Licurici de ianuarie-februarie 2012 (165)
Raspunsuri - Pagina 10
Selene_Bunny spune:
Am inteles acum, ingrid.
Eh, la noi se lasa cu "razboi", pentru ca... e copil-testator, in ciuda explicatiilor.
Eu explic, ea spune "da, DAR vreau..."
Plus ca doza ei de respect fatza de lucruri, ale ei (cu exceptia catorva) sau ale altora, e inca f. mica.
S-a stricat ceva? "Las' ca cumperi altul".
S-au patat hainele? "Las' ca mi le speli".
A calcat pe o jucarie lasata pe jos si s-a lovit? "Las' ca le strangi tu".
Mi s-a reprosat ca fortez copilul sa faca lucruri care nu-i plac, ca iese mereu razboi, ca nu-l accept asa cum e.
Asta e firea ei, ce sa-i fac?
Referitor la cereri, e f. insistenta. Pentru somnul de amiaza, fiindca se foia non-stop, i-am spus ca ii mai cant O DATA un cantecel, dar sa ma lase sa-l duc la capat, ca ma intrerupsese continuu pana atunci. A zis "bine", dar... a uitat repede si iar m-a intrerupt. Asa ca m-am oprit din cantat si m-am prefacut ca dorm. De 28 de ori, numarate, mi-a cerut sa reiau cantecelul.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
ingrid70 spune:
Selene, toti copii sunt la fel. Alex nu are nici o jucarie intreaga, pe toate le strica in max 3 zile de cand i le-am cumparat. Cand ma apuca nervii si il vad ca le strica i le iau si le pun pe dulap, sau le arunc in cosul de gunoi sau ii spun ca o sa le dau la copiii saraci, care nu au, si il cert. Acum rupe mai putin (in sensul ca unele mai scapa, pe ici, pe colo, intregi), dar tot rupe.Hainele tot asa, dar da-le incolo ca avem pe Margherita (Ariston) care le spala, dar nu exact cand vrea el.Cu somnul eu nu am nervi la amiaza de frichineli, asa ca am rezolvat-o simplu: il legan, ca ii place f tare. Daca deschide ochii sau se foieste opresc leganatul, uneori chiar ma fac ca plec si ca-l las singur si atunci se potoleste. Eu nu am reguli de-astea ca sa nu-l legan, sa nu dorm cu el, etc...Eu dorm cu el in camera, trebuie sa stiu ce face noaptea si mi-e prea greu sa ma duc in alta camera sa-l verific (nu ca-s si avea, dar chiar daca ar fi tot asa as face). Azi noapte, de pilda, s-a foit f tare de la 3 la 5, nu putea respira. Peste zi a fost cam ragusit.Asta cu raspuns/vorbit urat cand se intampla ii spun ca nu mai suntem prieteni si ca eu nu vorbesc cu copii rai/care vorbesc urat si nu-l mai bag in seama. Dupa vreo 5 minute se potoleste. In plus, intr-o zi, una din prietenele lui de 6 ani, o fetita foarte educata, i-a spus ca doar copii rai si prosti vorbesc urat si de atunci s-a cam pototlit, mai ales ca eu am prins ideea si ii aduc aminte mereu ce a spus fetita aceea. Ii mai spun ca la gradi cand va merge educatoarea/copii nu se vor juca cu el daca va vorbi urat, etc. Ei inteleg multe, dar trebuie sa le repeti luni in sir unele chestii, altele le pricep mai repede
ingrid70 spune:
Mie imi este usor cu alex pentru ca seamana foarte mult cu mine la fire si, deci, stiu exact cum sa-l iau. Daca ar fi semanat cu sotul sau cu altcineva (bunici) poate n-as fi stiut, ca nu i-am cunoscut copii fiind.Eu am o boala si-mi amintesc exact ce am facut/simtit la 5-6 ani, dar nu-mi aduc aminte ce am facut ieri (decat daca ma fortez mult si nu in totalitate). Nu e prea placut, dar macar imi e util cu alex (asta ca un haz de necaz pur romanesc).
bpaula spune:
Neata,
Anna si eu m-am amuzat la intrebarea pusa de Naty, chiar ar fi curios sa le incurc acum preferintele :)).
Ingrid si la mine a inteles MArius destul de multe lucruri ca sunt pentru oameni mari, am avut mari emotii pe la 2 ani cand a stat la mami vreo 4 saptamani si avea si ea soba de teracota dar a fost OK. De folosit folosesc si eu ochiurile din fata dar stie ca nu are voie acolo si la cuptor. La prize stie ca nu e voi, sunt securizate dar mai are uneori tendinte insa se linisteste repede. I-am explicat si cu pastilele, lucrurile din baie..in general multe le feresc din calea lui dar daca uit ceva nu vreau sa am suprize.
Pe 30 e liber sotul si planuiesc sa ii scot mare parte din jucarii si sa le ascund, mai ales pe cele mici si cele bucatele. Marius a fost copilul care nu a bagat in gura ce nu era mancare, nu stiu de ce, cum, pur si simplu nu a incercat..si niic inalte gauri . Insa nu pot sti cum e Bogdan si trebuie sa ma pregatesc. Nu o sa scot si trenuletele si cateva jucarii mici preferate dar macar sa fie mai usor de gestionat situatia.
Am fost si la medic ieri, otita trecut mai are o ureche putin iritata, gatul in ordine desi tuseste prin somn cate 1-2 reprize. Dar inca tusesc si eu si Bogdan.
Bebe a pus mai bine luna asta, nu m-am ingrasat doar eu de la pasca si cozonac, a pus si el 700 gr. Asta dupa ce cu 2 saptamani inainte de Paste a mancat prost de tot. Acum ca ne-am intors tipa din nou, in vacanta a fost cuminte de ma invidia toata lumea, e smecher, in societate nu face ca acasa. La fel era si Marius.
Gradinita e in continuare un succes si tare sunt linistita. Saptamana viitoare de miercuri incercam program lung.
Porumbita frumos ati petrecut, frumoase pozele.
Crisspy la multe lunite Andrei, de acum sa te tii daca pleaca de-abusilea. Tare de tot faza cu chitara, se vede ca stie ce vrea de mic. Imi place cand ii vad ca negociaza, schimba.
Daca vreti sa vedeti poze am mai pus la finalul albumului:
https://picasaweb.google.com/106883286244141611098/Primava2012#
La Bogdan ii dau deja suc de mar si morcov si de saptamana viitoare incepem cu pireul de legume. Am baiat mare de acum. Si frumos foc (cra cra).
crisspy spune:
Miere sanatate multa Nadiei
Paula felicitari pentru greutatea lui Bogdanel. Bafta la diversificare, am vazut ca ii place suculetul de morcov.
In week-end trebuie sa fac si eu curat prin jucariile mici ale lui Razvi, ca mandra baga tot in gura spre degustare. Razvi nu baga nimic in gura cand era mic, Andruska e la polul opus. Plus ca trebuie sa cobor nivelul de la patut caci incepe sa se ridice.
Am luat si noi 450gr , ceea ce e aproape dublu fata de lunile trecute.
Si noi gatim pe ochiurile din fata, Razvi a pus decat mana pe cuptorul incins si de atunci nimic. Are voie in bucatarie insa el este preocupat numai de niste linguri de lemn, presa de usturoi si o palnie .
In ceea ce priveste medicamentele / produsele de curatat nu am avut niciodata probleme cu asta, nu a fost interesat de ele. Mai nou nici de calculator nu mai e interesat.
Dar vine Andruska cu putere din urma...presimt ca e mai "razboinica" decat Razvi .
bpaula spune:
Crissy felicitari si voua ca ati pus bine. Nu ma incurajezi deloc cand zici ca Andra baga totul in gura.
A pus acum sotul dosarul de indemnizatie. Cica dureaza 3 luni, daca pun la socoteala si luna asta ca am intarziat eu pana am pus dosarul inseamna 4 . Ajung la banii sotului . Macar sa fie bune actele ca alea nu verificat decat in mare si sa primesc banii inainte de concediul din august.
Porumbita spune:
noi ca si ingrid i-am explicat de la bun inceput ce are si ce nu voie, l-am lasat sa experimenteze cu noi de fata unde se putea..
nu a avut niciodata voie sa se joace cu laptopul (ar fi criminal ca am lucrat/lucram mult de acasa) cu telecomenzile sau telefonul
casa e securizata atat cat se poate pentru propriul nostru comfort si pt ca l-am invatat de mult ca se poate juca 10-15 min singur la el in camera sau in camera unde eu lucrez ca sa pot finaliza ceva urgent aparut); am pus incuietori peste tot pe unde se putea;
acum stie ca in general lucrez dupa ce il culc dar dc arde el tr sa deseneze/joace pana termin
dc e ceva mai de anvergura fac pauze la 15 min sa il bag in seama si continui cu ce am de lucru; incerc insa evident sa respect orele lui ca fiind timp pt el;
dc calc se joaca langa mine dar la cel putin un metru de masa de calcat (si imi aduce apa cand cer pt fier)
dc gatesc fie se joaca la el in camera si vb sau face ture intre camera si bucatarie fie sta in bucatarie la masa si ii dau ocupatie (cand era mai mic am uramt sfatul unei tipe de forum anya si l-am invatat ca cel mai sigur loc e sub masa cand gatesc :)
acum e suficient de inalt sa umble singur si sa imi aduca de ex un detergent (dar i am explicat si stie care e detergent, care e venish etc si la ce folosesc)
la dulapul cu medicamente nu ajunge insa dc ratacim vreunul prin casa vine si il aduce
la frigider umbla sa isi ia ce vrea doar dc e un adult in preajma
dc nu, astepta sa vina (a durat vreo 3 luni pana am implementat regula asta)
la cuptor nu umbla si dc alt copil venit in vizita vrea sa o faca ne striga
ca tot vorbiti de bagat in gura, la noi a fost criminal, baga in gura tot pana pe la un an si ceva... stiu ca roxanaz ma incuraja ca spre doi ani trece
toate regulile se implementeaza in timp... mai lung sau mai scurt ... si cu o tona de perseverenta din partea adultilor + consecventa...
andre_ea spune:
Paula, frumosi rau copiii tai. Supertare colacul cu Hello Kitty.
Crisspy, felicitari pentru greutate.
Ingrid, mi se pare mult mai complicat sa tot stau dupa copil si sa-i spun nu si nu, decat sa ridic din calea lui lucrurile la care nu trebuie sa aiba acces.
Ilinca a umblat o data la mine in geanta si a inghitit o pastila de Nurofen de 400g (bomboana dupa parerea ei).
O zi frumoasa tuturor!
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.
ingrid70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andre_ea Ingrid, mi se pare mult mai complicat sa tot stau dupa copil si sa-i spun nu si nu, decat sa ridic din calea lui lucrurile la care nu trebuie sa aiba acces. Ilinca a umblat o data la mine in geanta si a inghitit o pastila de Nurofen de 400g (bomboana dupa parerea ei). Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009 Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza. |