La un control de rutina al fetitei mele de 5 ani,medicul cardiolog in urma unui echocard(un fel de ecografie la inima) a descoperit un prolaps de valva mitrala.S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?O fi periculos, tinand cont ca sapt viitoare o sa o operez de polipi si amigdale?Oricum voi informa anestezistul.
Eu am avut diagnosticul asta...o buna ocazie sa ma fofilez de la defilarile de 23 august Nu s-a manifestat in nici un fel,e drept ca n-am fost genul foarte sportiv.
Colega mea de banca din liceu a fost si ea diagnosticata cu Prolaps. Stiu ca era scutita de la orele de educatie fizica. In rest e foarte bine, peste cateva luni face 30 de ani.
Cerica prolapsul de valva mitrala este de fapt este o gaurica, un orificiu intre atriu si ventricul , sangele revine cumva de unde pleaca-nu stiu cum sa-ti explic....nu este pompat tot.I se zice popular suflu sistolic.Acesta poate fi functional sau nu.Eu am.Functional.Are grade diferite. Eu am gradul 1. deci nimic de luat in seama , doar ca eu il simt mai ales cand sunt racita.Dar poate fi si ceva serios
Fata trebuie verificata cam din an in an pana la varsta pubertatii apoi se stabileste ce si cum este.
Nu e o problema doar ca trebuie sa fie ferita in vreun fel de infectii- ziceai de operatie: se impune profilaxia endocarditei bacteriene , chiar la scoaterea unei masele sau incizii minimale.
Eu iti recomand sa gasesti un cardiolog bun care sa o urmareasca de-a lungul timpului si sa nu-l schimbi ( ca or sa te innebuneasca de cap)
Eu merg la un cardiolog an de an , "functionez" normal si pot sa fac sport doar ca obosesc mai repede la efort. Am nascut natural de 2 ori(cu profilaxie)Am un prieten care a facut sport de performanta, deci se poate!
Sanatate multa!