Bobocei de sept-oct 2012 (10)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Simonix, nu o lua personal, nu e cazul .
eu refuz sa cred ca EU sunt exceptia cand lucrurile la mine au mers bine cu alaptatul. ma incapatzanez sa cred ca asta e regula - binele - si ca problemele in alaptat sunt doar exceptia.

e nasol ca mamele, mai ales cele la prima sarcina si primul copil -sa creada ca au sanse foarte mari s-o dea in bara la capitolul alaptat.
eu prefer sa le incurajez si sa spun ca natura isi face treaba cum trebuie, iar daca, prin EXCEPTIE - natura e deficitara, atunci exista si alternative, nu e cazul sa ne punem cenusa in cap. eu cred ca exista sanse mari ca ele sa poata alapta bine mersi si bebe sa fie multumit cu laptele de san.

restul, legatura deosebita, bla-bla...o fi ceva, dar nu pot sa bag mana in foc, n-am zis-o eu...ai mei sunt mereu lipiti de mine, ma iubesc de nu mai pot, la fel si eu pe ei, dar nu stiu daca asta se datoreaza in vreo masura anume alaptatului.

poate acum s-a inteles mai bine parerea mea? sunt cam necoerenta ca am bagat picii in cada si ma grabesc sa fug sa nu inunde acolo .

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

eu va citesc si inca raman uimita ! stiu ca voua vi se dau mult mai multe informatii , dar credeti-ma eu chiar sunt pe langa ...
daca ma credeti , nici nu stiu daca medicul a facut translucenta nucala ??? chiar nu stiu ...nu stiu daca a facut masuratori ...nu stiu nimic , decat ca pentru el , pana acum , sarcina decurge perfect ,,,si sincer , nici nu am nevoie de mai mult !!!

eu de gatit , gatesc in functie de "pofte" adica : ieri am vrut cas cu rosii si cu ceapa ( cum ma hraneau bunicii cand eram mica )...astazi fac cus-cus cu suc de legume si separat legume la cuptor : vinete, ardei grasi , cartofi ...dar baza sunt legumele - fructe nu fff multe ca au mul zahar si nu trebuie sa exagerez ca sa nu risc diabet de sarcina ...in rest papa sanatoasa ; fiert , la gratar , in aburi ; depinde ----si ca sa aiba gust mereu o lingura de ulei de masline crud peste verdeturi ...inca nu am luat nici un kg in cinci luni ( si mananc de trei ori mai mult )!!!

fug ca se arde mancarea !!!

19 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Nici mie nu mi le explica.Doar completeaza fisa.
Voi mancati cas ? Eu m-am ferit stiind ca e facut din lapte crud.Mie mi-e pofta de cand am ramas insarcinata de icre si nu ma lasa inima sa ma risc...parca mi-e frica.
Eu ma feresc de absolut orice e crud si provine de la animale si nu mut muntii in rest fac orice,sunt un om normal.Dr mea imi spune tot timpul "esti insarcinata,nu bolnava".
Cat despre mancare,am incercat si eu la inceput sa mananc sanatos,fiert,la cuptor,etc...dar nu-i de mine mancarea asta.Nu-mi place.Nu a fost never in meniul meu.

18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Andreea, eu am mancat icre de cateva ori in sarcina. In prima luna cand inca nu stiam ca sunt gravida am mancat sushi. De-a lungul sarcinii am mancat ficat de cate ori am avut pofta (trebuie sa mananci kilograme bune de-o data ca sa-ti dauneze).

Mie doctorul mi-a spus de la inceput ca pot sa mananc absolut orice fara nici o retinere, ca pot ocazional sa beau un pahar de vin daca vreau (ceea ce nu am facut, ca de fel nu beau alcool).

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Da,da si eu am mancat si ficat si pate de casa din ficat.Cum am mai zis si mie mi-a zis dr sa mananc absolut orice ,dar cum am mai zis si mai sus cu restrictii la ceea ce e crud si provine de la animale.
Si mie mi-a zis la fel de ficat ca ar trebui sa manc cantitate foarte mare sa dauneze.

Eu chiar am baut putin vin intr-o zi,in alta zi 2 bomboane cu alcool,in alta zi o gurita de bere.Nici eu nu sunt bautoare de alcool...dar de ceva timp mi-e cam pofta.Eu si la nunti sau petreceri sau cluburi beau doar apa plata.Nici sucurile nici alcoolul nu sunt preferatele mele .Pardon...nu erau ca acum vad ca sunt pe invers.

18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Vai fetelor....de 2 zile citesc...din urma.... si credeam ca n-o sa ajung la zi:))
Nici mie aici nu mi se dau prea multe detalii,sapt trecuta am fost la doc si mi-a facut translucenta nucala mi-a zis ca e super bine si la intrebarea mea mi-a zis ca nu e nevoie nici de dublu nici de triplu..ma gandesc ca si aici se merge pe sa nu stressam cu prea multe info gravida...sau asa-mi place sa cred:D
Ne-a mai zis ca cel mai probabil bb e baietsel :)...dar cu marja de siguranta si ne va zice mai bine luna urmatoare...ei si sa ne zica atunci altceva...ca e fetitsa nu-i bai...noi n-am avut si n-avem preferinte...sanatos/osa sa fie!
Am citit cu interes ce ati scris despre experientele voastre cu alaptatul...din cate stiu si aici aceeasi conceptie balcanica e...info putine...si dc stii tu e bine dc nu...asta e....eu o sa merg la un seminar care se face de catre o asociatie pro-alaptat...da mai incolo...o am si pe cumnata mea care inca alapteaza si care ma poate ajuta cu info...adevarul e ca si eu credeam ca in spital voi fi informata si despre alaptat pe larg si despre igiena lui bb acasica...pt ca voi naste la un spital mare privat cu pretentii...da uite ca nu...ajung iar la concluzia ca spre vest p-acolo sunt inainte oamenii.....:(
Ahhh si cat am citit si acum ma lasa neuronul...nu-mi mai aduc aminte
Aaa eu dorm pe dreapta....ca asa ma simt ok...de cand aveam greturi la greu asa ma linisteam....l-am intrebat pe doc si mi-a zis ca-i ok...si mie mi-a zis ca nu pe spate da na...n-am intrebat dc...data aviatoare:D
cat despre meniu...maine noi facem peste la grill...cu un sos de ulei masline si lamaie:)...asa light:D....pt poimaine am luat ardei si rosii sa le umplu...doar cu orez si verdeata nu si cu carne...mai beau lapte cam 2 cani pe zi,iaurt...unul pe noapte:D...ce sa fac ma ia cu foamea si iaurtul asta e ceva asa neutru:D....
Ataticaaa...noapte buna burtici si bbii si o zi buna si frumoasa maine :)

14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielabejan spune:

andreea si eu poftesc ca si tine la icree de vreo2-3 luni, dar nu am indraznit si nu stiu daca am sa indraznesc si mai poftesc la pateu din compert, pate bucegi ala era preferatul meu si parca si acum ii simt gustul si imi ploua in guram dar ma tot abtin. Eu am poftit la bere o perioada de vreo luna jum si mai luam 2-3 guri k il puneam pe sotul meu sa cumpere si sa bea el restul si am baut si vin de vreo 2 ori k nu mai puteam de pofta knd l-am vazut pe sotul meu cu paharul in fata, poftesc uneori numa ce nu trebe dar mai si rezist tentatiilor uneori
si noapte buna tuturor

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

lulutza, nu o lua personal iubita si nu te stresa ca nu stii detalii. Important este sa te simti bine si sa ai incredere in dr tau. Nu esti nici inferioara nici prostuta...in niciun fel Si mai este ceva: dr la care merg eu mi-a completat 3 foi despre baieti, fara termeni stiintifico-fantastici. Sa-ti dau un exemplu:
"FAT A
sac gestational situat inferior spre stanga, contine un embrion cu lungimea vertex-cocci 9.2 cm, corespunzator unei sarcini de 15 sapt.
Neurocraniul, viscerocraniul vizibile. Coloana vertebrala, grilaj sterno-costal, omoplati, oase coxale, segmente scheletice ale membrelor prezente.
La nivelul cutiei craniene se evidentiaza: elementele trunchiului cerebral, coasa creierului, nucleii talamici etc etc" 3 pagini. Le intelege oricine si de aceea stiu dimensiuni/batai s.a.

Andreea nu stiu daca te ajuta comparatia, dar ai mei, la 15 saptamani au 157 batai/min si 153 batai/min si sunt 100% sigura ca sunt baieti.

Si eu am mai mancat pate si chiar icre, am baut si cateva guri de vin dar mananc multe fructe. Lulutz nu ai luat niciun kg? Cum e posibil? Doamne ce te invidiez...eu am pus in 4 luni aproape 5 kg

+ 15 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Buna dimineata! Vad ca vorbiti de pozitia de somn, sincer nici nu mai stiu cum dorm doar ca am primit avertizari delicate e adevarat, ca nu respir cum trebuie adica tradus ca le cam sforai. O fi de la sarcina si de la kg acumulate sau doar sunt primele semne de batranete? Tin sa precizez ca inainte nu sforaiam si mi se intampla doar de o luna si ceva.
La capitolul mancare am primit avertizare doar de carne cruda pe car eoricum nu o mananc chair daca aici se consuma, e o delciatesa. Dar nu ii inteleg rostul, am incercat de cateva ori si nu am prins ideea. Am mai citit despre patrunjel, nici de el nu mi-a spus medicul nimic, mai ales ca salata libaneza cea mai faimoasa este Tabouleh care e facuta aproape numai din patrunjel. Imi e pofta numai de mancaruri nesanatoase si foarte iuti de il trec transpiratiile pe sot pana cand termina o farfurie. Mi-a recomandat medicul sa spal foarte bine fructele si legumle chiar sa folosesc solutie de spalat.
La ecografie nici eu nu primesc multe amanunte, dupa ce termina el de masurat ce vrea pe acolo incepe si ne arata pe bebe si ne explica ce se vede pe ecran.La anlize ma suna doar daca e ceva in neregula in rest nu, eu stau si sun sa intreb, iar la ecografia intra in albumul cu primele poze ale bebelusului.

off topic, stie cineva o reteta de bors, incercata ca pe net am gasit si eu destule. Nu am husti doar taratele iar drojdie vie, cubulet ca in Romania nu se gaseste, doar uscata.

19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

patricia sforaitul este de la sarcina . Creste fluxul si presiunea sangelui si se simte f bine la nas: nas infundat, mucozitati crescute, firisoare de sange....toate de la sarcina. Dar poti sa-i spui sotului ca ai imbatranit

Ador salata libaneza Nu am mai facut de mult...mi-ai dat o idee buna.

Despre bors...pas. Nu stiu sa-l prepar.

+ 15 Tudor si Stefan

Mergi la inceput