Bobocei de sept-oct 2012 (10)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

andreea eu nu mi-am permis niciodata sa "tabar" pe nimeni...sunt ffff pasnica de felul meu !!! crede-ma ca traind in afara te obisnuiesti cu o alta mentalitate ...eu nu astept "sa mi se dea dreptate " sau sa i se dea vreuneia dintre noi ... eu cred ca ce scriem sunt doar pareri ce pot fi citite si acceptate sau dimpotriva sa nu concorde cu parerea unei dintre noi ...dar tocmai asta e libertatea cuvantului !!! eu pot doar sa-mi dau cu parerea despre ce se discuta , nu dau sentinte si nu ispasesc pedepse !

eu cred ca mereu se poate citi printre randuri si se poate gasi pozitivitatea in fiecare mesaj !!!
si mai cred ca se poate intelege diferenta dintre a nu putea face ceva (de a fi in imposibilitatea de a face ce ar fi normal si natural sa fie facut ) si incapatanarea de a nu face din diferite motive !

cat despre Tzuki eu o respect in primul rand pentru ca este mama de doi copii si apoi pentru ca imi place ca isi sustine parerile si e bataioasa !!! mereu am fost de parerea ca daca nu reusim sa "razbatem" riscam sa ne manance cainii din sacose !!! asa ca nu am avut si nici prin cap nu-mi trece sa zic ceva impotriva ei , pot doar ( si repet) sa-mi dau cu parerea - buna sau rea , fiecare e in stare sa decida !!!

pace !!!

19 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Gata, am citit si eu! Va dati seama daca acum scriem atata, cat se va scrie cand ne apropiem de termen si tot mai multe vor fi acasa, cu tot mai multe griji si intrebari?

Concluzia mea, dupa experienta sarcinii, nasterii si alaptatului e ca fiecare crede ca asa cum a facut ea e cel mai bine, ca daca ar fi crezut altfel, ar fi facut altfel. De aceea nu ma cert cu nimeni si daca nu mi se cere opinia, nu ma apuc sa spun cum fac eu si ce cred eu ca e bine. Fiecare are sursele proprii de informare si unele pot fi bune, altele mai putin bune, dar ele nu constientizeaza. Asa cum discutam acum despre alaptat, asa vor fi discutii si cu diversificarea. In Romania exista o tendita sa ii dai copilului cat mai repede sa manance ca unui om mare. Si cele care o fac sunt tare mandre: "copilul meu la patru luni mananca tocanita" etc. De fapt, daca te informezi corect, afli ca daca alaptezi cu LM (lapte matern) diversificarea incepe abia la 6 luni, daca totul e ok cu copilul si ia in greutate normal. Daca e alaptat cu LP (lapte praf), diversificarea poate incepe de la 4 luni, ca substantele primite nu ii mai sunt suficiente copilului. Dar cate mame fac asa? Va spun eu ca foarte putine, ele sunt tare mandre de ce fac si iti dau sfaturi, ca ele stiu mai bine. Nu m-am contrazis, treaba lor, eu doar mi-am pastrat optica mea. Doar cu cei apropiati din familie le-am spus cum stau lucrurile, dar si aici parerile raman opuse uneori. Dar e libertate de opinii, nu ma supar, dar fac cum vreau, caci asa cred ca e bine. Spre ex., soacra mea se lauda cu ce mancau copiii ei de la 3-4 luni si considera ca e bine sa ii dai copilului ce mananci si tu. Ma intreaba mereu: "ii dai parizer", "ii dai sunca". Nici nu mai intru in polemica, ii raspund simplu ca nu si gata. In sinea ei zice ea ca sunt nebuna, treaba ei! Imi arata cum face ea chiftelele si diferenta de baza consta in faptul ca nu le da prin faina, ci le modeleaza in palmele ude, ca pe mici. Si apoi le arunca in uleiul bine incins. Ce e drept, arata la final perfect, iar faina nu se mai arde. Iar eu ii spuneam ca vreau sa invat sa gatesc cat mai corect, sanatos, sa ii invat pe copii asa, adica sa fac chiftelele la cuptor. Iar ea ma contrazicea, ca nu e bine, copiii sa manance cum mancam noi. Pai de ce sa nu mancam noi ca ei, adica sanatos. In fine, mi-e clar ca nu ii voi schimba parerile, ea cum a gatit o viata, asa va face si e obisnuita numai cu prajeli, cu mancaruri grase, nu o schimba nimic de dragul teoriei mele. Alta tipa imi spunea ca i-a dat fetitei repede suc de fructe, ca sa i-a spus maica-sa ca a facut cu ei si sigur se pricepe, ca doar a crescut 7 copii. Pai nu inseamna ca unul care e alimentat incorect are coarne, incat sa fie evident. Sunt chestii care nu se vad, dar care conteaza in sanatatea viitoare a copilului.

Hai ca insist prea mult pe subiect, ideea mea era sa nu va suparati pe nimeni care va va spune altceva, pentru ca sunt multe pareri. Voi doar trebuie sa va informati in legatura cu orice subiect controversat si sa va formati un punct de vedere propriu, fiind deschise si la alte pareri, ca poate schimbati pe ici pe colo cate ceva. Eu inca o mai alaptez pe Iulia, iar maine va implini un an si jumatate. Bineinteles ca soacra mea mi-a spus ca e mare si ca nu face bine, ca ar trebui sa opresc. Bunica sotului la fel, de la un an cred ca imi spune ca nu e bine, ca va fi tot mai greu sa o intarc. Pai de ce sa vreau sa o intarc, daca eu ma simt bine, iar ea nu mai spun. Ma simt denaturata daca ii iau aceasta placere. Unde mai pun ca si medicul mi-a spus ca gata cu alaptatul, ca e mare. Dar am intrebat de ce, ca analizele mi-au iesit bune, iar vitamine mi-a spus sa nu iau. Si nu mi-a dat niciun motiv concret, ca atare eu inca nu vreau sa renunt. Ca asa cred eu mai bine, ma bazez pe instinctul meu matern si atat. Nici nu i-am spus sotului, ca el ma batea la cap de mult sa renunt, sa mai fim si noi liberi sa plecam singuri undeva. Dar cat voi avea copiii mici, o perioada scurta, nu o sa am timp apoi sa ma plimb? Lasa ca nu sunt atat de dese ocaziile, nu avem noi o situatie financiara atat de buna incat sa plecam tot mereu pe undeva.... Si pentru o data la o luna de plecat de langa copil sa il intarc, nu vreau! Si legat de alaptat stiu si eu persoane care spun ca nu mai alapteaza ca nu mai au lapte, ca in alta discutie sa se dea de gol ca nu au putut sta acasa mereu, sa vina o data la 3 ore, ca vroiau sa iasa la cumparaturi, la plimbare si li s-a parut mai usor cu LP. Pai atunci inteleg de ce au spus ca nu mai au lapte... cand chiar vrei sa ai, faci niste eforturi sa te odihnesti, sa mananci sanatos, sa bei, sa tii un regim la inceput, incat bebe sa nu aiba colici, sa bei ceai, fiecare ce vrea. Asa ca totul depinde de ce vrea fiecare. Si e bine sa stiti de la inceput ce vreti ca psihicul e tare influentabil. Dureri de sani, ragade si neplaceri au toate mamicile, acum depinde de hotararea fiecareia cat de tare isi doreste sa alapteze, incat sa treaca peste. Si eu aproape plangeam cand imi lua sfarcul in gura si sugea si sugea foarte des. Ma intrebam cum ar putea sa imi treaca, dar a trecut de la sine! Sau alt exemplu de psihic setat corect: dupa cezariana se spune ca daca te ridici repede, te refaci repede, daca ti-e frica si stai in pat, tot mai greu te refaci. Eu stiam asta si am nascut la pranz, m-au tinut nemiscata intr-un pat pana a doua zi de dimineata, apoi m-au mutat in salon, la alt etaj, ducandu-ma cu scaunul cu rotile. Cand m-am ridicat din pat am simtit ca ametesc si atat. Cand m-am asezat in patul din camera mea, am facut-o cu grija. Dar apoi nu m-am intins in pat, ci incet incet am inceput sa ma plimb si nu m-am asezat mult timp. Chiar nu aveam probleme, nu am exagerat, sa zic ca cine stie ce dureri induram. Dar daca eu eram panicoasa si stateam direct, nu stiam ce usor putea fi! Se mirau toti de mine, inclusiv asistentele si medicii, mi-au dat la inceput niste calmante, apoi ma intrebau daca am nevoie, vazandu-ma foarte fresh, iar eu le spuneam ca nu, ca nu ma doare nimic, de ce sa iau. Gata, inchei, ca sunt vorba lunga si pare lauda, desi scopul meu nu e asta sub nicio forma! Asa ca iertare daca am deranjat!

Dar intre noi e bine sa discutam, cred eu, chiar daca in contradictoriu, discutiile acestea sunt constructive, asa vine fiecare cu avantaje-dezavataje, incat fiecare sa ia ce considera buna si sa isi creeze propriul mod de a gandi in problema respectiva. Ca discutiile sunt pentru a obtine/oferi informatii, nu pentru a arata cum se face, ca totul e relativ! Va cu drag pe toate!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

hallo burtici! ramona, la multi ani pt puiutul tau si asteptam rezultate bune la amnio

vad ca ati scris mult despre alaptat. eu mi-am dorit mult sa nasc natural si sa alaptez, dar nu a fost sa fie. mi s-a facut cezariana din motive de circulara stransa de gat la bebe, dar a fost ok. nici n-am avut timp sa ma gandesc nici sa citesc despre cezariana pt ca eram convinsa ca voi naste natural. dar, mi s-au rupt membranele la 35 de saptamani si nu a mai fost timp pt nimic, in 2 ore de la ruperea membranelor deja il scosesera pe bebe si totul a fost ok.
cu alaptarea alta poveste. nici nu concepeam ca nu voi alapta. imi cumparasem si pompa, si mameloane de silicon sa fie in caz ca imi vor trebui, si sutiene si camasi de noaspte pt alaptat, si ceaiuri, si garmastan, mai putin biberioane. dar nu am putut alapta pt ca nu a curs niciodata lapte, nici colostru, absolut nimic. nu am avut nici o explicatie, nu stiu dc s-a intamplat asa. la maternitate am stat mai calma pana in ultima zi, tot am asteptat sa vina laptele. m-au muls acolo asistentele, au stat cu mine ore in sir, l-am pus pe bebe la san, dar nimic. cand am plecat acasa m-am oprit direct la farmacie si am cumparat biberoane si lapte praf gandindu-ma ca nu am cum sa las copilul flamand, apoi cand am ajuns acasa, a venit cumnata la mine si mi-a facut masaj profesionist la sani pt desfundarea canalelor. eu ii simteam ft umflati si durerosi. a curs cam 10-15 ml de lapte si l-am pus imediat pe bebe la san. asta a fost tot laptele care a curs. la bebe nu a mai curs deloc din pacate. apoi s-au desumflat si asta a fost. ma gandesc ca daca totusi aveam lapte si nu erau canalele desfundate, faceam furia laptelui ceva.
in orice caz, am stat imbufnata o zi, apoi mi-a trecut, m-am resemnat. acum sa vedem ce va fi. sper de data asta ca voi alapta, daca nu, nu voi face un capat de lume din asta

la toate

Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 21+

2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Daca nu da Dumnezeu, nu ai ce face, ideea e sa stii tu ce vrei, dar sa o faci corect, nu din dezinformare. Si eu m-am dus sa nasc la Constanta, in apa si me temeam sa nu ajung la cezariana si exact acolo am ajuns. Dar nu am ce sa imi reprosez, am facut tot ce mi-a stat in putinta, atat eu, cat si medicii si asistentele de acolo! Imi pare tare rau ca nu am reusit, dar asta e. Dar nu va spun ca in sinea mea sper ca macar a doua oara sa pot, parca ma simt frustrata ca nu am reusit. Acum, la a doua nastere imi doresc sa patesc ca alte mamici care credeau ca vor ajunge la cezariana, dar pana au ajuns la spital s-au diltat repede si cand au ajuns nu am mai avut timp de nimic, decat de expulzie! Asa imi doresc si eu, desi in sinea mea stiu ca voi naste prin cezariana, ca doar nu mi s-au latit oasele bazinului. Iar primul copil a fost si mic, doar 2.510, nu sa zic ca din cauza dimensiunilor copilului nu am putut naste normal... Asa zice si medicul, desi e adeptul nasterii naturale. Dar poate printr-o minune reusesc si eu sa imi indeplinesc acest vis.

Gata pe ziua de azi, ca poate deja dati cu rosii in mine dupa atata scris in mesajul anterior! Of, asa sunt eu, nu scriu asa des, dar cand scriu, nu ma mai opresc!

Chiar mai vroiam sa ii scriu Corinukai1: Ziceai ca mai incercati cu bebe, pana impacati si capra si varza. Vezi sa nu patesti ca Tzuki si sa faci trei copii la rand de acelasi sex... la cati esti dispusa sa incerci, doar doar o iesi si de celalalt sex? Tzuki: voi ati trecut la bebe 3 ca va doriti multi copii, ca asa s-a intamplat sau ca va doreati si o fetitza? Si mai incercati sau va opriti la trei? Nu stiu de ce, in societatea noastra se uita lumea la tine ca la urs cand treci repede la nr. 2, daramite la mai multi.... nu e de mirare ca scade natalitatea! Gata, trag fermoarul la gura si inchid calculatorul, ca mai gasesc eu ca sa mai zic.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

Elfica ma inchin si spun ca acelasi lucru intentionam sa se inteleaga din mesajul meu , dar nu stiu cat de explicita am fost ...de sunt dubii , mesajul tau e perfect !!! eu una pun foarte mare pret pe "clubul insarcinatelelor" -cum spune sotul meu ! - si deabia astept sa va citesc sa aflu cum va simtiti si daca sunt noutati !!! poate par exagerata ,dar chiar sufar cand sunt fete ce au probleme si chiar sunt fericita atunci cand sunt fete ce debordeaza de bucurie !

apropo de manacat la 4-6 luni ...am o verisoara -medic in germania- care a nascut o fetita in septembrie trecut ...mama ei (sora maicamii) era f trista ca inca nu i-a dat nimic papa in afara laptelui matern (discutia era prin martie -pustoaica avea vreo 6 luni ) ...eu sincer nu stiu ce voi face , dar stiu ca am mai multe posibilitati si la timpul respectiv voi lua decizia care voi crede ca va fi mai buna !!! respect mamelor ce sunt in stare si au "timp" sa-si dedice copiilor !

Elfica esti f diplomata si in acelasi timp pui punctul pe I ...
eu doresc tuturor sa ne citim cu calm si fara frunti incruntate ; suntem asa de fericite de ce ni se intampla ...nu merita sa ne "certam" ...si inca mai avem de parcurs o bucata buna de drum pana sa ne tinem in brate odraslele ...sigur vor mai fi pareri diferite , dar hai sa incercam sa intelegem ca nimeni nu este contrar nimanui ci doar poate cu alte pareri !

19 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Elfica, felicitari ca alaptezi in continuare, in ciuda valului de binevoitori care te sfatuiesc contrariul.
ce zici, incerci un tandem?

eu ma simt binecuvantata si foarte fericita ca am 3 baieti, deci nu cred ca sunt de compatimit. nu am avut niciodata preferinte pentru sexul copiilor, mai mult altii au avut de la mine "pretentii". eu sunt convinsa ca alte lucruri sunt mai importante decat sexul copiilor si cred ca am ajuns la suficienta maturitate incat sa ma pot bucura de ei asa cum sunt, fara nici cea mai mica urma de regret ca nu sunt altfel.

cel mai probabil ne oprim aici cu copiii, ii crestem singuri, eu cu sotul, nu avem ajutor de nicaieri si simt ca cu bb3 imi ating cumva limitele fizice. altfel, mi-ar placea o familie maaaare, dar la modul ideal. insa dupa ce va face si bb3 2 ani, va trebui sa ma ocup si de profesia mea, ca am cam neglijat-o in ultima perioada.

ref. la ce s-a discutat in ultimele pagini, mai zic doar ca cine are urechi de auzit, aude, cine nu, nu. eu nu ma uit la stirile de la ora 5, desi sunt constienta ca tragedii exista, prefer sa-mi pun toata energia in lucruri pozitive si sa-mi ocup timpul cu lucruri placute. altii...sunt altfel .

luluta, si eu ca verisoara ta: nu i-am dat nimic pana la 6 luni decat lapte matern. cu "mica" diferenta ca eu am fost foarte fericita din cauza ca am reusit asta . este...idealul pt mine.

Ramona, iti tin pumnii pt un rezultat bun la amnio! eu am facut doar fish. cam ciudata doctorita aia, nu stiu ce sa zic...adica stiu, dar ma abtin.

mai vroiam sa mai zic ceva, parca, dar mai las si pe altele .

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Elfica, din postul tau reiese un foarte mult bun simt. Tot respectul.

Stiti ce am aflat eu acum? Ca trebuie sa declar la asociatie ca o sa am 2 copii. De ce? Pentru ca toate utilitatile se calculeaza la 4. Apa consumata, apa meteorica, salarii, caldura pe casa scarii etc. Mi-a spus o cunostinta ca ea trebuie sa dea cca 100 de lei in plus la intretinere pentru cei 2 copii. O mai intreb o data pentru ca aveam impresia ca nu inteleg: pentru copiii mei nou nascuti trebuie sa dau 100 de lei in plus? Le faci baie in fiecare seara, dar cata apa poti folosi? O sa platesc service-ul pentru lift in plus cca 50 de lei/an desi eu nu folosesc liftul fiind la etajul 1. Asa este, nu? Belgiencelor, pe acolo cum este? Pe la londonezi tot asa este? Asa este normal?

+ 15 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Copilul este considerat persoana de cand se naste (si uneori, chiar si dinainte, daca e in avantajul lui, dar asta e alta mancare de peste). Legea nu face distinctie intre nou-nascut, sugar, copil de 3 ani, de 10 sau persoana de 50 de ani.
mie mi s-a parut fair sa platesc cat am stat la bloc (si chiar am platit din luna in care s-a nascut fiecare copil). chiar a crescut mult consumul de apa (aveam apometre, plateam cat consumam)si stand acasa ma plimbam mai mult cu liftul.

acum stau la casa si problemele astea nu ma mai afecteaza in mod direct.

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

fetelor, in sfarsit m-am mai linistit si eu dupa ecografia de vineri. va multumesc celor care mi-ati dat sfaturi si m-ati incurajat! am hotarat sa nu-mi mai fac griji si sa ma bucur de fetita care urmeaza s-o am!
acum am terminat de citit tot capitolul si bineinteles ca iar am uitat numele voastre
referitor la alaptat, sper din suflet sa pot alapta,desi nu stiu daca o sa fie posibil,deorece am implant mamar.
de dormit,ma chinui sa dorm cand pe stanga,cand pe dreapta,dar mi-e foarte greu,deoarece eu dormeam doar pe spate.
durerire de burta s-au mai rarit,in schimb am dureri mari de spate si mi-i se duc si pe piciorul stang,de-mi vine tot cu pumnii sa ma lovesc,sa-mi treaca durerea. vreo 3 zile am avut dureri groaznice de cap.
de mancat,am avut o perioada cand nu prea aveam pofta de mancare. cand mananc,mananc nesanatos...as manca zilnic cartofi prajiti,seminte si inghetata. mai mananc fructe,dar obligat fortat.ieri am mancat o ciocolata intreaga.pur si simplu nu m-am putut opri pana n-am terminat-o.
in 17 sapt m-am ingrasat 6kg. deja imi fac griji..
va doresc multa sanatate,sarcini usoare si bebei sanatosi! va
Anda 17 sapt cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

am uitat sa va spun ca si eu m-am umplut de cosuri pe fata,spate si piept si mi-i s-au inmultit alunitele! si firele negre si-au facut prezenta si pe burta mea . sper ca dupa ce nastem,sa nu mai avem problemele astea!
va pe toate!

Mergi la inceput