LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***418***

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

David- La multi ani!

Noi(Alex e in vacanta si tanti bolnava) am plecat ieri la Disney si in statie am cotit-o la acvariu ca era un gerrrr. Am dat un ocol prin outlet si mi-am cumparat pantofii negrii "de birou", pe care ii caut de cativa ani (faimosul meu 36,5). Aseara am deschis calcul si am picat chiar pe pozele lui Novus. Dupa cea cu Ada cu ochelarii de soare, am cazut lata.
Novus- Pune pozele pe webshots ca aia iti trimit rap nu numarul de vizualizari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Un alt "big problem" al meu este legat de "minuni". Eu sunt genul de om care, daca ajung sa cred ceva, cred f mult, si nestramutat, si, din clipa in care ajung sa cred, nu mai am nevoie de "reconfirmari"/minuni.

Privind religia, mie personal mi s-ar fi parut MULT mai credibil doar partea cu Dumnezeu, univers superior, capabilitate de "reglare a armoniei generale si individuale", insa FARA ADAOSUL de minuni/Isus/moarte/reinviere/fecioara Maria etc. Pentru ca exista acea vorba ca atunci cand te scuzi pentru o chestie "negativa" [sa zicem ca ai absentat de undeva], cu cat spui mai multe scuze, cu atat esti mai fals. Eii, aceeasi senzatie o am si la aceasta "aglomerare de minuni".

Nu emit deloc vreo idee ca ele au existat cu adevarat sau nu. Practic, pe mine nici nu ma intereseaza daca au existat sau nu. Nu sunt relevante pentru mine. Adica, intreb: cum ar fi sa zic ca daca fecioara Maria a ramas fata mare atunci "ma decid/cred" ca nu e bine sa omori, din "amuzamnet/talharie", pe nima, iar daca deodata as afla ca nu a ramas fata mare, atunci gata, gandirea mea s-ar schimba radical, si as omori pe capete.

So, in esenta, NU pot sa pun egal intre:

- convingerea fiecarui om despre ce e bine si ce nu, si deswpre existenta unor universuri SUPERIOARE noua

SI

- existenta sau nu a minunilor biblice.

Din acest motiv, coroborat cu postarea anterioara, nu reusesc sa SIMT ca este relevant/important ca cineva a reinviat, desi stiu ca toti credinciosii spun: credinta ca Isus a reinviat este insasi piatra/esenta credintei in Dumnezeu. Mie personal, mi se par anumite povesti/minuni/evenimente adaugate "fortat/cu polonicul/pe gat", in povestirea biblica, in speranta de a "misca/convinge" si pe cei mai putin credinciosi, pe cei mai sceptici etc. Dar mie tocmai aceasta adaugare fortata/incarcare imi diminueaza credibilitatea, si deci, produce efectul contrar celui scontat.

Un lucru simplu e mai credibil in ochii mei decat un lucru impopotzonat cu nspe minuni. Repet, chiar si sa se fi intamplat cu adevarat acele minuni [si chiar am multe momente cand le cred posibile], nu le gasesc "rostul in cimentarea" credintei. Ba chiar se opun pildei: crede si nu cerceta. Pentru ca, fiind adaugate in povestea biblica, ele vor sa "dovedeasca" cititorului ca uite domne', exista divinitate. Deci, insesi aceste "minuni" imping cititorul sa ajunga la credinta ABIA dupa ce a "acumulat/citit" un calup de minuni/dovezi. Cand numarul lor se epuizeaza, aceasta "credinta dobandita prin citirea minunilor" incepe se se clatine, si cititorul va fi tentat sa vrea mereu alte si alte minuni. De aceea, la final, scriitorul a zis: crede si nu cerceta. Ca sa stopeze tendinta cititorului de a astepta/spera si alte minuni. Dar aceasta stopare e fortata si de aceea, credinta "dobandita abia dupa asimilarea minunilor" o vad mai putin puternica si profunda decat credinta dobandita prin analiza sociala/psihologica, FARA "nevoia de minuni povestite".

Totusi, este foarte clar ca un om aflat intr-un eventiment extrem, are nevoie de ajutor. Iar credinta SIMPLA in existenta unui univers superior ar trebui sa fie utila. Dar, fara a se pune atat de mult accent pe povestirea minunilor. Fiecare, la randul lui, le va simti sau nu.

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mart.apr09 spune:

capitol nou

Monn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Iuhu! Phiphi tare bine a dormit de namiaza, de la 14 la 16.30 Acum i-am pus baterii- la insistentza ei- intr-o jucarie veche de cand avea vreo 10 luni si vai, bine se mai distreaza!;))
Pe mine nu pot sa spun ca m-au shocat raspunsurile decat putin alea de-am zis, cu verjinitatea privita ca o chestie nashpa de care tre sa scapi odata si-odata, indiferent cum;)) Credeam ca numai baietii gandesc asa:)))
Novus, dar ne-ai dat link la pozele astea recente? Cum de am scapat?! Ca si eu adooor sa ma uit la poze, nu ma plictisesc niciodata, si cand pune cineva un calup de 200 io ma uit la toate!
Abia acum ca ai zis am remarcat pozele noi cu cuplul pisinovusian asortat, trendy, alaturi de manechina familiei (mishto ochelari de soare;)). Chiar ca e feminina inca de pe acum Ada, si gingasaaa...cred ca ea si Maria Mihaelei ce mai sunt atat de gratioase, in rest parca toate tufetitzele au o latura asa, mai "sauvage", chiar si Gazulina care de multe ori e si ea tare feminina.
Anaan, tu pe unde umbli, ca doar e vacantza!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Si ca tot sunt pe lungime de unda cu ina, privind "nepacatuitul", :), vreau sa raspund la chestionarul ei, subliniind ca sunt de-a dreptul stupefiata/"enervata" ca ina a raspuns la unele chestii mai perfect decat mine insami. Asa ca, din start, decretez ca minim 90% din raspunsurile lui ina sunt "despre mine", totusi, hai "sa ma repet" :)))

CHESTIONAR DE SARBATORI

Nota: nu se accepta raspunsuri mono-silabice; musai tre' explicitat/argumentat.

1. Ce vi se pare cel mai sexy la un barbat?

Doar privirea.

2. Dar la o femeie?

Nu stiu, pentru ca nu mi-e clara notiunea de femeie sexy, am vazut atatea femei "naspa" din pct meu de vedere si totusi apreicate de restul, incat "am inteles ca nu inteleg" cuvantul sexy :))).

3. Fizicul conteaza?

ina: Pentru mine, nu;
anca: idem. Adaug: am avut iubiti foarte variati, deci, nu am un stil/gen

4. Marimea conteaza?
5. Dar tehnica?
6. Dar experienta?

ina: O sa raspund 3 in 1. Depinde. Am avut o relatie in care nimic din toate astea nu ar fi contat. Ar fi putut avea marimea zero, la fel cum, daca Creatorul nu ne-ar fi delimitat pe sexe, nu ar fi contat. Si relatia a fost una pasionala.

anca: MAI MULT decat idem [adica ibidem, nu? :)))]
Adaug parerea mea privind discutia voastra cu dilatare/pliere pe obectul muncii: ati zis ca exista doar pliere in sensul de "mai mult", nu si invers. Eu aici indraznesc sa va contrazic, pentru ca, medical, se stie ca exista "pliere" si pe dimensiuni "mai mici", DAR trebuie MULTA, foarte multa dorinta, din aceea mare, care "te doare". Ei bine, in astfel de momente, orice dimensiune [cat de cat normala, na, nu 1 cm..] "devine perfectaaaaa". Teoria nu e doar medicala, este si "descoperita/revelata" pe propria-mi piele... Prin urmare, credeti-ma, pasiunea face "minuni", si, ca sa fiu "pacatoasa complet", minuni din alea care "merita povestite" :)))).

7. Cit de mult ne influenteaza comportamentul in relatia actuala, relatiile trecute?

Le simt utile.

8. Mentineti legaturile cu fostii iubiti?

Nu.

Foarte rar imi aintesc si caut pe net, fix 3 minute, vreun nume. Asa.. ca ascultare a unei melodii... Totusi, nu pot spune ca mentin/mi-as dori sa pastrez legatura.

9. Dragostea e eterna?

Pentru mine nu este extrem de important, simtirea prezenta e. In timp, privind in urma, oi vedea cat de eterna "fu" sau "nu fu" :)

10. Cum e cu "dragostea" si "ratiunea"? Aici fiecare poate aborda suiectul dn ce perspectiva vrea.

ina: Raspunsurile le voiam personalizate, nu "la modul general"; so, asa voi raspunde si eu: cind ma indragostesc imi pierd "uzul ratiunii" dar deciziile importante le-am luat intotdeauna cu capul. Poate, de frica?

anca: aproape idem. Adica difer doar la luatul decizilor importante: le-am luat cu capul + sentiment.

11. Flirt.

La mine flirtul este "inglobat" in imaginea mea publica, eu sunt in general, in mijlocul oamenilor, pe scena, printre spectatori, interactionez cu cat de multi se poate, zambesc, mai mult sau mai putin "languros", sesizez mereu niste ochi adanci, vreo privire ganditoare... Totusi, daca as fi cu un iubit, nu m-as da in vant dupa flirt. Cum zicea pisigri ca la ei "e un fel de joc incitant", pentru mine nu e..., dar nu din motive "pioase", nuuu, ci doar pentru ca, din clipa in care am pus eticheta de joc, si-a pierdut incitantul, mie doar "pe negandite" mi s-ar putea intampla ceva...

ina: PS. Am raspuns in graba pentru ca...ma grabesc
anca: chiar si aici, la PS, suntem idem [:)))]

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput