Strugurasi de Sept-Oct 2011 *53*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Da' pe mine cine ma mai iubeste ?????

Mai fetelor,eu am avut 3 zile superbe de Paste , numai invierea Domnului nu am serbat-o! Am plecat sambata seara din Constanta spre Crevedia(mai exact Samurcasi) ,am ajuns aproape de miezul noptii,era lumea la biserica , noi ii ocoleam si ii cam inghesuiam inspre masinile parcate din lipsa de spatiu,in dreptul unei biserici. Prima zi de sarbatoare am serbat-o vorbind, taind diverse,asezand si facand planul pentru urmatoarele zile! La Samurcasi am fost la un taiat din motz! In timpul petrecerii am fugit la Sotanga,la o prietena cunoscuta tot pe forum,la buburuze, si cu care am vorbit si 3 ore la telefon intr-o zi,fara sa terminam ce am avut de spus. Dupa ce am inchis mi-am amintit ca mai am sa ii spun ceva,si asa aveam de ce a vorbim si a doua zi. Cu siguranta nu am fost dezamagita de intalnirea reala,ba chiar sotul meu a mai castigat un prieten , iar Paul s-a jucat cele 3 ore cat am stat acolo,foarte frumos,cu fetita lor. Am plecat din curtea lor cu promisiunea sa revenim la sfarsitul lui iunie ,de data asta pentru ceva mai mult de cateva ore!
Ne-am intors la petrecerea dezmotzarii lui Darius ,care a durat pana spre 3 dimineata. De acolo,la 7.30 ,luni,am plecat spre Iasi... Drumul frumos, copiii au dormit,s-au jucat,am ras, am glumit, am ajuns in 5 ore,aproximativ. Am ajuns la matusa mea,cea mai fraga dintre matusi. Pana la adolescenta am vazut-o ca pe a doua mama, de la asolescenta ca pe una dintre cele mai bune prietene. La fel ca si cu Geta,vorbesc ore in sir fara sa existe momente de liniste,ba mai vorbim si una peste alta ! Dar fetele care mai vorbesc la telefon cu mine din cand in cand stiu cat de mult si repede vorbesc! Planul nostru era sa ne intoarcem spre Constanta in aceeasi seara,dar Vali era prea obosit ,a dormit 2 ore,dar tot obosit era.asa ca a inceput sa dea telefoane,si a gasit pe cineva sa ii tina locul la munca ieri. Asa ca am ramas pese noapte acolo. Am plecat ieri la 11 catre Constanta ,am ajuns la 19. Pana am ajuns,intre Bacau si Constanta a luat sot o amenda|(meritata,avea 80 km/ora in localitate.Ce-i drept,pustie,dar tot localitate),a facut pana,in Constanta a sarit si un capac la roata cu pana.Surpriza,capacul l-am gasit dimineata,in statie,pe iarba,cand ne-am inors de la soacra.

Ce imi pare rau,este ca nu am reusit sa ma intalnesc cu Hayat,am plecat mult prea devreme catre Iasi ca sa o deranjez,mi s-a sricat telefonul duminica,nici nu am reusit sa raspund la sms-uri,ca le-am citit si am spus ca raspund mai tarziu,cand sunt mai libera.Canci,ca s-a bulit,iar pe cartela aveam doar cateva numere,nici unul folositor!Daca spun ca azi si-a revenit rabla,ma crede dineva? Iar,ce imi mai pare rau,este ca fiind timpul scurt,si nici avand numerele de telefon, am ratat toate fetele din Iasi , daaar,mai facem o data toata treaba asta ,pe mai multe zile,si atunci nu scapati de mine! Am zis !




Acum, ce s-au incins spiritele pe aici? Si mie mi se pare ca unele persoane parca prea scriu intentionat ca ele dau lapte praf pentru ca nu doarme copilul bine noaptea,ii da cereale seara mai multe si mai tarziu , scot masa noaptea , numai sa existe un subiect de galceava( ca tot am fost in Moldova!) ,dar asta este,poate doar mi se pare. Aici,la topicul nostru au fost putine datile cand am simtit asta,dar pe restul forumului,ohoo, au fost si mesaje scrise clar pentru zanzanie.
Am spus de la inceput,sunt foarte pro co-sleeping,alaptat la cere,cand si cat vrea copilul, diversificat lent si cu inceput tarziu,nefortat copilul pe nici un plan,daca asta i-ar face mai mult rau decat bine ,spun un NU mare premergatorului si sunt impotriva bataii aplicate ca metoda de dresaj puiului de om.Am incercat sa le scriu cat mai bland si fara sa agresez verbal persoanele care fac lucrurile altfel decat le fac eu. Sunt pro-chestiile-scrise-de-mine atata timp cat mana aia de carne cu viata,care se uita in ochii nostri si ne soarbe din priviri,e de acord. Cande nu e de acord gaseste metode sa o arate,clar si raspicat!

Ionela si mie imi pare rau ca suntem o pierdere de vreme dar te inteleg in mare masura.Ne-ai repetat iar si iar aceleasi chestii,de fiecare data cand ai fost intrebata, si intr-un fel e normal sa te simti ignorata,si sa crezi ca ai vorbit la pereti cand iti sunt combatute fara fond real informatiile date de tine ca fiind din sursa sigura. De multe ori am intrat pe forum cu gand sa scriu cate un gand fiecareia si gaseam cate un mesaj care imi lua piuitul. Stii doar,ca ti-am si trimis mesaje ca ma ignori intentionat,ca imi sari mesajele,si ma bucur ca m-am inselat. Am mai avut o senzatie care sper eu sa fi fost falsa. Ai renuntat sa ne inveti,si asta este ca si cum ar veni o femeie care a nascut,are preconceptii o mie , ti le spune,tu o combati,ii arati sigura pe tine ca e bine cum spui tu,nu cum stie ea,dar i le spui prea ca din carte. Nu te crede,pentru ca ea asa a vazut,asa i-a mai spus un dr-poate doi, e greu de ajuns sa stie ceea ce stii tu, inca nu e pregatita,si tu renunti la ea. Renunti la ceea ce tu esti convinsa ca e bine, iar ea va ramane doar cu impresia" ce bine ca nu am ascultat-o!". Nu lasi loc de intors, nu inveti ca o prietena ci ca un invatator ce pune abecedarul in mana invatacelului, si ii spune clar "trebuie sa inveti sa citsti!",ce conteaza ca tu incurci literele , ce conteaza ca parca iti fuge mintea la joaca si la faptul ca unii ti-au spus ca poti si trisa! El ti-a spuss toate literele, si grupurile alea mai grele, la sfarsitul anului e musai sa le stii. Nu le stii? Esti prost,nu imi mai bat capul cu tine! Daca vrei inveti,daca nu,ramai repetent, sa isi bata altii capul cu tine!

Caty ma bucur ca ai revenit "acasa"! Ce faci daca ii place ciorbita ta de perisoare? Pai faci asa : legumele le pui la fiert ,ca pentru ciorba ta ( ma refer cand faceti pentru voi,si vrei sa faci aceeasi si pentru ea) , le fierbi fara sare, apoi,inaine sa pui perisoarele, pui in ceva separat doar doua-trei polonice de ciorbita de legume. Faci perisoare din carne de pui/curcan ( carne tocata,galbenus de ou, putina faina de orez ,pasta rezultata din amestec o faci "perisoare",le treci prin apa cu otet sau zeama de lamaie , apoi le pui in ciorba de legume.) Pui si bors , fara sa pui sare si condimente,apoi o frunza-doua de leustean,si ai facut ciorbita de perisoare fetei. Asta dupa ce ajunge la carne ,ou, daca ii dai si iaurt,ii poti pune si o lingurita de iaurt in ciorbita,la servire. Mie deja imi lasa gura apa! Lui Paul,dupa ce mi-a gustat toate legumele , carne,ou, iaurt, ii opream din mancarea mea(aproape orice mancare) ,pana sa pun sarea si condimentele ,si mai fierbeam putin separat.

Asta cu legumele fiere 2 ore mie mi se pare fix ceva ce nu e logic! Oare mai raman ceva vitamine in legumele alea? Si parintii mei stiu ca ma certau cand mancam "verzituri"(corcoduse, caise verzi, mere verzi) ,sa nu ma cufuresc. Dar nu aveau nimic impotriva salatei mancate langa mancare gatita. Nu mi se parea logic pentru ca eu nu am avut niciodata probleme de genul! Nici acum nu am,si copiii vad ca ma mostenesc!

Nu sunt de acord cu supa clara,cred ca Ingerash a scris asta,pentru ca e greu de dat copilului , apoi in supa aia ai tendinta sa pui cereale. Si mie personal mi se pare ca se umple stomacul cu apa,si nu mai mananca ceva consistent. De aia am inceput direct cu piureurile. Vad ca pana acum e bine.

Daca tot suntem la "eu sunt/nu sunt de acord , pana nu de mult eram foarte de acord cu inceputul diversificarii cu sucuri de fructe/legume. Dupa ce am aflat ca in suc e mai mult apa cu zahar,am inceput sa fac suc,apoi sa il amestec cu pulpa pe care inainte o aruncam ,si sa il transform in piure raw . Le place asa la amandoi.Loe le place,altora e foarte posibil sa le provoace balonari.

Sunt de parere ca decat sa ii dau carne de pui crescut in doua luni cat creste un pui de la tara intr-un an , mai bine ii dau carne slaba de porc crescut cu boabe,dar si mai bine,ca la ai mei nu le place carnea atat de mult! Cel putin lui Paul,Teodora mai are pana ajunge acolo.

Nu gasesc logica in "premergatorul nu face rau,nu deformeaza nimic, dar daca piciorusele sunt strambe ,masajul ajuta " ,si nu e singura contradictie. Sunt o gramada. Ce ma enerveaza,este ca atunci cand oamenii nu mai au argumente sa te convinga,baga placa" si noi am crescut asa,si uite,suntem mari,nu avem nimic!" . Daca nu se deformeaza nimic punand copilul PREA DEVREME in fund, in picioare,in premergator,intre perne , intr-un fel anume,atunci cum de afectiunile coloanei,ale picioarelor, se "indreapta" prin masaj,gips, fortat oasele sa stea cum gasesc dr-ii ca ar trebui sa stea? Prea devreme pentru mine nu inseamna la X luni in loc de Y luni,ci inainte ca acel copil sa dea semne ca ar vrea. Copilul sa dea semne,nu mama!

Michella ma bucur sa te gasesc atat de activa in ultimul timp ! Imi plac tare mesajele tale. Eu cred ca trebuia sa scrii mesajul ala,era parerea ta proprie ! Ce,tu nu ai sucul de rosii pe terminate? Sau doar Oana a baut mult suc?

Oanab04 frumos asa, teren in oras,dar in partea parca mai catre aer curat! Sa terminam cu foiala asta oras-tara si poate tragem o plimbare pe malul lacului !

Rach ,cum spunea si Oana, ea pare a fi pregatita,nu ii infrana pogresele. Una e sa ii pui piciorusele pe picioarele tale si sa faci pasi cu ea cand ea se balangane de la mijloc,si alta e sa fuga dupa pisica!

Seiiii ai idee ce insemna " noshade" ala din primul mesaj?
Eu nu am gasit cristale in scutece,decat de vre-o doua ori,la nr 3. La numarul 4 nu am gasit decat produsul copiilor,si la tojours si la dm!

Musette nu trebuie sa ai un anumit numar de mesaje sa inspiri incredere ,trebuie doar sa fii constanta in mesaje. Poti avea si pusee ca Michella ,ca nu-i bai,numai sa fie toata lumea de acord. Nu excludem pe nimeni , doar ca lasam mai greu sa se intre in grup,ca acolo sunt si date personale .
Apropos de grup, cele care nu ati lasat nici nr de tel,nici adresa de mail,sa ineleg ca nu vreti sa fiti cautate si in alt mod decat pe forum?

Nanna dar te-a chinuit ceva neno de cistita! Am facut o singura data,in adolescenta! Nu mai vreau !

Iuuui ce iures s-a pornit cu laptele praf si alaptarea !

Ancaroro ,ai scris atat de bine!

Musette, sunt mamici care nu au alaptat aproape deloc, Zubi,Hellena, si care au primit o gramada de sfaturi si cu privire la lapte praf . Nu e musai sa fi alaptat exclusiv pana la 6 luni. Mi se pare mie ca iti cam place sa arunci pietre,sa vezi cate unde fac in lac! Ce am observat eu aici,la "strugurime" ,ca atunci cand s-a spus " eu fac asa , asa am considerat eu ca e bine!" dar s-a scris astfel incat sa nu fie interpretat ca o jignire la adresa celor care fac taman invers,nu au iscat controverse. In schimb,cand a aparut cineva care a spus " eu fac asa,altfel e gresit"si-a cam luat rosii.


Trimit,ca sigur mi se sare romanul!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Seara buna

Nu-mi place sa ma justific, dar , pentru cei dragi merita:

1. am spus: [quote]Eu tot imi propun sa ma tretrag din lipsa de timp si pentru ca uneori nu ma mai regasesc pe aici

Laptele praf nu e o solutie pentru trezirile de noapte. Iar am sa fiu dura.... si nediplomata.... si cred ca de data asta ma si retrag de tot dupa ce o spun:
"cred ca daca le dam niste slana cu ceapa seara dorm mai bine!!!"[/quote]

deci: imi propuneam de inainte de seara asta sa ma retragpentru ca NU AM TIMP SI ENERGIE SUFICIENTA pentru tot ce imi propun.
Nu mi se pare ok sa tot intru la 1 sapt sa las 3 randuri seci ( seci din lipsa de timp) pentru ca, acum, cand problemele majore au fost depasite de mamici nu mai sunt de ajutor mare lucru!! si deci mesajele mele sunt deja "neinteresante"
Suneam ca daca tot ma gandeam sa ma retrag "sa dau cu m*c*i in fasole" si sa fiu nediplomata pe ultimul mesaj ( deci ma autocriticam)

Nu ma regasesc pe aici: pai Tudor e cel mai mic. Ai vostri au depasit de multa vreme etapele in care suntem noi. Eu am parerile mele formate si nu pot nici sa aprob chestii care sunt flagrant impotriva conceptiilor mele ( gen LP) si nici sa fac teoria chibritului la infinit pentru ca cele care au avut chef sa ma citeasca pana acum stiu SIca sunt impotriva LP Si DE CE sunt impotriva LP. Nu mai au nevoie de argumente ( corect?)

Musette01, la mine e mai mult decat "o parere de mamica". Eu chiar am informatia "si chiar nu o pot lasa in mama ei ca merge si asa... Fetele vechi stiu.

OOKA, din lipsa de timp si energie nu am citit mesajul tau( nu l-am vazut cu nu vad multe mesaje in ultima vreme)
Te rog sa-mi scrii pe privat "povestea". Scuze, dar chiar nu mai imi iese asta cu "timpul" si va citesc pe diagonala,o pag da 3 nu... 1 masaj da 7 nu

Asta e un alt motiv pentru care simt sa ma retrag: nu reusesc sa va citesc complet si ma simt pe afara

Camady, mie mi se pare ca empatizez cu voi. Imi amintesc cum nu reuseam sa mananc pentru ca ma gandeam la cate una dintre voi care era obosita, stresata cu probleme si nu reuseam sa ma concentrez pe nimic dorindu-mi sa ajung cat mai repede la comp sa ii trimit un gand bun, o incurajare... O INFORMATIE ceva ce sa o ajute.
Acum, asa cum spuneam, nu mai sunt "folositoare"
Am ales sa ma centrez pe alaptare pentru ca era prea mult pentru mine s aintru pe toate ramurile... tot din lipsa de timp. Am mai spus si pe alte teme, dar cum pe asta il stapanesc bine am spus ca aici eu pot oferi mai mult decat poate alta mamica ...
Sincer, ma doare ca spui ca nu am empatizat...si ma doare ca ai citit gresit mesajul meu: nu sunteti O PIERDERE DE ENERGIE ci eu nu mai am energie sa tin pasul cu voi. Adica energia mea se pierde in alta parte si nu mai am pana sa ajung la voi... Acum am fost mai clara?

Bunny, eu nu sunt exagerata cu LP. Zilele astea chiar ma centrasem pe o noua "cercetare"personala. Am cautat studii care sa demonstreze superioritatea LP fata de LV.... ei bine: NU SUNT. Sursa care spune ca nu sunt e una medicala.... si nu e medicul de la cabinetul din colt care scrie retetede LP si paracetamol (precizand firma) ca sa ia comision .... e de maxima incredre. practic acei medici ( care sunt si in bordul OMS) sustin ca LP= lapte de vaca procesat industrial ( deci nasol) + vitamine si minerale si ceva probiotice. Logic, nu? Deci Laptele de capra + vitamine+minerale+probiotice e mai ok decat LP.
In fine... Am mai dat si de un citat dintr-un interviu cu un fost director de firma producatoare de LP ( nu mai stiu daca sunt cei de la nestle sau aia de la milupa) , retras omul , care spunea cu satisfactie ca maximul de maiestrie in markering a fost cel din intsustria LP pentru ca ei au reusit sa convinga oamenii sa dea bani multi pe un produs mult inferior calitativ fata de ceea ce natura le daduse gratis. Mie asta mi se pare maximul de sinceritate
Si da, LP nu e bau-bau... e doar cu de 20 de ori mai mult aluminiu decat are voie un adult. Aluminiul unul din vinovatii importanti pentru Azheimer... Crede-ma... boala asta e crunta.... iti spune un om care azi ar semna ca odata cu diagnosticul sau fie si suspiciunea sa fie eutanasiat... Da... sa am asa un diagnostic ar fi singurul motiv pentru care chiar am alege eutanasierea... si daca nici mama zmeilor nu mi-ar accepta, cu ultima picatura de ratiune m-as sinucide fara regrete... Suna nasol? Nu stii cum e viata cu boala asta!!!

Nanna, multumesc pentru cuvinte. Nu intentionez sa-ti spun ca esti" o mama nemernica ce vrea raul copilului ei pt ca nu am alaptat". dar cred cu convingere ca ai fi fost o mama chiar mai buna decat esti daca ai fi reusit sa treci peste toate si sa alaptezi...
da, sunt obosita si stresata. Viata mea nu e asa simpla cum am lasat sa para. Puiul meu fiind ultmul nascut voi ati fost mereu cu 1 pas in fata ( voi toate) si eu as fi plictisit sa povestesc de noi. Nimic nu mai era interesant cand ajungem si noi la acel ceva.
Nu am negat dreptul nimanui de a spune ceva... pe asta am si mizat cand mi-am spus parerea Ca am dreptul s-o spun.

Sei, stii cat imi esti de draga? Sincer am fost putin dezamagita cand ai coborat stacheta si ai lasat-o in plata sfantului ca merge si asa. Puiuta ta chiar e o luptatoare! dar na... daca asa simti tu... eu nu pot schimba asta.
Imi place mult puterea cu care ai luptat la inceput. Si acum imi esti draga... si ai sa-mi fi si tu si fetita.
Nu ai pentru ce-mi multumi. Tu/voi singure ati reusit

Se spune de 85% DIN FETE CA ALAPTEAZA : WOOOOWWWW! nu am stat sa fac un calcul deloc! Dar daca e asa.... zburd de fericire!!! Zbor!!!
Pot sa-mi atribui un 5%? Pot sustine ca ala e meritul meu? Daca da deja zbor de tot!

Mussette, lasand modestia deoparte.... in grupul asta am investit luni de energie sa ajut fetele sa alapteze. Eu sunt in formare ca si consultant pentru alaptare. Stiu deci despre alaptare si laptele matern de zeci de ori mai multe decat un medic normal. Sunt sub nivelul celor certificati IBCLC, iar din astia numeri pe degete la noi in tara

Fiecare mama e cea mai buna pentru copiii ei, nici cu asta nu sunt de acord!!
Pai ce? tanti aia de-i bate de le suna apa in cap e cea mai buna mama pentru copiii ei? Sunt si exceptii!!! Si eu fac greseli!!! Toate gresim... Nu suntem perfecte!!! Nu suntem mame perfecte!!!
Imi plac insa mamele care in fiecare zi incearca sa se perfectioneze, care nu se multumesc cu "merge si asa" ci mereu au tinte noi. Lupta cu multa energie pentru puiutii lor.... invata zilnic pentru ei... si, pana la urma, si pentru ele. Fiind mama de copil fericit esti fericita

Anca Sunt exagerata in lumea asta in care numai 12,5% dintre mamici alapteaza desi 98% pot. In lumea mea sunt un om normal! In lumea mea nu se da LP!!! Eu am grup de care apartin , mare, foarte mare ( cateva sute) care alapteaza si hranesc copiii bio, si au grija de nevoile lor, si suntem fericiti!!! fericiti pentru ca fericirea e o alegere si nu o stare!!
Ejectia laptelui e legata de occitocina care se secreta in satre de relaxare/odihna. Cauta o pozitie comoda si relaxata. Nu te stresa ca nu vine imediat laptele... rabdare.... un zambet catre pui.... adu-ti aminte cat il iubesti si lasa-te inundata

OOkA, macar da-mi link la mesajul ala de care spui... ca nu ma tin puterile sa caut

Tudor al meu are dinti, se trezeste fara numar, sta si el si fra-su numai in brate, se apuca de tot ce poate si se ridica direct in picioare ( ca sa mor eu de inima se apuca de fra-su.... cand ramane doar in fund cade pe o parte... e mare si ma dor toate ca eu car 9+14 zilnic si am 58kg Despre noi mai cititi pe blog ( acolo am lasat ceva sa se inteleaga ca nu sunt in cea mai misto perioada....

da, aici era un teritoriu castigat cu mult multa munca!!!
E ca si cum as avea o grupa de copii stresati ( la gradi zic) si as constata ca sunt copii batuti, zilnic.... Lupt 1 an cu parintii si ii fac sa inteleaga ca asa sunt cei mici si ca bataia nu e solutia ci vorba, ca nu e grav cand mai calca astia micii stramb si ca tot vorba e la putere.... Cand , in sfarsit , simt ca am castigat batalia, dupa 1 an intreg de munca... vine un copil nou... un elev vechi face o traznaie si parintele copilului nou spune cu relaxare.... eu i-am dat o bataie ... si uite ce cuminte sta.... Pai zau.... parintele ala stresat de boacana copilului... oare nu va fi tentat sa-idea o palma?

Asa si cu alaptarea: aici suntem un grup de mamici.... si suntem obosite toate.... lupt sa explic cum e cu alaptarea... etc... nopti nedormit... eu argumentez ca e ok, luat greu in greutate, eu argumentez ca e ok, plansete, eu argumentez ca e ok.... si vine cineva cu "solutia"facila"LP.... pai da.... am cladit cu greu si ma doare sa subrezeasca cineva increderea construita asa....

Si cu asta... inchei
va pup cu drag...
Poate am exagerat... nu zic nu... dar nu sunt in postura"imi iau jucariile si plec"..... Sper ca asta se intelege. Spun doar ca nu mai am timp... viata e complicata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

ANCA bestial FLAVIUS....vb lui BUNNY zici ca o alta rasa de copil pe langa ELA

AM vrut sa scriu un mesaj la subict, da cand am vazut autostrada intrnationala a lui LALI am renuntat.. merg sa o citsc si ma duc in pat ca fiie-mea e la a 2-a trezire (de la 8.30 culcata), si la 2 lungimi d pat in incercare de a ma gasi langa ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Lali, na, ca sa vezi ca nu te-am ignorat ci doar eram ocupata cu propria autostrada
Incerci sa spui ca am fost rece in mesajele mele? Sau faptul ca renunt acum e ca acel comportament descris de tine?

No, anii de la catedra s-or fi vazand!!!!


Fetele nu o stiu dar tu stii bine Lalica si datorita tie am fost in grup, si nu am plecat demult.... demult....

Acum sunt obosita... Nu sunteti o pierdere de energie, cum spuneam: energia o pierd in alte parti si ajung stoarsa la forum... nu prea mai pot...


Mami fericita de Mihnea si de Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette01 spune:

Lali am inteles perfect ce ai spus...cand am postat mesajul cu LP nu a fost intentionat. Sunt pe topicul vostru de putin timp...nu din sarcina si nici de cand am nascut...de mai tarzior. Nu stiam ca Ionela a tot spus despre alaptat de multaaa vreme, stiu ca m-a ajutat si pe mine cu un sfat...nu as fi spus nimic de faptul ca eu ii dau seara. A fost gresala mea...nu stiam ca se va interpreta asa. Acum citind mesajele voastre, am inteles ca Ionela se chinuie de ceva vreme sa invete mamicile cum sa-si hraneasca bebelusii exclusiv san pana la 6 luni si de ce e bine a se da san si nu LP...Si NU arunc pietre pe nicaieri, cu atat mai mult sa fac "valuri" asa cum ai zis!!! Scuze inca o data ca am spus ce dau copilului sa manance...repet nu stiam de la inceput cum stau lucrurile pe aici.
Ahh...si n-am spus ca ce fac eu este bine si ce face altcineva este gresit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Mussette, NU faptul ca ai spus ca dai LP copilului e o problema. Din partea mea poti sa-i dai ce vrei.... daca spuneai: "ok, mie mi-e mai usor sa-i dau lp decat sa ma trezesc noaptea" si asa am ales eu indiferent de consecinte.... nici nu vedeam mesajul
mesajul tau a fost insa formulat ca si cum asta ar fi o solutie BUNA! pai nu e ... e doar comoda...
Si da, e dreptul tau sa alegi ....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria
Bunny, eu nu sunt exagerata cu LP...



sincer, n-am citit ce-ai pus aici...dar pe mine nu tre sa ma convingi de nika, fiindca sunt de accord cu tine cu superioritatea laptelui matern. eu ziceam de exagerari(si nu neaparat tu, ci in general) fiindca mi se pare ca prea o ia peste botic cea care pomeneste laptele praf aici, iar dupa cate mi se pare mie topicul nostru este: strugurasi

lali sa va fie de bine bitanguiala! storci sucul si apoi amesteci cu pulpa stoarsaż si care-i diferenta intre tehnica asta si blenduirea fructuluiż
¨Sunt pro-chestiile-scrise-de-mine¨ ar fi culmea sa fii impotriva

am ratat filmul cu Flavius...dar am vazut pozici super

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Anca,Oana,felicitationes pentru dintocii copiilor!!

Ooka bai,eu "ai lav iuu ma!" ,dar sincer asa! Imi place de mor cum scrii,ai ceva al tau!

Eu ,ca o parere neavizata, as spune sa nu dai sa suga Zoicai pana goleste sanul ce se umple rau ,ci doar cat sa il detensioneza ,pana se regleaza lactatia. Sau, mulge si pune la pastrare!


Mi-a placut aia cu "strugurasii rullz "!!

Aaa,si eu nu sunt bio-maniaca! Daca e de unde,bine,daca nu... manca copiii mei si dovlecel din Turcia, ardei tot de pe acolo, varza din |Grecia sau de pe unde or mai fi! Mie imi place tare ca nu se oripileaza mamicile de copii "fitosi la piele" cand ne aud de haine spalate cu dero lichid sau ariel , in loc de nuci de sapun si detergenti naturali, si fetele care au o gramada de produse nu se aripileaza de cele car nu folosesc altceva decat un samponel de baie,far alte creme,uleiuri, si nici invers!

Pinky ,habar nu am de ce,dar stiu ca voiam sa te !

Hayat pentru tine nu am cuvinte. e inteleg atat de bine incat nu stiu cum sa te sfatuiesc, pot doar sa te imbratisez strans si sa astept ziua sa ne intalnim si face to face. Nu mai zic sa "ne cunoastem" ca mi-o iau iar!

Mikka poti incerca din nou dovleacul peste ceva timp,dar nu-i musai.Nu e un aliment pe care il va intalni neaparat in alimentatie mai tarziu. Doar in placinta de dovleac sau anumite supe!

Jade daaa,acum ne uimesc cu miscarile lor si evolutia brusca.Apoi stagneaza iar o vreme,iar au progrese galopante... Uite asa,de vin piticii si dau tarcoale uneori,ca de ce "nu face X chestie" !



Ionela mare pentru tine! Cred ca nea cazut greu mielul la stomac ,ne-au cam balonat ouale si ni s-a aplecat de la sarmale,si tot dam cu bata in balta,vedem lucrurile doar intr-o directie. Acum am inteles exact ce ai vrut sa spui. Stii cum e,cand beneficiezi doar de niste taste,fara sa vezi mimica,gestica,priviri, e mai greu sa intelegi exact intentia omului! Valabil si pentru Musette!

Ma duc sa dorm,sunt restanta ceva ore!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

<MAMMMAAAA...

DECI ...

IONELA... sincer am lacrimat la mesajul tau.. nu stiu cu ce am lasat stacheta, chiar vreau sa imi spui (sunt omul care incerca sa nu dzamageasca, si daca am facut-o incerc sa corectz, unde se poate)
EU nu simt ca am luptat intr-un fel anum, de fapt nu simt ca lupt, totul merge din naturalete, alaptatul a fost easy peasy, si recunoasc ca nu 5 poate 50 % , poate mai mult, tu esti sursa usurintei, .. am intles unl lucruri care m-au facut sa iu zen totul si sa nu cad prada vorblor si disperarii.. In fine..

Va zic ce ma doare , daca asta e la moda...
Am felicitat-o pe CAMADY pt ca a avut curajul sa spuna parrea ei, s-a ajuns in mom in care imi e frica sa zic ceva sa nu jignesc, sa nu supar, sa nu zic ceva incat sa par o paria..sa nu plce fete ca sunt contra..
Am imprsia uneori ca nu suntem sincre doar ca sa fim cu valul odata..

In fin plange ELA ...

Noapte buna
revin maine


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancaroro



mami de Flavius

Bijuteriile mele


Superb!! asa timid si precaut el...

jade sa-mi spui si mie la ce concluzie ai ajuns cu iaurtul. eu la dani am dat pe la 8-9 luni. pediatrul a zis ceva de primul meu iaurt de la danone, dar vax, contine zahar, guma guar si alte bazaconii, vrefer sa-i dau lapte in continuare, sau eventual am putea face un milk shake pt ei cu banane

Mergi la inceput