Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (8)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns menics spune:

lorelay_28 sper din suflet sa te simti din ce in ce mai bine
fetelor, am cerut scrisoare pt medicul de familie si pe langa varsta sarcinii, dna dr m-a scris si trombofilie -sarcina cu risc de avort.. deci conf legii daca si dr de familie imi da o scrisoare prin care recomanda scurtarea timpului de munca pot beneficia de redurea cu 2 ore a programului fara a-mi afectat salariul...ma gandesc sa profit de aceasta conf O.U.G. nr. 96/2003

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Onutz si Bobocel, multumesc pentru gandurile bune!
Oi scapa eu si de scarbe sper. La fel doresc la toate burticile care inca se mai chinuie si vomita sau doar au greturi!

Am avut si eu ECO azi, pentru translucenta. Eu avand 35 de ani, riscurile sunt mai mari, dar translucenta e de 2.0 mm si ingrijorator e de la 3.5 mm abia. Deci riscul e OK acum doar dupa eco, iar dupa rezultatele de la sange vor sti si mai multe. Azi atat mi-au spus si mi-au dat si poza. La inceput ne-a pus si un filmulet cu cromozomii, despre cum se face amnio, etc. Mie imi era cam teama sa ma uit, dar a fost OK, foarte informativ. Iar tipa consultanta care a vorbit cu mine era romanca. Etapa asta e un pic mai neplacuta, ca stam cu emotii pana scapam de analizele astea si stim ca e totul OK. Sa dea Dumnezeu sa fie totul OK la toate!

Aici in Canada se fac doar 2 ecografii intr-o sarcina normala. Asta pt translucenta si cea morfo. Atat. Asta e minimul necesar, deci voi mai avea doar morfo-fetala, o sa aflu la urmatorul control pe cat. Se face doar ce e strict necesar fiindca totul e platit de stat. Dar daca as avea ocazia sa ma duc la o eco cu bani m-as duce, ca eu in Romania la prima sarcina faceam eco aproape la fiecare vizita.

Cand le-am aratat poza la copii, Eleni zice: mami, dar parca e un peanut! Si a insistat sa ia poza luni la scoala ca vrea sa le arate la colegi si la invatatoare E OK, astia de la 6 ani ii invata ca bebeul e in uter, nu mi-a venit sa cred cand am auzit-o, dar macar nu mai trebuie sa inventam faza cu barza. Si nu vreau sa intru in amanunte sa intreb ce le-a zis despre cum ajunge bebeul in uter. E scoala catolica, deci sper ca le-a spus mai cu perdea.

A doua zi dupa ce am facut test de sarcina stiau deja toti copiii din parc, din clasa ei, invatatoarea, directoarea, profa de sport si parintii care erau dimineata in curtea scolii. Si bunicile. Fetita mea e foarte comunicativa si un mic informator. Daca se inventeaza meseria de raspandac ma gandesc sincer sa o indrum spre ea, ca ar face bani multi...

Ma duc la lectii, ca am practica pedagogica maine, predau de la 9-2PM, va spuneam mai demult ca ma pregatesc sa ma fac profesoara aici. Am un pic de tras, dar pana nasc vreau sa termin, ca dup-aia mai slabut cu timpul liber.

Alma 12+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Gata, am intrebat-o cum le-a zis la scoala ca a ajuns bebeul in uter si mi-a zis: "God a pus bebeul in uterus, mai intai a fost ca o minge, apoi i-au crescut maini, apoi picioare si la urma dintii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui almy

Gata, am intrebat-o cum le-a zis la scoala ca a ajuns bebeul in uter si mi-a zis: "God a pus bebeul in uterus, mai intai a fost ca o minge, apoi i-au crescut maini, apoi picioare si la urma dintii"

Ce simpatica fetita ta! Si a mea e foarte incantata ca va avea un fratior sau o surioara. Mie d-na dr mi-a spus ca DPN-ul meu e 16 nov dar pt ca la prima sarcina am avut cezariana,pana pe 7 nov ma baga in operatie.Ca nu pot astepta 40 de sapt,am uterul cicatrizat si o sa nasc mai devreme.
Nu prea am intrat in ultima vreme.Se vede ca am inceput scoala...Mi-era dor de atmosfera de la scoala si ultimele doua luni sunt cele mai frumoase.V-am citit din urma,m-am bucurat pt.Mami de 2,bobocel,madalina ca rezultatele de la eco sunt f.bune.Asa si trebuie sa fie.Trebuie sa fim optimiste,sa privim cu incredere in viitor.Va pup si va doresc un week-end SUPER !!!

Alina 11+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

am fost si eu la eco ieri, bb ok..10 saptamani..DPN 22.11.2012...dra am un mic hematom, mi-a spus intr-o luna sa opresc alaptatul, mi-a dat si progesteron(utrogestan, dar doza mica 100, 1 pe zi deci daca stau sa ma gandesc logic nu e chiar un pericol mare)...din momentul ala nu prea am mai auzit nimic...cand ma venit acasa am inceput sa citesc , am luat legatura cu un cosultant in alaptare, ea a transmis mesajul meu superiorilor si mi-a dat un nume de edic ginecolog..azi dupa 1 o sun ..e si homeopat, mi-a spus ca o sa am nevoie de arnica pt hematomul ala...si vorbim detalii cand o sa ne vedem, saptamana viitoare..

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Ce fac burticile? Daca nu sunteti pe afara va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare. La ce vreme frumoasa e poate doar somnoroasele sa mai fie la computer. Cand se opreste utro? Eu iau cate 200 de 3 ori pe zi si ma intreb daca se reduce progresiv sau brusc din sapt 12 cand placenta isi intra in drepturi? Luni ma duc la eco,abia astept.
Eu azi sunt la training,as fi preferat sa dorm pana la 12 si sa ies dupa la aer curat dar deh..va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui douradoudou

am fost si eu la eco ieri, bb ok..10 saptamani..DPN 22.11.2012...dra am un mic hematom, mi-a spus intr-o luna sa opresc alaptatul, mi-a dat si progesteron(utrogestan, dar doza mica 100, 1 pe zi deci daca stau sa ma gandesc logic nu e chiar un pericol mare)...din momentul ala nu prea am mai auzit nimic...cand ma venit acasa am inceput sa citesc , am luat legatura cu un cosultant in alaptare, ea a transmis mesajul meu superiorilor si mi-a dat un nume de edic ginecolog..azi dupa 1 o sun ..e si homeopat, mi-a spus ca o sa am nevoie de arnica pt hematomul ala...si vorbim detalii cand o sa ne vedem, saptamana viitoare..

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Linisteste-te si o sa fie bine.Trece cu utro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

fetelor eu am alta nelamurire : imi vin analizele de sange abia peste 14 zile....stau ca pe ace 2 sapt si nu prea am chef..pt ca ma intreb: oare daca sunt iar anemica!? si vroiam sa va intreb. oare daca incep eu sa iau cate un maltofer preventiv pe zi, oare face rau?
stiu ca se ia in sarcina nu e problema..numai ca ideea era ca daca eu sa zicem nu as avea lipsa de fier (desi slabe sanse la cum ma cunosc), nu ar dauna daca iau extra fier in plus? vorba vine..'extra'.. 2 sapt cate o pastiluta de fier pe zi.. pana aflu eu.. parca totusi nu as ta cu mainile in san... nu stiu ce sa fac..

9+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; Utrogestan ovule:400 mg pe zi;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Looana spune:

Mami eu nu cred ca iti face rau daca analiza e ta e buna,si eu iau fier granulat odata pe zi pt ca e important in perioadata aceasta pt creier la bb.
Noi la ultima ecografie suntem mai mari cu 2 zile dupa ecograf,peste 2 saptamani jumate face ecografia translucenta si sangele.
Vreau sa va intreb legat de picant,adica mie i-mi place picant un pic dintotdeauna nu numai acum si daca maninc un pic de ardei picant cu sarmale e rau pt ? Nu extrem de picant ,dar picant
Un weekend frumos fetelor va doresc,eu stau la umbra pe caldura asta nu am chef sa ies afara.

Looana Primavara incepe cu tine

Trombofilie Ereditara MTHF C677-T heterozigot
Imunofenotipare limfocitara (limfocitare T, B, NK)
4 sarcina naturale oprite din evolutie + 1 Fiv (intre sap. 5-7)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana0000

Ce fac burticile? Daca nu sunteti pe afara va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare. La ce vreme frumoasa e poate doar somnoroasele sa mai fie la computer. Cand se opreste utro? Eu iau cate 200 de 3 ori pe zi si ma intreb daca se reduce progresiv sau brusc din sapt 12 cand placenta isi intra in drepturi? Luni ma duc la eco,abia astept.
Eu azi sunt la training,as fi preferat sa dorm pana la 12 si sa ies dupa la aer curat dar deh..va pup

Somnoroasa prezenta

Dana, mie doc mi-a spus sa iau Utro pana in saptamana 16-17, eu iau 400 mg pe zi. Intreaba-l si pe doc tau

Onutz 9+

Mergi la inceput