Masturbarea da sau nu ?
Raspunsuri - Pagina 3
Teutz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LauraNicole Buflea, este o etapa prin care trece absolut orice copil, unii chiar in timpul bebelusiei, altii intre 5-7 ani, altii mai tarziu. Pur si simplu face parte din felul lor de a se descoperi, de a sti ce le face placere sau rani si trece de la sine dupa o anumita perioada. Copilul tau sigur nu sufera de lipsa de atentie din partea voastra cum a mentionat cineva mai inainte, nu este dereglat mintal si nu are NICI O PROBLEMA afectiva sau medicala. Pur si simplu creste. Este normal sa-i explici ca asa ceva adica atingerea partilor intime nu se face in public nici acasa si nici in afara casei ci in intimitate si ca daca s-a atins trebuie sa se spele pe maini apoi ca asa facem si cand mergem la toaleta,nu? In nici un caz nu trebuie amenintat copilul, certat, folosit cuvinte cum ca e rusine, pacat etc pentru ca pot interveni alte probleme cand va creste si isi va incepe cu adevarat viata sexuala. |
De acord, in totalitate, cu LauraNicole. Nu e masturbare, nu e nimic sexual, cum percepem noi chestia asta. De asemenea, nu are nicio legatura cu lipsa de atentie. E, pur si simplu, cunoasterea propriului corp, o etapa normala in viata fiecarui copil. La unii copii e mai evidenta aceasta etapa, la altii nu.
Noi ne incadram in categoria celor la care etapa este evidenta. Si eu am surprins-o cu vreun an in urma pe fiica mea cea mare stand pe burtica, cu picioarele stranse, rosie la fata. Avea 4 ani atunci. Am discutat cu ea, mi-a spus ca-i place sa i se miste pasa, i-am explicat ca este un lucru foarte intim, care nu se face in public, ci doar la ea in camera atunci cand e singura. I-am mai spus ca ar fi bine sa nu o faca prea des, ca sa nu oboseasca pasa de la atata efort. A inteles, o mai face si acum din cand in cand (la ea in camera, singura ), dar ma prefac ca nu stiu nimic. Sper ca va trece in cativa ani. La fix sa inceapa sora-sa, probabil.
Rabdare, rabdare, rabdare, fara pedepse, amenintari sau speriat copilul!