vaccinare Gardasil
Cunosc discutiile pro si contra vaccinului. Ma intereseaza nu o discutie despre acest aspect ci daca sunt fete care au facut acest vaccin si daca au avut reactii adverse.
Raspunsuri
bird70 spune:
Fiica-mea a facut vaccinul impreuna cu toate colegele ei de scoala. Nu am auzit sa fi facut vreuna reactii la vaccin. Cunosc o asistenta care face vaccinari in scoli. Mi-a zis ca din miile de fete pe care le-a vaccinat, una a lesinat, dar probabil din cauza fricii. Nu a avut nimic dupa vaccin.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
nelia spune:
Eu cunosc doua fete care au avut probleme, sigur printre multe altele care nu au avut. A mea nu l-a facut.
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
nelia spune:
Dureri de muschi in primul rind, inclusiv cei de la inima. Si mai multe efecte, dar de asta se plingeau cel mai tare.
Cornelia
bird70 spune:
Nelia,
poti sa dai mai multe detalii? Au primit ingrijire medicala, un diagnostic? Cum au evoluat?
Explicatia asta cu dureri de muschi, inclusiv de muschii inimii pare putin trasa de par...adica nu prea face sens. E genul de chestie fara sens care prinde de minune la oamenii foarte anxiosi. Si e pacat sa duci pe cineva in eroare cu o aiureala.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Selene_Bunny spune:
Pentru ce anume vi s-a spus ca este acest vaccin? Ma intereseaza sa stiu daca vi s-a spus clar ca este DOAR pentru acele tulpini de HPV care provoaca (,) cancer de col (16 si 18, plus inca 4, daca nu s-au mai identificat si altele).
De asemenea, ma intereseaza sa stiu daca vi s-au spus si aberatii precum:
- chiar daca esti infectat cu HPV, indiferent de tulpina, se recomanda sa faci vaccinul, pentru ca esti protejat
- se recomanda sa fie facut si de barbati, pentru ca si pe ei ii protejeaza
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
mihaela_s spune:
Curios de acele reactii adverse Nelia. S-a demonstrat ca erau de la vaccin? Au fost dupa fiecare din cele trei doze? S-au luat masuri? Nici intre cunostintele fetei mele (prietene, colege) nu a avut nimeni reactii adverse...
Selene, Gardasil acopera protectia impotriva a 4 din tulpini HPV: 6, 11, 16 si 18. In plus, protejeaza si impotriva condiloamelor, provocate tot de HPV. Tulpinile 16 si 18 stau la baza a ca 70% din cancerele de col.
Reactia vaccinului la persoanele infectate cu HPV e inca in studiu.
Eu am citit ca da, e recomandat si baietilor/barbatilor sa se vaccineze, micsorand astfle riscul sa transmita mai departe virusul.
nelia spune:
Bird, asa mi-au spus, asa repet. Da, au fost la doctor si da, se poate sa fie de la vaccin. La una s-a rezolvat, a durat cam un an, cealalata e inca in investigatii si nu-i este bine. Le cunosc personal si pe fete si pe mame, nu induc pe nimeni in eroare.
Asa cum spunea si Mihaela, nu vrea o discutie pro si contra, deci spun doar ca eu sint contra, cel putin pe moment, am semnat hirtia in deplina cunostinta de cauza (si superinformata) si imi asum riscurile... sint mai mici decit cele pe care ti le asumi cind faci copilului un vaccin care acopera atit de putin, despre care nu se stie prea multe si care e deja controversat. Nu vaccinul in sine m-ar deranja si ma deranjeaza, ci modul lui de fabricatie, din prezent.. dar nu mai revin asupra discutiei, au fost multe, am spus ce am avut de spus la momentul potrivit.
Cornelia
Selene_Bunny spune:
mihaela, ca femeie afectata de HPV (condiloame, motiv pentru care am amanat aparitia sarcinii), doctorita la care am fost si care era chiar bine documentata (doar ce Silgardul/Gardasilul intrase pe piata si se declansase valva cu el) mi-a spus clar: NU protejeaza impotriva altor tulpini decat cele mentionate, deci NU sunt vizate alte tulpini decat cele cancerigene. Protectia impotriva condiloamelor e... chestie de marketing.
Exista pe youtube un filmulet cu o fetita ce povesteste despre efectele adverse simtite de ea. Atunci (in 2007), cazurile cu efecte adverse nu erau prea... incurajate sa isi spuna povestea.
Eu nu am facut atunci acest vaccin, din mai multe motive.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...