Gravidute cu tromobofilie -cap 18-
Raspunsuri - Pagina 17
YLARI spune:
Am reusit sa vb cu dna asistenta Viorica. Mi-a zis sa fac jumate de injectie azi, maine sa iau 3 cetebe si sa ne auzim tot asa pe seara. Dar mi-a zis ca daca as fi sangerat de la injectie se intampla la 6 ore de la administrare.
Va pup si merci.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
Mami_de2 spune:
fetelor tot timpul m-am intrebat..la ce ajuta Cetebe asta vitamina C de se da la toate gravidutele cu trombofilie? aveti idee? si eu iau 1 gr pe zi. la ce ajuta?
10+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; Utrogestan ovule:400 mg pe zi;
Brigit spune:
Vitamina c mareste rezistenta vaselor de sange, se da pt atenua fragilitatea capilaraa
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
Mami_de2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Brigit Vitamina c mareste rezistenta vaselor de sange, se da pt atenua fragilitatea capilaraa |
Multumesc Brigit. aham:))si eu care credeam ca mi-l da medicul ca sa nu racesc in sarcina :)))))
10+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; Utrogestan ovule:400 mg pe zi;
Mami_de2 spune:
Salutare fetelor am alta problema !
-o mare problema de aseara... am facut o iritatie de la utrogestan vaginal cred, ca de la altceva nu cred (pun cate un ovul de 200mg de 2 ori pe zi)..ca sex nu am mai facut de o luna...deci de la ce poa' sa fie?!.. am nise mancarimi de la fund, din zona anusului-perineu pana in fata la galusca..sunt praf! m-a mancat toata noaptea de imi venea sa ma scarpin cu peria de sarma..si ma abtineam sa nu ma mai scarpin... m-am uns usor si ff putin cu crema de galbenele pura..in rest nu stiu ce sa fac.. oare am facut candida de la utrogestan? exista asa ceva?? nu vreau sa imi pun nik, nici ovule, nici nik pt asa ceva.. nu vreua sa risc nik..mai bine suport..dar totusi ceva naturist nu exista?? aveti idee? v-ati confruntat cu asa ceva pana acum de la utrogestan? sa ma duc la medic sa il schimb oare cu altceva? mi-e frica sa il schimb sau sa renunt la el..nu stiu ce sa fac!
10+
andreea204 spune:
Buna, fetele.
Spuneti-mi si mie daca voi tineti cont la ce ore luati pastilutele.
Are vreo importanta daca se iau la un interval de timp una de cealalta sau mai multe in acelasi timp.
Voi cum faceti?
balanta_tm spune:
mami, ceea ce descrii tu, aproape sigur ca este o candidoza favorizata si de utrogestan dar si de sarcina.
eu personal cred ça nu-i ok sa o lasi netratata. ce poti face este sa te speli extern cu fie 1 litru de ceai de galbenele, fie cu 1 litru de apa data in clocot in care ai pus 1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar. si eventual, dupa ce te speli, sa te ungi extern cu clotrimazol (crema de la farmacie). dar remediile astea nu vor face altceva decat sa iti diminueze mancarimile/usturimile, nu te vor vindeca de candidoza.
eu cand am avut candidoza, am pus 3 ovule de cate 400 mg de gynozol, in 3 seri consecutive iar extern am folosit remediile de care ti-am scris mai sus. in perioada in care am intrerupt utrogestanul ca sa rezolv candidoza, am facut progesteron injectabil.
ar mai fi varianta sa iei duphason (sunt pastile, dar cu progesteon sintetic).
in loc de utro, ar mai fi variantele arefam sau lutinus (care lutinus este f f f scump).
Mami_de2 spune:
Multumesc de rasp Balanta.
fata de ieri mancarimile sunt muult diminuate in seara asta observ. ori pt ca poate mai trec, ori pt ca poate nu m-am mai scarpinat eu.
cert e ca nu stiu daca e doar iritatie sau candidoza (desi am mai avut candida, niciodata totusi nu am avu mancarimi pana la fund..adica era doar vulvar dar atat), de asta inclin doar catre iritatie..in fine..
si eu luam ovule cu clotrimazol sau canesten 3 zile.dar asta cand nu eram insarcinata..acum mi-e frica sa iau asa ceva ..pt ca sunt abia in primul trim. de asta vreau sa astept nitel. Ma mai ung in seara asta iar cu crema de galbenele si maine ma spal cu ceai si aia e. daca pana marti nu imi trece de tot, ma duc sa abordez altfel problema la medic..sa vad ce schimburi imi face(sper sa nu ma puna sa il iau oral...ca cica are efecte adverse naspa)..poate mi-l schimba cu arefam..vedem ce se mai intampla pana marti.
10+
stuart spune:
Buna seara,
Am si eu o intrebare la fetele care folosesc sau au folosit Clexane: doza de 0.4 este echivalentul a 40 mg (inca nu am produsul si nu stiu care este unitatea de masura/concentratia folosita, stiu doar ca am nevoie 40 mg/zi)?
Va multumesc anticipat si va doresc sarcini usoare!
Ai izbutit?Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)