Pentru "burtici" - sarcina si marginalizarea

Pentru "burtici" - sarcina si marginalizarea | Autor: ellys

Link direct la acest mesaj

V-ati simti marginalizate de catre colegi si sefi in momentul in care ati anuntat la servici sa sunteti insarcinate?

Cum ati reactionat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Buna

marginalizata nu. Dar se uita mai toata lumea la mine de parca m-as fi hotarat eu ca pamantul nu se mai invarte. In rest sunt foarte draguti si nu stiu cum sa ma mai menajeze. Bineinteles ca sunt un pic cam izolata ca eu nu mai merg cu ei la masa pentru ca ei fumeaza si nu simt nevoia sa fie toata lumea incordata ca "Nu fumati ca e Maria", cu ei in oras nu mai ies din acelasi motiv, cu ei la film nu mai merg ca eu la orele alea dorm de mult ...si tot asa. Dar ma gandesc ca BB merita. Ca e o mica minune. Or sa se obisnuasca ei cu ideea ca nu e prima chestie cu care ii obisnuiesc eu. La mine e si ciudat ca ei sunt de vreo 11 ani pe piata dar n-au avut nici o printre ei. De obicei cand se planifica asa cevamai intai se muta lumea in alta parte. Ei bine, noi n-am planificat-o si nici nu ne-am mutat in alta parte, ba mai rau nici nu prea intentionam.....
Daca te simti aiurea gandeste-te ca BB-ita e mai important si mai minunat decat restul lumii si ca or sa se obisnuiasca ei. Daca tu nu ii lasi sa te afecteze, or sa se plictiseasca si or sa-si gaseasca altceva de facut.
Te si iti urez sarcina usoara.

MariaI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Ellys,

Eu nu m-am simtit nici mai marginalizata, nici mai protejata...
In vorbe, da: "ai grija de tine, menajeaza-te, etc...", DAR ATAT!!!
Cred ca nu ar trebui sa-ti faci probleme, in aceasta perioada suntem mai sensibile si e posibil ca anumite lucruri sa le amplificam fara sa ne dam seama...
In plus, fiecare reactioneaza in felul lui, unii intzeleg mai bine, altii nu si nici macar nu se straduiesc!
Inarmeaza-te cu "indiferentza", pune-te pe tine si puiul tau pe primul plan, nu te vaicari prea mult (vor veni si momentele alea in care vei simti nevoia sa spui prin ce treci, sa nu te astepti sa fi intzeleasa de toti...), s-ar putea sa "deranjezi", fa-ti treaba ca inainte (va fi greu, poate vei fii mai obosita, dar trece si asta!) si toate vor fi bine!!!

Si nu uita ca aceasta perioada e una f. speciala si nu are rost sa te incarci cu lucruri negative, gandeste POZITIV si-ti vor merge toate ca pe roate...

Ramona (sapt. 32)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellys spune:

Aveti dreptate, dar ma gandeam la urmatorul fapt:

- inainte de a spune ca sunt insarcinata mi se propusese sa fac altceva , iar dupa ce am anuntat ( la vreo 2 saptamani de la acceptul meu) mi s-a spus ca nu mai are sens ca pentru 4 luni cat mai stau la birou sa fac ceea ce mi se propusese.

Poate ca au dreptate, dar nu mi s-a parut normal.

21 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Ellys, zi merci!
La mine abia asteapta sa nasc ca sa stau acasa max 1 luna si apoi sa ma intorc la serviciu, pe baricade. Halal mama!
Le-am si spus ca de fapt am ramas gravida de cat mi-au tras-o pana acum cu munca. Seful meu chiar vine zilnic si ma intreaba: "How is my baby?"(inteleg ca a prins gluma).
Deci fii fericita, 4 luni trec rapid, si ai sa fii cea mai fericita mamica sa poti sta cu bebelusul tau. Voi sunteti cei mai importanti, nu cei de la serviciu.
Numai bine,
Adina +BB25W

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

La mine a fost cam ca la Ramona. Nu marginalizare, dar nici intelegere. Aceleasi responsabilitati (pardon, mai multe, ca fusesem promovata) si acelasi stat peste program. Nimeni nu m-a intrebat daca ma simt bine. Ba ieri chiar am fost chemata din concediu - cica pentru o ora doua. Am stat 8 ore.

Fara alte comentarii.

Rox

Mergi la inceput