LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***420**
Raspunsuri - Pagina 20
novus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bebe_shtrumf si nu se arde deasupra blatul si fundul, cand coci totul a doua oara? www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009 |
Nu, pentru ca nu se coace de doua ori , se baga totul la cuptor din prima
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Floric spune:
Simona, cand ai programat sa vii spre Galati? Poate, poate ma incadrez si eu printre tufete.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel
anca_nicolae spune:
iar tema lui SIMPLY.... e foarte grea pt mine..., tocmai mie, o "eseista"
Nota: pentru ca:
- sunt anca
- am predat 7 ani in invatamant si meditatii in particular
- am 3 copii
mentionez ca nu m-am nascut/posed caracteristica de "puiul ciorii"/"al meu cel mai cel". Asta nu inseamna ca nu admir mamele ce isi vad copiii lor intr-o aura spectaculoasa, din contra, ma bucur pentru ele. Tendinta mea de obiectivism RECE este doar o caracteristica/limitare a mea.
Daca Vero e viaspa mica, Tudor copilul de aur, ei bine, bb3 e copilul de smoala [smoala de tziganush]. La chip, e un "injiner by monn", dar unul mai mic :).
Are un chip destul de neschimbat fata de momentul nasterii, privire foarte conturata/focusata/patrunzatoare, sigur il mosteneste pe daddy. La privire. La fire insa, cred ca se aseamana cu mine, e sentimental, dar da cu piciorul in podea cand nu i se face pe plac, nu renunta niciodata, nu uita nici un obiect care unde e, incearca sa controleze/manipuleze/organizeze tot ce misca in jurul lui.
Are initiativa foarta multa, adica este foarte voluntar, dar nu in sensul de sef versus executant, ci in sensul de model, adica: uitati la mine, ASA se face!
Ma bucur ca are o fire entuziasta, pe mine mereu ma sperie pierderea bucuriei. Trece instant de la lacrimi mari si curgatoare pe obrajorii lui micutei la zambet nastrusnic, siii "fuga! sa nu te prind!".
E foarte dependent de iubire, ii place sa-l pupi din cand in cand, nasica lui l-a invatat sa fie pupat si pe un obraz, si pe celalat. Mama-sa l-a invatat sa fie pupat pe gatisor, e mandru de el cand ridica barbia si asteapta sa fie pupat pe gatisor. E foarte convins ca merita sa fie iubit, nu exista alta varianta [aici, tot cu tat-su cred ca seamana ]. El cere "batze", asa, cat pt 2-3 min sa stea cu capsorul pe umarul lui mama, si apoi revine la treaba lui.
Ii place sa faca regie, vorbeste in mai multe roluri, inventeaza trasee de masini si de viata.
Face conexiuni oricand si din orice, aici seamana cu ma-sa. Daca vede ceva rosu, sa zicem stopul de masini, zice: uite, rosu ca fulger mqueen. Ce insa e si mai izbitor [ca gena mostenita ma refer] este convingerea lui ca trebuie/e musai sa aduca si detalii/lamuriri in plus [fara sa-i ceara nima, evident ], sa nu ramana cumva ceva ne-explicat, si deci, zice: "..ca fulger mqueen, DAR NUUU ca regele!!!! Ai inteles?" Si tu, eu, noi, musai trebuie sa raspundem, da, am inteles, asa este... ca daca nu raspundem, reia explicatia pana zici, da, asa este, am inteles :)
Se consiera EGAL cu oricine, nu are notiunea de superior/inferior, mare/mic, prin urmare, nu e timid, poate relationa cu oricine. Nu cred ca sesizeaza notiunea de om adult/"om mare", totul si toti sunt exacat in "dreptul ochilor lui".
E destul de atent la detalii si chiar previzioneaza, tot ca ma-sa , diverse, ba merge pe hol si brusc se intoarce si muta un obiect de pe o muchie, ca sa nu cada, "asaza" si finalizeaza treaba in curs, obligandu-i si pe celilati sa se opreasca otzara si sa nu lase treaba facuta asa, mai pe fuga. Destul de des ii place sa explice/justifice celorlati de ce face/m asta si ce urmeaza sa facem.
Legat de egoism, nu il estimez a fi egoist, dar nici nu se lasa pe el pentru altii. E cam de mijloc, ceea ce cred ca este ok. Nu se ofera sa dea jucarii si altor copii in parc, in prima faza tzipa ca nuu, dar, daca il rog eu ca sa-i dam "doar un pic-pic" jucaria si lui [si trebuie sa fac semnul de pic cu "goangele" apropiate], atunci o da si chiar se joaca impreuna. Insa e clar ca trebuie sa aiba el convingerea ca nu isi pierde jucaria. Si desigur, sa nu aibe chiar el nevoie de ea, fix in clipa aia...
Legat de violenta, nu e un copil violent, ff rar are tendinta sa dea in cineva care il supara [sa zicem mama], dar sunt sigura ca e doar influenta de la alti copii. Nu e inscris in codul lui genetic asta, asa ca stau linistita.
La crize de suparare exista o singura solutie: batze, cu capul pe umarul lui mama. Nu il tine mult supararea.
Pentru app 3 anisori, vorbeste destul de ok [din pct meu de vedere], are evoulutii in salturi, dar se simte relaxat [aici sigur e meritul meu ].
Aaaa, si are simt muzical, de voce nu pot evalua, dar are ureche muzicala... ceea ce eu nu am [doar voce am]. Il atrage scena, as putea previziona un viitor legat de scena. Totusi, cateodata e asa istet in deductii "ingineresti" incat mi se pare ca ar avea potential si in alte domenii.
E un copil fericit, e un copil relativ usor de crescut, dar iti poate ocupa tot timpul. E un copil minunat si sunt fericita ca il am. Vero si Tudor il iubesc, chiar daca le fura, foarte des, locul de la calculator.
anca :)
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori
anca_nicolae spune:
Si pentru ca pisigri parca ne-a zis ca si-a salvat descrierile naostre, ce ziceti, o rugam pe Floric sa puna iar de o centralizare? Adica, sa avem auto/portrete cu mamici, si portrete de puici [asa a iesit rima]
Floric,
novus, nu zice nima nimic de propunerea mea cu "fuga de la servici"?.... joi-sambata?
Poze cu noi
novus spune:
citat din mesajul lui anca_nicolae novus, nu zice nima nimic de propunerea mea cu "fuga de la servici"?.... joi-sambata? Poze cu noi Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori |
La noi o sa fie vineri -duminica sigur pt ca nu pot pleca de joi si cred ca nici fetele, sincer nu-i vad nici rostul
anca_nicolae spune:
Eu "rostul" il vedeam legat de Pisik :). Ma rog, era doar o propunere. probabil ramane clasicul vineri-duminica.
:)
Poze cu noi
novus spune:
Vad ca in afara de propunerea lui Chatonel pt intalnirea bucuresteana, nimeni nu a mai zis nimic, eu zic sa ramanem pe varianta de mai jos:
INTALNEALA ANIVERSARA 3 ANI GHIOCEI
11-13 MAI 2012
SIBIEL http://www.sibiel.ro/galerie_ro.html
Camera dubla costa 125 ron , apartamentul 150 ron , micul dejun fiind inclus
Pana acum au confirmat participarea : Novus , Chatonel, Denisamada, Olga, Anca
Alexandra la voi cum se aranjeaza petrecerile ?
Inapreda, Anaan, Pisigri, Ilinca voi ce faceti ?
Pisik ti-a mai venit vreo idee?
Nu se mai inscrie nimeni ?
olishka spune:
Venim si noi la munte pe 11-13 mai!!! S-a mai schimbat ceva?
Anca am rezolvat-o eu pe Chato.
novus spune:
citat din mesajul lui anca_nicolae Eu "rostul" il vedeam legat de Pisik :). Ma rog, era doar o propunere. probabil ramane clasicul vineri-duminica. :) Poze cu noi Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori |
A, daa, dar din cate stiu eu, Pisik-ul nu sta bine cu zilele de concediu
denisamada spune:
citat din mesajul lui inapreda Mada, tu, in locul meu , i-ai da copilului Debridat si Duphalac (cred ). Eu tot am sperat ca-l "reglez"...natural. |
Pai depinde... din cate am inteles eu... da. Sau macar unul dintre ele, plus metodele alea "naturale", plus lucrat la familiarizarea cu recipientul . Ma refer la olita.
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute