daca stiti vre-o reteta pls trimiteti-mi-o si mie ca mi-e pofta
adana
Daca gasesti faina pt. pizza, iti dau o reteta simpla:
-250gr. faina pt. pizza,
-4gr. drojdie de bere,
-125-150gr. apa,
-5gr. sare.
Faci aluatul, il lasi la crescut(se acopera cu un servet umed), 45min., dupa care il imparti in cate bucati vrei tu,le mai framanti cateva min. in mana, si le lasi iar la crescut 30min.
Intinzi fiecare bucata, le pui intr-o tava unsa, si le lasi la cuptor 12min., pui ce vrei pe ele(branza, un strop de ulei, condimente, masline, sunca,etc.), le mai pui 1min. la cuptor, le mananci.
Eu o am tot de pe forum, mi-a trimis-o Alex - bune tare retetele lui. Am probat-o deja, fiica-mea e inebunita dupa focaccia. 8 cani faina
1 lingura zahar
2 lingurite sare
2 pachetele de drojdie (au cam 28 gr fiecare)
2 cani apa calda
1/2 cana ulei de masline
1 lingura de usturoi taiat marunt/pisat
1 lingura rozmarin usact si zdrobit
1/2 lingura ardei rosu uscat si zdrobit
2 linguri de oregano zdrobit
2 linguri de ulei de masline
1/2 cana parmezan ras
Amesteca faina cu zaharul si sarea. Intr-un alt vas amesteca drojdia cu apa calda, lasa sa stea 5 minute, apoi adauga uleiul de masline, oregano, usturoi, rozmarin, si ardei. Adauga acest amestec la faina cu zahar si sare. Framanta bine cam 10-12 minute pana devine elastic. Pune aluatul intr-un vas uns cu ulei de masline si acopera-l cu un prosop. Lasa-l sa dospeasca vreo 45 de minute pana isi dubleaza volumul.
Pune aluatul dospit intr-o tava sau forme rotunde mai mari, lasa-l sa mai dospeasca 30-40 minute. Intre timp incalzeste cuptorul.
Unge cu ulei de masline aluatul din tava, coace-l cam 35 de minute pana devine auriu. Unge cu inca putin ulei de masline si presare parmezanul deasupra cat timp e cald.
Pofta buna!
Eu zic "spor la treaba"
Mamamariana