Strugurasi de Sept-Oct 2011 *53*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

"cred ca daca le dam niste slana cu ceapa seara dorm mai bine!!!"



nu mai, ca de la ceapa trage basini multe! Fish finger!! aia se da copiilor la 6 luni

lena daca s-ar incarca stomacul copiilor cu lp si/sau cereale seara bb ar reactiona, si nu tocmai bine! iti spune asta o duamna idioata care ieri a dat fiicei fasole verde stomac incarcat toata noaptea, de cre´ca nu-i mai dau pana la 15 ani

fetelor, nu fiti asa exagerate cu laptele praf, chiar nu-i un subiect tabu; in cazul meu(eu am inceput sa dau noaptea lp in luna a 4-a) si daca-mi luam rosii pt faptul ca am comentat aici jur ca n-as mai fii intrat veci. or fi ele 85% fete care alapteaza, dar si restul de 15% tot ale noastre sunt, sau cel putin eu ma simt inclusa in aceasi comunitate, da¿
daca cineva vorbeste de lp aia inseamna ca restul fug repede si cumpara¿
discutiile astea nu aduc nimic bun

seidana pe mine ma intere ce cant de carne pe zi ar trebui sa pape

oanab ma bucur ca ti-a prins bine trucul cu lamaia

mergem la baita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Salutare!
Eu am fost la masaj! Ma simt super! :-)

Kora - multumesc de raspuns. F buna vestea! Pupici de la noi!

Ionela - ( cu toate ca stiu ca nu ma iei in seama) reactia ta este mai mult decay exagerata! Ma gandesc ca totusi poate esti obosita, stresata etc. Parerea mea este ca suntem oameni maturi care trebuie sa reactionam, inyerationam si comportam echinibrat! Si spun asta pt ca pe mine una ai putea sa ma faci sa ma simt ca o mama nemernica ce vrea raul copilului ei pt ca nu am alaptat.o! Ori pt asta eu prefer sa ma judece doar Cel de Sus! Este o tara libera, o societate democratica in care fiecare are obligatii dar si drepturi. Aici fiecare are dreptul sa spuna parerea si cum isi ingrijeste copilul. Nu inteleg de ce prin asta te.ai simti tu direct avizta/ jignita etc
Tocmai de asta repet: poate esti obosita si ai overreacted!
Si daca imi iau bannare...so it be ;-)

Va pup cu drag si noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

off.. di ci va aprinditi mai?

Camady.. toata stima pt ce ai zis..

Ionela.. daca ai hotarat sa nu mai intri , iti multumes c pt tot ce ne-ai ajutat..

Mussette, asa e, suntem mamicile cel mai bune pt puii nostri...

Bunny..citeam ieri ca ar fi undeva la 30 gr carne..

Kora.. eu stiam ca nu t poate concedia pana face bb 2 ani + 1/2 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette01 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooka

si sa fiu si eu offtopic poate ma baneaza careva: domne daca vezi ca intr'un grup dintr'o 100 de femei, 85 alapteaza, evita domne sa spui senin ca dai lapte praf, bine daca te intreaba careva n'are sens sa minti, da e o informatie care nu ajuta pe nimeni si agita spiritele sensibile pana la urma singure stim care e limita noastra, de ce am dat, considerente plus ca stim si riscurile ce ni le asumam. Adica sincer n'as vorbi de funie in casa spanzuratului. Am dat si eu la Sofia, aproape numai lapte praf, cu siguranta as fi facut parte din categoria ' ei bine in situatia asta, da, nu alapta'insa n'am spus domne ca sa nu se inflameze nimeni, daca ma intreba bine, daca nu nu. Si asta pentru ca am o reala problema cu alaptatu' lu' peste (zoe) si nu stiu ce sa mai fac ca din surse apropiate am inteles ca poate sa manance si ciorba ca la lapte nu renunta.

mami de Sofia 08.08.08 si de Zoe 20.10.11
Doamne ai grija de noi!


Sincer...n-am vazut nimic! Inca nu stiu cate dintre voi alapteaza si cate nu...n-am apucat sa va cunosc pe toate! Si eu alaptez daca e la moda in topicul vostru sa strigi sus si tare ca "se alapteaza". Dar nu cred ca asta este problema. Problema vad ca este legata de LP...nu inteleg: unde scrie ca n-ai voie sa dai copilului LP? Daca tu personal nu doresti sau nu esti fan LP, e strict pb fiecaruia. Nu cred ca este atat de important daca al meu manaca "slana cu ceapa" sau nuEu am spus pur si simplu cum procedez, nu trebuie sa faci ca mine, in niciun caz!
Cred ca suntem un grup frumos cu bebei deosebiti,fiecare creste cum crede de cuviinta, suntem aici sa ne sfatuim si sprijinim,aici intrii sa-ti spui oful.. nu putem sa iubim cu forta si nici sa fim placuti de toata lumea sau sa ne placa si noua la randul nostru toata lumea.
Cu toate suntem mamici si e normal ca fiecare sa stie ce e "mai bine" pentru copilul/copiii ei. Pe mine, una, ma ajuta mult ca printre noi avem si mamici cu experienta (2 copii...) care ne pot impartasi din "secretele" lor pt ca, sa recunoastem, dupa un copil clar inveti niste chestii. Nu inseamna ca se aplica la toti copiii sau ca tb sa le luam asa de-a gata, dar e ok sa le avem in vedere, sa le incercam si sa vedem ce se potriveste la al nostru. Nu o mai lungesc...sper ca s-a inteles pana la urma. Eu n-am nicio problema cu niciuna dintre voi, toate sunteti dragute. Doar ca nu vad de ce este atat de rau sa spui clar si deschis anumite lucruri chiar daca nu sunt acceptate de toti pana la urma... dreptul la exprimare este un drept castigat din nastere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Salutare.

deci
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.


Adica cele care au optat pentru 2 ani, pot pierde locul de munca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Asaaa

Revenind la alaptat. Ionela poate ca exagereaza cateodata, dar e modul ei de se exprima. Si pana la urma a investit atat de mult timp in a ne raspunde la toate intrebarile incat nu trebuie citit altceva in mesajele ei. Nu e jignita, sau altceva. Ma gandesc doar ca e satula sa repete aceleasi lucruri.
Apropo, Ionela, cateodata flavius trebuie sa traga cateva minute pana sa iasa laptele. Este lapte, dar porneste mai greu. Si nu prea are rabdare nazdravanul meu.
Al meu fecior se trezeste si de 4 ori noaptea. Si eu ma duc la lucru dimineata. Dar nu ma plang. Ca si asa nu se rezolva. Daca il infund cu mancare seara, doarme mai bine? Nu cred. Cina trebuie sa fie usoara. Noaptea se pot trezi pentru alte lucruri, cum zicea si dbunny. Ca le e cald, ca le e frig, ca le e dor de mami. Si laptele caldut calmeaza.

Si noi am avut o perioada in care manca din ora in ora, amandoi sanii. Si nu a luat in greutate nimic, in aproape 2 luni. De aceea am inceput diversificarea la 5 luni jumatate. Acum are 8 kg si 76 de cm. A crescut intr-o saptamana ca trebuie sa ii schimb toate hainele
De duminica dimineata avem si noi un colt de dinte.
Asteptam si pe celalalt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Musette, e un drept castigat la nastere dar exagerat spus nu te duci pe sfaturiortodoxe.ro si spui ca esti ateu pentru ca poti. Io n'am treaba cu alaptatul, pentru mine e istovitor si in afara ca imi hranesc o nevoie afectiva cand suge nu vad nimic spectaculos. Insa nu cred ca, citind cateva capitole, nu vezi ca aici alaptatul e la putere, urmeaza diversificarea dupa 6 luni si foarte treptata, apoi nefortarea cupilului , apoi bio mania si asa mai departe.
Iar atentia marita creste diplomatia si micsoreaza conflictele.
Eu una n'am solutie pt trezitul noaptea, 'purcela' cum ii spune Sofia nu serveste cauciuc nici tetina nici suzy, nu prea serveste nimic in afara de lapte, iar cind plec bona face scurta la mana dindu'i cu lingurita. Iar sa se trezeasca soata in miez de noapte de vreo 4 ori sa'i deie cu lingurita cred ca e mai scurt sa plece de acasa. Plus ca eu am lapte, nu stiu de unde si cum, ca tot stresata am fost, dar am o gramada si sa nu creada nimeni ca Zoica doarme de rupe ca are masa lapte. Sufletu'! Se trezeste regulamentar de 4-5 ori. Insa asa m'am enervat ca acu' am o problema naspa si nu stiu cum s'o rezolv si mi'ar fi prins bine un sfat de la cineva care a studiat cu siguranta tema asta. Aia e, bafta me! Daca citeste Bujo o rog frumos si poate spune ea ca stiu ca si ea avea ragade si basici de lapte.
Am stat io stramb si am gindit drept ca la Zoe problema de se trezeste noaptea e ca are stomacu' mic si se termina rezerva.

In alta ordine de idei, nu vad sensul marturisirii cu ce hranesti copilul, ce izmene ii pui si alte alea mai ales cind subiectele la care alegi sa spui de buna voie si nesilit de nimeni, sunt clar sensibiloase. Adica dupa ce ca'mi crapa mintea (daca e cazul) ca nu am alta solutie vin sa spun undeva unde ma ia lumea la goana ca ce drama infaptuiesc, mai bine pas, ca asa iti tii mintea intreaga.
Acum sper sa nu se supere Ionela pe mine insa in demersul ales de ea, stie cu siguranta ca va intalni multe impotriviri, solutii incorect alese in opinia ei si asa mai departe, numai ca aici reusise, recunoscut pe forum nu parere proprie, sa ajute multe fete in alaptat, si era un grup de victorie ca sa zic asa, lucru care pana la urma era de apreciat si de respectat. La alte subiecte nu a dat nimeni atatea infouri despre alaptat, sfaturi etc, adica unde se depune energie pozitiva e bine sa respecti lucrul asta chiar daca uneori, respectul se concretizeaza, in a nu folosi acel drept dobandit prin nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette01 spune:

Ooka...sa inteleg ca cine nu alapteaza exclusiv pana la 6 luni si de acolo plecat cu diversificat treptat...nu are ce cauta aici? Credeam ca e un topic deschis pt toata lumea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancaroro

Salutare.

deci
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.


Adica cele care au optat pentru 2 ani, pot pierde locul de munca

mami de Flavius

Bijuteriile mele


Adica, daca am optat pentru 2 ani, Directorul scolii ma poate concedia?

Mergi la inceput