Mama, numai mama
Raspunsuri - Pagina 6
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinuk sa cautam o lista cu ong uri existente si sa le recomandam!? riscam sa ne trezim ca ne vor zice ca vrem sa-i dam la azil idee: sa infiintam un ong care sa se ocupe cu astfel de activitati Alinuk si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani) www.desprecopii.com/info-id-8903.htm" target="_blank">Lumina Sfanta pentru copii ............................................................................ Nimic nu-i intamplator! ............................................................................ |
Nu trebuie sa-i impingi de la spate pentru ca atunci opun rezistenta.
E bine sa ia cunostinta, sa li se prezinte ca o alternativa interesanta, sa vada concret oferta, si decizia sa vina de la ei.
In mediul rural ar putea locui fiecare in casa lui, si niste voluntari, tot de generatia lor dar mai in putere, sa ii viziteze, sa le faca mici servicii si sa le tina companie. Au nevoie sa converseze cu cineva si sa stie ca sunt cautati ca nu mor ca niste animale si ca pot fi gasiti cand intra corpul in putrefactie.
In mediul urban se pot intalni in cluburi ale pensionarilor. Cei care nu se pot deplasa sa fie dusi periodic, de catre voluntari, intr-o institutie, pana se acomodeaza si decid sa ramana acolo definitiv.
Solutii acceptabile ar exista, daca s-ar cauta. Din pacate clasa politica nu este interesata si oamenii nu au deprinderi dobandite pentru asociere si initiative.
In Romania este cultivat idividualismul si egoismul.
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Nu stiu ce inseamna ONG dar banuiesc ca inseamna un fel de azil ? Ideea nu este rea deloc, nici ca investitie de business si nici ca ajutor social pentru pensionari. De ex aici exista comunitati de pensionari care nu sunt ca niste mici sate. S-au construit case noi, mai micute, cu 1-2 bedrooms pe care pensionarii le-au cumparat si practiv fiecare are locul lui, dar traiesc unii langa altii. Au community center, un fel de "caminul popular" unde se ruleaza filme, au tot felul de activitati planificate (joaca carti, au biblioteca, au bazin de inot, concerte live), au o policlinica in comunitate, au niste microbuze care ii transporta la supermarket pe aia care nu mai pot conduce ... stiu toate astea pentru ca cei de la care am cumparat noi casa, au vandut si cu banii luati si-au cumparat altceva intr-o comunitate din asta de pensionari. Dar sa stiti ca si pe ei daca ii intrebi si ei sunt nemultumiti ... a zis bine cine a zis ca e mai bun un pahar de apa dat de copilul tau decat de un necunoscut. Voi vorbiti acum asa cu definitii din dictionar - dar incercati sa va imaginati viata voastra fara copii, fara serviciu, eventual fara partener si fara energia fizica pe care o aveti acum. |
ONG-uri (Organzatii NonGuvernamentale) sunt organizatii nonprofit bazate pe voluntariat, care se ocupa si actioneaza pentru sprijinirea unei cauze.
In Romania exista ONG-uri foarte puternice pentru protectia animalelor si mai putin petnru protectia varstnicilor si a copiilor.
www.fpmr.ro/index.php?page=centrul-comunitar-generatii" target="_blank">Fundatia Principesa Margareta a Romaniei are printre activitati si sustinerea persoanelor varstnice si a copiilor cu situatii financiare dificile.
ellej spune:
citat din mesajul lui allinta Ellej, incep sa ii apreciez mai mult pe batranii nostri parinti santajisti, in comparatie cu parintii din occident, care isi trimit copiii adolescenti la munca, iar dupa terminarea liceului, le cer chirie. Evident ca multi prefera sa plece de acasa. Macar in felul asta au intimitate, chiar daca duc o viata cu multe neajunsuri, inclusiv anturaje gresite. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Eu incerc doar sa-i inteleg; desi parintii mei n-au fost niciodata santajisti, imi dau seama acum ca in fond asteptau de la mine sa ma comport asa cum s-au comportat ei cu parintii lor (fara sa spuna asta vreodata).
tinatache spune:
citat din mesajul lui allinta Ellej, incep sa ii apreciez mai mult pe batranii nostri parinti santajisti, in comparatie cu parintii din occident, care isi trimit copiii adolescenti la munca, iar dupa terminarea liceului, le cer chirie. Evident ca multi prefera sa plece de acasa. Macar in felul asta au intimitate, chiar daca duc o viata cu multe neajunsuri, inclusiv anturaje gresite. allinta |
si din nou, o afirmatie gratuita. Acei parinti din occident sunt si vecinii mei, a caror "copii" de 20 si..., 30 si ceva de ani tot acasa stau, fac facultati, muncesc pe langa ca sa capete experienta si pt banii lor de buzunar, concedii etc., dar in nici intr-un caz pt chirie! Aici nu am auzit de asa ceva. Sunt si cazuri in care copiii pleaca in alte orase la facult. si nu primesc un cent de acasa, dar sunt exceptii decat regula. Chiriile find scumpe in orasele universitare contribuie si parintii si copii la intretinere pt ca nici unul nici altul nu si-ar permite.
Si apropo de plecat in alta tara fara sa cunosti limba, am facut asta o data, cand am venit aici nu stiam decat cateva cuvinte, de asta as repeta oricand exper. Inca o data nu ma desparte de familie. Dar aveti dreptate, putini bunici se urca in avion.
Ma alatur solutiei: am luat apart., sta gol, veniti macar sa vedeti cum e. Am aplica la bilete de avion si de atunci zboara bunicii nostri cu drag si spor.
ellej spune:
citat din mesajul lui allinta Ellej, incep sa ii apreciez mai mult pe batranii nostri parinti santajisti, in comparatie cu parintii din occident, care isi trimit copiii adolescenti la munca, iar dupa terminarea liceului, le cer chirie. Evident ca multi prefera sa plece de acasa. Macar in felul asta au intimitate, chiar daca duc o viata cu multe neajunsuri, inclusiv anturaje gresite. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Nu cred ca baiatului meu ii voi aplica metoda occidentala, nu ma lasa inima si mentalitatea mea balcanice :). Presupun ca acei parinti care ii trimit sa munceasca vor sa-i responsabilizeze; unii reusesc, altii mai influentabili intra in anturaje gresite.
In schimb nu sunt de acord nici cu excesiva protejare a copilului; cunosc mai multe cazuri in jurul meu de adulti (de varsta mea, 30-40 de ani) care in continuare sunt asistati de parinti. Parintii le fac mancare, le dau bani de masina sau casa, le cresc copilul etc. Si toti cei implicati gasesc ca e normal. Parintii considera ca asta e garantia "paharului cu apa", copii profita pentru ca e comod si / sau sunt egoisti. Si nu bag mana in foc ca atunci cand parintele va cere contravaloarea "serviciilor" acesti copii-adulti isi vor asuma responsabilitatile.
La mine a fost altfel; mama m-a ajutat cu mancarea, copilul si multe altele neconditionat (nu cu bani), dar intotdeauna am presupus ca intr-o zi va fi randul meu sa preiau rolul ei. Zic al ei pentru ca desi si tata m-a ajutat si ma ajuta in continuare, mama era motorul, cum e cazul multora din generatia ei. Evident ca tata nu stie sa gateasca (barbatul tipic roman de o anumita varsta), e randul meu sa o fac pentru toti.
Alizee spune:
"si din nou, o afirmatie gratuita". de ce "din nou" ?
La toate contrazicerile tale iti poate da replica Aqai.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
Ellej, nici eu nu sunt de acord cu dadacirea odorului pana la adanci batraneti.
Tot ce este exagerat are consecinte nu prea placute, indiferent dca vorbim despre copii sau despre parinti.
allinta
Aqai spune:
Tintache, allinta si eu ne refeream la acei parinti care... procedeaza asa cum vorbeam mai sus.
In nici un caz nu vorbeam de parintii de care vorbesti tu, ca daca era asa spuneam ca "acei parinti care locuiesc in de si pe care ii cunoaste tinatache". which is not the case. ma bucur sa aud - asa cum ma si asteptam de altfel - ca in lume exista inca respect fata de familia largita si ca nu ne alienam cu totii ca asa e moda in unele locuri.
dar o sa fiu mai specifica, sa nu mai existe indoieli, si o sa limitez aria la parintii din canada, care aleg sa isi trimita copiii la munca pt bani de buzunar, sa plateasca chirie ca sa stea cu ei in casa, ca apoi sa ii lase sa se descurce singuri daca au copii sau sa ii sfatuiasca sa dea copilul spre adoptie in loc sa ii ajute.
Acei parinti e normal sa se simta bine si independenti singuri cuc la 80 de ani ca ar fi aberant ca tot ei sa aiba asteptari de la copiii alienati.
Ah, si btw, ca nu ma pot abtine azi: Bird draga, parinti sanatosi emotional si relatii sanatoase emotional exista si in ro si oriunde in lume. Nu s-au inventat relatiile sanatoase in civilizatiile vestice si parintii vestici nu sunt detinatorii monopolului decentei in imbatranire.
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
tinatache spune:
citat din mesajul lui allinta "si din nou, o afirmatie gratuita". de ce "din nou" ? La toate contrazicerile tale iti poate da replica Aqai. allinta |
pt ca e a doua numai pe sub. asta, am mai scris o data, nu mai stiu pe ce pagina. De obici asta inseamna "din nou", o repetare. De replica nu am nevoie, am exemple concrete ce contrazic afirmatii generalizate si nu vad ce replica ar fi necesara. S-a spus "occident", sunt in acest loc.
Da, si aici sunt parinti care sufera cand au copiii si nepotii departe, poate nu resimt atat de puternic pt ca au mobilitate, se viziteaza, au activ. sociale etc. Multi nepoti sunt dusi cu masina la sute de km in vacante ca sa-si vada bunicii, e drept ca putini sunt totusi in Australia sau America.
Alizee spune:
tinatache, tu vorbesti despre o categorie de parinti, eu si Aqai, despre o alta categorie. Numai ca tu esti ceva mai tafnoasa in exprimare.
Tocmai ti-a raspuns mai clar Aqai.
allinta