ce ati face?
Raspunsuri - Pagina 3
greieras spune:
Andacos nu vreau sa te contrazic, dar ai putea sa-mi arati pasajul exact de unde s-a inspirat ea? Sunt foarte curioasa, pentru ca eu de cand citesc Biblia nu am vazut asa ceva, si am citit-o pe toata de cateva ori.
andacos spune:
Greieras,eu nu cunosc biblia in asa fel incit sa dau citate si nici nu ma contrazic ca nu am motiv!
Eu am relatat un fapt ,de persoana credincioasa,care ar putea intra in preferintzele voastre!(nu spun voastre cu rautate,dar v-atzi exprimat dorintza de va fi crescutzi copii de persoane credincioase):
Am si(un) exemplu(relatat de fata)insa nu-s chiar atit de vulgara,incit sa-l reproduc pe forum!
Persoana respectiva era vecina cu noi,mama mea(o persoana credincioasa la rindul ei)o considera(si nu numai mama mea,repet,erau si preotzi care exact la fel o numeau)"sfinta"!
Din pacate mama mea nu mai traieste,pentru ca eu sincer tare mi-as fi dorit sa aflu daca ea(mama mea,persoana credincioasa) era de acord cu felul cum s-a purtat si a tratat-o pe propria-i fiica!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Ingrid S spune:
O persoana habotnica, prezentand semne de delir mistic poate pacali cu succes preoti sau credinciosi care o vad sfanta.
Asta nu inseamna normalul la credinciosi, Andacos, ne-ai dat un exemplu de asa nu! Si femeia care si-a ucis bebelusul ca a auzit voci se pretindea credincioasa, insa era doar schizofrenica. Hai sa nu confundam credinta cu bolile psihice.
gaba-rema spune:
Presupun ca pt un credincios e foarte important sa isi incredinteze copilul unei familii de credinciosi.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ingrid S O persoana habotnica, prezentand semne de delir mistic poate pacali cu succes preoti sau credinciosi care o vad sfanta. Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Cred ca prin asta ai rezumat mai bin decit mine ce voiam sa spun!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
greieras spune:
Vedeti, de-asta spun ca este imperativ sa cunoastem ce zice Cuvantul lui Dumnezeu (Biblia). Asa poate oricine sa zica "Mi-a spus Dumnezeu sa ma spanzur", dar pentru cine cunoaste Biblia stie ca persoana respectiva prinde posturi straine pentru ca ceea ce aude nu se aliniaza cu Biblia.
gaba-rema spune:
Ma gandeam acuma cum s-ar pune problema reciproca: un cuplu de atei, ce ar face? Si-ar incredinta desigur copilul unei familii in care are incredere ca se va ocupa optim de copil. Oare i-ar deranja insa daca acea familie e credincioasa, poate chiar habotnica?
corap spune:
nu se pune pb ce-ar face ateii, pentru ca este diferenta intre scarile de valoare ale celor doua categorii. mi se pare evident ca valoarea suprema a credinciosilor e tocmai credinta, pe cand non-credinta nu e considerata o valoare de catre atei.
insa pe mine ma surprinde (si ma intristeaza) intrebarea - mi se pare o dovada a lipsei de credinta (e clar ca nu vorbesc de pe pozitia credinciosului, dar mi se pare neverosimil sa crezi neconditionat in puterea, bunatatea si autoritatea unei entitati supreme si apoi sa te indoiesti ca iti va calauzi copilul pe drumul sau independent de conditiile lumesti) . pentru ca am avut impresia ca fiecarui om i se ofera de nenumarate ori in viata posibilitatea de a alege credinta, indiferent de mediul in care a trait/ traieste.
kariguld spune:
noi deja am trecut de etapa asta, daca pot sa spun asa. partea cu incredintatul cuiva. ai mei sunt mai mari. deja am facut un act prin care solicitam ca ei sa ramana in locuinta si sa aiba ca tutori o anume familie. o familie pe care noi o cunoastem foarte bine si in care avem incredere. si nu, nu este credincioasa familia respectiva.
deja am vorbit si cu copii de cateva ori despre subiectul asta. noi plecam zilnic de acasa, nu stim nicodata ce se poate intampla. eu sunt realista, astfel de lucruri se pot intampla. mama mi-a spus ca sunt dura ca am abordat subiectul mortii cu copii.
cred ca orice parinte ar trebui sa se gandeasca la subiectul asta si sa incerce cumva sa-l rezolve.
edit, in actul respectiv am scris ca nu dorim sa fie influentati in nici un fel din punct de vedere religios, ca dorim ca ei sa-si aleaga singuri credinta atunci cand vor considera.