LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***418***

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Of, Novusel, e a 2-a oara cind mi se intimpla Am vazut-o si eu pe strengarita Ada si chiar am remarcat ca e una din putinele ocazii cind ati pozat impreuna toti 3 si ca sinteti o minunata familie, asa cum reiese din povestile tale. Sa stii ca, de multe ori citesc in graba ca am treaba si imi propun sa scriu/comentez cind revin la computer dar uit

"You don' t have a soul.
You ARE a Soul.
You have a body" - C. S. Lewis

Pai mie nu-mi prea place sa pozez, nu-s prea fotogenica si trebuie sa fie unghiul bun , insa sunt innebunita sa fac poze si sa ma uit la ele asa ca de aceea insist
In copilarie, stiu ca stateam cu orele in brate cu albume foto, in timp ce ai mei jucau canasta

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

In alta ordine de idei sunt inainte de vizita lunara asa ca sunt putin cu pitici pe creier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Citat:

Of, Novusel, e a 2-a oara cind mi se intimpla Am vazut-o si eu pe strengarita Ada si chiar am remarcat ca e una din putinele ocazii cind ati pozat impreuna toti 3 si ca sinteti o minunata familie, asa cum reiese din povestile tale. Sa stii ca, de multe ori citesc in graba ca am treaba si imi propun sa scriu/comentez cind revin la computer dar uit

"You don' t have a soul.
You ARE a Soul.

Pai mie nu-mi prea place sa pozez, nu-s prea fotogenica si trebuie sa fie unghiul bun , insa sunt innebunita sa fac poze si sa ma uit la ele asa ca de aceea insist
In copilarie, stiu ca stateam cu orele in brate cu albume foto, in timp ce ai mei jucau canasta

Putem sa ne luam de mina, atita doar ca mie nu-mi place cum ies din nici un unghi: in sinea mea sint convinsa ca arat muuuuuuuult mai bine in realitate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Legat de "religie"/pf/lumina ce se aprinde etc... La acest subiect o sa scriu precum saritul din liana in liana :)

Mai intai, am remarcat 1 chestie de MARE - FOARTE MARE compatibilitate cu mine, in postarea lui ina privind iertarea pacatelor. Si eu am acest "obstacol" in a crede ca ALTcineva poate ierta/manageria pacatele fiecaruia dintre noi. Eu am gandirea ca fiecare traieste in dreptul lui, pe metrul lui. Din acest motiv, exista 2 consecinte [cumva negative, sau, cel putin, problematice]:

1. Viziunea mea privind responsabilitatea pentru greselile noastre e prea severa, cand o astept/pretind de la copii. V-am zis, eu asa am crescut: tu te incurci, tu te descurci si/sau tu suporti. Parintii mei habar nu au avut cate "boacane" am facut, si le-am reparat in silentio stampa . Cand "astept/pretind" aceasta responsabilitate de la copiii mei, desi mie mi se pare ca o fac proportional cu varsta fiecaruia, totusi, TOTI din jur zic ca nuuuu, ca sunt doar copii si ca eu pretind exagerat..

Deci, constat ca viziunea mea e, probabil, prea severa... Si aceasta consecinta imi da mult de furca :(.

2. Nu ma pot "culca linistita pe ureche" cu "speranta/nadejdea/credinta" ca unele greseli ni se iarta [de catre Dumnezeu, de catre preoti etc]. Si aici, iar constat cat ma difer de majoritatea celor din jur care, SUAV SI CANDID "deruleaza" diverse chestii "neortodoxe", dar se declara credinciosi, si deci, mai aproape de iertarea pacatelor lor, si deci, cumva, cu "mana libera" la perpetuarea lor. Stiu, o sa ziceti ca nu este "stipulata/incurajata perpetuarea", totusi, ea este cumva lasata ambiguu sa pluteasca in aer... Pentru ca un preot mereu va zice: decat sa nu fi credincios, dar cu comportament perfect, mai bine pacatos, dar cu cainta/credinta. Vezi pilda vamesului. Ei bine, eu aceasta pilda o vad ca un fel de "lasare subliminala" a perpetuarii pacatelor... Si deci, nu pot rezona deloc cu aceasta idee.

In plus, eu am mai scris, am "un BIG problem" in definirea/ catalogarea pacatelor. BIG problem. De aceea, eu, anca, pana nu voi ajunge la o "intersectie/amicitie/invoiala" cu lista "oficiala" a pacatelor, nu ma voi putea declara pioasa. Cu gandirea ca exista "universuri" PESTE noi, peste Terra, etc, sunt de acord, cu multe din "invataturile bisericesti" nu sunt de acord. Poate deocamdata. Nu stiu.

Acum, legat de spovedanie: cineva a scris ca nu rezoneaza cu ideea de a vorbi cu cineva "strain". Aici, desi eu am fost dusa la spovedit [din acela superficial, cu stat la coada si 5 min cu rochia in cap] 1 SINGURA data, totusi, gasesc utila spovedania. Dar nu ca sens biblic/religios. Ci doar ca sens PSIHOLOGIC. Pentru ca:

1. Exista preoti/duhovnici foarte buni in dialogul UMAN, privind problemele/framantarile unor oameni. Am scris dialog uman pentru ca, de multe ori, sfaturile/interpretarile acestor preoti buni psihologi sunt de natura umana, telurica, si deci, credibile si de ajutor celui ingreunat.

2. Chiar faptul ca acea persoana este un strain, pentru unii oameni, functioneaza mai bine decat daca ar fi un cunoscut. Poate unii cunoscuti te stiu intr-un fel, si vor fi uimiti si poate nu vor rezona cu tine atunci cand esti altfel, mai putin vesel ca de obicei, cu mai putine solutii la orice probema, etc... Dialoginad cu "un strain" de afot, dialoghezi cu tine insuti. Mai eficient, ca "strainul" nu te cunaoste si atunci, exprimarea si autointrospetia ta trebuie sa fie mult mai "suculente" astfel incat, el, acel strain, sa poate dialoga cu tine.

Prin urmare, eu vad utila spovedania, dar nu pentru iertarea pacatelor, cui pentru inlesnirea autointrospecitiei. De aceea, cand se iese de la spovedanie, jumate din probleme par deja rezolvate, sau mai usoare. Pentru ca te-ai regasit tu pe tine insuti/insati.

revin.

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Si io am vazut pozele cu Ada, da' am comentat in gand si am uitat sa transcriu. ca deobicei la inaltime, de la tinuta la zambet

Multumesc de aprecieri la adresa Anei. Exact sclipirea aia din ochi de care vorbeste INA ma face si pe mine sa ma felicit pt asa un copil. Uneori, imi doresc sa fie o suava domnisoara, dar daca ea s-a vrea roackeritza ce sa ii fac?
Am o colega, are un baietel de vreo cinci ani si o fata de aproape 17. Ea e genul shop addicted, isi cumpara nos stop rochii, pantofi, cosmeticale, swaroawske, etc. Inevitabil ii ia si fie-sii, dar ea ii da cu flit si nu iese din blugi (are vreo 6 perechi pe care le roteste), din tricouri si din bocanci sau adidasi, functie de anotimp. Deci, e f posibil ca Ana sa fie opusul meu sau sa fie undeva la mijloc.

Mami de minune mica

Mergi la inceput

Intrebare pentru everybody: ce raspunsuri v-au shocat? In sensul ca, poate, v-ati fi ashteptat ca vreo tufata sa raspunda altfel decit a raspuns? Si, eventual, care tufata a raspuns conform cu viziunea voastra despre ea?
No, ati inteles ce vreau?

Mergi la inceput

Daca tot mi-a dat Novus un refresh la memorie: cuscra, si io zic ca nu-i febra dar io nu i-as da nimic preventiv

Mergi la inceput

Pisigri, la faza cu "polonicu'", m-ai descris pe mine: never ever nu-s satula daca ceva/cineva imi place, incepind cu pantofi/mincat si terminind cu iubit/fumat

Mergi la inceput

E funny ca in numai 3 postari am gasit similitudini cu 3 dintre voi:
-cu Novus la ne-pozat dar cu pasiune pentru fotografii
-cu Pisigri la...polonoc
-cu Nicolaevska la ne-pacatuit

(si mai sint multe tufete cu care seman la ceva )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:

Intrebare pentru everybody: ce raspunsuri v-au shocat? In sensul ca, poate, v-ati fi ashteptat ca vreo tufata sa raspunda altfel decit a raspuns? Si, eventual, care tufata a raspuns conform cu viziunea voastra despre ea?
No, ati inteles ce vreau?

"You don' t have a soul.
You ARE a Soul.

hahaha, chiar am vrut sa scriu ieri de asta :) m-a surprins simply cu "oferta pietii" :) chiar mi-am pus intrebarea daca a facut-o dinadins

la al doilea chestionar nu am citit raspunsurile.

Mergi la inceput