Bv lakioana,danaang,dia_tm,Sovi! Hai Marci!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Hristos a inviat!!!

Felicitari noilor mamici!
Noi am fost la tara de Pasti si nu stiu exact care a fost treaba, dar am avut laptic la greu ieri si azi. Natalia manca repede, apoi adormea, se auzea cum inghite (cam ca la biberon), ceea ce se intampla rar... Asta dupa ce sambata deja ma interesam de metoclopramid, eram efectiv disperata ca nu aveam lapte. Nu mai reuseam sa mulg mai mult de 20-30 ml in aproape o ora, fetita mea nu se satura nicicum, dupa cate o ora de supt. Si zau ca am pus-o foarte des la san, mulgeam intre supturi, ca sa stimulez si nu se vedea absolut nicio schimbare. Am mancat zilele astea si multa supa, asa ca trebuie sa vad daca a fost aerul de acolo sau supa aia . Stiu ca poate suna aiurea ce zic, dar ceva a influentat schimbarea asta brusca si nu stiu ce. Natalia a fost foarte cumintica, a papat si a dormit, a stat mult in wrap.
Dara, daca natura ar functiona la toata lumea, de ce se mai imbolnavesc oamenii? Eu m-am convins cum e cu alaptarea. Peste tot citesti ca mamele au destul lapte pentru bblusii lor, ca nu exista sa nu poti alapta, bla bla... Eu nu cred in chestia asta. M-am convins ca se poate sa nu ai lapte suficient si ca e nedrept sa judeci pe cineva care nu alapteaza. Chiar mi se pare de 1000 de ori mai grea alaptarea decat nasterea. Eu pot sa spun cu mana pe inima ca doar ieri si azi am fost ok cu alaptarea, in rest - numai probleme.
Ronina, si Natalia mai regurgiteaza, dar am observat ca se intampla asta atunci cand mananca prea mult la o masa. Bianca regurgiteaza laptic branzit sau normal? Din cate am citit, asta nu reprezinta o problema, atata timp cat ia bine in greutate. Foarte multi bblusi regurgiteaza. Noi nici nu mai stam mult la eructat, vad ca mai nou face bac repede. Nu au ajutat deloc probioticele? Eu am hotarat sa nu-i mai dau zilnic, nu mai avem probleme cu burtica de cand luam, insa face multi cacuti si cred ca probioticele faciliteaza digestia/metabolismul si citisem ca, la bblusii alimentati la san, daca fac mai rar kk, inseamna ca au o digestie mai eficienta, retin mai mult din nutrientii din laptic.
JD, sper sa fie totul bine, din toate punctele de vedere si sa iesi din starea nasoala!
Tala, si eu imi fac probleme pentru botez, ce fac daca i se face foame...

Va pup pe toate si tin pumnii celor care urmeaza sa nasca!

Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Si da Miha, ii dau sa pape, il las sa adoarma bine si apoi il pun in wrap pt ca altfel e mofturos. Oricum cat sta in wrap si e afara nici papa nu-i trebuie ca doarme non stop :). Sambata l-am tinut vreo 3 ore si abia dupa ce l-am scos, a mai dormit vreo 10 min si apoi s-a trezit sa pape.

Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Monna, asa ma gandeam si eu ca nu e necesar sa-l imbrac gros fiindca se incalzaste si de la mine dar si de la Wrap.Merci mult
Meg, vrem poooze
Aredwyn, eu mananc supe si ciorbe zilnic, beau si 2-3 l apa...si am lapte ...am senzatia ca nu se golesc sanii niciodata,parca tot timpul mai e ceva in ei...deci se poate sa conteze foarte mult aceste lichide din alimentatie. Te cred ca e greu alaptatul, dar va deveni o placere si o rutina,doar startul e mai greu

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Salut

Mai e cineva care face nopti albe ca noi?Eu abia apuc cateva ore de somn spre dimineata si daca sunt organizata seara de pe la 10 la 00.Asta daca nu ma mulg sau ma prinde vreun film.

Emma are program de noapte.Noi facem 3 saptamani maine si inca dormim cea mai amare parte a zilei.Ma gandesc ca de asta are energie noaptea.
Dar sa n-o vorbesc de rau.....o doare burtica.Dupa ce bea laptic pe la 00 nu reuseste sa dea aerul afara, pe urma da pe langa gurita laptic pe urma incepe sughitul ....are crampe...si asa o tinem pana pe la 4.Astea or fi colicii?

Eu am observat ca dupa ce i-am dat infacol a inceput sa dea pe langa gurita branzica asa ca am evitat sa-i mai dau.

VOI INCERCATI SA-I TINETI TREZI ZIUA?

Si-a crescut cantitatea de lapte la bibe la 90-1ooml si si-a depasit greutatea de la nastere cu 100 gr.La san mananca la o ora jumate cate 20 min.Daca o tin in wrap sau pe mine sta si 3 ore nemancata dupa o masaezonabila la san.

Cam atat despre noi.

Sper ca ati avut sarbatori frumoase !Eu am prins un somn de 3ore ieri in vizita la sormea dar tot mai bine ar fi fost in patul meu.

E cineva care alapteaza dar da si bibe?Eu ii dau cam doua biberoane pe zi dar cred ca dau peste cap stabilizarea lactatiei.Ma mulg dimineata si seara cate 130 ml si atunci ii dau bibe .

Inca sustin ca alaptatul e f dificil si sper sa devina macar tolerabil.Intepenesc noaptea cand ii dau sa suga, nu ne iese alaptatul pe o parte in pat.

VB de povesti horror eu m-am speriat f tare azi nopatea cand am deschis ochii si l-am vazut pe Daniel ca o inghesuia pe EMMA.
Cred ca o sa o pun pe ea la margine ,nu intre noi.

Azi a fost prima zi numai cu fata acasa,Rares la scoala.Ziua a trecut repede .Maine insa tre sa ma scol sa-l pregatesc pe Rares de scoala .Azi m-a salvat Daniel ca a inceput mai tarziu munca.

Am citit din urma dar nu am retinut mare lucru.
JD.nu te mai gandi la bani.EWAN E COMOARA VOASTRA.
pup toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Aredwynn, eu sunt de acord cu tine cu alaptarea. Chiar citisem o chestie aici: http://www.babble.com/baby/baby-feeding-nutrition/breastfeeding-problems-low-breast-milk-supply-lactation-consultant/

Supermami, oricum am tot citit ca la al doilea copil e altfel cu cantitatea de lapte, problemele sunt mult mai rare. Ne-au zis si in spital la RM la fel.

Meg, Dana, cool ca v-ati intalnit, bravo!

mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

dana, e ok sa pun o poza pe FB?

meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

Tala m-a socat faza cu sufocatul bebelui la alaptat.. Am adormit si eu acum cateva nopti cu bebele la san, l-a luat sotul dupa ce a terminat de supt
J.D. nu te mai necaji cu banii, majoritatea trecem si prin dinastea, sa fiti voi sanatosi in continuare, si se rezolva restul
carstea si eu am patit de cateva ori cum descrii tu noaptea si se tot strangea ghemotoc, presupun ca il durea burtica si nu se putea linisti.

Pe ce tip de vreme nu e bine sa fie scosi bebelusii afara? Chiar dauneaza vant, ceata, umezeala?

Eu dupa cezariana acasa abia am mai avut lohii, pana azi cand m-am trezit ca sangeram iara destul de abundent. M-am schimbat si de atunci din nou f putin. Am si depus ceva mai mult efort dimineata. O fi normal? Asteptam sa vad dc mai umplu un tampon inainte sa sun medicul, dar dc aproape s-a oprit n-as mai suna. AM 2 sapt si 2 zile de la operatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Meg, da, desigur, pune poze!

Carstea, acu plange Gaza dar intru mai incolo sa-ti rapsund!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinutza82 spune:

Seara buna fete dragi! Multumesc mult de incurajari, de azi suntem acasa in sfarsit. Desi nu vroia sa ne lase nici azi pt doar o sedinta maxim doua de lampitza.....
Dar cu toata rusinea va zic ca ma simt ca picata din luna...... Deci, ar trebui sa planga daca ii e foame sau ii dau eu la 2-3 ore ca in spital? Ca maimutzica mea nu cere mancare vad....adica nu a plans pana acu. Am pus-o la san pe la 3 si nu a zis nik pana pe la 6.30 cand am vazut-o ca se foieste si am luat-o si pus-o la san dar fara sa planga. Ma gandesc ca la cele 6 zile ale ei ar trebui sa manance mai des, nu?
Pls help ca azi nu imi amintesc nimic despre cum a fost la Stef....!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Anca: nu-mi fac griji de regurgitat (stiu ca e normal) ci de vomat in valuri. Nu e branzit ca e proaspat, vomita in timp ce suge sau imediat dupa, iese uneori laptic siroi o data cu ragaiala. Se haloseste cand suge, inghite mult aer si ma tot opresc sa o tin sus sa-l scoata ca altfel risc sa vomite pe mine, uneori chiar ragaie la san chit ca nu-i da drumul. Cand o pun pe umar, uneori ragaie imediat alteori daca doarme nici dupa 40 min de tinut pe umar, chiar daca o lovesc pe spate cu palma caus. Probioticele cred ca ajuta si ele dar nu suficient, la noi cred ca e o problema mecanica. Nu am priceput ce vroiai sa spui cu metoclopramidul, are ceva legatura cu alaptarea? Si eu mananc zilnic supa/ciorba si beau apa la fiecare alaptat, inclusiv noaptea.
Carstea: cu colicii nu stiu sa te sfatuiesc, noi n-am prea avut. Eu n-o tin treaza ziua, decat cand sta ea treaza de bunavoie.
Lady_X: pe vant si ceata stiu eu ca se transmit virusii super usor din aer si de asta nu se recomanda plimbarea.
Dorinutza: daca inca mai are icter cred ca e normal sa doarma mai mult, sa fie mai lenesa si atunci e bine sa ii dai tu la 3h. Dupa ce-i trece va plange ea si de foame

Pup fetele, merg sa pap.

Mergi la inceput