Bv lakioana,danaang,dia_tm,Sovi! Hai Marci!
Raspunsuri - Pagina 6
Tala spune:
Dara eu am incercat cu lass baby la David (dar dupa 6 luni cand au aparut problemele cu constipatia) si pot sa-ti spun ca nu a avut nici un efect la el. Iti doresc sa reusesti in primul rand sa nu cazi in capcana vinovatiei sau mai stiu eu carui sentiment eronat vis-a-vis de alaptare - mai ales ca tu chiar faci tot ce se poate.
Buburuza tot eu eram cea care a spus ca se ocupa de copilu care zbiara mai tare - si am trait si momentul asta - cea mica avea un gaz in burtica, David se lovise si plangeau amnadoi la mine in brate, din ce in ce mai tare caci se auzeau unul pe altul...dar am supravietuit
Carstea eu nu mi-as face mari probleme in legatura cu greutatea pt ca Emma s-a nascut la greutate mare si din cate stiu in astfel de cazuri nu e avantul f mare (pe buna dreptate)
Felicitari Ionuta_m! Bine ai venit Daria Andreea!
Hai Dia! tinem pumnii sa decurga totul repede si usor!
Hai marci!!!
JD ma bucur ca ai verde la nasterea naturala
Happy nici eu nu m-as gandi f tare la greutate, important este ca ia si daca mai si spui ca e cam lenesa...se explica
Eu am certitudinea ca pitica mea zambeste constient (cand ii spun 'papusa lui mami' si o pup)
irinaelena spune:
Dara, Lactana nu se gaseste greu. Nu e pe oriunde, dar totusi gasesti.asta a bautAndrei dupa un an.
Si eu am patit fazacu lohiile. Eu ma bucuram ca s-au terminat as rpd si cand colo, ieri la scos firele, mi-a facut eco si era uterul plin.mi-a dat sa iau niste fiole 5 zile. Ieri am luat siam facut balta... Am patat pijamaua, chilotii i-am aruncat... Desi aveam un absorbant always!
buburuza1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tala Buburuza tot eu eram cea care a spus ca se ocupa de copilu care zbiara mai tare - si am trait si momentul asta - cea mica avea un gaz in burtica, David se lovise si plangeau amnadoi la mine in brate, din ce in ce mai tare caci se auzeau unul pe altul...dar am supravietuit |
si eu am trezut azi printr-o faza asemanatoare...
unde al mare nu avea probleme daca intarziam cu masa (chiar probabil se ruga in gand sa uit sa il pun la masa, ca e tare mofturos) azi i-a apucat pe amandoi o data si culmea cand a auzit-o pe mandra cum urla a inceput si el sa urle "vreau acum ciorbica"
nu stiam la care sa ma impart mai repede, asa ca i-am pus pe amandoi la masa; cea mica am sprijinit-o de o perna si am stat cu picioarele ridicate ca sa o tin mufata la tzatza fara maini, si cu mainile balotam ciorba la fi-miu (pt ca nu vrea sa pape singurel )
m-a si umflat rasul pana la urma de situatie... multitasking
dar ce circ a fost pana le-am umplut gurile... cred ca m-a aflat tot blocul, iar mie mi se facuse paru' maciuca ca nu stiam cum sa o scot la capat
ahhh eu nu pot fetelor sa o "potrivesc" pe pitica in wrap sa o alaptez acolo... asa de plimbare o pun fara probleme, dar nu o pot pune in pozitia de alaptat... ma incurc de tot in wrapul ala ca sa nu mai zic ca a mica se zvarcoleste ca naiba, semn ca nu "shade" bine.
si la plimbare cand mergem si i se face foame o scot de acolo si o alaptez normal ca nu reusesc altfel...
am stat cu orele sa incerc legaturile care le arata fetele pe youtube si zici ca m doua maini stangi. nu imi iese...
mami deSerban Alexandru 15.07.2009 si Mara Ioana 15.03.2012
amy25 spune:
Va urez tuturor sa aveti un Paste fericit, plin de liniste si caldura sufleteasca!
Multumesc Bunului Dumnezeu!
Mamica fericita de iepuras Victor Gabriel
amy25 spune:
Dara eu cu alaptatul nu inteleg cum dupa ce mulgi 100 ml, sa nu ai deloc apoi.
Eu m-am luptat mult cu alaptarea, chit ca nu-mi venea decat o singura picatura de colostru la inceput dar dupa ce bebe a inceput sa tocaie si sa stimuleze sfarcul, atunci a venit usor-usor.
Am facut si furia laptelui cam in a 3-a zi de incercare ,cu roseata si sani umflati si frison in sani, dar am rezolvat-o in cele din urma cu masat si apoi scos nitel lapte cu pompa electrica (Medela) din spital.
Zic nitel caci asistentele imi ziceau mereu ca mai e pana vine...
Dar eu simteam ca plesnesc si am canale infundate.
Acasa am pus pompa Avent manuala dar s-a slabit ceva gume pe la ea si n-a mai tras. Acum mulg cu Primii pasi electrica si este foarte ok, laptele chiar curge si fara sa mulg. Oricum ce mulg ii dau tot lui bebe chiar daca cere sanul pana la urma, macar asa de dor.... Cu pompa asta trebuie si putin masaj in timp ce trage ea caci nu am timp de pus comprese calde pe piept.
Totusi ne confruntam cu o problema: bebe are un tranzit intestinal foarte nasol. Bea laptic, scot aerul tinandu-l in sus pe pieptul meu si cu toate astea il doare burta rau si face scurte crize de plans pana da gazele (mai rau ca un adult) sau face caca.
Ati mai patit cu bebeii asa ceva?
Multumesc Bunului Dumnezeu!
Mamica fericita de iepuras Victor Gabriel
buburuza1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amy25 Totusi ne confruntam cu o problema: bebe are un tranzit intestinal foarte nasol. Bea laptic, scot aerul tinandu-l in sus pe pieptul meu si cu toate astea il doare burta rau si face scurte crize de plans pana da gazele (mai rau ca un adult) sau face caca. Ati mai patit cu bebeii asa ceva? |
si cu primul si cu al doilea... am luat-o ca pe ceva normal la bebei...
dupa o saptamana de infacol (in care innebunisem ca ziceam ca nu are efect) am inceput sa vad ceva rezultate, in sensul ca nu mai sunt crizele asa rele si da gazele sau face caca mult mai repede si cu efort mai putin... de asemenea o calmeaza statul mult pe burta mea, iar de la 3 saptamani ziua o pun sa doarma pe burtica eu supraveghand-o. in pozitia asta scoate partuletele muuult mai usor si crizele de burtica s-au diminuat semnificativ.
mami deSerban Alexandru 15.07.2009 si Mara Ioana 15.03.2012
dara76 spune:
Carstea, da, am incercat si pozitia aia de multe ori si intins pe pat si cradle hold si cross hold, si cu consultanta, si fara.
Irina, da, la eco mi-a vazut si mie balta de lohii din uter, care nu se dusesera, desi mi-au dat de eliminare si in spital. La controlul de scos fire a vazut, cam la 9 zile.
Amy, asa functioneaza hormonii in pcos, defectuos. Asa functionez eu lunar cu boala asta, oricum. De-asta in fct de prolactina si oxitocina, iese mult sau nimic. Eu voi continua, de la multe mese cu nimic aproape 2 zile, acum iar am scos 80 in total in 45 de minute de pompa dubla, dar in primele 10-15 min nu a iesit nimic. De-asta e greu sa pui bebele sa suga 15 minute in gol si sa nu-i vina nimic, ca nu pricepe care e faza. Acu' sta pe mine dupa ce i-a papat pe toti 80 in mai multe transe, de obicei nu papa decat 50 maxim si adoarme. Acum a stat mai mult, cam 4 ore, fara sa pape, de obicei n-o las mai mult de 3.
Asa e si la noi cu tranzitul :(. Taiem juma' de supozitor de bebe pe lung si doar asa iese afara cand se aduna prea mult, asa ne-a aratat neonatoloaga. Altfel nu face deloc si oricum are gaze la greu, noroc ca pe alea le scoate.
mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)
ronina spune:
Buna fetele!
Felicitari Ionuta! Bine ai venit bebe Daria Andreea!
Hai Dia!!!
Monna: sper sa fie bine sa scapati de icter
Danaang: eu stiu ca poti face proba suptului cu bebe imbracat, si inainte si dupa papa ca doar hainele au aceeasi greutate. Daca vrei sa vezi in schimb ce greutate are bebe, atunci cantaresti cu bebe dezbracat.
Dara: merci de link! Of prin ce mai treci si tu cu alaptarea Te cred ca ti-e foarte greu si te felicit pentru cum reusesti sa ramai optimista, sper sa te ajute la maxim atitudinea asta benefica Pentru constipatie ma gandesc ca ai putea incerca probiotice, alea oricum nu strica. Ce m-au invatat pe mine in maternitate pt hranit cu biberonul bebe somnoros/prematur e sa indoi tetina in 2 si sa imping cu degetul pe mijloc (din interiorul indoiturii) sa o introduc asa in gurita... dupa care bebe trage si in somn daca are bibe in gurita.
JD: hai cu nasterea naturala, sa fie totul bine pt tine si bebe!
Magddalena, Buburuza, Amy: ma bucur sa va mai citesc
Eu iar am avut o zi nasoala cu vomat in mod repetat desi o tinem cu orele la eructat Ii trage cate o ragaiala tare si vomita chiar si asa la vertical cum sta E drept ca de ieri i-am oprit metoclorpamidu ca mi se parea ca e degeaba Uf, sper sa fie doar o perioada si sa scapam de chinul asta, ca tine cam de multisor.
dara76 spune:
Ronina, please, mai zi o data cu tetina, te rog, ca n-am inteles.
O indoi pe lung?
mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)
kovacsc spune:
Buna fetele!
Nu am citit din urma, felicitari celor care au mai nascut!
A venit si la noi medicul de familie a doua zi dupa ce am nascut si a zis despre scaunul fetitei ca ar fi un pic diareic. Iar ultimele trei scaune chiar ca au fost fara consistenta, erau absorbite de pampers. L-am sunat pe pediatrul din maternitate si m-a luat la 11 metri ca nu am citit brosura "sfatul mamei" primita in maternitate unde scrie ca este normal pt un copil alaptat la san sa aiba si scaune apoase.
Si la voi cele care alaptati a avut copilul scaun apos?
Curatati zilnic nasucul? cu ser fiziologic, cu pompita sau cu aspirator nazal?
In rest fetita este foarte cuminte, doar doarme si mananca. Este ca un ceas elvetia. Daca se culca la 9:30 se trezeste la 12:30 si tot asa, aproape ca imi pot face exact programul dupa ea. Banuiesc ca se va mai schimba.
Desi mi-am dorit foarte foarte mult copilasul si muream de nerabdare sa nasc trebuie sa recunosc ca schimbarea nu este usoara! In astea cateva zile de cand suntem acasa chiar a fost usor cu ea, bineinteles un alt program decat cel cu care eram obisnuiti, somn pe apucate, trezit noaptea. Seara mai ales ma apuca o tristete cand raman singura cu ea in dormitor pt ca sotul doarmne in living. Deja si ziua si seara mai vin cu ea la alaptat in living ca nu imi este bine singura acolo. Sunt asa dependenta de sotul meu, in doua seri la rand am dormit o ora langa el pt ca imi era dor de el, sa fim doar noi doi. Nu as fi crezut in ruptul capului ca o sa simt asa ceva.....ii multumesc lui Dzeu ca sotul meu nu are serviciu si este aproape tot timpul acasa, ma ajuta la absolut orice, si cu toate astea am sentimentele de care va ziceam.
La noi nu se aplica regula 15 min la un san si 15 la celalalt. Uneori stau si 2 ore, cu pauze mai lungi sau mai scurte, timp in care adoarme. Nu trage la san incontinuu, face pauze, dar daca o stimulez putin suge, insa nu cred ca si inghite tot timpul, mai mult morfaie. Azi am stat de la 3 pana la 6 cu ea nu incontinuu la san dar i am tot dat si dupa ce a adormit la 6 dupa o jumatate de ora s-a trezit, chiar m-a surprins. Si am mai stat cu ea inca vreo o ora si acum a adormit, sper sa doarma ca si pana acum macar 3 ore.
Cred ca este mai greu primele zile, primele 3 luni si primii ani, din viata copilului nu?
Multa putere fetele!
Cristina 38s Karina, fetita noastra draga
AMR vreo 4 ore