Gravidute cu tromobofilie -cap 18-
Raspunsuri - Pagina 15
andreea204 spune:
Mami de 2 eu am luat o perioada vitamine si la ceva timp cand am facut analiza de fier a iesit marit cu cateva unitati.
Analizele le-au vazut si dr. de fam si hematologul si nici unul nu a zis
nimik. daca era grav cu siguranta imi spunea macar unul.
Daca tu ai avut carenta de fier presupun ca nu are ce rau sa iti faca mai ales k vrei sa iei 2 sapt. Eu am luat 3 luni.
sper spune:
Toate lumea e in minivacanta numai eu bantui pe aici
Fetelor eu imi fac temele. Am nevoie de un sfat de la voi burticile Ma irit de la utrogestan, la toate sarcinile dupa 7-10 zile de administrare ma irit, nu suport nici tampoanele pe perioada menstruatiei. Cu ce dati voi, ce crema tb sa caut pt iritatie. Tb ceva care sa nu-l afecteze pe bebe. Ce-mi recomandati? Crema de galbenele nu-si face efectul. M-am gandit la Bepanthen dar nu stiu dc e buna. Cred ca tb inainte de fiecare administrarea a utrogestanului facuta toaleta bine pt a indeparta crema dar ce ma fac dc nu sunt acasa??
Oare de la crinone voi pati la fel? Am doze pt o luna dar daca raman graviduta nu-mi permit sa duc toata sarcina cu crinone si tb sa trec pe utrogestan sau lutinus. Lutinus oare curge? Mi-a spus medicul meu ca e compensat dar nu stiu dc pot lua si heparina si lutinus.
Speranta
balanta_tm spune:
sper, lutinus nu curge. eu insa am facut alergie de la el si tolerez f bine utro . daca te iriti de la utro, nu stiu daca poti face mare lucru. eu la lutinus procedam la fel ca si la utro: puneam cu manusi sterile (nu cu aplicatorul ce il are) si cu toate astea, m-am iritat.
nu e nici o problema sa folosesti clexane si lutinus.
dara, eu numar zilele, saptamanile...
te citesc dincolo si sunt la curent
sper spune:
Balanta de ce faci alergie la lutinus, are o substanta adaugata pe langa progesteron? Stiu ca utrogestanul are ceva din arahide, eu banuiesc ca ala nu-mi face bine si faptul ca stau mereu uda in chiloti
Cred ca voi merge pe crinone apoi dc raman graviduta poate trec pe lutinus.
Stiu ca nu e nici o problema dc iau clexane cu lutinus, problema este ca med de familiei nu poate sa mi le dea compensate pe amandoua . Cred ca isi va da ochii peste cap cu 60 fiole clexane de 0.4 si 4 cutii de lutinus/luna. Solutia ar fi sa iau de la hematolog reteta de clexane si de la med de fam lutinus. Dar... hematologul de la mine din oras nu vrea sa-mi dea doza prescrisa de dr Uscatescu si mi-o tot critica pe d-na dr Nu-mi ramane decat sa ma duc la ea cu doza asta de 0.8/zi inceputa pt ca apoi nu poate sa ma treaca pe doza mai mica. Off, cat stres , munca de lamurire cu dr nostri.
Speranta
raluca.c spune:
Sper eu am folosit din sapt. 8 pana in 16 lutinus, la mine a functionat f bine (la 28 sapt de sarcina aveam gr placenta 0), mi-a oprit sangerarile, ceea ce utrogestanul nu a facut, in schimb aveam si eu alergie de la el, aveam o secretie apoasa, de credeam ca mi se rupe apa, era cam neplacut trebuia sa port tampoane zilnice mereu, dar l-am suportat, in momentul in care l-am intrerupt s-au oprit si secretiile.
De compensat nu stiu dc poti integral se ia un medicament de referinta si suma aceea se compenseaza, eu l-am platit integral 10 mil/luna noroc ca numai pt 2 luni.
32+ cu fetita
norma36 spune:
@sper
Buna, eu am facut un efort financiar si am folosit Crinone pana in saptamana 12 de sarcina dar luam si utrogestan oral 2 de 200 pe zi; din saptamana 12 mi-au zis cei din Ungaria sa renunt la Crinone dar sa pastrez doza de utrogestan; in virtutea inertiei am mers tot cu ele oral pana saptamana asta cand am intrebat medicul daca pot trece brusc la calea vaginala pentru ca sa nu imi mai stresez ficatul si mi-a zis ca da. De cand am inceput sa imi pun vaginal si eu ma irit; si trebuie sa port zilnic absorbante zilnice, e f neplacut; Crinonele a fost absolut minunat din punctul asta de vedere; usor de aplicat si nu curge nici un strop. Eu cred ca voi trece din nou la utrogestan oral; nu stiu sigur nici cat sa il mai iau; imi e groaza sa il intrerup desi ginecologul meu imi spune ca inca doua saptamani sunt suficiente.
Despre lutinus e prima data cand cites, deci nu pot sa ma pronunt.
18+
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 reusit in ianuarie 2012 tot la Debrecen, cu dl Bodnar - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto
sper spune:
Norma multumesc pt raspuns.
Sa vad cum ma simt cu lutinus si dc il voi putea lua compensat 100% trec pe el.
Speranta
dara76 spune:
Sper, eu ma iritam de la utro, am pus pana in sapt 14 si plangeam de fiecare data de usturimi, n-am dat cu nimic. Si curgea. Stateam cu tampon cand puneam.
Balanta
Musette?
mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)
Musette_1982 spune:
Neatza fetelor. Uitati ce am gasit pentru cele care au nevoie inca sa-si faca profilul genetic pt. trombo. La Bioclinica chiar mi se pare ieftin daca am inteles eu bine si cuprinde toate genele, nu pe bucati ca la Synevo. Eventual sunati. http://www.bioclinica.ro/index.php?section=analize&loc2=2&id=762&loc_id=11690
Sper, eu am avut alergie la Utro. Cea mai ieftina si mai buna solutie pentru mine a fost progesteronul injectabil. Nu cunosc celelalte medicamente pe care le-ai mentionat, dar eu am luat Utro si Duphaston compensate cu 75% (asa e medicatia pt sustinere a sarcinii), insa pe alta reteta decat anticoagulantul. Am furat statul si am luat in aceeasi luna compensat anticoagulantul de la hematolog si medicatia cu progesteron de la medicul de familie. Astia nu centralizeaza nimic.
Dara, suntem ok. Cand cu dureri, cand fara. Duminica avem eco. La ultima eco avea bebe cordonul circulara dubla in jurul gatului. Ma rog sa se fi desurubat macar o data. Am stabilit clinica unde voi naste. Inca sper o nastere naturala cu epidurala la care medicul mi-a spus ca imi va face oricum epizotomie profilactic ca sa nu ma rup aiurea. Incerc sa nu intru in panica desi mi-am vizualizat nasterea deja de zeci de ori. Am cumparat cam tot ce me trebuie mai putin aspirator nazal electric, o geanta voiaj pt carucior si un termometru de frunte, dar am considerat ca pe astea nu le voi folosi oricum in primele saptamani.
Voi cum sunteti? O pupam pe Sanziana.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
in 35+ cu Marin Constantin