Masturbarea da sau nu ?
Ok, am pus mesajul asta la alta categorie si nu mi-a raspuns nimeni. Si pentru ca nu vreau sa cred ca e ceva in neregula cu copilul meu, il copiez aici si ii pun un titlul incendiar ... Macar sa fiu sigura ca il cititi
Baiatul meu are 7ani si jumatate.
Este un copil normal, este un copil fericit, este un copil sanatos ...
De vreo cateva luni l-am invatat / incurajat ca seara sa faca dush singur, chiar daca nu se spala bine, nu ma intereseaza, cu apa pe el tot da si acum este mai important pentru mine ca acest obicei sa ii intre in rutina ...
Deci nu i-a convenit la inceput, incet, incet a inceput sa ii placa ... Sta in cada, se mai joaca putin ( pana cand strig eu la el ca dureaza dushul prea mult ) ... Deci treaba merge bine. Acum cateva sapt, pentru ca nu mai termina cu baia, am intrat peste el si am observat ca isi tinea dushul peste putza ... L-am intrebat ce face, a zis ca ii place sa ii vina apa cu presiune pe putza ca il gadila ... Caldura apei si gadilatul ii provocasera desigur o erectie. In fine, am trecut cu vederea fara sa spun nimic, nici ca e bine, nici ca e rau ...
Acum cateva zile, mama mi-a spus ca l-a gasit calare pe o minge de plus pe care se freca cu putza ... Era rosu la fatza si gafaia de efort. Mama l-a certat, i-a spus sa nu mai faca asa ca nu e bine ... Seara copilul m-a intrebat de ce il gadila pe el la putzasi de ce nu e bine sa " se scarpine"
Sunt confuza ... Cred ca descopera placerile sexualitatii, cred ca este ok sa le descopere, s-a dovedit in timp ca masturbarea este inofensiva, nu dauneaza sanatatii, nu produce nici un rau ... Totusi nu stiu cum sa tratez aceasta problema cu el. Desi sunt convinsa ca nu face nimic rau, parca nu imi vine sa ii spun asta ... Mi se pare ca l-as incuraja sa o mai faca si nu ma simt confortabil sa stiu ca baiatul meu se masturbeaza de la 7 ani. De fapt nu am nici o explicatie logica pentru aceatsa neplacere pe care o simt ...
Ma intreb, daca fizic mastrubarea nue periculoasa, exista ceva impact psihologic in ceea ce o priveste ?
De la cati ani e indicat sa inceapa masturbarea si oare cum trebuie abordata de cate noi parintii ?
Raspunsuri
J G spune:
Eu inca n-am trecut prin asta, asa ca-mi dau cu parerea.
I-as spune ca nu e nimic rau in asta, insa ca trebuie sa o faca in intimitate.
Nu stiu daca exista o varsta potrivita! Sunt copii care se masturbeaza la varste foarte mici.
Cred ca ar fi mai potrivit sa vorbeasca cu el un barbat... discuta altfel decat mama.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Ma intreb, daca fizic mastrubarea nue periculoasa, exista ceva impact psihologic in ceea ce o priveste ? De la cati ani e indicat sa inceapa masturbarea si oare cum trebuie abordata de cate noi parintii ? |
Eu nu cred ca "este indicat sa inceapa masturbarea". La nici o varsta. Chiar daca este un procedeu destul de frecvent, mai ales pana sau imediat dupa inceperea vietii sexuale, chiar daca uneori te eliberezi de niste presiuni, deci probabil e ceva benefic, nu vad de ce ar trebui ca un baietel sa se masturbeze.
Dupa mine, la varsta asta n-ar trebui sa descopere placerea in sine; are timp, odata cu primele polutii nocturne, sa si-o frece cu gandul sau ochii la vreo poza din reviste.
Asa ca poate ca ar fi bine sa fie supravegheat mai aproape, nu-i nici un bai sa inteleaga ca nu-i ok daca o face.
Din ceea ce stiu eu, nu exista impacturi psihologice, atata timp cat este folosita ocazional. Dar o poti lua razna cand devine singura metoda de satisfacere. Probabil ca un psiholog ar explica mai bine.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Alizee spune:
Masturbarea la copii NU are nimic sexual; este doar o descarcare de tensiune.
Buflea, parerea mea e ca baietelul ar avea nevoie de mai multe dovezi de afectiune, iar atunci cand il vezi ca se masturbeaza, distrage-i atentia cu altceva. Nu il certa prea tare, dar nici sa taci nu e cazul.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Tala spune:
eu cred ca trebuie explicat copilului si nu discutat daca e bine sau nu sa o faca de la varsta asta pt ca...o face. Al meu baietel (5ani jumatate) doarme cu ambele manute uneori in pantaloni (cica sa se incalzeasca). I-am explicat ca totusi aceleasi manute si le baga in nas si ar fi bine sa renunte la obiceiul asta. Se intampla sa aiba erectie (el zice ca i se face putza linie). L-am intrebat de ce crede el ca i se intampla asta - nu stie. Atunci i-am explicat ca daca se atinge si ii place vine mai mult sange acolo. Nu i-am zis ca asta e bine sau rau, dar macar i-am explicat ce i se intampla. I-am mai spus sa aiba grija sa nu se zgarie (a facut balanita de 2 ori si tine minte). Deci daca isi provoaca singur erectia o face intamplator nu voit, cand va ajunge la acel moment...nu stiu, il trimit la tat-su
Sunt convinsa ca nu te-am ajutat prea tare, dar macar un minim trebuie sa-i explici copilului.
ladyJ spune:
Eu nici macar nu as numi-o masturbare. Pentru ca scopul nu este acela pe care il au adultii.
Copilul a descoperit ca anumite atingeri in zona intima provoaca placere. La fel cum descoperi scarpinatul . Sau la fel cum si-a descoperit cand era bebe manutzele.
Chiar asa te-a intrebat, Buflea, de ce nu are voie sa se scarpine cand il gadila acolo?
In primul rand, mama ta sa nu il mai certe. Sa-l ignore.
Iar tu, poti raspunde la intrebarea pe care copilul ti-a adresat-o prin : acolo este zona intima a persoanei, iar noi nu ne atingem/scarpinam in zonele intime in public. Ne scarpinam cand ne mananca...in privat, cand suntem singuri.
Nu pomenesti de: nu e bine, pedepse, iti cade putza, iti cade mana si alte aberatii de genul asta. Daca faci asta ii induci copilului ideea ca organul genital e murdar si rusinos. Lucru care ii poate dauna mai tarziu.
buflea spune:
Am inteles ce ati spus dar nu m-am lamurit desprecum sa abordez aceasta situatie.
Si eu cred ca nu are nevoie de masturbare la 7 ani ... Dar asa cum am spus, se pare ca descopera singur, accidental banuiesc, ca acolo este un loc care ii produce placere. E clar ca la varsta asta placerea vine cu stimulare fizica si nu ganduri la poze sexi ...
Teama mea este ca isi produce aceste placeri cand e singur si la varsta asta a inceput sa isi doreaca inimitatea ... Imi place ca nu vrea sa intru in baie cand se spala si as dori sa respect asta, dar pe de alta parte nu stiu daca sa il pandesc si sa-l impiedic in a se masturba.
Deci pe rand nelamuririle mele sunt:
- este normal ca un baiat de varsta lui sa experimenteze masturbarea ?
- ce atitudine trebuie sa iau eu ca parinte ... E clar ca nu osa incurajez asta, dar cum sa-l descurajez ? Ca copilul m-a intrebat clar, de ce nu e bine sa se gadile la putza cand lui ii place asta ... De ce gailatul in alta parte e ok ?
De fapt ma deranjeaza ca trebuie sa il aburesc, ca de fapt nu face nici un rau, si nu stiu cum sa-l aburesc ... Tot ce imi vine in minte e sa-l sperii cu ceva medical de genul - daca te mai gadili acolo se infecteaza si ajungem la doctor ... O fi bine sa ii spun asta ?
- si ca titlu informativ, cand apar ejacularile nocturne la baieti ?
-
mihaela_s spune:
Exista un termen pentru aceasta "masturbare" la copii, imi scapa termenul acum.
Am doua fete, una adolescenta acum. Amandoua au trecut prin masturbarea aceasta a copilariei, intre 2 ani si 7 ani. Au fost cateva subiecte aici pe net despre asta, eu am fost la pediatru cu cea mare cand a incepuyt pentru ca nu stiam ce e...am aflat mai apoi si m-am linistit.
Ale mele faceau mai mult inainte de culcare, dar mai faceau si peste zi, in living...stateau pe burta, cu mainile incrucisate in fata si faceau miscarile acelea clasice de "sex". Se inroseau la fata, transpirau, ritmul respiratiilor crestea...imi spuneau ca le place, ca le linisteste...brusc in jur de 7 ani s-au linistit...
E o etapa, nu e masturbarea adolescentina, mai e pana atunci. Trebuie doar sa intelegi ce se intampla, sa nu il certi, sa ii spui ca e mai OK sa faca asta cand nu il vede nimeni, sa nu il ameninti cu nimic. Exact cum a scris Lady J, asa am procedat si noi.
buflea spune:
Lady, pai nu se "scarpina" in public ... Se scarpina in cada cand facea dush, locul ideal de scarpineala nu-i asa , si in sufragerie cand era singur cu mingea de plush. Mama era in bucatarie si a auzit asa o foshnitura, ca si cum ceva se freca de parchet si s-a dus sa vada ce face convinsa fiind ca se joaca cu ceva si zgarie parchetul ...
I-am spus barbatului care a zis ca trebuie sa trecem peste fara sa facem nimic ... Bai, dar totusi ce inseamna "sa trecem peste" , daca il mai prind cu mingea de plush intre picioare sa ma fac ca nu vad ce face ?
Si cine stie de cate ori nu s-o fi "scarpinat" si n-am vazut... Zic si eu
mihaela_s spune:
Din cate am citit eu, ejacularile nocturne la baieti apar cand intra in pubertate. Difera de la un tanar la altul, dar nu la 7 ani...colo dupa 12-13 ani.
mihaela_s spune:
Eu nu ma faceam ca nu le vad ce fac, ci le spuneam ca asta nu se face in public. Apoi le mai auzeam seara ca faceau, erau usile deschise la camere...le mai spuneam sa doarma ca e tarziu...oricum in intimitate nu ai cum sa ii controlezi. Si cu cat le interzici mai mult, cu atat se vor retrage mai mult sa fie singuri.
Eu le mai auzeam din bucatarie, ele erau in camera...le lasam sa faca.
Nu au facut deodata, e 7 ani intre ele :)). Cand a inceput cea mica, cea mare terminase...si nu mai tinea minte ca a facut si ea...se mira de cea mica :).