Buna dimineata.
M-am gandit sa deschid acest subiect in ideea ca s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema.
Fetita mea de 7 ani a luat acum cateva saptamani Klacid si apoi Augmentin (pt ca primul nu si-a facut efectul).
Dupa ce a terminat al 2-lea antibiotic, am observat ca i s-au ingalbenit dintii. Are un dinte care abia acum iese (se vede doar un colt din el) si chiar si acesta este ingalbenit.
Clar este efectul antibioticelor si nu a spalarii defectuoase pe dinti. Seara o spal eu pe dinti ca sa fiu sigura ca e bine spalata.
V-ati confruntat cu asa ceva? Cum ati rezolvat problema?
Nu vreau sa-i fac vreun tratament de albire a dintilor caci nu vreau sa fie afectat smaltul dintilor.
Oare isi vor mai reveni dintii la culoarea de dinainte de antibiotic?
Da, noi ne confruntam cu asa ceva. Fetita mea are 3 ani si 3 luni si, dupa cateva reprize de antibiotic (Klacid si Cedax), am observat ca dintii au capatat o tenta galbuie. Pe prospect la Klacid chiar scrie, insa cica se curata prin periaj profesional.
Ideea este ca la incisivi, baza din gingie este putin mai alba.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
Dar eu nu vreau sa-i fac periaj profesional. Asta nu inseamna detartraj? NU cred ca e indicat la copii asa mici pt ca le afecteaza smaltul.
Mie mi-e teama ca toti dintii definitivi vor fi galbeni. Unul care sta sa iasa e tot galben.