Bobocei de sept-oct 2012 (10)
Raspunsuri - Pagina 7
Olivette spune:
Aha, deci medicamentele au fost pt dureri, nu pt col. Colul si-a revenit cu stat la pat. Aplic si eu metoda! Merci frumos
18+
Olivette spune:
Aha, deci medicamentele au fost pt dureri, nu pt col. Colul si-a revenit cu stat la pat. Aplic si eu metoda! Merci frumos
18+
sandy_2008 spune:
patricbebe, pentru diverse iritatii noi am folosit bepanthen..sau i-am mai dat si cu betadina...nu stiu ce ar ajuta un catel..
nu Tzuki, nu e chiar asa... bebe nu a mai vrut sa suga pe la 8 luni ceea ce pentru mine a insemnat ca nu ii mai place ce ii dau.
imi venise deja menstruatia de pe la 7 luni si am mai insistat sa il pun la san, insa nu avea sens...nu am mai respectat regimul de alimentatie pe care il aveam pana in momentul ala, am sarit peste mese si toate astea au si ele impactul lor...desi mi-a fost greu in momentul ala sa renunt la "chestia mea unica" cu alaptatul, am preferat sa renunt si sa ii dau un lapte pe care sa il bea...
la 6 luni m-am intors la munca, ma mulgeam cu o pompa automata no name - bibi, facuta in elvetia - am dat pe ea 100 lei de la diverta, dar a fost foarte buna.
la odiseea trecuta stiu ca erau foarte multe mamici care se plangeau de iritatii serioase la sani, de adevarate rani facute de gurita lui bebe care apuca si el cum putea, corect sau nu sanul, si tragea de el...mi-au fost bune mameloanele..
acum ma gandesc sa folosesc pompa mai din timp si sa stochez la rece lapte pentru perioada de dupa intoarcerea la munca.
va doresc o zi frumoasa!
Simonix spune:
salutare fetele :)
Felicitari pentru fetitza, Lulutza - vaz ca flacaii mei se inconjoara de fetitze :D Eu am avut confirmare ca este si al doilea baiat, asa ca sunt in cautare de nurori
Fetelor, cate detalii primiti voi la eco, woow... Deci parca faceti morfologica de fiecare data ! Eu nici la Robert nu am stiut nicoodata ce face colul meu, cat este de lung / scurt, ce sunt arterele alea sau ce fac ele... Drept este ca daca ai probleme esti avertizat imediat - de exemplu eu acum am problema cu cordonul - a fost descoperita la o eco - premorfologica facuta la spital, nu la cabinetul doctorului. S-a confruntat cineva cu asa ceva la sarcini anterioare? Insertie marginala de cordon se cheama - deci nu e prin s pe centrul placentei, ci mai inspre margina. Poate avea consecinte aspura cresterii fatului, care nu e alimentat corect, poata da o nastere prematura etc. Chit este ca trebuie supravegheat cica> La fel de bine poate sa nu faca nimic - se descopera destul de rar in timpul sarcinii si de regula cica se vede dupa nastere, cand se investigheaza placenta. Om videa, in orice caz tare mi-e ca iar nasc inainte de termen Si probabil tot o piticanie de copil...
Cu alaptatul - mie mi se pare ca putine fete sunt asa norocoase sa le mearga alaptatul ca la tzuki - asa ca mameloane de silicon si restul de ajutoare sunt super utile de fapt, merita sa fie luate in considerare, pentru ca ele chiar ajuta. Nu mi s-a parut mai nimic natural in alaptare, eu m-am chinuit mult, si nu a fost vorba ca nu aveam lapte, din contra. In plus eu am fost si ajutata si incurajata, se perindau pe la mine toti consultantii in lactatie posibili si imposibili... Nu s-a putut si gata - am tras laptele cu pompa si asa am alaptat 6 luni. Iar cat despre cheltuieli cu streilizare etc - nu sunt asa de mari - in primul rand iti trebuie doar doua trei biberoane, la fel tetine, de sterilizat o data pe saptamana pana la 6 luni - apoi adios sterilizare (eu am facut treaba asta cam 3 luni de fapt ), exista pastilutze speciale deci nu trebuie sa iei nu stiu ce aparat de streilizare. De incalzit lapte - in apa fierbinte, nu trebuie aparat - eu congelam laptele meu si mai dadeam noaptea sau cand nu ma puteam mulge.
Pompa recomand electrica daca se merge exclusiv pe pompat, cum am avut eu - aici se inchiriaza, super ieftin, deci nu m-a durut capul nici cu asta. E destul de practic - te mufezi, pui in bibe, dai la cupil. Cu iesitul - puneam lapte in bibe si ieseam si gata, daca era cazul dadeam la copil - aveam o gentutza care izola bine, am folosit-o si mai tarziu, la mancarici de bebe (desi noi am foslosit foarte mult si borcanele in excursii).
Cred ca cea mai buna atitudine este no stress. Nu e nici o problema ca nu alaptezi exclusiv, daca bebe iti ia si laptele tau, si bibe, e perfect. Apoi, mai e si faza ca hormonal unele femei produc mai putin lapte - si asta trebuie acceptat. Eu nu am incredere in ceaiuri etc - evident ca hidratarea e esentiala, dar uite, la mine nu prea a fost chiar asa, eu faceam lapte mult fara sa fac nimic, uitam sa mananc si sa beau, nu prea sunt genul care sa bea apa si nu simteam nevoia sa o fac. Si tot am avut lapte. Am auzit ca sunt femei care beau 2 litri de apa la un alaptat, ca cica e o sete din aia mare mare atunci - io nu am simtit nicoodata chestia asta. Asa ca totul e relativ.
Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
patricbebe spune:
Sandymultumesc mult de raspuns, am dat cu betadina si sudocrem si vad ca nu mai il mananca asa de mult. Multe remedii de bebe sunt bune si la catei, cele folosite extern ma refer.
19+ cu
lulutza_1980 spune:
buna ziua tuturor burticilor !!!
inca nu mi-am revenit din bucuria aflarii raspunsului la eco ( sincer cred ca va mai tine mult si bine !!!) .
va citesc si ma doare ca multe dintr-e voi va faceti multe griji si va consumati ... eu nu zic ca nu ar fi cazul , dimpotriva , doar ca ma deranjeaza lipsa de profesionalism a medicilor de acasa !!! cred ca dau prea multe informatii ( care pot fi utile sau nu ) . am incercat sa-i pun si eu intrebari medicului de ce mi se intampla , de cum ar trebui sa fie rezultztele in general ...si el mi-a raspuns : DE CE TREBUIE SA VA FACETI GRIJI INUTIL ? NU VA MAI STRESATI , NU ESTE CAZUL !!!
exact cum a spus simonix nici eu nu stiu mare lucru de ce mi se intampla sau ce ar rebui sa mi se intample ; stiu doar ca sunt foarte fericita , ca zambesc mereu , ca mai relaxata ca acum nu am fost niciodata si sincer sper ca toata pozitivitataea asta care o traiesc sa i-o transmit si ei si sa o ajut sa creasca fara cel mai mic stres !!!
de la prima vizita facuta la medicul asta , am simtit o siguranta si o incredere fantastica ; de atunci merg lunar la el si numai la el . (cred ca nici nu as avea bani sa fac vizite mai dese ).eu va propun sa va gasiti un medic care va da incredere , va da siguranta si sa incercati sa mergeti pe mana lui ...sa nu va mai stresati si sa nu mai stati ingrijorate ...
medicul meu mi-a spus ca atata timp cat el imi spune ca totul decurge perfect si nu sunt motive de ingrijorare , nu vede de ce eu ar trebui sa ma stresez .
va citesc si cate-odata ma simt prostuta - vad ce termeni folositi , eu nu i-am auzit niciodata si sincer nu stiu ce inseamna ...si imi intreb sotul si el se uita uimit la mine ...fetelor cred ca voi cunoasteti mai multe lucruri decat asistentele pe care le veti avea la nastere ...mi-ar place sa stiu si eu , si de aceea va citesc cu interes ; dar mi-ar place sa le stiu ca pe o cultura generala , nu ca pe un fapt stresant pentru .
va papacesc pe toate !!!
19 +
Elfica spune:
Intru putin, desi abia am intrat in noul capitol, dar nu am apucat sa citesc ce ati scris aici. Raspund insa legat de ce am citit pana acum, sa nu uit.
AnneMary si Corinukaq: Multumesc mult, am notat informatiile primite si le pastrez pentru un moment festiv, cand vreau acolo! Ar fi ceva... pe 30 ami implinim 3 ani de la casatorie si ar fi super sa mergem acolo. Cat as face pana acolo din Bucuresti, aveti idee? Sau din Constanta, ca apana acolo stim drumul :) Anul trecut mi-a facut sotul surpriza si m-a dus la un restaurant pe la Pta. Victoriei (Templul Soarelui sau asa ceva tin minte), tot cu specific marin si am avut noroc, ca eram cu bebe de 7 luni cu noi, in carut si speram sa decurga totul bine sa putem manca si noi linistiti. Si asa a fost, inainte de masa am dus-o la baie, i-am dat sa suga, am pus-o in carut si a dormit aproape toata masa. S-a trezit la final, asa ca ne-am bucurat din plin de celebrarea dragostei noastre! Ar fi ceva, mai ales ca acum ma gandesc sa o las cu mama, desi nu am fost despartite pana acum atata timp (maxim 2 ore si jumatate, cand ne-am permis sa mergem la film si am lasat-o tot cu mama). In rest nu m-a lasat inima sa o las fara noi si noi sa mergem hai-hui, parca ma simt incompleta!
Anda82: Eu i-am contactat pe cei de la Isis pe mail la un moment dat, in timpul sarcinii si mi-a spus medicul sa vin la un control si o discutie la inceput de septembrie, adica prin luna a 8a. (am nascut la final de octombrie, iar termenul era la inceput de nov.). Am facut asa, am mers la dr. Zaher si m-a consultat, s-a uitat pe dosar, a aranjat sa putem vedea clinica (cu tot cu salile de nastere, atat pt nastere normala si in apa, cat si pt cezaraiana) si cam atat. A ramas sa vin direct cand nasc si sa il sun inainte, sa fiu sigura ca pot face drumul in siguranta, ca organismul rezista si ca ei au locuri. M-a apucat intr-o sambata spre duminica la 11 si ceva noaptea! Ezitam, ce sa facem, sa mergem in Bucuresti sau spre Constanta si am decis sa il sun pe dr. Zaher. Nu am lasat sa sune mult, fiind miezul noptii. Am sunat o data si nu a raspuns si cand am terminat de strans bagajul am mai sunat o data si mi-a raspuns foarte amabil. M-a intrebat ce simptome am, a decis ca pot ajunge acolo in siguranta, dar sa iau 2 pastile de No-spa. Am oprit la o farmacie, ca nu luasem asa ceva deloc in timpul sarcinii, am luat si am mers acolo. Nu vreau sa intru acum in detalii, a fost cu peripetii, cu contractii dureroase, sotul se ruga sa nu nasc pe drum, iar cand am ajuns la clinica am aflat ca am colul perfect inchis si ca nu nasc prea curand. Durerile si contractiile au incetat si pana marti la pranz cand apareau, cand dispareau. A fost o sedere tare placuta acolo, sper sa am ragazul sa va povestesc mai multe, ca merita. Despre dr. Zaher iti pot spune numai de bine si din ce am citit despre dansul de la alte mamici, inainte sa il cunosc eu, dar mai ales de la ce am trait eu. E un bun profesionist, nu ai de ce sa iti faci griji, zic eu! Eu am plecat plangand de la clinica, nevenindu-mi sa cred ca in Romania poti fi tratat asa si parca ne simteam aiurea sa nu dam spaga si sa primim un astfel de tratament! Ne-am simtit noi sa luam doua cutii cu bomboane Merci, ca parca nu puteam pleca fara sa le dam ceva oamenilor minunati de acolo! Dar gata, ca suna a reclama si nu asta e scopul meu.
Legat de nastere in apa, ca nu stiu daca asta iti doresti tu, Anda82, dar poate sunt sau vor fi alte doritoare, va spun ca e ca o nastere naturala, totul se intampla identic, doar ca finalul se petrece in apa, astfel pielea relaxandu-se, tesutul nu se rupe, rareori e nevoie de epiziotomie. Mai multe o sa cititi in link-urile cu povestile care m-au impresionat pe mine si de la care mi-a venit ideea sa nasc acolo:. Promit sa le caut cat de curand! Va pot da pentru moment un link al mamicilor care au nascut sau vor/au vrut sa nasca in apa: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=151478&SearchTerms=nastere,in. DanielaBejan, poate pe tine te ajuta, chiar daca nasterea in apa din Anglia sigur e mai rodata si mai bine pusa la punct, ca au mai multa experienta! Dar poate te ajuta, cat de putin! Si inca un link chiar de pe forumul clinicii Isis: http://www.maternitate-constanta.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=1879&sid=d7ce86314db041cafc7a8f48fd427622. Lectura placuta!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
14 +
lulutza_1980 spune:
nu vreau sa creez polemici , sper sa nu fi suparat pe nimeni !
va respect pe toate si cred ca daca am fi toate din acelasi oras , am fi prietene bune .
doar ca traind bucuria de acum , imi doresc ca noi toate sa impartasim doar fericirea care ne invaluie perioada asta !!!
eu , ca si unele dintre voi , am pierdut o sarcina cand eram in italia - a fost o sarcina toxica , oprita din evolutie , si mai mare suferinta ca atunci , nu cred ca am mai trait ...si poate pentru faptul ca nu ma mai asteptam sa am bucuria de a deveni mama acum traiesc fiecare clipa ca pe o minune , ca pe ceva sfant ...am incercat sa-mi amintesc ce se intamplase , cum a decurs atunci , si imi intrebam sotul ; va jur ca nu mai stiu nimic - parca am un gol de memorie - stiu doar ca am suferit !!! dar care au fost cauzele , cum a decurs totul , cat am stat in spital si alte amanunte , nu le mai stiu ...si iarasi revin la un discurs mai vechi : e fantastic psihicul uman !!! mai stiu ca in trei luni de sarcina mi-au cazut cinci masele ...mi s-au facut ca o plastelina si se rupeau bucatele ...acum , spre fericirea mea, e totul perfect .
19 +
Olivette spune:
Simonix, tocmai am citit si eu povestea nasterii lui Robertzel. Super ai povestit! Chiar daca a durat 9 ore, a parut ceva usor, fara dureri insuportabile si scene horror. Sa va traiasca si sa va bucurati de ambii bebei!
18+
lulutza_1980 spune:
am uitat sa va rog sa ma treceti si pe mine cu !!! eu nu stiu sa fac ...
va doresc o zi lipsita de griji si plina de iubire !
LA MULTI ANI tuturor ce astazi isi serbeaza ziua numelui !!!
19 +