Pudra banecin - pentru spuzeala si curat buric Comprese sterile Glicerina cu stamicin sau boxata Servetele umede Betisoare de urechi din cele cu opritor Crema pentru fundulet, eu am avut una preparata la farmacie pana la un an, apoi am incercat diverse creme. Bia s-a impacat foarte bine cu crema de galbenele si bepanten. Pampers cat mai multi. Tin minte ca in prima luna foloseam 7-8 bucati pe zi. Biberoane, suzete ei alte accesorii le puteti lua pe parcurs in functie de nevoi si preferintele princhindelului. Eu am folosit gama NUK cu tetine si suzete din silicon. Nicoleta |
Adaug la lista, care e de altfel f buna:
Eu am folosit la amandoi ulei de masline extra-virgin, pe care prima luna l-am fiert la bain-marie, adica puneam sticla in oala cu apa si fierbea 5'. Pt dezinfectare. A fost cel mai bun ulei de corp. E f bun si pt burtile noastre, cand cresc.
Pt eventuale iritatii de scutec eu am folosit, si inca cer sa imi aduca cine vine din Romania: CUTADEN (ii mai spune si Reviken) Am vazut cum vindeca rani peste noapte. Am dat si la mamici de pe aici, care s-au mirat ce efect rapid are. Ai mei vara se mai iritau, iar fata a inceput sa faca eritem fesier de cand i-am introdus portocala, care-i acida. Cutaden si a doua zi nu mai aveau nimic.
Daca vrei sa alaptezi, uita de conceptul biberon! San si atat! Si de suzeta mi-a fost frica in primele 3 luni, ca sa nu refuze sanul. Dar eu sunt putin obsedata cu alaptatul...(pana la 2 ani pe fiecare!) Nici apa sau ceai nu le trebuie in primele 6 luni, dar daca trebuie sa ii dai ceva, cu lingurita! E mai greu, dar inveti metoda.
Si eu am renuntat la servetele umede la al 2 lea, le aveam doar pt cand ieseam si n-as fi avut sursa de apa. Altfel, spalat popou cu apa calduta, din primele zile dupa ce am ajuns acasa. F eficient mi s-a parut.
Ceai de pelin si de galbenele, e bun de adaugat la baite in prima luna, ajuta pielea sa se curete.
Daca imi mai amintesc ceva mai scriu, dar merci POPIK ca ai intrebat, ca mai recapitulez si eu si sa nu uit sa cer ceva cand vin socrii mei in august.
Alma 11+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)
douradoudou spune:
si eu sunt cel mai mare sustinator al alaptatului..eu si acum o alkptez pe misso si continui pana vrea ea..si la 3 ani, nu e problema...f f bine ce ai spus :primele 6 luni apa sau ceai nu exista..laptele oricum are consistenta diferita..la inceput mai apos pt sete si mai la sfarsit mai gros pt foame....cu uleiurile eu as fii atenta, daca cumva e caz de piele sensibila sau dermatita face f rau..leiul acopera porii..eu am folosit lotiuni organice
galbenele sunt super super super in apa de baie, eu si acum ii mai pun caqteodata sau un mic saculet cu ovaz...
douradoudou spune:
si daca intervin rudele binevoitoare cu sfatul de alaptat la 3ore, dati ignore..alaptati la CERERE..adica cand vrea bb...laptele matern se digera in 20 de minute