Licurici de ianuarie-februarie 2012 (165)
Raspunsuri - Pagina 8
Carmen_Marieta spune:
'Neata fetele,
vad ca pe aici se discuta de ora de somn, Stefan adoarme in cursul saptamanii la 21.30 cand se termina Scooby-doo ( pe un canal tv), stinge televizorul si adoarme, Elena cam la aceeasi ora sau cevamai devreme, singura in patutul ei( are un catel de plus, il ia in brate si adoarme), Elena se trezeste peste noapte cam pe la 3.00 si bea un biberon de lapte( au fost nopti cand nu a vrut) iar Stefan se trezeste cel putin o data sa faca pipi.
Noi suntem bine, si contrar stresului meu cu nemancatul elenei sa stiti ca a inceput sa manance destul de bine, si am ajuns la 11.400 g.. iar la inaltime nu am mai masurat-o de mult, dar poarta hainute de 18-24 luni.. aveam cateva rochite pe care i le tineam ca de nu erau de varstaei, si ce credeti ii vin turnate, cred ca la varsta la care voiam eu sa i le dau nu-i mai veneau..
Stefan vorbeste din ce in ce mai corect, mai avem cuvinte pe care le stalcim(din propria vointa sau pt ca nu le poate spune) dar lucram la asta, este fascinat de limba engleza, stie destul de multe denumiri de animale si pasari in engleza, acum invatam culorile..
Elena e mai tafnoasa decat Stefan, deja se impune totul este "a mea" sau "Ana"(Elena pe limba ei), nu sta o clipa locului, in parc se plimba( cateoadata ma intreb daca nu o dor picioarele)..nu vrea sa poarte nimic pe cap( am ajuns sa-i cos snur sa o leg sub barbie, ca ea ar merge cu capul descoperit), se catara pe toate tricicletele, bicicletele etc.. cu toate ca noi luam masinuta de acasa pt ea, aia nu e interesanta..
Eu am fost informata( printr-un e-mail) ca directoarea economic( cea care m-a frecat toata perioada sarcinii cu Elena) isi incheie contractul cu firma unde lucram, si ca tot departamentul contabilitate va fi inlocuit( deci sa-mi caut ceva de lucru)..in fine asta se va intampla de la toamna.
Inca nu stiu cum vom rezolva cu copii, Stefan va merge la aceeasi gradinita, cu Elena nu stim ce vom face( mama nu vine sa stea cu ea, din cauza soacrei, iar eu la mama nu as duce-o ca as repeta povestea ca la Stefan)..
Apartamentul este scos la vanzare, dar nu suntem sunati de nimeni, agentiile imobiliare vor sa scada pretul cam cu 20*25% ceea ce nu ne convine.. am decis sa asteptam, decat sa-l dam pe nimic.
Cam asta despre noi.
Miere multa sanatate copiilor! Nadia este o scumpete.. imi pare rau sa aud ca are tratament cu antibiotic.
Ledi multa sanatate si voua! Sper sa treceti cat mai repede peste.
Crisspy la cat mai multe lunite Andrei!
Vezi ca se apropie de biberon. Mama ta ce face, cum se descurca?
Porumbita bine ati venit! poze? cum te simti? Robert ce face?
Carmen_Marieta spune:
Roxana emisiunea in care apare Irina, se numeste" totul despre mame" si se difuzeaza pe Prima Tv.
crisspy spune:
'Neata,
Carmen mersi de urari , cum ti-ai adus aminte? Felicitari pentru progresele copiilor. Imi pare rau ca va trebui sa-ti schimbi job-ul, insa poate tot raul va fi spre bine.
Va las o , mandrutza mea face 8 luni azi .
Acum 2 zile m-a sunat mami ca Razvi vrea chitara maro ca a lui Mickey, asa ca ajunsa acasa l-am luat cu mine la magazinul de jucarii de langa noi sa cumparam chitara. Am gasit chitara maro insa domnul a vrut una albastra. Bun, zic, luam chitara albastra.
De dimineata vine la mine si imi zice: "mami ti-am cumparat cadou, o chitara albastra mare", eu: "Multumesc Razvi"; el: "Cu placere, mami! Eu nu mai am chitara acum, vreau una maro ca a lui Mickey" E un smecher
fetele
Naty spune:
selene pentru ca nu am apucat sa citesc decat putin iti raspund strict la partea cu somnul.
Cum spuneam, Ioana de la mai putin de 3 ani nu a mai dormit la amiaza; de asemenea, se culca la 11,30 seara si se trezea pe la 8,30 dimineata. Noapte de noapte se trezea de mai multe ori.
Pur si simplu asta era ritmul ei; nu se simtea obosita, avea energie cat cuprinde toata ziua; mergea si la gradi si de la 4 ani jumate a inceput exercitiile foarte extenuante de balet.
Acum, in conditiile unui program pe care nici unii adulti nu l-ar suporta (scoala + lectii + balet intensiv + engleza suplimentar, practic ea de la 7 dimineata la 8 seara e intr-o acrivitate continua), ea doarme de la 10 seara la 7 dimineata; nu e obosita niciodata si daca nu as inista sa se culce ar mai dormi.
Naty spune:
crisspy ce m-a amuzat faza cu chitara!
Sa ma laud si eu cu Nadiusha, care deja e vedeta gradinitei (dupa cum ma asteptam, inca o data nu-mi vine sa cred cat de diferita e de sora-sa); Teacher Elena nu mai inceteaza cu laudele, zice ca desi e cea mai mica din grupa (ii zic "Degetica") e cea mai agera, cea mai implicata in toate activitatile, cea mai sociabila; toti copiii sunt topiti dupa ea, cum noi ajungem mai tarziu, pe la 9, intreaba mereu "Cand vine Nadia? Cand vine Degetica?"
Mamici de doi copii vi se intampla sa mai incurcati preferintele lor? Mi mi se intampla des - de ex, acum mi-e imposibil sa stiu careia ii place ananasul si careia mango - pe fiecare una il iubeste una il detesta.
Oi fi eu prea aiurita?
andre_ea spune:
Neata!
Crisspy, Andrei! Simpatic Razvi cu chitara.
Naty, cam asa e situatia si la noi cu 2 copii foarte diferiti. La fel intreaba si de Ica la cresa, mai ales un baietel .
So, a fost sotul cu ea la medic. Se pare ca nu are scarlatina. Nu stiu ce a fost cu vomitatul. S-a tot plans de burtica vreo 3 zile, dar nu a vomitat decat de 2 ori. Acum e ok, dar medicul a mai tinut-o acasa o zi. Dimineata e necajita ca eu si Tudor plecam si ea trebuie sa ramana acasa. Ea vrea la cresa.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.
andre_ea spune:
Raluca, la mine e mai simplu. Lui Tudor nu ii place nimic in afara de ciocolata. Deci nu prea am ce sa incurc.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.
ingrid70 spune:
Selene, eu nu am securizat casa deloc. Eu merg pe principiul mamei mele, care m-a scos din multe belele cand eram mica, ca trebuie explicat copiilor f bine ce e voie si ce nu si, mai ales, de ce. Am schimbat locul pastilelor sa nu poata ajunge la ele si, cam atat. Dar stie exact unde sunt si de ce nu are voie/poate ajunge la ele. La cate tone de medicamente luam eu si sotul de 5-6 ori pe zi, in viteza, ne mai cad din mana sau mai aluneca foliile pe jos si el vine si ni le aduce si ne spune sa le punem la loc. Pastilele pe care le iau zilnic le tin pe o polita sus si uneori imi mai aluneca de pe ea.La bucatarie gatesc pe toate ochiurile, in special pe cele din fata, ca sunt mai puternice, dar Alex nu are voie in bucatarie decat in prezenta unui adult si stie asta f bine. Si acolo stie ca nu e loc de joaca, nu are voie sa stea decat la masa, daca se plictiseste pe scaun il trimit in sufragerie.La calculator si laptop nu are voie sub nici o forma, ca nu imi permit altele si fara calculator nu pot lucra. Rar ii pun eu gummy si altele, dar doar pt 10 min pe zi si nu zilnic. Are voie la telecomenzile de la televizoare si la telefoane.Noi avem teracota in casa, nesecurizata, la fel ca parintii nostri si bunicii nostri si, la fel ca si ei, nu am avut probleme. I-am aratat/explicat, pus degetelul pe ea cand era fierbinte si a inteles.Stam la etajul 4 si avem balcon in afara, neinchis deloc, deci va trebui sa vedem cum ii explicam si asta. Ieri vroia sa dea mana cu o fetita care statea pe banca in fata blocului de pe terasa, ca lui asa de aproape i se parea pamantul de la 4 pana jos. Dar, cum cei care au stat inaintea noastra au crescut 3 copii in apartamentul asta vom creste si noi unul.Cu ferestrele si terasa am o mare frica ca nu sunt de termopan sa se poata deschide doar sus, si stam la etajul 4, si vine vara, va trebui sa le lasam deschise, deci vom vedea ce solutie vom gasi. (si nu va fi de termopan)Ieri am ajutat-o pe bunica sa-si care lemnele si Alex a carat si el cate un lemn mic. A fost f incantat. Cred ca a carat vreo 20 de lemne in total. Mereu ii spuneam sa faca si el o pauza ca a obosit si el zicea ca nu, ca alex face treaba cu bunica. A fost super tare.
Sotul si bunica nu vroiau sa-l lase, dar eu il pun mereu la treaba, adica il las sa ma ajute la ce vrea vrea el tot timpul. Vrea sa spele geamuri cu mine, il las, vrea sa dea cu mopul, il las, vrea sa faca patul, il las, etc...Ieri a zis ca mama e nevasta lui tata si bunica e nevasta lui alex. Era asa de haios. Nu stiu de unde i-a venit asta cu bunica-sa nevasta lui.