Bv lakioana,danaang,dia_tm,Sovi! Hai Marci!
Raspunsuri - Pagina 9
kovacsc spune:
Amy, Bia multumesc ca mi-ati confirmat ca este in regula cu scaunul apos la bebe?
Irina eu am citit inainte ca este normal sa vrea si astfel de atentie si sa fie doar tinut in brate dar eu am uitat complet, credeam ca trebuie sa o hranesc si sa doarma. Azi s-a repetat figura, am pus-o in pat si dupa vreo 10 minute iarasi incepea sa maraie, am luat o la piept si a adormit, apoi m-am dus si eu cu ea in pat si am mai adormit vreo ora.
Chestia este ca ziua statea foarte mult in pat si dormea, cateva ore bune. Deja ma gandesc ca trebuie sa imi iau un wrap, vreau sa ii satisfac necesitatile si sa imi pot face si eu unele treburi, desi ma gandesc ca trebuie sa mai stea si singurica ca doar nu o s o tin 24 de ore in wrap.
Nu mai stiu dc se pune bebele si pe spate cand doarme, pana acum mi-a fost frica.
Voi ati mai infasat copilul acasa, asa cum fac in maternitate, gen sarmaluta? eu si acum fac la fel pt ca vad ca asa se simte cel mai bine.
irinaelena spune:
Eu am pus-o ieri prima oara in wrap si a dormit bustean, iar eu m-am jucat cu Andrei
Eu nu o pun pe spate, pt ca poate sa se inece dc regurgiteaza, o pun numai pe parti, sau pe burtica, asta dc am de gand sa o pazesc. Am si infasat-o cum mi-au aratat in maternitate pt ca intr-adevar doarme bine asa, insa nu as vrea sa se obisnuiasca pt ca vine vara si va fi prea cald.
kovacsc spune:
Deci daca se obisnuieste infasata ce inseamna, in ce sens se obisnuieste? Ieri am lasat o neinfasata si isi dadea cu manutele peste fata si nu a mai adormit. Ii pun manusi din alea dar le scoate si imi este frica sa nu se zgarie, i am taiat unghiutele dar nu chiar asa bine.
Ronina din cate stiu de mult te chinui cu vomitatul Biancai? ce se intampla, ce a zis doctorul?
danaela23 spune:
Buna fetelor,
Noi suntem binisor...am inceput sa am ceva dureri pe sub burta da inca nu dam semne evidente ca vrem sa ne nastem.
JD.... multa bafta sa fie totul bine. Uite ce iepuras frumos vine la voi.
va doresc sarbatori luminate si linistite de pe acum pt ca nu cred ca o sa mai intru pana marti....
37+ Tudor - Andrei
megbeng spune:
Paste Fericit mamicilor, burticilor, strengarilor..si taticilor care ne suporta in perioada asta!
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
dara76 spune:
Meg, la labiile mici mi-a zis neonatoloaga sa nu umblu (Catalina Iordan de la RM, tu nu stiu la care mergeai) - la cele mari nu are nici Miruna tot timpul, doar f. rar.
Cica ar tine colicile intre 5 zile si 3 luni. Pe la bulgarasi vedeam inainte ca scapau bebeii si pe la 2 luni unii.
Si la noi sunt gaze dureroase mai tot timpul.
La aspirat nasuc noi folosim Marimer - aspiratorul prin care se trage cu gura, dupa ce punem putin ser fiziologic in nasuc, ca mai si umidifica.
La noi cand plange se aud si bolboroseli in stomacel si apoi trage parturi, se vede ca plange pt. ca o doare burtica de la gaze si atunci o mai tinem pe umar sau in brate. Ii dam sa pape doar cand cauta ea cu gurita.
Recomandarile contra SIDS de la americani si englezi spun ca bebe trebuie sa doarma pe spate sau maxim pe parti (pe burtica numai supravegheat continuu) insa daca in spital au pus-o pe parti, am pus-o si eu asa si o intorc pe spate la distanta mai mare de la masa. Dupa cum arata anatomia cu traheea, mai repede s-ar ineca pe burta si pe parti, decat pe spate, desi e contraintuitiv - pentru ca traheea e spre fata, nu spre plamani, asa aratau niste scheme care explicau de ce bebe trebuie pus cu fata in sus si de ce s-a redus riscul de SIDS la jumatate in lume de cand s-au pus bebeii cu fata in sus. Da' ce sa zic, puterea exemplului e mare si cand am vazut la RM toti bebeii pe parti, am pus-o si eu asa.
La noi productia de lapte arata la modul 80 ml - 30 ml - 5 ml - 1 ml - 1 ml - 1 ml si tot asa, again...Miruna cre' ca va fi o femeie de afaceri de succes pentru ca nu-i place sa foloseasca sanul drept suzeta, ei ori ii iese ceva, ori nu se osteneste, ce e aia sa stea la san degeaba? In brate ii place, dar nu la san daca nu curge. Si cum in primele 10-15 minute nu curge nimic la mine decat rareori, ea se enerveaza sa stea pe gol. Ea ori inghite, ori incepe sa caute in alta parte - eficienta, nu vrajeala, pare sa 'zica'. Inca ma incapatanez sa ajung la mult vehiculatul principiu cerere-si-oferta-plus-natura-functioneaza-fara-gres-la-toata-lumea si ma mulg 45 minute la 2 ore si ceva, ca sa creez stimulare si cerere, cum zic consultantii.
mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)
titi143 spune:
Buna fetelor.
Noi suntem tot 2 in 1. Si suntem tot in renovari. Sper sa mai stea Robert putin, macar pana terminam.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 37+ Robert Aaron
AMR 2+ SAPTAMANI
SuperMami_1 spune:
ooof Ronina, imi pare rau ca tot asa o tineti cu regurgitarile si te cred ca te tine tot timpul ocupata. Pupam nora sa scape de episoadele astea urate
Dara, ce munca de Sisif duci tu acolo cu alaptatul...eu nu cred ca rezistam eu cu pompa n-am reusit sa strang nimic ...bine ca nu a fost nevoie...ca s-a reglat bine cantitatea, insa in primele zile am avut sanii angorjati si n-am reusit nimic cu pompa, in schimb la mana mi-a iesit super bine, astfel incat am detensionat repede sanii...dar cel mai bine reuseste Vlad sa traga lapticul.
Azi Vlad n-a facut scaun si e cam agitat...si tot asa vrea numai in brate..dar ne conformam cu placere
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
kovacsc spune:
Fetelor am observat zilele astea un fel de punct de grasime in zona inghinala la fetita iar acum i-au mai aparut inca doua. Ma gandesc ca s-o fi iritat de la ceva, sau parca citisem undeva ca este normal sa apara niste puncte de grasime dar intreb si eu aveti idee ce ar putea fi?
happylica spune:
felicitari dia, bine ai venit bebe Lavinia!
ronina, super bine ati crescut.
tala, vreau si eu zambet constient. noi inca nu zambim decat in somn.
monna, felicitari pt bilirubina in -
JD, super ca poti incerca sa nasti natural.
Miha, sunteti mari de-acum. fara buriceala ;)
bia, noi avem botezul pe 27 mai. distractie placuta. o sa iti revii cand mai creste putin Rebe si trec colicile. hai, capul sus!
cristina, in primul rand eu verific pampers.. apoi mananca. bebelusa ta e inca f mica. mare lucru nu ai ce sa ii faci. sa nu ii fie cald, frig, sa nu o deranjeze ceva.. sa te asiguri ca se satura la san.
cand incepe sa isi intoarca singura capul, o poti pune sa doarma pe spate.
legat de stat in patut, eu am procedat asa: alexia sta in patut numai seara/noaptea. ziua sta in scoica, in leagan, in pat. sa diferentieze clar 'activitatile' de zi/seara. noi nu avem prb. cand o asez seara in patut, ea stie ca trebuie sa doarma. nu opune rezistenta decat daca o deranjeaza altceva
nelli, te pregatesti?
Ramona, mai ai putin. mai lasa renovarile pt tati
va dorim Paste fericit!!
Mirela, mami de Alexia