Bv Haydee,Marci,nelli!Hai JD,danaela,titi! - 53

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Se pare ca am gura spurcata - abia acum a adormit fata si uite ca s-a trezit iar..treaza de la 4. Pediatra a zis ca e ok pt bebelusi pana la nu mai stiu ce luna sa doarma si 24 din 24 si sa zicem merci.
Dana ce am povestitaici e un f mic procent din circoteca de la spital, dar vorba ta Amy, a trecut Slava Domnului!

Hai J.D.! Hai bebe Euan Tudor!
Hai danaela23! Hai bebe Tudor Andrei!
Hai titi143! Hai bebe Robert Aaron!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Ms fetelor pt felicitari! Chiar a fost un botez pe cinste! Deabia astept pozele sa le pun pe fb.
Referitor la feon eu il tin in priza 15 ore din 24 din prima sapt knd am ajuns cu ea acasa de la spital. V-am mai scris k e f bun si face minuni...80% din somnul ei o ajuta feonul. Dorm si noaptea cu el in priza,pt k daca a am apucat sa-i dau drumul,knd il opresc se trezeste instantaneu.
Iar la intrebarea cu vomitatul si sughitul...knd vomita si apoi incepe sa sughita inseamna k si-a inghitit voma si deaia sughite: remediu - 2 picaturi de lamaie(e f buna pt k are si vit C). Miercuri ne ducem la vaccinul de 2 luni,am auzit k apoi face febra(cred k o sa fac si eu daca o vad ca sufera).
De hainute o schimb cam de 3 ori pe zi pt ca mai vomita pe ele,mai da bonisan + dupa baita . Fetelor daca va confruntati cu roseata la fundulet exista o crema preparata la farmacii,mie mi-a dat rezultat in 3 zile. Acum e super! O sa pun o poza pe fb cum arata ea la fundulet si nu i-a mers cu nimic decat cu asta.
Aaaa , iar programul meu knd sunt singura cu ea acasa,adica in proportie de 70% e asa: ne trezim,ne uitam la tv,ii cand,dansam,o legan ...apoi bag feonul si doarme vreo 2 ore dupa care mananca iar ne jucam, o legan, imi "vorbeste" pe intelesul ei bineinteles apoi iar feonul...si asa pana la 2.30 dimineata k atunci se culca si ea pe bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Hai JD, Danaela, Titi!

Multumim de urari

Anca, Bubu: la mine functioneaza la laptic compotul proaspat de mere.
Bia_Mi: bravo pt super botez
Tala: ma bucur ca a trecut cu bine David peste operatie, sa se faca repede bine
Anca: Si Bianca da capul pe spate si trage de tzitzi (mai rar mai nou), eu banuiesc ca e ori de la reflux ori de la faptul ca-i vine jetul de laptic prea puternic si o cam ineaca. Iar sughiturile sunt vesnice Interesante intrebari, astea sunt raspunsurile mele:
1. La noi zilele nu seamana mult unele cu altele, depindem f. mult de reflux, ne tot trezeste lapticul ala acru care ne arde gatul azi de ex nu prea am dormit din cauza lui, cu cat ne arde mai mult cu atat vrea sa suga mai mult, apoi iar ne arde si asa intram in ciclu infinit.
2. Cel mai bine adoarme la san, mai ales cand e maraita de oboseala altfel nu reusesc sa o linistesc. Daca adoarme, prima data dau la o parte paturica care o tin peste asternut sa-l tina cald, apoi incet o las sa alunece in jos, ii bag o mana sub capsor si apoi cealalta sub fundulet si o duc in pozitie orizontala tinand-o asa in echilibru, dupa care o asez usor in patut direct in pozitia asta. Daca da semne ca se trezeste pun repede mana pe ea si o tin de mana ca are obiceiul sa se agite ca un dirijor si se trezeste. Daca am noroc si nu regurgiteaza (daca a ragait bine si am tinut-o destul pe umar) atunci ramane adormita, daca nu o iau de la capat
3. Nu am hainute de zi si de noapte, o schimb cand vomita / regurgiteaza, oricum asta e de cateva ori pe zi Am hainute de iesit afara dar uneori nu o mai schimb daca a mancat recent de frica sa nu verse, ii dau doar o jachetica peste.
Happy: bravo Alexiei ca stie sa stea singurica fara sa planga

Fug ca iar s-a trezit, azi a avut ace in funduletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Tala, dar nu le-a trecut prin cap ca e speriat?

Aredwynn, la noi de multe ori din reflux (fara regurgitare) da in sughit. Folosesc uneori si pt sughit apa de colici, cu grija sa nu depasesc doza zilnica.

Fetele pe aici la cic ziceau de zi 43, nush ce sa zic.

mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Magdalena, esti de coma cu cutitul si grasimea La fel simt si eu!
De ce te simti vinovata cand e la tati? Scoate-ti din sistem asta!!! Esti cea mai buna mamica din lume si fara sa stai absolut toata ziua legata de copil! In plus, au si ei nevoie de bounding, nu?

Dara, pt conjunctivita si eu tot Tobrex am folosit. Cica oricum trece de la sine chiar si netratat, asa mi-a zis pediatra si am mai citit si pe forum de la alte mamici.

Legat de sughit, eu am intrebat pediatra si mi-a zis ca e absolut normal la ei. SI sughitul, si stranutatul.

Fetelor, la voi functioneaza ceva de colici? Adica sa functioneze cu adevarat? Ca eu nu stiu ce sa fac.. i-am dat Espumisan, dar tot vad ca il doare burtica.. I-am dat Infacol, la fel. Bonisan, la fel.. Asa ca intreb - stiti ceva care chiar sa fi functionat?

Azi noapte a mancat din ora in ora sunt terminata, ma dor sfarcurile ca la inceput... cred ca are puseu de crestere...

Bine ca ati zis de alocatie si cic.. eu uitasem complet ca trebuie sa fac asta, ca atata vreme cat inca imi vin banii de la uzina stateam relaxata .. Ma voi ocupa sper cat de curand.. desi urasc asta cu functionarii statului si stat pe la ghisee.. La primarie tre' sa merg, nu? O sa dau un google, sa vad ce acte trebuie si unde trebuie mers exact. Alocatie se da de cand s-a nascut? Dau si din urma pt situatii cu mame tampe, ca mine?

Uff.. 15 min si incepe tura lui Mister! Astept ora 6 dim ca pe Dumnezeu.
Va pup, eu ma bag la somn.. DAAAAAA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Si al meu sughite dar numai daca nu-i scot aerul dupa mancat sau nu-l tin suficient in sus. Victor are zile cand adoarme in pozitia asta, dar nu-l las mult ca nu-mi place pozitia coloanei.

strumfy, m-am uitat si eu pe actele pt cic si ce pot spune e ca din martiie s-au introdus si alte cerinte de aceea nu sunt in docs probabil.
-am depus pt alocatie

Multumesc Bunului Dumnezeu!

Mamica fericita de iepuras Victor Gabriel

Mergi la inceput

voi ce interfon aveti? si cat a costat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Nu Dara nu s-au gandit ca e speriat copilul (chiar l-au certat pe tati ca-l atinge, ca-l mangaie ) ci ca e obraznic ca plange dupa o operatie la ai lui 5,5 ani. Dar mi-a placut de tati (care cred ca scotea deja flacari) ca i-a spus asistentei care a debitat asta sa-i aduca un brici, sa o taie pe burta sa vada daca nu plange si ea - apoi respectiva l-a intrebat daca e de etnie rroma si el i-a zis ca da, e tigan alb si are sabia in masina. Nu mai zic ca i-au pus copilului o masca pe fata si elasticul era pe ochisorul lui deschis - tati tot asa a smuls-o si a aruncat-o, iar a oripilat o asistenta si el iar a invitat-o sa-si monteze ea elasticul ala pe ochiul deschis. Ideea este ca a ingrozit spitalul Budimex. Pacat ! sunt multi dr ok acolo si chiar umani, dar prea mult personal criminal...
Bia e un mit cu lamaia la sughit - e foarte, mult prea acida pt stomacelul lor. Cand sughita in burtica cum era? e perfect normal, fiziologic la fel ca si stranutul. Eu nu-i dau nimic decat san (si asta daca ii este foame pt ca altfel nu deschide gura)
Dana vise placute (ma imbie si pe mine al meu sa fac la fel si nu stiu ce mai astept)
Ronina

Mergi la inceput

dana am incercat si eu multe dar functioneaza colief.

Mai scanceste cand face caca dar f. putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Multumesc pentru raspunsuri!!! O sa scriu si eu despre noi:
1. Ne trezim pe la 8-8:30 mai nou, ca pana nu de mult ne dadea trezirea pe la 6:30-7, dar am descoperit o tehnica de a o tine adormita mai mult: am observat ca se sperie de manute, ca are reflexul de a le ridica atunci cand se trezeste, asa ca o acoperim cu tot cu manute si, cand incep scancetele de trezire, are tati grija - patutul e lipit pe partea lui - sa i le tina sub paturica. Si Natalia scanceste/geme in somnul mai putin profund (adica atunci cand adoarme/se trezeste) si eu nu as putea dormi langa ea, ca o tot verific sa vad ca e ok. Asa... mancam, apoi, daca e linistita, pot s-o pun in landou si s-o iau cu mine la dus. Poate mai apuc sa mai strang prin casa, apoi i se face din nou foame. Daca e nelinistita, e jale ca nu de ajuns tinutul in brate, trebuie sa fii si ridicat si sa faci miscare Cum ma asez, cum incepe maraiala, are senzori, ca simte si daca e adormita Mananca cam din 2 in 2 ore in prima parte a zilei. Daca am prins macar o pauza intre mese linistita, am apucat sa fac dus si eventual sa mananc, asa ca putem iesi afara. In pauzele linistite, dar in care nu sta singura in landou, ne iubim, povestim , radem, eventual mai scriu pe forum Daca chiar am treaba, o pun in wrap, dar asa doarme prea mult si nu mananca si zau ca nu ma pot baza pe ea. Pe la 5 vine si tati acasa, noi deja ne-am intors din oras. Face ceva de mancare (la noi, el e masterchef), apoi eventual mai iesim o data toti 3. Dupa ce ne intoarcem, mananca si, daca avem noroc, adoarme. Dar, de obicei, incepe programul artistic. Baita e pe la 23-23.30. Urmeaza papicul si ne culcam toti. Din fericire, adoarme imediat. O mai trezim pe la 4.30 sa manance si adoarme din nou, pana pe la 8. Vad ca ne-am cam stabilit la 7-8 mese/zi. Dar fiecare masa dureaza cca 45 de minute si include ambii sani (nu se satura din unul). Sfarcurile mele sunt si acum roz, parca ar fi carne vie iar cand se si agita e Traiasca lanolina! A propos, voi o stergeti/spalati cand ii puneti pe bebei la san? Eu cam uit
2. N-avem nicio tehnica. Adoarme la san, dar se trezeste daca vreau s-o pun in landou... Mai adoarme in carucior, la plimbare, in scaunul de masina sau in wrap. Acasa doarme foarte rar ziua, eventual seara mai adoarme pe pieptul lui tati, dar nu poate fi mutata in landou. Cu foehnul a mers o perioada, acum - nici vorba. Uneori se linisteste cu suzeta, daca o doare ceva, dar nu stie s-o tina in gurita dar, in general, nu-i place, o scuipa si oricum, o da afara dupa ce se linisteste.
3. O imbrac seara dupa baita in haine curate si, daca nu le baloseste, pateaza cu laptic, o las asa toata noaptea si ziua urmatoare si cand iesim ii dau ceva peste, sau, daca e cald, o schimb intr-o salopeta mai grosuta.

Acum, legat de sughit, stiam ca e normal, insa pe ea o enerveaza rau de tot si plange, daca incepe imediat dupa masa, mai si regurgiteaza la fiecare sughit, la inceput. Mi se pare destul de violent... Si am citit ca ar putea avea legatura cu refluxul daca este prea des, gen zilnic, sau de 2 ori/zi. Legat de gripe water, a vorbit sotul azi-dimineata cu 2 pediatri si ei sustin ca e apa de ploaie, nu face nimic ... As fi vrut sa incerc si eu, sa vad daca rezolvam treaba cu arsurile pe care sunt aproape convinsa ca le are. Voi ati simtit vreo diferenta? Ambii pediatri au spus ca singurul remediu pe care il recomanda e asezarea patului la 45 de grade. Asa ca o sa-i punem niste carti sub picioarele de la capul patului, desi noaptea doarme bine, nu pare sa aiba probleme. Sub landou ii pusesem deja.
Legat de remediu pentru colici, la noi a functionat Protectis. Chiar am verificat, in sensul ca nu i-am dat intr-o zi si a durut-o putin burtica. De asemenea, tehinca gastroenteroloagei de eructat cred ca a avut un rol. Acum face bac in primele secunde si nici nu mai insistam prea mult dupa aia. Doar seara si noaptea, inainte de a o pune in patut, se mai plimba tati cu ea putin.

Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput