Pufi de Ian-Feb 2010! (76) - La multi ani Simply!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandanaG spune:

Ruxita noi avem schema de tratament de la o dr din spital, nu de la pediatra lui, ptr ca si eu am simtit nevoia unei alte pareri
pediatra ne recomandase bronhovaxom, cred ca am scris bine, dar dr la care am fost ne-a dat schema asta si dupa a zis ca daca mai e nevoie apelam si la el ( eu parca sa zic ca citisem pe undeva ca nu e prea recomandat la varste mici, dar nu mai stiu exact)

loredana stiu ca ai dreptate, cel mai bine e sa se imbolnaveasca si sa isi formeze imunitatea
Dragos pana la 2 ani a facut 2 pneumonii, 2 bronsiolite si multe alte laringite, faringite, amigdalite, si ma gandesc ca istoricul asta bogat si faptul ca i se agraveaza zic eu repede au dus la tratament. Si poate si faptul ca e nascut prematur si o fii el mai sensibil( eu nici nu ma gandisem sa specific si m-a intrebat cu cate kg s-a nascut si cand i-am zis 2.3 kg a facut un aaaaaaaaaaa)
acum eu sper ca fac bine, nu stiu, dar clar nu i-as fi dat fara indicatia medicului

si ptr ca suntem la cap alergii, micki multumim mult de informatii
DRagos face de pe la un an cateva bubite pe corp, nu multe, am fost la dermatolog, e o alergie clar dar nu stiu la ce
analize i-am facut cateva IG toate au iesit bune, screningul acela de atopie a iesit pozitiv, trebuie sa evitam si noi cateva alimente dar deocamdata nu ne-a dat alte analize, mi-a zis sa il urmaresc dar nu imi dau seama la ce face

tr sa fug, mergem la cimitir si pe urma la capra cu trei iezi

va
sa aveti o zii superba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Neatza, vin si eu la cafeluta.

Imi pare rau ca sunt mai multi pufi alergici, sper sa-i dati de capat cumva Rux.
Acum cateva zile Mara avea vreo 3 puncte rosiatice dupa ureche, ca niste intepaturi. Azi vad ca s-au marit, am dat-o cu sudocrem...oare sa o fi ciupit ceva?

Ma intrebam ce activitati mai au copiii vostri. Mara toata ziua ma pune sa-i printez planse de colorat cu chit si mau, se joaca cu plastilina, scoate jucariile din lada, se uita la ele si le pune la loc. Se mai joaca si cu incastru, mai rar, rasfoieste cartile si se uita la desene, evident. Cu puzzle-urile nu se prea joaca, nu are rabdare.

Va pup si sa aveti o zi superba!

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Buna dimineata,

Dandana multumim de cafeluta . Sanatate multa lui Dragos, ati tras ceva, sper sa nu mai aveti niciodata probleme

Ruxita cu bubitele nu stiu ce sa spun,ca nu ma pricep dar sper sa nu fie nimic grav

Micki tare rau imi pare ca va confruntati cu alergii :(

Mirela

• Ariana se joaca cu apa in fiecare zi(a devenit ritual), ii pun 2 castronele (diferite dimensiuni) si cu 2 lopatele muta apa dintr-un loc in altul;
  • i-am luat nasturi mai multi de diferite culori si marimi(nu f mici insa) si ii sorteaza, arunca pe jos;
  • i-am pus intr-un bol paste in forma de tub si i-am aratat cum sa faca un sirag,trecand siretul prin paste;
  • are o floare mica pe care o mai uda;
  • cand spal vase o las si pe ea(nu de fiecare data, o data pe zi ), ajuta la punerea mesei;
  • se joaca cu puzzle, cu mingea,cu carti;
  • mai deseneaza;se mai joaca cu plastilina(mai mult le imprastie); cu animalute-magneti se mai joaca;
  • isi mai scoate castroane din dulap si pune in ele mingiute de plastic si le cara prin toata casa;
  • mai matura (are o maturica mica a ei); se mai joaca cu o paturica muzicala;
  • ii mai pun orez,cereale (care nu le mai mananca) sa le puna dintr-un vas in altul,sau ii da la o papusica de mancare(are set de farfurii si ceainic), dar dupa am de aspirat de numa
  • ii mai face baie la bebe sau ii dau sa spele un body de al ei -ii pun in lighean apa si ea isi pune detergent si cica spala

Cam asta face in casa, acum vrem sa ii luam nisip special pt joaca si "scoica" in care se pune nisipul sa se joace pe terasa; intotdeauna ede strans dupa ea ca nu se joaca ordonat, tot timpul le imprastie-dar e tipic varstei si ne adaptam; dar vad ca ii place si atunci incerc din orice sa ii fac ei activitate ca e mai fericita si mai linistita.

Cat despre tanticile care nu stiu sa isi tina gura, stiu la ce te referi, e tare naspa, ca incerci sa fii diplomat dar pana cand?! poti sa le spui vreo 2 dar la cate sunt(ca nu e numai una,nu? ) nu cred ca se rezolva nimic, mentalitatea tot aia ramane; sau poti sa iti pui dopuri "imaginare" in urechi si te faci ca nu auzi

Simply,mami de fetita frumusica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

neatza fetili

n =am apucat sa scriu aici mai mult pe fb ca era mult mai usor de pe tel ;
de joi noaptea am fost internati k jiji la babes pt enterocolita dar abia acum cand am venit acasa am vz ca era vb de rotavirus;
au fost momente f neplacute, e ingrozitoare viata de spital desi 2 zile am platit o rezerva 50 ron pe zi zic eu k acceptabil;

ne=am internat pt ca refuza orice lichid si mi=a fost teama de dezhidratare; de 3 zile n=a mancat mai nik; a fost bg la perfuzii, AB si tot asa;

sper sa fi fc bine ca am cerut sa vin acasa; macar sa=l pot hrani:
a inceput sa bea apa si sa manance vag: nu vomita de 2 zile, temp nu mai face dar kk ink nu e reglat; ne =a dat tratament mai departe,

va multumesc din suflet celor care ati intrat pe fb si mi=ati ascultat toate balariile; v=am simtit aproape si am trecut mai usor peste;

laptopul meu e busit si pe cel a lui JM nu gasesc punctul si alte chestii, e mai ciudat;

nu doresc nimanui sa aj la spital; doamne e atat de trist;;;;;

va pup: recuperez cand pot

Mergi la inceput

Dece imi pare sincer rau ca ati trecut prin asta; imi imaginez ca e foarte dureros sa iti vezi copilul in situatii de acest gen

Va doresc refacere rapida si sa nu mai treceti niciodata prin asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantique spune:

Buna!

Dece imi pare rau....chiar ma gandeam la voi... Rotavirusul se ia din colectivitate parca.
Sper sa va refaceti repede acum ca a trecut partea mai rea si sa nu mai aveti probleme.

Dandana ce-i drept, daca as fi avut asemenea probleme si eu cred ca nu ezitam la o cura de imunizare...prin ce ati trecut si voi.... Sa dea DD sa nu va mai confruntati cu asa ceva.

Micki si voi cu alergii....Nici nu stii ce sa mai zici; din ce in ce mai multi copii cu alergii.

Ruxita cum mai este Kay?

Simply esti fenomenala....ce de activitati ai tu cu Ariana. Multumim ca le impartesesti cu noi ca sa se inspire si cele mai putin inventive, asa ca mine

Mire si Alex se joaca in casa cu castroane si castronele in care pune paste (penne) pe care le gateste ( se preface ca pune apa, ulei, le amesteca le trece dintr-un vas in altul). Mai plimba tractoare si masini incarcate cu diverse, l-am lasat de curand sa se joace cu un castron cu apa si un buretel in chiuveta. Vad ca deja de ceva vreme nu mai construieste cu cuburile, desi era jocul lui preferat. Citim carticele (cu poze, dar asa zice el sa citim "doi"), adk ne uitam la poze si il intreb diverse de acolo; lipeste litere si cifre magnetice pe frigider....cam astea ar fi activitatile noastre zilnice indoor.

Sa va zic un cra...

Aseara am fost la ziua unui baietel si acolo s-a plimbat cu o bicicleta mai mare cu roti ajutatoare (nu ajungea la pedale, dar s-a ridicat de pe sa si a pedalat asa, in picioare) si in masina catre casa ii spuneam ca o sa ii iau o tricicleta mica anul acesta iar anul viitor cand va fi baiat mare o sa ii iau o bicicleta mare la fel cu cea de acolo. L-am intrebat cati ani o sa faca anul viitor si mi-a zis 3 si i-am spus iarasi: "la anul, cand vei face 3 ani o sa-ti ia mami o bicicleta mare", la care el :" gata, uut tei ani, mami, ia eta maaaee" (gata, am facut 3 ani mami, ia bicicleta mare). Imi venea sa-l mananc....

Sa aveti o dupa amiaza placuta!

Mergi la inceput

Buna dimineata,

Doamnelor haideti la o cafeluta aromata

Atlantique ce imi place mie cum vorbeste Alexandru ; sa nu uiti de promisiune, cand face 3 ani

La multi ani pt cei care au apropiati cu numele de Gheorghe !

Dece sper sa se faca bine jiji cat mai repede

Eu am o intrebare pt Sorina, sper sa mai intre...

O zi cat mai usoara, cu vesti bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Buna dimineata,

Sarumana de cafea Simply....aici sunt....va citesc...Super activitati ai tu mereu cu Ariana!

Atlantique....super puiul tau!

Dece....imi pare tare rau de toata treaba cu rotavirusul, si cu spitalul, de toata suferinta lui Jiji si a ta!

Eu sunt mereu prin zona...doar ca imi vine greu sa scriu....

Am traversat o perioada agitata rau...
De la varicela lui Iris, care a fost usoara, dar din cauza inflamatiei interne s-a complicat cu o otita, solutionata cu AB 10 zile...Am concediat bona, inainte de pasti.....Tot atunci a facut Diana rubeola...care nici aia nu e grea, doar sacaitoare...2 zile de eruptie, ganglioni inflamati, si cam atat.

In concluzie, in Saptamana Mare am stat acasa, cu copiii, ca nu aveam varianta ajutatoare pentru Iris ...De dupa Pasti, adica de saptamana trecuta Iris sta cu bunicile, care stau fiecare cate o jumatate de zi(schimbul 1 si schimbul 2, aka..)...Din iunie as vrea sa incercam o adaptare la o gradi privata pe care am vazut-o tot in perioada asta...

Incerc sa ma remontez....
Va pup, si imi este tare dor de voi!

Mergi la inceput

Aoleu Sorina , cum se simt fetele acum? cand vine una parca mai vin o suta cu ea . Sper sa vina o perioada mai relaxanta si fara probleme;

Sa nu iti vina greu sa scrii,de aceea suntem aici sa ne spunem of-urile,cra-urile, sa ne inspiram una de la alta,sa mai conversam(din punctul meu de vedere face bine o conversatie virtuala, cel putin pt mine).

Ce vroiam sa te intreb nu e super important, cand ai tu timp si daca doresti bineinteles sa imi spui cam de cand te trezesti pe la 5 dimi si daca ai simtit vreun beneficiu (psihic-mai ales de cand ai nascut).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

.. neatza

HRISTOS A INVIAT !

La multi ani celor ce poarta numele Sfantului Gheorghe!

Mergi la inceput