Pufi de Ian-Feb 2010! (76) - La multi ani Simply!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Simply... de intrebare.....fetele au fost ok tot timpul....mai mult m-am agitat eu (deh, mama nebuna.......dar daca asa mi-e felul...). Am noroc ca iris vb destul de bine, ca otita s-a suprapus peste eruptia molarilor, pe seama carora am pus nervozitatea ei...si nu mi-as fi dat seama, doar din comportament...De mancat a mancat super-bine toata perioada, de dormit la fel...Numai ca imi arata la urechiusa si mi-a spus "bubu u'eche...mananca"...adica are bubu la ureche si o mananca...

La fel si cu concedierea bonei....am avut noroc cu limbutzia copilei, ca m-am alertat, si am folosit la capacitate, timp de o luna, sistemul de supraveghere si inregistrare video si audio din casa(sigur ca timpul folosit sa vizionez inregistrarile a fost cam lung)....Asa am aflat chestii nedorite, si am concediat-o......

Cu trezirea devreme...
Ce sa zic...nici inainte de nasterea lui Iris nu ma trezeam prea tarziu (undeva pe la maxim 6, obisnuiam .....), n-am fost niciodata genul de persoana care sa doarma mult ziua....

Apoi....am constatat ca trezirea mea de la 6 coincide cu trezirea de papa a copilei...si ca nu-mi ramane timp pentru mine, dimineata...si m-am adaptat...

Beneficii...sunt greu de punctat cu precizie..stii cum se spune...iti dai seama de valoarea unui lucru doar dupa ce il pierzi....Ideea e ca imi dau seama cat de bine imi face timpul asta al meu, mai ales cand are Iris vreo perioada aiurea, si nu reusesc sa-mi beau cafeaua/citesc/fac treaba dimineata devreme...

Numai asa reusesc sa si citesc/studiez cate ceva, sa am si cate ceva de mancare, si bucataria in oarecare ordine...si sa arat si eu cat de cat decent la birou, in ziua respectiva.....Ca seara...nu prea pot face mare lucru, cu "uraganul Iris"...copilului ii este foarte dor de mine, si nu vreau s-o privez de timpul (si asa scurt)petrecut impreuna cu ea.

Sper ca am fost cat de cat coerenta...
Ca de lungit....m-am placintzit ca in vremurile bune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui nyny

.. neatza

HRISTOS A INVIAT !

La multi ani celor ce poarta numele Sfantului Gheorghe!

Mami de kinderi tazmanieni

nyny, a cui e opereta? Nu spune a lui David ca ma inverzesc pe loc!

Adevarat a Inviat! (cred ca am omis urarea..)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Adevarat ca a Inviat ! Nyny cum mai sunteti?

Sorina iti multumesc de raspuns, chiar un astfel de raspuns asteptam . De cateva zile si eu ma trezesc la 5 si intentionez sa fac asa de acum incolo. Am observat ca decat sa invat seara pana la 1 si sa dorm pana la 6-7(ca la ora respectiva ma trezea pitica) mai bine ma pun la somn o data cu Ari la 9.30 si ma trezesc la 5 sa invat& co; efectiv ma simt mai odihnita, ceea ce faceam in timp ce ea se juca sau uita la vreun desene fac in timpul ala de la 5 la 6-7; asa pot sta mai mult cu ea si eu sa ma simt mai bine;

Faza e ca mi se pare asa scurt timpul pt cat as vrea sa fac

Simply,mami de fetita frumusica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

nyny, a cui e opereta? Nu spune a lui David ca ma inverzesc pe loc!

Adevarat a Inviat! (cred ca am omis urarea..)

Life is good!

nuu.. David e inca la stadiul de mazgalitura. E opera Marushcai.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Adevarat ca a Inviat ! Nyny cum mai sunteti?

Sorina iti multumesc de raspuns, chiar un astfel de raspuns asteptam . De cateva zile si eu ma trezesc la 5 si intentionez sa fac asa de acum incolo. Am observat ca decat sa invat seara pana la 1 si sa dorm pana la 6-7(ca la ora respectiva ma trezea pitica) mai bine ma pun la somn o data cu Ari la 9.30 si ma trezesc la 5 sa invat& co; efectiv ma simt mai odihnita, ceea ce faceam in timp ce ea se juca sau uita la vreun desene fac in timpul ala de la 5 la 6-7; asa pot sta mai mult cu ea si eu sa ma simt mai bine;

Faza e ca mi se pare asa scurt timpul pt cat as vrea sa fac

Simply,mami de fetita frumusica

Simply sarumana de intrebare, noi suntem bine sanatosi. Incercam sa intram in ritm dupa vacanta asta prelungita. Marushca a inceput gradi azi, eu serviciul... nimic special in rest.

Te-ai gandit bine sa schimbi programul de invatare dimineata. Mi se pare mult mai ok sa inveti dimineata cand ai mintea odihnita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandanaG spune:

simpli
Ariana e asa finuta si delicata incercam sa ma inspir din activitatile voastre dar Dragos e putin prea incantat de apa, daca il las, in max 5 min rastoarna toata apa

mire nu stiu cat te pot inspira activitatile noastre
Dragos se joaca cu masinute, motociclete,pusti si pistoale , are un banc micut de scule, daca prinde vreo bormasina sau surubelnita infileteaza toate holtzuruburile din casa, bate cuie,facem castele si pusti din cuburi,
mai are un joc tot de constructie din tuburi si ii place si ala

coloreaza si el si deseneaza, face liniute,puncte, cercuri
alergam prin casa, asta o are dela gradii unde faceau gimnastica, vine si zice 'epede epede mama'
mai facem si gimnastica ( mergem pe calcaie , pe varfuri, ca piticii), si pe cantecele dam din maini,mergem ca rata, dansam ursuletul doarme
bineinteles ca desenele sunt in top

acum ca a venit caldura, i-a facut ta-su o masuta mica ptr afara( avem un pic de curte) pe care o sa desenam si o sa ii pun si apa sa vedem ce o sa iasa

Atlantique
ce sportiv e Alexandru, stie el ca la anul implineste 3 ani?

Dece
sper ca a mai bine jiji, trebuie sa ai multa rabdare, dureaza putin pana se reface

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sorina_bz

Buna dimineata,

Sarumana de cafea Simply....aici sunt....va citesc...Super activitati ai tu mereu cu Ariana!

Atlantique....super puiul tau!

Dece....imi pare tare rau de toata treaba cu rotavirusul, si cu spitalul, de toata suferinta lui Jiji si a ta!

Eu sunt mereu prin zona...doar ca imi vine greu sa scriu....

Am traversat o perioada agitata rau...
De la varicela lui Iris, care a fost usoara, dar din cauza inflamatiei interne s-a complicat cu o otita, solutionata cu AB 10 zile...Am concediat bona, inainte de pasti.....Tot atunci a facut Diana rubeola...care nici aia nu e grea, doar sacaitoare...2 zile de eruptie, ganglioni inflamati, si cam atat.

In concluzie, in Saptamana Mare am stat acasa, cu copiii, ca nu aveam varianta ajutatoare pentru Iris ...De dupa Pasti, adica de saptamana trecuta Iris sta cu bunicile, care stau fiecare cate o jumatate de zi(schimbul 1 si schimbul 2, aka..)...Din iunie as vrea sa incercam o adaptare la o gradi privata pe care am vazut-o tot in perioada asta...

Incerc sa ma remontez....
Va pup, si imi este tare dor de voi!

Sorina, mami de Diana si Iris

Hai ca o sa fie bine, o sa treaca si perioada asta agitata.. mai ales daca ati gasit si gradinita potrivita, poate asa se mai aseaza lucrurile. Ma bucur ca s-au rezolvat macar problemele de sanatate.

Mergi la inceput

Dece urata perioada si la voi. Sa va faceti bine repede si sa nu mai treceti niciodata prin asa ceva.

Dandana super ca aveti curte, fie ea si mica.. asa aveti liber la balaceala cand e frumos afara.

Atlantiq ce baiat mare ai

Si mie imi pare rau pt pufii care au facut bubite si alergii. Sper sa le dati de cap repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalitica2000 spune:

...Hop si noi...

Dece....off imi pare tare rau ca a trebuit sa experimenati internarea in spital. Stiu cum e, am stat si eu cu david o luna de zile la Budimex, pe cand avea 4 luni. Noroc ca am primit si noi o rezerva in care am stat doar eu cu el. Chit ca era curata si toata lumea se purta super cu noi, aveam toate conditiile, tot gandul la casa imi era. Bine ca ati ajuns acasa. Sa va faceti bine repede si sa reveniti la programul normal.
Legat de hidratare, tot asa procedez si eu cu David ca si Ruxita...daca nu vrea sa bea ii dau cate un pic cu siringa...culmea asa ii place si isi impinge singur siringa si bea apa. Modaliatea prin care afli daca este deshidratat este o analiza de sange si ti mai poti da seama dupa aspectul pielii.

Ruxi sa stii ca si eu astept cu nerabdare ca David sa isi dea drumul la mai multe vorbe. Se vede cate o mica evolutie, ca mai repeta dupa noi, dar mai e drum lung pana sa ajungem sa facem si noi propozitii scurte.
Bafta la curs. Asa cum te stiu eu, fata ambitioasa sunt convinsa ca vei reusi sa-si deschizi busnissul tau pana la urma, doar sa ai rabdare si sa te tina nervii, caci birocratia din Romania e mareee.

O Mire, tanti din astea sunt peste tot. si eu am intalnit una care imi zicea in parc ca nu e cam frig pentru copil, ca de ce nu ii pun caciula, ca sufla vantul....i-am raspuns ca nu e frig si ca fiecare isi educa copilul cum doreste...in momentul ala si-a strigat cainele si a plecat. Pe bune, cu ce drept tii sa faci observatii mamei pentru cum ecopilul imbrcatat sau ca are suzeta sau nu.
Legat de suzeta, noi am reusit sa scapam de suzeta de joi. El o avea pe timpul noptii si ziua, doar atunci cand nu puteam sa-l consolez. Am inceput sa-i zic ca suzeta e pentru bebe, ca el nu mai e bebe. Cand imi cerea suzeta ii spuneam ca trebuie sa vorbesc cu bebe (avem un bebelus in vecini) sa vedem daca i-o da. Evident ca ii dadeam suzeta si pe urma dimineata sau dupa ce se linistea mi-o dadea inapoi si spunea...bebe...adica e suzeta lui bebe si eu ii spuneam ca o pun bine sa i-o dau lui bebe. Joi seara a adormit asa fara suzeta si am zis sa vad ce se intampla. Noaptea a trecut nesperat de bine asa ca de atunci l-am culcat asa, fara suzeta si nici ca am avut vreo problema. Nici nu imi vine sa cred ca am scapat asa de usor. Imi era o groaza ca ma asteapta nopti cu plansete, mai ales ca citisem atatea articole despre cum sa dezveti copilul de suzeta.
Nu stiu daca te ajuta, dar David se joaca prin casa cu mingea, impinge diverse jucarii, face incastru, mai si cladeste, mazgaleste, introduce forme, ne uitam pe carticele. Ii place sa alergam dupa el prin casa, sa-i punem TV-ul pe MTV si sa dansam impreuna cu el si ii place sa faca curatenie, drept pentru care are o laveta si o sticla pe care o foloseste pentru curatenie. Cam astea ar fi in mare. Se mai joaca si cu jucariile, in special cu masini de toate felurile

Dandana...doamne da ce ati mai patimit si voi. Bine ca s-a refacut Dragos si sper ca dupa tratamentul asta de imunitate sa aveti mai mult noroc, ca sa zic asa si sa poata frecventa Dragos gradinita mai des.

Micki imi pare rau de alergie. Cel mai bine e sa va descotorositi de covoare si tot ce retine praf mult.
Cei de la Kirby au venit la noi acasa sa ne faca o demostratie. Intr-adevar a iesit din salteaua lui David tare mult praf...o gramada de acarieni....dar asa cum spunea si Ruxi, aspiratorul este tare scump dar o prezentare ne-a prins tare bine. Cu ocazia aia ne-au curatat covorul in sufragerie, o bucata de canapea, draperiile si salteaua lui David. Cu cat renunati la lucruri care tin praf cu atat va fi mai bine.

Simply, m-am inspirat si eu din lista ta de activitati ale Arianei, ca sa le pun si eu in practica.

Atlantique, ce baiat destept ai tu...cum tie el ca urmeaza sa faca 3 ani...Bravo!

Sorina da ce perioada aglomearata ai avut si tu. Multa sanatate pentru fete. Vad ca a fost o perioada in care tare multi pufi au fost bolnavi.
Ce ai descoperit de bona ta? E vorba de bona voastra pe care ai mutat-o la Buzau?

Hai ca m-am apucat demult sa scriu mesajul asta asa ca il trimit acum ca vad ca iar am ceva treaba de facut...macar sa stiu ca i-am dat send...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

... intrebare de 10 puncte...
la curs am auzit de cica o noutate legislativa... lucru exclusiv pe calcultor normat la 6 ore pe zi (50 min munca si 10 pauza)... ati auzit ceva de aceasta minunata reglementare?

fug la gradi si poate intru de acasa... ca la job toata ziua munca munca...

Mergi la inceput