LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***422***
Raspunsuri - Pagina 15
inapreda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Io-s aci, is deprimata ca tot mananc ca porcu', nu ma pot mobiliza sa trag o cura serioasa, ca e cazul! Dar tie ce-ti pasa, vorba une-i prietene:"biscuite-n dunga!"P:)) I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Asa-m fost si eu citeva luni; acum sint la cura, dar nu una "serioasa" daca "serioasa" inseamna "drastica" Sint convinsa ca te vei mobiliza curind ca vine vara De abia astept sa imi fii "tovarasa de suferinta" intr-ale nemincatului.
novus spune:
Ilinca , hai ca imediat vine vremea buna si iesiti toata ziua afara, nu mai ai timp de mancat
Inapreda, succes la negocieri !
La noi din fericire in gasca apropiata e consens cand cautam locuri de iesit, doar ca sunt cam comozi toti si cu greu ii urnesti, dar si cand ii mobilizez avem aceleasi preferinte
Eu sunt tare tare happy ca Ada si-a revenit, e super bine, parca dupa ce am fost la pediatra , o fi avand ceva bioenergie
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Ela78 spune:
Tufetelor, am o mare bucurie!
Am reusit, prima zi de gradi aici in Germania: 5 septembrie.
Am avut azi intalnire cu directoarea gradinitei, 4 ore am stat la povesti
Mi-a placut foarte mult, totul, spatii separate cum zicea Anamariane pentru diferite tipuri de activitati (atelier de creatie, coltul linistit unde se poate retrage daca e obosit, sala de sport, spatiu de lectura si muzica, experimente naturale, notiuni de mate, cantat/dansat, povestit etc), cu grupe de 5-6 copii, fiecare grupa face prin rotatie fiecare activitate, grupe de cunoastere interculturala, excursii etc.
In prima jumatate a zilei programul e destul de structurat, in fiecare zi au cate o activitate de invatare, iar in a doua jumata a zilei program liber de joaca in gradina cu foarte multa verdeata, gropa de nisip si o multime de balansoare, casute, topogane si alte chestii.
La masa e bufet suedez, fiecare copil isi pune in farfurie ce vrea si cat vrea, sunt mai multe sortimente la alegere zilnic. Copiii nu sint fortati sa manance (broccoli de ex.) daca nu le place, vinerea e intotdeauna inghetata, au in meniu si pizza (fara salam), si paste, si cartofi prajiti (in ulei) cateodata, peste in fiecare vineri, porc deloc
Dar cel mai mult si mai mult mi-a placut metoda pedagogica: fiecare copil e liber sa aleaga ce activitate vrea sa intreprinda in ziua respectiva, nu e ca la armata toti fac acelasi lucru, sunt incurajati sa se descurce singuri, chiar si la un conflict: sa nu se lase calcati in picioare, ci sa-i spuna celuilalt copil: nu-mi place ca mi-ai luat jucaria, si celalalt copil isi cere scuze si data viitoare intreaba inainte daca poate lua jucaria sau daca se pot juca impreuna. Iar in cazul unui refuz, sa n-o ia personal, pur si simplu persoana respectiva n-are chef acum de joaca in grup sau sa imparta jucaria, adica sunt invatati sa accepte si situatii cand nu e totul cum vrei tu, asa e viata.
Nu stiu daca s-a inteles ceva, scriu pe fuga, ideea ca se pune mare accent pe individual, pe libertate, pe exprimarea propriei dorinte si alegeri.
A mai ramas un fleac: pana atunci Ianis sa vorbeasac perfect germana
Eu mai vorbeam cu el din cand in cand, intotdeauna la joaca, in germana, dar n-am fost consecventa sa vorbesc cu el exclusiv in germana, aici am gresit eu Dan intotdeauan m-a incurajat, dar tu ca mama romanca parca nu-ti vine sa-i vorbesti asa si in momentele de tandrete, sau cand e suparat/obosit, in giugiuleala de dimineata si la pupicul de seara...
Ela78 spune:
Am vazut acum pozele Gazei de la ziua lui Kathy, Doamne cat de misto!
Olishka, vroiam sa-ti multumesc din inima pentru poezele de la ziua lui David Uite-asa imi mai vad si eu baiatul...
Tocmai din cauza dorului nu mi-am putut caracteriza nici eu ghiocelul...
novus spune:
Ela, ma bucur tare mult ca ai gasit gradinita , nu am retinut pe cand sosesc baietii la tine ?
Cam pe stilul acesta sunt gradinitele Montessori dupa cate stiu eu, prietena mea din Timisoara are baietelul acolo si asa ceva imi povesteste si ea, mult accent pe libertate, creativitate si individualitate
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
anamariame spune:
Ela, suna grozav gradinita de care zici tu!La noi e furtuna, si Eva a spus o perla grozava, dar pana sa incep sa scriu, am uitat-o! Am uitat sa ii multumesc lui Pisik pentru instructiunile detaliate privitoare la Alba-ca-Zapada cu flori! Bebe, e superba Ariana in poza de profil!Am admirat-o si pe Phiphi, foarte serioasa sta ea la tort, si mor dupa pletele ei Acum ma duc sa vizionez si pozele Gazei!
anamariame spune:
Ramona, ma bucur tare-tare pentru vestile bune, mi-au trecut si ganduri negre prin cap vazand ca nu mai scrii nimic, recunosc!Miss Chic este adorabila, are niste falcute in ultima poza de-ti vine sa o pupacesti non-stop. Si ea e pe trendul cu printese, vad!
dyana27 spune:
pupiiiiiiiiiici
mie-mi merge netul cate o ora pe zi, sunt plina de spume.
am fost sa vedem 2 gradinite.... vaaaaai, deci asa ceva mai rar. tarife de 10-11 milioane la program scurt si niste conditii deplorabile. la prima nici cotet nu pot sa-i spun- avea niste camere cat baia mea, cu copilasii gramada pe jos.... cel putin grupa mica ziceai ca e valea plangerii. o camera minuscula, fara mese fara nimic, decat o mocheta pe jos si copilasi minusculi agatati cate 3 pe unica educatoare (chiar daca ei jura ca sunt cate 2 persoane permanent la grupa, cat am stat noi acolo era cate una, iar mai mult, grupa mijlocie a fost lasata siungura de catre educatoarea care ne-a prezentat gradi). 10 din 11 erau plansi si iritati, educatoarea la fel... si mai incercau sa ma convinga ca e in regula sa-l dau acolo la grupa mica, chiar daca o sa fie cel mai mare dintre ei... ca asa invata si el sa vorbeasca, sa faca la WC....
va dati seama ca am plecat instant, ca doar nu vreau sa regereseze copilul intre bebelusi care nici mama nu stiu sa zica.... macar daca ar fi avut cu cine sa mai vorbeasca si el... sau sa stiu ca ar putea sa faca ceva activitati... dar hai sa fim seriosi, diferenta intre copii de un an jumate si unul de 3 este enorma.
la a doua gradi.... camere foarte mari, frumoase... dar am intrat fara jena cu pantofii de afara inclusiv in dormitor si in toate camerele unde mergeau puii pe jos, curtea era inexistenta, adica ceva cu pietre, un tobogan si 2 leagane..; ce mi-a pus capac au fost scarile extrem de abrupte cu balustrada foarte inalta la care mutzu nici sansa sa ajunga... si fara niciun fel de usita de protectie. i-am intrebat de poarta si au incercat sa-mi spuna ca a fost dar nu-si are rostul, ca stiu copii ca nu au voie la scari. hai ma laaaaaasi?!??!?!?!!? spune-mi tu mie ca cei 8 copii sub 2 ani nu pot ajunge la scari care dau direct din camera de joaca!!!! poate nu intentionat, dar macar din impiedicare se poate ajunge acolo.
si complet sictirita azi am renuntat sa mai merg la gradinitele care oricum erau mai departe de mine si am iesit la joaca in locul preferat al mutzunelului: curtea bisericii catolice. s-a jucat el pe langa biserica... am vazut ca erau copii de la gradinita lor afara, ne-am dus si noi sa vedem ce curte au.... o superbitate, cu leagane, tobogane, copii absolut fericiti supravegheati de educatoare si maicute.... si m-am dus si eu sa intreb de gradi a lor. Fiind in timpul programului mi-au zis sa revin dupa 4.... si am revenit. Vaaaaaaaai, am ramas impresionata de ce conditii au, de ce atmosfera era acolo, camerele enorme si aranjate de nu-ti mai venea sa pleci, maicutele blande si copii fericiti (le-am vazut si cum aplanau conflicte, si cum ii aranjau si nu stateau la discutii cu ei cand faceau prostii.... dar intr-un mod care m-a facut sa mai vreau si eu odata la gradi). asa ca in 5 minute ne-am hotarat si ne-am si inscris, o sa incepem in iulie acomodarea, in august este liber si incepem plin in septembrie. sunt asa de linistita acum, habar nu am avut ca nu e gradi speciala pentru copii catolici, chiar sunt foarte putini.
deci o zi cu succes!!!
dyana27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui curea Neata Tufetelor, Vreau sa va multumesc in numele nasii lui Vladimir caci cu ajutorul fiecaruia dintre noi au reusit sa stranga acea suma de bani care il va putea salva. VA pot spune ca este un luptator in adevaratul sens al cuvantului. http://family.webshots.com/album/579528057tsGKea |
asta este intr-adevar o veste minunata. sper din inima ca mesajele primite sa fi fost trimise cu multa dragoste asa cum au fost si ale mele... si sa contribuie putin la insanatosirea puiutului.
Floric spune:
Ramona, ma bucur tare mult pentru tine. Si ma bucur ca e fetita.. Eu daca as putea sa vorbesc cu barza, i-as da spaga numai sa imi aduca o fetitza.
Eu am fost la finutza mea ins eara asta si asa mi-a lasat gura apa. E la varsta cand descopera si rade si te recunoaste. Ce dor imi este...
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel